- Mindenki Z Fold7-et akar
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
shifty85
tag
válasz
#94529552 #78972 üzenetére
Szia!
Hát azért vannak páran akik a KS7000-es szériát lehúzzák... felhősödés, pixelhiba, lila csík fut át a képernyőn, hátsó burkolat ragasztott illesztése...sokan visszaküldték (legalábbis pár fórumozó véleménye ez volt). 55"-os méretben még mindig 380e fölött van. Élőben sajnos nem láttam és nem tudtam összehasonlítani LG-kel. Nekem valahogy a Samuk olyanok, mint amiken túltolják a színeket
Nem tudom miért, de nekem rendellenesnek hat. Beállításokkal mindenen lehet finomítani, de nekem valahogy nem jött be.
Amit viszont érdekesnek tartok, hogy még a konkurensnél is lehúzzák az ívelt tv-ket, amit a Samu a mai napig nyomat ezerrel!
49 UH8507-el volt már valakinek bármi problémája!? Tapasztalatok? Esetleg milyen alternatíva javasolt helyette? Sony, Panasonic?
-
Pettya53
csendes újonc
válasz
#94529552 #78952 üzenetére
Szia!
Ok, nagyon szépen köszönöm a segítséget. Igazából most a 7507-et olcsóbban meg lehetne venni ahogy látom, mint a 668V-t. A 6507 viszont 20e Ft-al lenne olcsóbb. A tesztet elolvastam, nagyon szimpatikus lenne, a kérdésem az, hogy szerinted megéri-e hosszabb távon a különbözet. Ha jól látom a 7507 már egy sokkal jobb képfrissítéssel is bír, USB 3.0, Magic Remote...
Ja, én alapvetően filmezésre használnám, és jó lenne, ha még 5 év múlva sem számítana nagyon "elavultnak" a TV-m
Köszi még egyszer,
Üdv,Peti
-
Ayg0
senior tag
válasz
#94529552 #78935 üzenetére
Köszönöm, továbbítottam. Erről mi a vélemény: LG 40UH630V ?
-
hkari
őstag
válasz
#94529552 #78940 üzenetére
Köszi
Viszont ez ilyenkor nagy dilemma, mert az [55LH630V] 192. ért elég jó ajánlat. Szerinted adjam fel ezt a fekete dolgot? Eddig egy UE40H6400 samum volt, ha ehhez képest nem lenne a fekete sem sokkal rosszabb, akkor még elégedett is lehetnék vele, bár ahogy nézem a samu is VA paneles.
-
Indiant
addikt
válasz
#94529552 #78875 üzenetére
"A Helyi fényerő sötétítést végig próbáltad, hogy melyik állásban a legjobb?"
Az a baj,h. egyikben sem. A két alsó sarok világít. A helyi fényerő, véleményem szerint ebben a formában használhatatlan. Valószínű ezt az edge led technikát nem szeretem.Grande Ale: 6-8 órát kell áramtalanítani, nem 1-et.
-
Grande Ale
őstag
válasz
#94529552 #78856 üzenetére
Próbáltam. Az a helyzet, hogy eltűnik egy idő idő után, de ha valahol ott hagyom ahol felirat van a menüben, akkor az utána ugyanúgy látszik. Gondolom egy idő után az is eltűnik. Felhívtam a Media Marktot, kicserélik. Nincs készleten, rendel és vihetem vissza, ha megjön.
Mi lehet ez, valami ram, memória hiba? Vagy a kijelző nem frissül megfelelően?
Hihetetlen, állandóan szívok, ha veszek valamit... -
Peaceliker
addikt
válasz
#94529552 #78665 üzenetére
Köszi, még nem volt időm mindent végig nézni, de igyekszem rá sort keríteni, meg is írom majd találtam-e valami ügyeset.
De közben kezd egyre kevésbé érdekes lenni a dolog, mert kezdem felfedezni telefonom lehetőségeit is, pl YT app olyan gyönyörűen és gyorsan küldi tévére tartalmat, hogy beépített YT kliens indítgatása és keresgetés benne értelmét is vesztette.
