- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
rolcsie
tag
válasz
CPT.Pirk #30699 üzenetére
Nem gondolom, hogy megváltozott, de telepítés közben nem mindig magyar volt a billentyűzet, ráadásul jelszó beíráskor nem is lehet bekapcsolni, hogy látható legyen.
Ha bezártam az Iceweasel-t akkor vissza esett a kihasználtság minimálisra.
Xorg -configure fatal errorhoz vezetett. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
rolcsie #30698 üzenetére
A root jelszó nem változhatott meg.
Konzolból startx-el indítva egyébként nem megy minden úgy mint normális esetben, ennek lehet jele a magas proci használat.
Ha máshogy nem, visszaváltva az F1-es konzolra próbáld meg kiadni ezt a parancsot: Xorg -configure
Nem biztos, de amit tapasztaltál eléggé hasonlít ahhoz, ahogy én jártam egy P4-es géppel és ezzel az isoval.
-
-
Klassz, örülök, hogy sikerült. Az Openofficos dologhoz annyit, hogy mi van akkor, ha leszeded a Libre- t sudo apt-get purge segítségével, ami a konfigokat is eltávolítja és felrakod az OO- t!?
(#30683) lolka1980
[link] Ezt ajánlanám a leírásod alapján.
Itt is van sok írás az XP helyett Linux témában.A kezelő felület attól függ, milyen erős a konfig.
(#30681) rolcsie
Firefox Debianra vagy [link] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
rolcsie #30681 üzenetére
No, ez jó hír!
Ha magyar nyelvet választva telepíted, akkor magyar lesz benne minden. Live alatt nem tudom.
Az Iceweasel az maga a Firefox, csak egy hülyeség miatt nem lehet az a neve. Ha követed azt a pár lépést amit linkeltem a Mozilla Debian csapattól, akkor megkapod a legfrissebb Iceweasel-t, igény esetén a béta / alfa verziót is.Egy dologra figyelj viszont majd, ha pendriveról telepíted, akkor betesz egy sort a /etc/fstab fájlba a pendrive kapcsán, ami azt eredményezi, hogy pendriveot csak root jogokkal hajlandó csatolni. Azt a sort ki kell törölni onnan és úgy már simán fel fog csatolni pendriveot kérdés nélkül.
-
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősöm váltana XPről linuxra
Melyik disztribúciót ajánljátok és mely felülettel?
Hót sötét hozzá tehát valami buta barát kellene mint az xp volt neki.
Használta:
filmnézésre,facebook,netesjátékok(battlefieldheroes,world of tanks,ikariam,stb),cd,dvd írás letöltés
Szóval semmi extraKöszönöm illetve köszöni előre is a tanácsokat.
-
TAKÍÍ
tag
ubyegon2 köszönöm a root jelszó változtatás sikerült.
A több mint 10éves gép apámnak lesz, ezzel akarom kiváltani a jelenlegi régi Xp s gépet. Már csak 2 dolog hiányzik, hogy a Linuxom (Mint 17) teljes értékű legyen:1) Openoffice. Fennt van a Libra mellé jó lenne az Openoffice. lev258 írta, hogy a kettő együtt nem megy, mert ütköznek a csomagok: Ha tényleg nem megy akkor inkább törlöm a librát és mehet az Open. (Apámnak elvileg jó a LIbra, de azért harmadjára is megkérdezte hogy fenn van eaz Openoff. Win allatt fennt volt neki valszeg jobban megszokta már.) Az ütközést meg nem lehet, hogy épp a legelső pontban írt dolog okozza:
Check to see if LibreOffice has re-routed the OpenOffice binary.
"Type "whereis soffice" from a console.
If this is symlinked to libreoffice, remove the symlink. (see your favorite reference for how to do this)
This will NOT remove LibreOffice, this will only disallow LibreOffice to redirect the normal OpenOffice binary -- typically /usr/bin/soffice -- to libreoffice instead"2) Outlook adva van egy 2003 as outlook egy Xp-s gépen és ugye ez a pst. -be menti az adatokat, amit a Linuxon lévő Tunderbird nem nagyon akar olvasni. Gugliztam rá sokat, de kicsit mindig mást találtam: pl.
a) más program: outlook 2005 vagy újabb Win 7 és Win es foldereket javasolnak mondanak, amivel Linux alatt nem megyek sokra.
b) Feltételezik, hogy egy adott gépen váltok outlookról Thunderbirdre, ráadásul ezt win alatt.
c) fordított, reverse: thunderbirdről viszi a levelekt Outlookba. -
rolcsie
tag
válasz
CPT.Pirk #30578 üzenetére
Hát tegnap újra magamhoz vettem a notebook-ot amin a mint fagyogat.
Készítettem live lemezt ahogy javasoltad.
Szépen bebootol és még a wlan is működik.Kérdések:
Hogyan lehet magyar nyelvűre állítani? (Ha installálom felajánlja?)Iceweasel: A benne lévő verzió még nem támogatja az új sync-et.
Lehet frissíteni olyanra ami igen vagy fel lehet tenni Firefox-ot? -
CanibelZ
aktív tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy valahogy sikerült jól elállítanom az órát, szóval most nem merek hozzányúlni, amíg valaki nem mond valami okosat. Úgy indult, hogy használok win 8.1-t is, és ha azt mint 17 után használtam, akkor két órát késett az órája. [link] Ez alapján próbáltam megcsinálni, de nem tudom hogy mit sekrült elállítanom, de a win 2 órát siet, a linux 2-t késik.
Hogy kéne megoldanom, hogy mindkettő jó legyen? Internetes idővel meg ilyeneket nem szeretnék használni. -
válasz
DrojDtroll #30675 üzenetére
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok
Kellene egy internetes tarhely, amire könnyen lehet fel-le tolteni kizarolag terminal hasznalataval.
Kicsi is elég lenne kb 10 mega is. A lenyeg hogy ingyenes legyen es csak terminallal is lehesen teljesen, konnyen kezelni.
Tudtok erre valami jo megoldast?
-
fredooo
csendes tag
Sziasztok!
zed01 vagyok csak elhagytam a PH-s hozzáférésemet és kénytelen vagyok másik nicken kommunikálni.
Linux Mint 17 LTS-t használok a Windows 7 mellett és szerintem nem kell elfogultnak lenni egyik operációs rendszer irányába sem. De amit meg akarok osztani egy információt azzal akit érdekel. Ugye tudjátok hogy Ubuntu-ra és deriváltjaira vannak külső tárolók amivel naprakészen lehet tartani az alkalmazásokat. Viszont ennek lehet hátulütője, hogy mivel a Linux úgy van megalkotva hogy a függőségei által összeakadást okozhat az ha valami nem gyári, ez hosszútávon gondot okozhat. Én ennek ellenére sok külső tárolót használok, mert párosítani akarom az LTS verziók stabilitását a normál verziók friss csomagjaival. Nekem a következő tárolók sosem okoztak gondot, valószínűleg ez a jövőben is lesz. Én azt javaslom hogy aki az Ubuntu 14.04 LTS verziót vagy deriváltjait használja és hosszútávon használni is akarja úgy hogy az alkalmazások ne avuljanak el, vegye fel a következő tárolókat (repository):
sudo add-apt-repository ppa:kubuntu-ppa/backports
sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
sudo add-apt-repository ppa:cinelerra-ppa/ppa
sudo add-apt-repository ppa:klaus-vormweg/ppa
sudo add-apt-repository ppa:jon-severinsson/ffmpeg
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-wine/ppa
sudo add-apt-repository ppa:canonical-kernel-team/ppa
sudo add-apt-repository ppa:alexx2000/doublecmd
sudo add-apt-repository ppa:gstreamer-developers/ppa
sudo add-apt-repository ppa:cdemu/ppa
sudo add-apt-repository ppa:libreoffice/ppa
sudo add-apt-repository ppa:transmissionbt/ppa
sudo add-apt-repository ppa:banshee-team/ppa
sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3
sudo add-apt-repository ppa:w-rouesnel/openssh-hpn
sudo add-apt-repository ppa:malcscott/bind9.9
sudo add-apt-repository ppa:whoopie79/trusty
sudo add-apt-repository ppa:xorg-edgers/ppa (csak nvidia videokártyásoknak)
sudo add-apt-repository ppa:ravefinity-project/ppa
sudo add-apt-repository ppa:mathieu-tl/nm
sudo add-apt-repository ppa:mc3man/trusty-media
sudo add-apt-repository ppa:strukturag/libde265
sudo add-apt-repository ppa:videolan/stable-daily
sudo add-apt-repository ppa:nemh/systemback
sudo add-apt-repository ppa:thefanclub/grive-tools
Ezzel azt fogjátok megoldani hogy egy csomó alkalmazás frissülni fog és rengeteg új, a hivatalos csomagokban benne sem lévő programotok lesz. Ha ezeket felveszitek nem is kell gondolkodni hogy egy linuxos programot honnan szerezzetek be, csak megnyitjátok a synapticot, rákerestek és minden benne lesz.
-
Panthera
őstag
válasz
lev258 #30668 üzenetére
Ez így jobb lesz, meg abban volt más is program is. Vagy láttad?
modify_ldt: Invalid argument
err:module:attach_process_dlls "krnl386.exe16" failed to initialize, aborting
err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L"C:\\windows\\system32\\winevdm.exe" failed, status c0000005Ez 3.6.2-es gnome terminal most.
-
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Próbálgatom a wine-t, sok alkalmazást sikerült már telepítenem, de arra nem jövök rá, hogy lehetne bizonyos régi alkalmazásokat futtatni. Ezek egyszerű nagyon régi játékok lennének (még a win 3.1-en is futottak), nem kell telepíteni sem őket, de mégsem futnak vele. Pl. megnéztem valamelyiket, fenn van a winehq adatbázisában is, hogy tesztelve és fut, de semmi instrukció nincs.
Érdekes módon, akármi komolyabbat akartam eddig feltenni - ha kisebb hibák előfordutnak is - az mind sikerült, a wine-ban sem kellett semmit se konfigolni.
-
lev258
veterán
1, Van valami fiókkezelő grafikus alkalmazás, ott is megteheted. A passwd-nek meg utána kell egy kicsit olvasni, de nem bonyolult.
2, Legutóbbi tapasztalatom szerint LibreOffice és OpenOffice nem fér meg egymás mellett, ütköző csomagok vannak. Csak megjegyzem, szerintem az OpenOffice le van maradva sok tekintetben. -
Rimuru
veterán
válasz
Fritz Teufel #30654 üzenetére
Én arra esküszök ami beválik neki.
Nézd meg az itteni képeket, elég sokszínű a társaság.
-
-
BoB
veterán
válasz
Fritz Teufel #30657 üzenetére
Ezen a fórmon aki aktív arch-ot használó (eredetit) az kb. 4 ember. Ne ebből indulj ki.
Hidd el van bőven KDE-t, GNOME-t, cinnamon-t, de még unity-t használó Arch-os is.
-
korobi
aktív tag
válasz
volt fenn kb 2 hétig a gnome is, nem bírtam megszokni.
korábban régi prescott procis gépemen manjaro-t használtam egy pár hónapig openbox, majd egy pár hónapig a kde felülettel. aztán gép meghalt lett noti. pár hete ledobtam a láncot a win8 hülyeségein, aztán teljesen száműztem. jelenleg tesztelgetem melyiken érzem magam jól, bár az openbox ált kézre leginkább, csak a manjaro openboxon kívül mindegyiknek van egy csomó hiányossága, aminek beállításához még kevés a tudásom (nincs autómount, nincs wifi csatlakozási lehetőség.)
próbáltam korábban a sima archot is, de az még bonyolult nekem.no de majd összeszedem a kérdéseim és átmegyek velük az arch topikba...
-
BoB
veterán
válasz
Én KDE-t használok és nagyon jól elvagyok vele.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
korobi #30652 üzenetére
A többiek a WM-ekre esküsznek. Mondjuk belépőként OpenBox.... aztán ha elgurult a gyógyszer, akkor valami minimalistábbnál is minimalistább Stacking WM (cwm, Flwm és hasonlóak). Ha cserélem a lapost, akkor én is szándékozom Openboxra váltani, addig a Gnome-ot csípem.
Egyébként az Arch remek választás, ha egyszerűen akarod a Linuxszot használni. Nem olyan macerás mint a többi ;-)
-
TAKÍÍ
tag
Üdvözlet mindenkinek, megint én vagyok. Most visszaolvastam a forumot. Én kérdeztem anno az Operáról. Látom sok szó esettt róla. Mindnkinek köszi, így már képben vagyok, de elég lesz a Firefox. Most sokat foglalkoztam vele. (Win alatt ennyire soha nem merültem bele) Persze itt csak felhasználói szintű dolgokra gondolok. A lényeg szépen beállítottam és jó lesz az. Az asztali ikon létrehozását is sokan írták. Az is meg van, meg sok ehhez hasonló apróságra rájöttem.
Most viszont két másik dolog lenne:
1) root jelszót szeretnék változtatni. A gép másnak lesz és valami másik jelszót szeretnék megadni. Gugliztam rá. Találtam is valami parancsot: passwd, de ez hogy működik? Beírom a parancsot és utána az új jelszót vagy mi? Nincs erre valami szép grafikus felület?
JA és a jelszó megjelenítése: alapjáraton ugye láthatatlan mikor beírom. Valami potnokra vagy csillagokra átváltani?
2) Openoffice Van fennt Libra, de mellé feltenném az Open officet is. Úgy olvastam ilyet lehet.
[link] Olvasom a telepítési útmutatót:
Type "whereis soffice" from a console. Ezt a parancsot beírtam, előkészület címén. Erre:
soffice: /usr/bin/soffice /usr/bin/X11/soffice Ezt nem tudom értelmezni ez jó e vagy mit kezdjek vele? Ezután én pedig naivan bemennék a letöltés menüpontra ( [link] ) Itt kiválasztani Linux X86 32bit (DEB)(gondolom nem RPM) Magyar, majd 4.1.1 legfrisebb vezió. Letöltés majd Package installer feltepíti.de úgy látom ez nem így megy.
A telepítési útmutatóban biztos leírják, de az értelmezése nem nagyon megy, elcseszni meg nem akarom.Ja és Linux Mint 17Cinnamon
-
korobi
aktív tag
válasz
Fritz Teufel #30651 üzenetére
rendben, csak nem vagyok még eléggé rutinos, azért gondoltam itt kérdezgetek először. bár az már eldőlt hogy arch alapú distro marad a win helyet, csak még a felülett nem dőlt el meylik...
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
korobi #30648 üzenetére
Igazad van és ezzel én is tisztában vagyok. Valamiért már reflexből az Ubuntu és derivatívái ugranak be, hasonszőrűek ritkán szoktak itt segítséget kérni. Gyere majd át az Arch topikba, mi ott gyülekezünk ;-)
Ez meg a homokozó: Linux felhasználók offtopikja
-
DittyCat
tag
válasz
lev258 #30649 üzenetére
Köszönöm, itt találtam egy hangbeállítást, amit beállítva lett hang a TV-n. A PulseAudioban a Beállításoknál a profilokat állítottam át.
Azonban így vagy itt van hang, vagy ott - és nem áll át automatikusan, ha ki van húzva a kábel. Tesómnak ez túmáccs lesz, nem tudom, mit lehetne csinálni vele.
A kijelző viszont bár nem tökéletes, de használható (és automatikus, így nem kell a tesómnak állítgatni).Köszönöm! Remélem a tökéletes megoldás is meglesz...
-
korobi
aktív tag
válasz
Fritz Teufel #30641 üzenetére
(#30638) CPT.Pirk; (#30640) God Vazzeg: köszönöm, nemsokára ki is próbálom.
(#30641) Decepticon: antergosban pacman van, illetve ezt a progit az aurban találtam meg.
-
DittyCat
tag
válasz
DittyCat #30645 üzenetére
Jelenleg ott tartunk, hogy bedugjuk a kábelt, felismeri, felajánlja a tükrüzést, bővítést, vagy hogy válasszak kijelzőt. Ha kirakom a TV-re, levágja az alját meg a tetejét. A felbontással lehet valami, de bárhogy próbáljuk, ennél csak rosszabb lesz.
Acer Aspire One a noti, a TV pedig egy Samsung DV3 tv (HD).
Hang továbbra sincs.
Előre is köszi, ha tudtok valamit mondani. -
DittyCat
tag
válasz
lev258 #30644 üzenetére
Igen, az a baj, hogy az alját meg a tetjét levágja a képnek. Ha belemegyek a Haladó menübe, ott próbálgatni lehet a felbontást, de minden más próbálgatás rosszabbat eredményez.
Ja és hang sincs! Azt sehogy sem sikerül megoldani. A képre legalább valami hajlandósága van. De hang, az nincs.
A párom is megpróbálta, neki sem sikerült... (programozó, nem hülye hozzá). -
DittyCat
tag
Sziasztok!
Tesóm gépére feltettük a Linux Mint 17-es Xfce verzióját (nem is olyan gyenge a gép, mint hittem 2 GB RAM, 64 bites rendszer), működik, szép, jó.
A tesóm viszont gyakran kiköti a TV-re a netbookot, HDMI-vel. Ez most nem akar működni. Felismeri, ki is rakja a képet, ám a felbontással valami nem stimmel, szétcsúszik, összemegy, kivág részleteket, aztán sem a TV-n, sem a notin nem jó a kép. Kérlek, segítsetek, hátha van valami HDMI-varázsló a repositoryban!
Tesóm nem egy linux-guru, szóval olyan megoldás kéne, amit később ő is fog tudni használni.
Köszönöm! -
Fritz Teufel
addikt
válasz
korobi #30637 üzenetére
Gnome-hoz használoma a Caffeine-t, ami Mate alat is elérhető. Ez az, amire neked szükséged van ;-)
sudo add-apt-repository ppa:caffeine-developers/ppa
apt update
apt install caffeineHa függőség gondja lenne, akkor:
sudo apt-get install-f
Enjoy!
Hát nem megelőztek?! A mobiltelefon átka a lassú reakcióidő :s
-
Rimuru
veterán
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
korobi #30637 üzenetére
Nem minden asztali környezet képes érzékelni, hogy megy egy YT vagy másik videó, azt hiszik hogy csak áll a gép magában. Egy megoldás lehet olyan scriptet futtatni a háttérben, ami időnként meglöki az egérmutatót egy pixelt. Azt nem tudom, hogy milyen név alatt kell keresni.
-
korobi
aktív tag
egy régebbi notebookon antergos-mate használok, s hiába kapcsolom ki a képernyő kikapcsolást, ugyanúgy kikapcsolja youtube videó nézése közben.
ugyan ez a jelenség megvolt xfce alatt is. tudnátok valami megoldást javasolni rá? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Mate-HS
csendes tag
Sziasztok! A laptopomon bebootoltam Ubuntu pendriveval és meg akarom formázni a merevlemezt úgy, hogy a GPT-ből MBR-t csináljon, de a grafikus kezelő nem engedi. Terminálból milyen parancsot kell kiadni, vagy milyen programmal tudom ezt megcsinálni?
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #30627 üzenetére
Béta fázisban tart a 25-ös, pár nap múlva lesz stabil ágon. Úgy tudom, hogy csak 32 bites van/lesz egyelőre. Az új verzió letölthető innen: Opera Desktop Team's blog (jobb oldali menüből)
(#30628) Tim82: A 15+ verziók Chromium alapúak. A 12.1x verziók alatt próbáld ki pl. facebook, twitter, gmail oldalakat, aztán meglátod mit értek elavultság alatt.
-
Tim82
félisten
válasz
#81562624 #30624 üzenetére
Ez még a 12.16-os verzió, ami enyhén szólva is elavult.
A 12.16-os az utolsó verzió tudtommal, ami a saját Presto motorra épül, utána jöttek a WebKit-es verziók. Ami az "elavultságot" illeti, ahogy nézem, még mindig nem sikerült megoldaniuk pl. az Opera Link működését az új verziók alatt az eltelt lassan két évben. Nem ez az első eset, amikor a kukázott, "elavult" változat éppenséggel sokkal okosabb, mint a helyette behozott "modern"...
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Segitsetek!
Feltettem a Chakrat, de van nemi problemam. A telepito, a live rendszer rendben betolt, fut, mukodik. A telepites sikeresen lemegy, viszont az ujrainditas utan a Grub utan tolt egy kicsit, majd amikor atvalt a grafikus feluletre, akkor par szep szines fuggoleges csik jelenik meg, majd sotet kep, es semmi tovabb... Miert?
Mi tevo legyek?
Koszonom!
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #30623 üzenetére
"Opera Linux MINT 17- re szerintem van a Synapticban is. Nem hiszem, hogy csak 64 bites lenne, bár innen nem derül ki."
Ez még a 12.16-os verzió, ami enyhén szólva is elavult. Az új Opera jelenleg a 24-es verziónál jár, amiből nincs Linuxra szánt változat. Pár nap múlva adják ki a 25-öst, ami már Linuxra is lesz.
-
Opera Linux MINT 17- re szerintem van a Synapticban is. Nem hiszem, hogy csak 64 bites lenne, bár innen nem derül ki.
ha jól látom, nem lehet asztalra ikonokat kirakni.
Lehet azt, én nem használok, de kipróbáltam. A piros 7- es után van az ikon.Jobbklikk az asztalon, indítóikon létrehozása,
Itt a kis ablakban választhatod ki a képet, a választék attól függ, milyen ikontámát használsz.
/usr/bin- ből kiválasztod a megfelelő programot, felette lévő ablakban nevet adsz neki és kész. -
whbear
senior tag
válasz
Blum1866_2 #30620 üzenetére
Tényleg nem akarok vitatkozni, csak halkan megjegyzem, hogy a SELinuxot az NSA - val közösen fejlesztették ki. Fedorát és RHEL-t azért elég sokan használnak azért.
-
-
growler
őstag
Firefox:
http://kepfeltoltes.hu/141010/K_perny_k_p___8211__2014-10-10_16_57_25_www.kepfeltoltes.hu_.png
Asztali ikon: jobb katt az alkalmazásra !
http://kepfeltoltes.hu/141010/K_perny_k_p___8211__2014-10-10_16_53_12_www.kepfeltoltes.hu_.png
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Fritz Teufel #30572 üzenetére
Kipróbáltam, de ez egy nagy csalódás. Beállítási lehetőségek száma még mindig a nulla körül mozog. Az energiagazdálkodásra van összesen 3 kapcsoló. Három o.O
Oké én a KDE bőségéhez vagyok szokva, de ennél még egy Windows is több dolgot enged beállítani.
-
whbear
senior tag
válasz
Blum1866_2 #30611 üzenetére
Attól még lehet jó. Vagy másnak tetszhet. Egyébként próbáltad?
-
whbear
senior tag
Megjelent az új Rosa Linux, az R4! Valami szenzációs! Live rendszerként ma egész nap ment hiba nélkül, este telepítem. Érdemes kipróbálni ha valaki kedveli az RPM világot, mint én.
-
TAKÍÍ
tag
Nem rég írtam ide: ugye régi gépen egy Linux Mint 17 és mostanában feltünt egy két dolog ahogy használni kezdtem.
Valaki ajánlotta a Bleach bitet, használtam jó és tetszik. Amit akartam sziinte mindent letröölt. Egyet kivéve, kb a lényeget. Azt utálom, ha a Firefoxba elkezdek begépelni egy oldalt nevet és rögtön kidobja az egész oldalt. Szemléltetem: pl elkezdi az ember beírni, hoyg you... és rögtön feljön a youtube. (Mármint értitek nem töltbe csak kiírja végig) Van még egy pár oldal, amin ezt csinálja, de azért nem mindegyiknél. És fogalmam sincs miért? Könyvjelzőkbe egy oldal sincs bejegyezve. Ezenfelül minden sütüt/előzmény törlök. Majd bleach. ééés még utána is ez bennmarad...Miért? mit és hol tárol ez?
Apróság: ha jól látom, nem lehet asztalra ikonokat kirakni. (Tudom erőforrásigény meg stb, de én úgy látom, hogy nem is engedi. Viszont, ha épp valamit használok pl pendrive, vagy DVD film nézés, akkor rögtön kikerül egy Ikon az asztalra. Ja ha filmet néztem DVD n hiába nyomkodtam a kiadás gombot fizikailag a DVD lejátszón, az nem használt, csak a kiadás parancsra reagált a lejátszóban.
Opera ha jól látom Nincs Linux Mintre (32 bites)? -
datRotten
csendes tag
Ha a telepítés folyamán bekapcsolom a titkosítást, az okoz rendszer lassulást? Vagy ez olyan mint BB-n vagy Droidon, hogy nem lehet észrevenni. (Mint)
-
Fritz Teufel
addikt
Az online fiókoknál a Facebook fiókom lejárt. Be kellene újból jelentkeznek, de a válasz:
Hiba az alkalmazás elérésénél
Sajnos a használni próbált alkalmazás vagy nem létezik, vagy le van tiltva.Töröltem a fiókot, hogy újra megadjam. A válasz továbbra is ugyan ez. Hol a búbánatban van ez letiltva?
-
DittyCat
tag
válasz
ubyegon2 #30600 üzenetére
Mondjuk ennél a vírussal teli Xp-nél csakis jobb lehet 😊. Szerintem is ez a 270-es proci van benne, úgy kinézet alapján próbáltam beazonosítani a modellt és erre jutottam magam is 😊.
Tekintve, hogy nagy kedvencem a Dr. Pepper (
, hallgatok az okos szóra, megvizsgálom ezt a disztrót (miket tudok, hahhh!) és bízom, hogy jó lesz. Minden általatok írt szempontot figyelembe veszek és szombaton tudósítok (ha elakadnék, írok, remélem lesztek 😊).
Köszi -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest