- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
Csak mivel Kapitányunk nincs mindig erre... libpgn1.2 vs. Chakra mottójára...
Nos...
Én naiv próbáltam
sudo pacman -S libpng12
-őt...
Hoogggyynnee....
ccr libpng12
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
King Unique #54042 üzenetére
Szereztem egy Win7 dvd-t inkább...
Viszont most más csapás ért utol...
Emígy van felosztva a fizikai HDD ebben a gépben:
/dev/sda1 46G 9,4G 35G 22% /
/dev/sda2 9,1G 69M 9,1G 1% /run/media/keeperv85/50091232367B28C0
/dev/sda3 239G 214G 14G 95% /run/media/keeperv85/DataA második blokkon volt régen egy Xp, még nem vontam össze egy meglévővel sem azóta, de üres. Ami problémásabb, az az sda3, ami egy közös NTFS meghajtó.
Ugyanis... Vannak pl. rajta jó NAGY lemezképek, amiknél elkövettem azt a hibát, hogy nem shift+del-t nyomtam törlésre. Gondoltam majd a Kukában átnézem biztosan kell-e még valami. Hát nem: nem nézem át, mert a Kuka a Dolphin szerint üres. Ugyanakkor foglalják a helyem továbbra is. Így most sem törölni, sem visszaállítani nem tudom őket...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
King Unique #54038 üzenetére
"Sőt, mindkettőt lehet akár USB-s eszközre is, ha a jelenlegi rendszerlemezen esetleg nem lenne elegendő tárhely"
Nos, ennek a megoldásnak igazán örülnék, ha pl. a pendrive szóba jöhetne. Feldobnék rá egy Win7-et, megcsinálom amit kell, format. Mindenki boldog... Csakhogy a Win7 telepítőt előbb rá kéne varázsolni a másik pendrivera... Persze: ha lenne egy üres dvd, az kiváltképp jó lenne... Nincs kéznél. KülsőHDD is szuper lenne... Ha lenne nem kérdeztem volna...
@Vladi:
Nem tudom mikor halt ki ebből, de már az eredetiben sem volt libpng1.2... Ha így folytatja tényleg megválunk egymástól... felrakok egy Windows Xp-t helyette...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
King Unique #54035 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű... ugyanis ezt a programot elindítani egy dolog Linux alatt, de attól még működni nem fog Live alól, mivel elég behatárolt milyen beállításoknak kell megfelelnie... Pl. ha van modemmanager, azt ki kell hajítani, mert másképp nem lesz usb kapcsolat... stb...
Marcium-ot csak azért próbálok bootolni, hogy egyáltalán boot képes-e a létrehozott kulcsom, tökéletesen alkalmatlan jelen feladatra más vonatkozásában. Kicsi, ezért gyorsan lehet vele viszont tesztelni a botképes eszköz készítését.
"Ellenben az UNetbootin működni szokott."
Szökő évente egyszer, a Windows verzió... Ha Linuxot pakolsz fel vele a pendrivera, talán... Némi syslinux.cfg szerkesztgetés után, vagy ha véletlen eltalálja hogy kéne legenerálni...
Inkább térjünk vissza az alap kérdéshez és vonatkoztassunk most el attól, hogy nem úszom meg, hogy telepítve legyen valami Windows, mivel a következő folyamathoz elkerülhetetlen... (SP Meta és MAUI nincs Linuxra, vélhetőleg nem is lesz már soha...).
Szóval: hogy lehetne a Chakra-ban visszaimádkozni a libpng1.2-őt?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
King Unique #54027 üzenetére
Nem a flashtoolt akarom kiírni pendrivera, hanem egy PE Windowst, ami alól megy a Windows verzió...
Nyilván nem a Windows-ost próbálom elindítani, tisztában vagyok vele, hogy van Linux verzió, ami ahogy feljebb írtam, libpng függésű, szóval nem tudom elindítani, hiába van...
Nem olvasol figyelmesen: az Unetbootin által létrehozott kulcs nem bootol, ahogy a dd-vel átrakott lemezképes sem.