True motiont megleltem közben, kikapcsoltam, el is múlt ez a fura begyorsulgatás. Szem fáradság ellen azt próbáljuk, hogy háttérfényt levettük, színeket lágyabbra állítottuk.....de mivel ma egész nap ég a szemem, őgy kivagyok nem tudom még jobb lett-e
Amúgy éljavítás, zajcsökkentés ér valamit?
(#78670) Ubul02
Nekem sem ment, de közben gyáriban működik, csak olyan retek lassú az egerészés vele, hogy siralom
Amúgy vannak ilyen mindenféle kínai, nem is túl drága okos tévé távirányítók...mind tudja irányítani összes tévét vagy ilyen random, hogy mákja van-e az embernek?
Nem tudom van aki próbált-e ilyeneket.
(#78680) agressor12
Egy rövidebb teszt videót le tudok szedni, ha gondolod, hogy kipróbáljam (usb 2es pendrive még jobb, ha ezen jó lenne nálad van a bibi pendrive fronton), mert akkora pendriveom nincs (külső vinyóm meg semekkora sincs
) amire egy normál film elfér
De hálózaton keresztül nem jó? Nekem lassan de egy sample 4k filmet (1p 400mega) szépen játszott.
Vagy keresel neten egy samle t megnézed, ha szaggat dobsz linekt, ugyan azzal tudom tesztelni akkor.(#78700) agressor12
Én nem találtam opciót rá, de ahogy názem legalább HD ban jön, de lehet van az fhd is, méterről is tiszta nekem
(#78702) yanesz
SD adás sztem mindegyik szolgáltatónál pocsék
De aminek érdemes lehet utána olvasnod az az upc direkt. Nagyszülőknél az van, igaz csak 32es HD ready tv-n (valami alja JVC nevű kínai) és csak ámulok bámulok mindig...digi és most nekem PR sokkal gagyibb.
-
Ubul02
tag
válasz
#94529552 #78644 üzenetére
Köszi!
Lehet, majd próbálok keresni tényleg valami appot.
Fentebb valaki említett egy orosz fejlesztésűt. Letöltöttem, van is billentyűzet, de arra valahogy nem jöttem rá, hogyan lehet átküldeni a begépelt feliratot tévére. Sok időm mondjuk nem volt vele küzdeni, majd talán holnap. -
sb
veterán
válasz
#94529552 #78644 üzenetére
Részletes tesztet nem tudtok róla?
Jó lenne nem csak ránézésre megállapítani mert mindent kipróbálni nem tudok.
Pl. boltban az esti feketét se nagyon lehet szimulálni, a valós képfrissítés, 24p judder is érdekelne, nem csak ránézésre. Input lagot is jó lenne pontosan tudni, úgy látom LG-nél nincs nagy szórás, Samsung tesztekben volt rendesen amit néztem és még csak logikát sem láttam benne, hogy melyik modellcsalád melyik felbontással/képmóddal miért jó vagy szar.
-
Klara_
őstag
válasz
#94529552 #78474 üzenetére
Bemenetket en nem hasznalom csak USB levalasztasnal, de hidd el mocskos lassu a menuje, plane amikor eloszor nyitsz meg valamit bekapcsolas utan (LH630V). Az UH7-es szeria fenyevekkel gyorsabb volt amikor probalgattam. Az LH630-nal csak az orszag kivalasztasa az elejen anno egy orokkevalosag volt. Lenne mit csiszolni rajta, tovabbra is ugy gondolom tul gyenge hardvert raktak ala.
-
TRob1
veterán
válasz
#94529552 #78474 üzenetére
Ez nekem is furcsa.
Most kipróbáltam, és Input gombra kb rögtön jönnek a bemenetek a lassabb webos1-en. Elsőre egy epg persze nem ugrik, de másodikra már az is fürge. A menüben lépkedés az persze nem Samsung s6-7 szintű.
És én még sosem állítottam vissza gyári állapotra a 2 év használat alatt, szoftver meg volt rajta jópárféle már (beta, aztán downgrade megint beta... stb). -
middleaged
tag
válasz
#94529552 #78295 üzenetére
A T szerint a sisco isb 6030 nem rendelkezik opcióval a tétlenségre, sőt ez egyik tv-től sem várható el az adott készülék esetében, mivel a beltéri folyamatosan jelet generál állókép mellett is,így nincs olyan előzetes beállítás, ami megoldást jelenthetne a problémára. Ezek szerint,ha T-s vagy, és bealudtál akkor ez kíséri álmod:
-
cidalain
veterán
válasz
#94529552 #78295 üzenetére
Persze, van az a pont amikor nincs mas megoldas.
Szoval akkor nem kell fosnom, webos másfél korrekt lett. Remelem nem akarom majd kidobni az ablakon a TV-t utana.
Meg meg tudnád mondani a vegleges Webos 1.5 verzioszámát? (Csak ellenorizni szeretnem, hogy amit felajanl, az ugyanaz e, nem akarok beta verziokkal benazni) -
cidalain
veterán
válasz
#94529552 #78277 üzenetére
Ertem.
Csak apro keresztkerdes, hogy akkor a frissites elott ez sosem ment?
Vagy a frissites kiadasakor szandekosan elkaszaljak a regebbi verzio appjait, hogy rakenyszeritsenek a frissitesre?
(En azt az elvet vallom, hogy csak azert mert van ujabb verzio nem frissitek, ha nincs gondom a regivel. Most sincs gondom a rendszerrel, csak a netflix appal. Ezert nezek butan hogy mi koze a rendszernek az apphoz, ha az appot a rendszerrel adtak, akkor epeve nem vopt mukodokepes?) -
Gabor901127
tag
válasz
#94529552 #78277 üzenetére
Ezer hála hogy ide irányítottál, a fele kérdés, meg is válaszolva.
Csak még annyi, hogy az 55" -os is megérte a pénzét? mármint csak annyi hogy a fhd nem lesz e túl kicsi ehhez a felbonáshoz? Meg hogy esetleg nő(nőhet) egy a nagyságtól az input lagg jelentősen.Amúgy szinte csak gépről lesz meghajtva
köszi
Szerk temészetesen a lg-55LH630V -ról van szó
-
Yogi Bear
aktív tag
válasz
#94529552 #78215 üzenetére
Letöltöttem huncutka1029 kolléga által javasolt videókat és rá kellett jönnöm, hogy Pumma és huncutka1029 kollégáknak volt igaza.
HDR tartalom lejátszásakor "HDR"-t ír ki, Dolby Vision tartalom lejátszásakor "Dolby Vision" szöveget írja a lejátszott file tulajdonságainál.
Köszi a segítséget!
-
Indiant
addikt
-
Yogi Bear
aktív tag
válasz
#94529552 #78213 üzenetére
Engem azért érdekelne, hogy ha Dolby Vision-nel reklámozzák, akkor a tv software-ben miért van "Off" / kikapcsolt állapotban? Ráadásul inaktív a menüpont, tehát bekapcsolni, változtatni sem lehet.
Erről vélemény???
Amúgy ezért kértem, hogy ha valakinek van rá módja nézze már meg, hogy csak én jártam így vagy esetleg a Magyarországra érkező összes készülékkel ez a helyzet? Mindet persze nem tudjuk ellenőrizni.
Én MM-ben vettem, tehát hivatalos LG Magyarország által importált készülékről van szó, Lengyel országban készült.Firmware: 04.30.55
-
GyureX
tag
válasz
#94529552 #78187 üzenetére
Miért kéne nekem beperelnem? Max nem veszem meg, és keresek olyat ami tényleg az.
A tesztoldal szerint, amire hivatkozol, gondolom az rtings, a teszt alján a hozzászólásoknál is meg van válaszolva, hogy nem igazi 10 bites:
"10-bit panel vs. "10-bit processing": I am finding conflicting information on whether it is only the uh9500, or both uh9500 and uh8500 that has an actual 10-bit panel. Can you shed some actual light on that?
Only the UH9500 is a native 10 bit. The UH8500 is 8 bit + dithering. Note that in our review, we say 10 bit because we look at how smooth the end result is, and if sending a 10 bit signal improves the gradient, we consider it 10 bit, no matter how it gets there. The UH8500 doesn't display a perfect gradient, there is a little bit of banding."
-
Yogi Bear
aktív tag
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
#94529552 #78101 üzenetére
Én is kiszúrtam és pont akartam kérdezni, hogy akinek nem kell a legújabb flinc-flanc, de PS4-hez meg mkv-kat nézni kéne nagy képernyős TV, annak ez elég jó ajánlat nem? Gondolom, WebOS 3.0-át nem kapott, a WebOS 2.0 kicsit lassú meg vacak, de ha nem piszkálja sűrűn az ember, akkor whatever...
-
Emu
őstag
válasz
#94529552 #78027 üzenetére
Köszönöm a választ a másik topikban a hasonló kérdésemre. Nálam főleg HD tartalom menne, TV-re csak a gyerekek használnák. Több helyen olvastam, hogy belépő szintű UHD tv nem ajánlott. Egy UH6xxV mennyire számít belépő szintűnek?
LG honlapján próbáltam összehasonlítani az UH6207-t az UH6xx szériával de a dizájnon kívül semmi eltérést nem láttam, van köztük különbség?
-
cs.adam
csendes tag
válasz
#94529552 #77982 üzenetére
Még egyszer mondom, semmi bajom a jutubbal. Csak egy példa volt.
Azzal van bajom, hogy BÁRMILYEN funkcióra mp-eket kell várni, de akkor itt egy másik példa:
Tegyük fel, állítgatni akarok a képen valamit.
1. megnyomom a fogaskerék gombot
2. várok 1 mp-et.
3. bejön oldalt a menü, lemegyek a legaljára, mert részletes beállításokat akarok
4. várok még 1 mpet, mire bejön a teljes menü KÉPE, aztán még 2-3 mp mire mozogni is lehet benne, mert addig hiába nyomogatom a gombokat míg be nem tölti teljesen.
5. Ha már bejött akkor használható, de amíg ide eljutok...és ez még nem is az okos funkció, csak egy sima alap tévés beállítás.
Olyan az egész, mint valami ramhiányos windows 100 böngészőablakkal ami folyamatosan swappel.Engem sem zavart ennyire, amíg nem láttam a másik tévét, amin bármi funkció gombnyomásra, egyből azonnal, várakozás nélkül működik. Még egyszer mondom, nem a menü felépítése a gond, hanem hogy mindenre... várni... kell.
Bocs, ha ennyire félreérthető voltam.
Vagy lehet csak az én példányom selejtes? De csak nem írnák oda akkor minden tesztben, hogy lassú a menü. -
gabor231
tag
válasz
#94529552 #77967 üzenetére
köszi.igen az 50lf652 is nagyon jó lenne de ahol veszem majd ott már nincs ilyen.igazábol ez a 50uh635v izgat miben lehet más az uhd-n kivűl persze ,mint a 652v volt.lesz lehetöségem megnézni az elöbbi kettöt csak okosabb szerettem volna lenni.több volt a csati a régin ezt tudom.a drâgább uhd már tényleg nem fér bele,ez se kellene de,mivel 210 helyett 186körűl lenne igy bevettem a listába.mindkettö tetszik igy képröl.az uhdsen nagyobb az akcio 200felett van legtöbb normál garis helyen,viszont a 4k egyáltalán nem érdekel.mkv fhd filmek digitâlis kábeltv pár hd adóval ezekre kellene a legjobb választás,meg pl 5év múlva még elég jó legyen
-
8nemesis8
veterán
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
#94529552 #77842 üzenetére
Azért írok 320p-t meg 480p-t, mert jobban lehet vele szemléltetni, hogy nincs meg az anyagban az a részlet, amit a tv-nek hozzá kellene valahogy képzelni. A 4K pixelen nem lesz automatikusan jobb semmi, csak egy lehetőség, hogy, ha az anyagban megvan ez a részletesség, akkor natívan kifér minden a kijelzőre.
Egy ismerős tavaly vett tv-t, és én fullHD-t ajánlottam, hogy vegyenek most fullHD-t, és később amit most nem raktak bele, abból jobb 4K-t tudnak majd venni, amikor számítani is fog. 4K-st vettek, és utána jöttek rá a gyakorlatban, amit mondtam nekik, az igaz. Én egyetlen valós 4K-s anyagot ismerek, amikor a kandallóban ég a tűz. Persze nem bánták meg, mert 3D-s, meg 65"-os, csak ugyanezt az élményt 550K alatt is ki lehetett volna hozni.
Szóltak, hogy tegyem rá a híradót, és valami borzalmas volt 65"-n. Kérdezték, hogy mikor lesz 4K-s a retekklub híradó, mondom: 50 év múlva lesz olyan 4K-s, ami illik a panelhoz. (ugye nem csak a felbontás kell, hanem megfelelő bitrate) Azt nem is tudom, hogy egyáltalán W-s tuner van-e benne, de igazából az is kérdéses, hogy túléli-e a TV, mire 4K-s bluray filmmel napi szinten tudja etetni.Apró hátrány még, hogy a windows-t 4K-ra belőve még 65"-on is minden hangya, és ők abba a korba mennek bele, hogy elkezd elb.odni a szemük közelre, így simám 1080p-ben használják az asztalt is. A felnagyítás a windowsban és a böngészőben szintén nem tökéletes a mai napig, szóval kicsit kompromisszumos növelni a betűméretet.
Persze nagy összegekről beszélünk, így én is 4K-st vennék már, ha nem belépő kat.ban gondolkodnék, pláne 65" körül, és pláne, ha nem 300K-val drágább, mint a FullHD-s, hanem mondjuk 30-al, vagy abban a méretben nincs is már, csak 4K-s.
-
toby_as
tag
válasz
#94529552 #77799 üzenetére
Szerintem akinek 652 van az dicseri , hacsak nem fogott ki egy rosz peldanyt vagy nem tudja/akarja rendesen beallitani , ar /ertek aranyban szerintem verhetetlen. Nyilvan en sem vetnek meg egy 8507-st ha lenne ra keret, de hogy fosnak nevezni a 652-t ahogy egyes elottem hozzaszolok tettek az "enyhe" tulzas....
-
Alki87
csendes tag
válasz
#94529552 #77799 üzenetére
Köszönöm!
Igen a 2016os szériát megtaláltam, hogy az 30-33 ms körül mozog.
Remélhetőleg beválik a tavalyi Bandi, legfeljebb elállás.
Igazából autós szimulátorokkal játszok ha oda jutok(project cars, forza, need for speed 2015), remélhetőleg nem lesz feltűnő az input lag ezeknél.
4k-ban teljesen kezdő vagyok, vagyis most lesz első tv, a monitorokat felejtős pályára tettem, mert esélytelen a 4k 3d kombináció főleg ekkora képátlóval.
MSi Gaming GTX 980 ti 6g videókártyáról fogom átlőni a képet.
A fullHD-t hdmi-vel adom át a jelenleginek. A 4k-t mivel érdemes hdmi 4k 60p kábellal, vagy display port-hdmi 4k kábel (ezt olyan verzióban találtam, hogy a display portot átalakítja egy hdmi csatlakozóra)A videókártya portok pontos típusa:
HDMI: 1 (version 1.4a/2.0) Max Resolution: 4096x2160 @24 Hz (1.4a), 3840x2160 @60 Hz (2.0)
DisplayPort: 3 (version 1.2) Max Resolution: 4096x2160 @60 Hz -
toby_as
tag
válasz
#94529552 #77791 üzenetére
En eleg sok focit nezek, es teljesen megfelelo erre is az LF652 ...eleg "vajtszemunek" tartom magamat de nem latok semmi nagy gondot
Az viszont igaz hogy be kel allitani a tv-t , mert gyari beallitasokon nekem nem tetszik egyaltalan.
http://www.avsforum.com/forum/139-display-calibration/948496-avs-hd-709-blu-ray-mp4-calibration.htmlezt hasznaltam kalibralasra, nekem bejon ..de mindenki eldonti neki mi jo
A menuje viszont tenyleg lassucska, bar az utolso nehany devel szoftware mar turheto ...
-
belan
addikt
válasz
#94529552 #77748 üzenetére
Nem élesebbet akartam írni fényesebb a samunak a képe én ezt vettem észre. Oled tv csak azért adtam el mert hogy lesz majd a pro és 4k hDr be lehet majd játszani. Amúgy 3 hónapósa vettem a oled tv. sony tv is használta vetem . Legtöbb tv meg személyesen médiába ott meg csak 3 napig viheted vissza
-
dave0825
őstag
-
belan
addikt
válasz
#94529552 #77745 üzenetére
Számomra nézhetetlen volt .samsungnak élesebb a képe ezt már több tv nél is észre vettem már .mostani ks széria meg torony magasan jobb mint a lg LCD TVK. külföldi teszt oldalakon is Samsungot emlegetik mindig hogy milyen jó ks széria . techradar ks széria meg oled tv mondják a legjobb tvnek .lg LCD tv nem nagyon emlegetik . .rtings.com meg néztem lg uf850v tesztet hát elég siralmas 6.9 pontot kapott Fekete egyenletesség meg 0.0 tiszta felhős .kontraszt 5.6 világos szürke csak a amcsiknal lg uf8500 van fel tüntetve olvasd el tesztét és akkor tudni fogod miről beszélek. A ks7000 meg amcsiknal ks8000 nek van fel tüntetve ezt Samsung topikba is mondták 8.3 pontot kapott Fekete egyenletesség 9.8 .kontraszt meg 9.3 .ezek a tények neked teszik a uf850v nek a képe nekem nem.lehet jobb ips panelnek a betekintési szöge de ki fogja oldalról nézni a tvt .nem mondom hogy rossz a lg LCD TVK de számomra csak a oled tv jöhet szóba ha lg tv vennék már.
-
belan
addikt
válasz
#94529552 #77744 üzenetére
Nem tudtam olyan lguf850v van engem nem csak két csík idegesített amikor sötét szobába néztem világos színes résznél is be világított a szó szerint nagyon felhős volt a képe én nekem nézhetetlen volt színei is gyengébb volt mint a eddigi tvejimnek és Samsung tv képei élesebben ezt már nem egy kettő tv nél láttam médiába meg lg srác is bevallott hogy élesebb a samunak a képe ment lg tv nek nem vagyok Samu fan de én így látom a dolgokat .
-
ringring
csendes tag
válasz
#94529552 #77599 üzenetére
Koszi a valaszt!
Vegul rendeltem a mm-be egy "60 UH7707 4K Super UHD Smart LED" de azota annyi topicot olvastam vegig a hetvegen, hogy meg mindig nem vagyok benne biztos, hogy ez a megfelelo tv nekem. 3.5 meterrol neznenk, kozelebb is tudok ulni, de a kanape ilyen messze van. Ez 380k-ra volt learazva, es ennel tobbet nem akarok kifizetni teveert jelenleg. Szoval a sok rizsa utan kerdezek is, ilyen tavolsagba nem valami meg nagyobb de "csak "FHD teve kene ki fogom tudni hasznalni amit tud a fenti modell? Nem mintha lenne tippem, hogy 65" vagy nagyobb FHD modell letezik e 380.000 huf alatt. (Holnap kene atvennem, szoval addig meggondolhatom magam)Elore is koszi barmilyen valaszt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest