Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mobil flották
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sh4d0w
üzenetére
Úgy biza! De még azért dolgozom, körtanárkodok. A praxisban az öreg Esprimo P400-as vasat ma cseréltem le egy új Dell Vostro 3020 SFF-re. Hazahoztam ezt az ócskavasat , a kétmagos pentiumon egy Siliconpower S72-es SSD-ről úgy fut a L.Mint Cinnamon 22-es, hogy akadásmentesen játssza le a tűzróka a 4k HDR Costarica videót. Bele teszek egy S55-ös Siliconpower SSD-t és tolom fel a Cinnamon 22.1-est, mert erre már nem akarom a windows 11-et felmókolni. Gyanítom, hogy nem is tudnám, mert valószinüleg a pentium 630-as nem tudja se a POPCNT-t se az SSE4.2-t.
Szóval ennyit az öreg vas "elengedés"-ről.
-
Vasti74
senior tag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Akkor láttál már ezt-azt te is :-)
Én gyerek vagyok még ;-) , de néha belegondolok, hogy mikkel kezdtem a számítógépes ismerkedést, és hová jutott a technika, hát, döbbenet!
Ha valakinek ma azt mondanám, hogy lehet programot futtatni pl. 3,125MHz-es 8 bites processzoron magnókazettáról betöltve 8kB memóriában, az nem is értené, hogy miről beszélek!
Főleg, ha hozzátenném hogy pl. 8Mhz-es 16 bites procin 1MB (vagy 640kB) memóriában, 20MB-os merevlemezről, ami kb. pár 100kB/s átviteli sebességet tud Windows-t meg Office-t, és még sok-sok hely is marad a merevlemezen... ;-)
Régen minden jobb volt! ;-) -
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- DELL Thunderbolt TB16 Dock (ELKELT)
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B250M i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD RX Vega 64 8GB DEEPCOOL Tesseract BF 650W
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

így van, nem mai csirke.
CPT.Pirk