Van még pár lehetőség, pl. a SARDU, ami még az USB kulcsot sem látja Chakra alól...
szerk: Mi a pöts ez a fehér keret a képek körül? Megint valaki hegeszti a RIOS-t?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
King Unique #54019 üzenetére
Na ez úgy jön, hogy mint az előbb említettem, az SP_Flashtool nem megy így... Következtetésképp kéne egy bootolható Windows (PE), amihez adott egy 16GB-os pendrive. Próbáltam pár alternatívát, pl. a klasszikus Unetbootint, de a boot error-nál tovább egyik sem jutott. Tesztelésképp a Marcium Relfect lemezképpel próbálkozom, amit a Windows alól Rufus-szal simán bootolhatóra sikerült megcsinálni a másik pendrive-on... bent a munkahelyen... Itthon viszont nincs Windows...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
ubyegon2 #54016 üzenetére
Ubuntura csak megoldás keresése közben láttam irgalmatlan mennyiségű panaszt, lehet ott már vissza is tették pont ezek miatt..
A kapitányt várjuk a hídra akkor, mert... A másik gondom, hogy nem találok egyetlen olyan megoldást sem, amivel ez a csoda működő bootképes pendrive-ot tudna "generálni"... Nem, sajnos a dd sem alternatíva valami miatt...
-
Keeperv85
nagyúr
Sziasztok!
Néhány rendszerfrissítés (...és kijelzőtörés...) után a korábbi gondom megoldódott, hogy nem működött egyik spellchecker sem, most van más...
Szóval...
Chakra OS... (De lehetne éppen Ubuntu 16.x is...): Száműzték a libpng1.2-est az összes repo-ból már, amennyire én tudom... Amivel nem lenne gond, ha az 1,4 vagy az 1,6 visszafelé kompatibilis volna. Hát nem az...
Adott az SP_Flashtool (MTK telókat buherálók ismerik), aminek persze 1.2-es függése van, így képtelen vagyok elindítani....
Help pls...!
-
Keeperv85
nagyúr
Sziasztok!
Nos, hiába húztam-halasztottam, a régi Ubuntu csak nem bírta tovább, így kénytelen voltam váltani: Chakra van most fent. Leszámítva, hogy ami eddig sem működött, most sem (touchpad...), van egy másik gondom most, mégpedig az, hogy szeretnék egy olyan texteditort, amiben megy a helyesírásellenőrzés.
Alapban ugye Kate van fent, de próbáltam már a Kwrite-ot is. Sajnos mindkettő hibát jelez, ha a a helyesírás ellenőrzést be szeretném kapcsolni:
sonnet.core: No language dictionaries for the language: "hu"
Nem tudom melyik helyesírás ellenőrzőt hívják meg, de aspell, hunspell biztosan default települ. Pl. a Firefox használja valamelyiket biztosan, mert amit itt elgépelek, egyből aláhúzza.
-
Keeperv85
nagyúr
Nos, Live teszt...
Nincs beállítható kétujjas görgetés, disztrótól függetlenül azt "hiszik" az újabb rendszerek (is) hogy ez az eszköz nem képes erre. Pedig nagyon is...
...de ami nagyobb ba (lenne, ha le akarnám cserélni ezt):
WiFi az addig "volt", még csatlakozni nem próbáltam. Abban a pillanatban lelőtte a kártyát....
-
Keeperv85
nagyúr
Igen, ezzel kezdtem anno.
Itt vélhetőleg az lesz a gond, hogy még ha le is fut maga a script (ahogy írta is a fórumtárunk a másik topicban), hiába fut le: akkor még nem tud beállítani semmit. VAGY: beállítja, de utána fut egy másik adott esetben, ami az alapbeállításokat hajtja végre, amit ki kéne valahogy iktatni....
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Frawly #52597 üzenetére
Biztos hogy rendesen frissül, de lásd fent a magyarázatot, miért a korábbi kernel. A újakkal nem megy a WiFi. (Közben el kellett ugranom, a Live próba nincs elfelejtve...).
Szóval:
Ennél nem lesz naprakészebb, disztrót nem váltok emiatt a probléma miatt, annyira nem zavar.
Sajnos az upsart sem megoldás a gondra. Vélhetőleg ezért: [link]
-
Keeperv85
nagyúr
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #52591 üzenetére
Innen van a backports:
Ez a gyári Intel PRO 4965-ös WiFi...
KDE még nem futott, de megnézem majd nemsoká. Nem szeretném viszont ezt kukázni ilyen gond miatt, inkább futtatom manuálisan a scriptet, ha nem lesz megoldása. Mivel ez egy nagyon régi alap, durván sok beállítással...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #52585 üzenetére
Ubuntu 14.04.5 LTS, frissül rendszeresen. T61-en viszont backport van, mivel nem megy másképp a beépített WiFi kártya. Kicserélni csak bios csere után lehet, az meg... az már nem....
Soha sem ment ezen a kétujjas görgetés és sajnos a korábbi megoldások már rég döglöttek...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Rimuru #52582 üzenetére
Ubuntum van. Bocs, elfelejtettem írni..
Emez:
3.13.0-116-generic #163-Ubuntu SMP Fri Mar 31 14:13:22 UTC 2017 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux, MATE környezet van rajta.
Erre hogy megy fel a xf86-input-synaptics?
Az xserver-xorg-input-synaptics csomagom a legfrissebb, de ez nem használ X configot, ahogy elnézem...
Ami még fontos lehet:
Ez egy régi T61-es Lenovo noti. Működik a kétujjas görgetés, ha a korábbi scriptet kézzel lefuttatom, máshogy viszont nem hajlandó.
-
Keeperv85
nagyúr
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
joecontra #30310 üzenetére
Érdekes "jószág" amúgy maga a dd parancs. Már csak azért is, mert ugye pontosan azt írja fel, ami a fájl tartalma. Tehát még pl. van egy ext4-es lemezképem és azt dd-vel felteszem egy ext4-es lemezre, addig baj nem lehet. Szépen ott lesz a tartalma, a partíciók és a fájlrendszer is épp marad. No de: mi a helyzet, ha történetesen nekem NTFS lemezképem van és én marha fel akarom írni ext-re? Jobb esetben szól a dd, hogy ácsi, ez így nem lesz jó... rosszabb esetben... hát igen: összeomlik az egész fájlrendszer.
Nem mellesleg a másik megoldása még extrémebb: lehet vele ugye komplett szuperblokkot menteni... vagy mégsem?
Android 4.0-ig az dd-vel mentett system mount point az utolsó bitig mindent leszedett ami a system-en volt: az üres helyet is. Ahogy elhagyták a 2.x-es kernelt, már csak a tartalommal feltöltött részt járja végig, csak és kizárólag azt menti le...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
joecontra #30307 üzenetére
Konkrétan nem látja bootolható eszköznek. Igen: a dd egy az egyben ráteszi. Ám ez gondold végig: ha a lemezkép mondjuk 600MB, az eszköz pedig 32GB, akkor a maradék hely óhatatlanul is... mi is lesz vele? Hisz most egy 600MB-os szuperblokknak kéne lennie... de hol is? Elején? Végén? Közepén? Nem tud vele érdemben mit kezdeni. Maga a Linux sem túl sokat amúgy: ismeretlen fájlrendszer... Amúgy elvileg az elejére írja. Elvileg...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
lionhearted #30073 üzenetére
...még jó hogy ez egy N455-ös >> egyetlen mag van benne...
Persze: a HT miatt azt hiszi a rendszer, hogy ez kettő...
-
Keeperv85
nagyúr
Valaki segítsen légyszi nekem is!
Honnan tudja az Ubuntu a csatolás pontok neveit? Gondolok itt arra, hogy pl. a második fele a meghajtómnak eddig media/Data volt. A frissítés óta media/keeperv85/Data... Ez így nekem nem jó, mert az összes progi a régit keresi automatikusan...
szerk: annyira hülye nem vagyok azért, hogy arra ne jöttem volna rá, hogy a gyökér könyvtárban mappaként látja őket, de gondolom az egy kissé meredek megoldás, hogy egyszerűen átmozgatom egy könyvtárral feljebb az egész Data-t...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
lionhearted #29376 üzenetére
Nem keresek kifogásokat, csupán válaszoltam és a saját érveimmel igyekszem alátámasztani, hogy a problémának korán sem olyan egyszerű a megoldása, ahogy azt most gondolod.
Lehet hogy EZ nálad működik, ha már ilyen egy fájlos megoldásoknál tartunk, ellenben nálam nem. Szóval: nem, nem adtál megoldást, csupán utaltál egy állítólag létező megoldásra. Hülye nem vagyok, a Google-t én is ismerem, ha ennyire egyszerű lenne, már nem lenne gond.
Leírtam azt is, hogy alig van funkciógomb, ami menne, NEM csak a fényerő... ezen kívül az "értesítés területről" eltűnt hálózati kapcsoló, ami kiváltképp szuper, mert ha leveszem a wicd-t, akkor nem tudom bekapcsolni a wifi-t, ami eddig magától is elindult a rendszerrel együtt. Lehet mégis hülye vagyok: már egy éve üresre kellett volna törölni is az Ubuntu helyét és felsózni valami normális disztróval...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
lionhearted #29371 üzenetére
Én elhiszem, hogy driver hiba, de mivel csak egy féle Intel driverről van tudomásom, így nincs mire cserélni. Nincsenek illúzióim, hogy én fogom javítani...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
lionhearted #29354 üzenetére
Bejön a grub, kiválasztom az ubuntut. Eddig ok. Lila háttér... vár... vár...vár... > Ubuntu boot képernyő. Itt a táp nehezen pusztul el, mivel ez akkus, de amúgy folyamat lóg a hálózaton már, mert az akku megadta magát.
"A fényerő probléma pedig driver gond"
Ebben Intel "kártya" (GPU) van, tudomásom szerint egy féle driver van hozzá. Ez. Tehát ha driver, ha nem driver, a drivert biztos nem tudom lecserélni másikra...
-
Keeperv85
nagyúr
Köszi a válaszokat srácok! Mint volt közvetlen ~3,5 éve az Ubuntu előtt. Szerettem, de annak is megvoltak akkor még a nyűgjei. Nem zavar a parancssor, az Androidhoz is elég keményen kell, amitől félek, az a csak a csomagfüggése. Lekaparom magam, ha valamiért az egész fordító esik-kel. Na, nem mintha egy Eee PC-n nem lenne elég meredek Androidot forgatni amúgy is...
Most igazából az zavar nagyon, hogy a drága Unbuntu boot idő közvetlen a bootlogo előtt most már elérte a 2 percet és akkor ezt még megfejeli azzal, hogy a funkció gombok egy része megy csak, azok sem mindig, ráadásul random úgy indul el, hogy leveszi vagy 3%-ra a fényerőt...
-
Keeperv85
nagyúr
Elegem van az Ubuntuból...
Mostanra megérett arra, hogy valamire lecseréljem, mert több baja van, mint amit még lenne türelmem pesztrálgatni...
...csakhogy jön a szokásos kezdő hülye kérdése: mire cseréljem, ami:
- Jól bánik az erőforrásokkal
- Támogatja az EEe PC-t,minden szempontból
- Fordul rajta az Android, tehát teljes hozzá a csomagok, a java és python támogatás és 64 bites...Szuperül hangzik, hogy az "arch nagyon frankó, mert fél mega ramon is megy a konzol...", csak ott vagyok meglőve, hogy vajon hogy csinálok én arra teljes fordítókörnyezetet....
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
westcoastog #29327 üzenetére
"CTRL + o és CTRL + x"... Lásd feljebb!
-
Keeperv85
nagyúr
Na most jövök rá, hogy megszívtam én ezzel a 14.04-re frissítéssel. Minden Fn gombos kombó megy, de tényleg minden... egyet kivéve: Fn+F3... és na ná: ezt használnám leginkább, mert ez kapcsolja ki a touchpadet... de nem megy, akármit csinálok...
Valakinek valami konstruktív ötlet (mielőtt fordítva csukom be ezt a....) ?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
westcoastog #29151 üzenetére
Megtennéd, hogy feldobod valahová a lementett fájlt? Meglessük, hogy csak hazudik-e a Terminal, vagy tényleg nem a megfelelő csomagot kapta le!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
westcoastog #29149 üzenetére
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #29144 üzenetére
Ez így nem jó ám!
wget -O skype-install.deb http://www.skype.com/go/getskype-linux-deb
Ez ugye a mibe mit mentsünk, tehát jelen esetben a skype-install.deb, ami az első paraméter ezúttal a kimenete a folyamatnak...
Ezért aztán a
sudo dpkg -i getskype-linux.deb
..nyilván kivételt fog dobni, hisz a fájl nem létezik, hisz az előbb skype-install.deb néven szedtük le.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
westcoastog #29136 üzenetére
mv getskype-linux.deb.1 getskype-linux.deb
chmod a+x getskype-linux.deb
dpkg -i getskype-linux.deb
sudo apt-get -f install -
Keeperv85
nagyúr
Nos, a Nautilus fenn van, hisz az Ubi 12.04 azt használta. Viszont a Caja nem eltávolítható a Mate nélkül:
Biztos vagyok benne, hogy a Caja miatt másol lassan, mert kipróbáltam egy 16GB-os pendrive-on. Android forrást másoltam fel rá. Caja: ~4,5 óra, Nautilus 1,5... és már nem is egy alkalom, mikor ez feltűnt sajnos...
-
Keeperv85
nagyúr
Ha már ide evett a fene: tudja valaki esetleg hogyan lehet alapértelmezetté tenni egy másik fájlkezelőt? Konkrétabban: Caja megy alapon, mert a Mate alá integrálták, de nekem a Nautilus kéne vissza, mivel a Caja pl. az USB másolást kb. 20-ad annyi sebességgel végzi, mint az előd...
-
Keeperv85
nagyúr
A 12.04-en van olyan hibám amit nemtudok megoldani. pl. egyszer volt benne egy wincsi (NTFS) azóta betöltéskor mindig hányolja, és csak egy S lenyomásával tuok tovább menni.
Szia!
Ez nem látszik nehéznek!
Terminal:
sudo gedit /etc/fstab
Természetesen a használt szövegszerkesztőd add meg, felőlem lehet a vi vagy a nano is, ha tudod kezelni, de én kezdőként nem ajánlom! Itt jegyezném még meg, hogy a jelszó beírása nem látszik.
Valami ilyesmi fogad:
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=d188d19c-2b90-48a5-8eb8-7bbfd942c8e9 / ext4 errors=remount-ro 0 1Keresd meg melyik az NTFS meghajtó sora és töröld ki! Remélhetőleg csak egy van belőle, így nem lesz nehéz megtalálni.
Ha megvagy, akkor mentsd el a fájlt. Kész.
KDE: erre kicsit meredek az a hibaleírás, hogy "nem tudom futtatni". Kéne valami hibaüzenet, vagy hasonló!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #28824 üzenetére
Hát ezt konkrétan így egy az egyben megcsinálhatod Windows alól is. Az ismertetett mentéshez mondjuk oda kell Cygwin.
-
Keeperv85
nagyúr
Miért lenne felejtős?
Linux alól, csak a te kedvedért és most mindent gépről csinálunk, nem bohóckodunk az SD-vel:
Bekapcsolod a telón a hibakeresést, majd csatlakoztatod. Közben megkeresed a friss clockworkmod recovery.img fájlt.
Indítasz egy Terminal-tadb reboot bootloader
fastboot boot CWMrecovery.imgItt álljunk meg és nézzük meg rooként fut-e a CWM, ha igen, akkor most SD nélkül is csinálhatunk egymentést az érintetlen rendszerről:
Nyiss egy másik Terminal ablakot:
adb forward tcp:5555 tcp:5555
adb shell
su
/system/xbin/busybox nc -l -p 5555 -e /system/xbin/busybox dd if=/dev/block/mmcblkXYAz mmcblkXY mindig a menteni kívánt partíció legyen,fejből a Defy-n pont nem tudom melyik melyik...
Itt megáll a kurzor és villog, nem történik semmi.
Nyissunk egy újabb Terminal ablakot:
adb forward tcp:5555 tcp:5555
mkdir /mybackup
cd /mybackup
nc 127.0.0.1 5555 | pv -i 0.5 > mmcblkXY.raw
mv mmcblkXY.raw system.imgEzzel pl. most a végén létrejött a system.img. Tehát kaptunk egy mentést az érintetlen, root nélküli rendszer partíciónkról, SD kártya nélkül!
Gyorsan keressük meg, döntsük el, mit akarunk még menteni: boot.img még erősen ajánlott.
Most pedig a recovery menüjében: wipe data/wipe cache, majd menjünk át az install zip fülre és válasszuk ki az adb sideload-ot. Itt most a teló vár...
Újra vissza a Terminalhoz a gépen:
adb sideload zipfálosromunkamitszeretnénkfeltenni.zip
Várunk....
Ha végzett, akkor a menüben "reboot system now". Kész.
Kihagytam volna valamit? Persze: számos telón bootloadert kell nyitni, ami külön folyamat, illetve az MTK platfromon nincsen bootloader mód...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #28774 üzenetére
"-kézzel (root kell hozzá) kigyomlálod a felesleges dolgokat, pl facebook meg egyéb gyári vackok"
Semmi értelme. Le ism értem már párszor, mert...
"Hogy mik futnak, azt látod pl. az ES task managerrel. Ha rootolt a telefonod, akkor le is tudod vele tiltani a neked nem kellő automatikusan induló progikat."
Nem fut a háttérben semmi alkalmazás az Androidon... Nem futhat, úgy lett tervezve.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
honda 1993 #28725 üzenetére
De igen, lehet. Csupán rosszul teszed fel rá!
Én is arról telepítettem már nem is egyszer notebook-okat, mert nincsen bennük optikai meghajtó!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
lev258 #28723 üzenetére
Nekem erről más véleményem van... évek óta használom, de nem mondanám, hogy biztonságosabb mint a Windows. Egyetlen dolog miatt nincsen tele vírussal: olyan kevés felhasználó van, hogy nem érdemes rá vírust írni. A nyílt kódban ugyan olyan könnyű észrevenni a biztonsági hibákat, mint befoltozni azokat... és ne legyünk naivak hogy minden Linux user normális és becsületes, aki ért is hozzá. Persze ezek a hibák hamar feltűnhetnek más kódmágusoknak is, de addig ugye...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
ubyegon2 #28703 üzenetére
Megpróbálom érthetőbben, ne haragudj, nem az volt a szándék, hogy kezdőként semmit se sikerüljön felfogni belőle.
Van ugye maga a rendszer, amit látsz a készüléken futni. Ennek két fő része van: maga a módosított Linux kernel és a ráépített működésért felelős kiszolgáló részek, kezelő felület a felhasználó felé és az ezt kiszolgáló dolgok. Ez maga a ROM, az Android.
Az alacsony szintű FW az, amit a készülék működéséhez írnak. Ez kapcsolja be pl. a kamerát, a világítást stb. Egyáltalán a készüléket. Ezeket a kódokat kezeli a kernel is. Ezekkel kommunikál a PC is elsőként. Így ezeken át történik a rom újraírása is, amit flashelésnek hívunk. Ebben a folyamatban az eszközt attól függően melyik részét érinti a beavatkozás, át kell kapcsolni úgy, hogy kiszolgálja azt. Ezt nyilván PC-s szoftver végzi. Ezt a szoftvert írja a gyártó Windows alá...és csakis oda pl. az MTK SoC-ra szerelt készülékek esetén.
-
Keeperv85
nagyúr
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #28690 üzenetére
"Amúgy az XDA-s leírásokkal a tököm tele van. Nem egy telefont csináltam már meg, kerneleket cserélgetek stb., de olyan rossz, igénytelen leírásokat csak ott tudnak összehozni..."
Mikor én ezt felhoztam anno a Nexus topicban, akkor le lettem hülyézve. Az XDA-n már az összes nyavalyás két sor után recognized developer... Pffff...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- BestBuy topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mozilla Firefox
- Path of Exile (ARPG)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- További aktív témák...
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest