- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tigipuf
senior tag
Rossz csókával példálózgatsz ,mivel nem ismersz,és amúgy is semmi közöd hozzá ,hogy miért és milyen gyakran váltok tv-t
De azért elmondom neked,hogy 42 lw4500 modellem 4 évig volt meg és teljes megelégedéssel használtam .
50"-ra tavaly váltottam ,mivel minden szempontból az az ideális méret nálam ,és tavaly már elfogadható áron tudtam megvenni.
Eleve UHD-t akartam,de kihagyhatatlan áron jutottam az 50lf652v-hez.
Gondoltam,hogy oled lesz a következő állomás,de jelenleg úgy látszik pár éven belül számomra még elérhetetlen anyagilag,és nem is adnék érte annyit mint a mostani áruk.
Tehát ezért szeretnék 50" környékén UHD-t venni (talán),és nem azért mint sejtetni szeretnéd így látatlanban.
Ja és az edge led amúgy se jött be nálam,de ezzel a dologgal együtt tudok azért élni.
-
Norby(ToG)
csendes tag
A smartShare-t már több helyen is olvastam de nem látok olyat a TV menüjében, Ez valami külső applikáció vagy benne kellene hogy legyen az alap webOS-ben. Mediaserverben pedig szinte semmi értelmeset nem tudok állítani, mappákat biztosan nem.
Találtam egy miniDLNA appot Synologyra az most úgy néz ki hogy telepítés után elkezdte begyűjteni az infókat. Remélem így múködni fog és akkor nem is teszek fel semmi mást. -
Beni2360
félisten
Úgy néz ki, hogy valami nemszeretem kód hiba lesz mert másik ugyan olyan adottságokkal rendelkező filmnél meg nincs ez a jelenség. A felíratnál is ez a hiba okozhatja mert a másiknál lehet választani.
De nem csinálok gondot mert itt van 3 db S905 és az ALL IN és jobb a képe.
-
Beni2360
félisten
Én sem.
Hát pl: 1492.Conquest.of.Paradise.1992.1080p.BDremux.Eng&Hun, van 3 Fi és 2 hang. A tv csak 1 Fi lát forced, többet nem. Hang váltás megy. Én sem értem.
A MR 123 gomb nyomásra nem reagál, hogy elő tudjam hívni a beállításokat, csak a sima távval lehet megkeresni.A 720p film megy simán míg a 1080p darabos és lan kábelen. De majd megsasolom wifin is.
-
Beni2360
félisten
Köszi azon már túl vagyok ha bent hagyom lógva a kábelt és a kupakot ráteszem a végén mert néha szükség van rá és nehéz a tv-nél hozzá férni. Falon van és a tartó résznél nincs kivágva a hozzá férés.
Csak mintha írták volna, hogy nagyon kell rá vigyázni mert............. Erre nem emlékszem, hogy mi volt.
------------------------------
puskas1993 - éppen előtte volt egy ajánlat. Nagyon dicsérik ezt a kiadást. -
Bali27
addikt
Igaz, az én 5.1-emről beszéltünk, de lehet félre értettem, mert úgy mondta hogy a tv is maga 2.0-ás... Furcsáltam is meg mondtam hogy ugye DTS meg stb, ő meg kb hogy "jól hangzó dolgok ezek"... (Én is örülnék ha jól hangzana
)
Gondolkodtam hogy valahonnan szerzek hdmi-vel összeköthető dvd-t ami tud 5.1-et, de úgy magába nem nagyon találtam. Hangrendszerem meg van.
Igen, oldmike fején talált aa szöget mert a srác is azt mondta hogy kell egy erősítő és úgy mehet.. Per pill legatyásodtam most picit uh ez jó darabig még nem téma -
s.s.j.goku
tag
Ez lenne a best buy ajánló hogy felejtsem el a 3D-t mert valaki azt mondta hogy neki nem tetszik??
Elég rég óta forumozok de ilyen szép választ még nem kaptam
Akkor még egyszer a kérdés nem arra irányult kinek tetszik vagy kinek nem a 3d illetve hogy cseréljek e tv-t vagy sem. Lakáscsere miatt nagyobb terek lesznek, az uj szobában elveszne a 80cm-s tv, ezért szeretnék nagyobbat. Lehet rosszul fogalmaztam..
Akkor mégegyszer 50-55"-os méretben szeretnék tanácsot kérni. keret max 200-250.
Más forumon azt ajánlották felejtsem el az IPS-t (fekete miatt) és a 4k-t mert belépő szintűt tudnék csak megvenni.
Maradjak inkább a fullhd-nál mert ebben az árkategóriában már majd a legjobb is megvehető nagy méretben.
Ezt találtam én elég jokat is irtak róla LG 55LF652V ,de alig találtam pár boltot ahol kapható,azok is számomra ismeretlenek. lehet régebbi generáció. -
Beni2360
félisten
Igaz mióta fhdtv van 15 hónapja azóta csak 99.9%-ban 1080p és BD filmet nézek. Azért már az öreg szemeimmel is látom a különbséget. És a droid meg a LE közt is..... Sötétebb jeleneteknél a HD TV-nél nem láttam azt amit most látok és ez nem ámítás, nagyzás.
Na de ebből ennyi elég szép álmokat mindenkinek. -
Beni2360
félisten
Arról már nem is beszélek hogy 42colon kb 2-2,5 méterről hiába vanén is ezt szajkóztam a vetítő vászon vásárlásnál, de lehurrogtak, hogy ő 120" vásznat néz 3 méterről. Mondom nem tudod befogni az egész képet, nem látod oldalt mi történik, stb.( Nagyzási hóbort szvsz.)
Most 3.5-4 m-ről nézek egy 80" képet ez még belefér. -
SkyLine3000
addikt
-
-
zalman90
őstag
köszönöm
az előző kommentem pedig nem neked akartam egyel félre nyomtam
viszont azzal egyetértek, nekem nincs bajom a webos 2 "lassúságával" amire kell arra elég, néha egy kis yutub ágyból, de az meg pont hogy gyors
persze akik évente cserélgetnek telefont hogy mindig a leggyorsabb legyen a kezükben max nekik lassú
-
norrberth
addikt
Imádom a virtuskodást
-
zluspai
csendes újonc
NAS témában: én egy atom processzoros dual-bootos window 10 tabletszerűséget használok fájl-torrent-dlna szervernek (konkrétan: [link]).
A winchester usb-n lóg, a torrentet szépen tölti, a DLNA jól megy miután ráduktam a tv-t és ezt a pc-t egy vezetékes lan-ra. A wifi-n a DLNA nem ment stabilan, főleg a nagy felbontású tartalomnál. Szegény atom proci nem bír lejátszani egy rendes bluray full-hd tartalmat, de szerencsére a 652v eddig mindent vitt.
Ami jó benne hogy alacsony fogyasztású, és csendes: praktikusan nincs benne semmi ventillátor
-
retifosas
csendes tag
Szia! Köszi a választ! Éppen tegnap töltöttem le egy 3D filmet, lásd alább, de sajnos mindegy mit csinálok vele nem kapcsol át 3D-be. De hasonló filmmel ez az eset nem először fordult elő! Paraméterek a következők:
Disc Title: Film címe.2015.1080p.3D.CEE.Blu-ray.AVC.DTS-HD.MA.7.1-HyperX
Disc Size: 46 256 126 911 bytes
Protection: BD+
BD-Java: Yes
Extras: Blu-ray 3D
BDInfo: 0.5.8Iso-ban jött le, megnyitottam pc-n és kimásoltam belőle a fő film m2ts -t, melyből mkvtolnix-al mkv-t készítettem úgy hogy kiszedtem belőle a felesleges hang és felirat sávot. De lejátszhatnám önmagában az m2ts-t is, de úgy sem jó.
-
MrBazsi
senior tag
Mondjuk én pont a killasample meg társaival az usb-n mentem tv-t vásárolni, boltos srác meg is jegyezte 10 vevőből max 1-2 tesztel a boltban bármit is. De akkor oké, vegyük az átlag usereket, aki tegyük fel csak megnézi az lg oldalán a tv-ket, talán még össze is hasonlít egyet kettőt, és látja hogy van 2 szinte majdnem azonos verzió ami az összehasonlításnál semmiben nem különbözik, Lásd mondjuk itt :UF770v vs UF7707
árban viszont van közte egy 20as különbség, melyiket veszi meg az átlag, persze hogy az olcsóbbat, hisz ha nincs közte különbség papíron akkor jó az is. És itt azért valahol jogos a felháborodás, hogy igenis tüntessék már fel a különbségeket.
mint pl az alacsonyabb ub-knál is fel volt tüntetve h bizony nem tudja a 4k60p-t, és nem utólag jön rá az ember mint jelen esetben hogy hoppá. -
-
törölt tag
Én is pont ugyanúgy látom ezeket, mint te az appokról. A TruMotion-t már bonyolultabb dolog lenne kibogozni.
Netflix: most ez jött, de pár hónap múlva jöhet 10 db újabb hasonló vagy teljesen más alkalmazás, vagy játék, mert a forgalmazó bevételt akar innen is, és majd mindenki perelni fog azokért is? A pert inkább majd az usában érdemes lefolytatni, mert állítólag ott millió dollárokat lehetett nyerni olyannal is, ha forró volt a tea a mekiben, leforrázta valaki magát, és nem tájékoztatták róla előtte. Többen azért pereltek és nyertek, mert nem tájékoztatták a dohánygyártók, hogy mi lehet a a dohányzás következménye. -
huncutka1029
addikt
Nem tudom mióta agy itt a fórumon, vagy mióta követed az LG termékpalettáját, és azt sem tudom te milyen tv-t használsz most, vagy korábban mit néztél.
DE gyanítom, hogy nem sok tapasztalatod van még LG tv ügyben. (megjegyzem ez egyáltalán nem baj)Bocs, de nemigen értek egyet. Ezeket írták róla hogy tudja Vagy nem?
Eddig nem írták, de csak annyi volt feltüntetve, hogy a kategórián belül csak a szín eltérést (káva talp) jelöli a számozás eltérése..
Az előző években pedig a régió megjelölés volt.
0V véggel a közép, és nyugat eu régió, 00-véggel meg a Kelet eu és távolkeleti régió beállítást jelölték.
Műszaki tartalmi eltérés nem volt közöttük.Egyébként meg vagy nagyon nem érted, amit írtam, vagy teljesen félremagyarázod.
a példád nem csak durván sarkos, de teljesen irreleváns is a jelen helyzetben, mert nem erről szólt a HSZ!
DE akkor most hozok egy másik ilyen sarkos példát.
Vennél egy Fullos Mercit, és kiválasztod a szalonban álmaid autóját, de nincsen például feketében, csak ezüst színben. Az is szép, megveszed, majd rájössz hogy nincs benne légzsák csak 2, és nem megy az elektromos ablak, meg a GPS is csak 1 országot ismer. REklamálsz, hiszen nem ezt akartad, amikor a tipust kiválasztottad.
Ha erre neked utólag mondja a kereskedő, hogy ja kérem, de ez nem fekete, hanem ezüst, ez ezt tuja.
akkor át@tak vagy nem? -
huncutka1029
addikt
nem az a lényeg hogy mit tud, vagy mit nem.
Az a lényeg, hogy az üzletben, és a honlapján, specifikációban sem tünteti fel az összes funkciót, ami fontos lenne.
És csak ilyenkor döbbenődik meg a paraszt, hogy banyekezeztsemtudjapedigazthittemcsúcskategória!
Amíg egy "alap" HFD tudja, akkor a 2,5 x annyiba kerülő modellnek is illene tudni, vagy legalább is illene kiírni az LG oldalára, hogy a modell ezt, és ezt nem tudja.
Pl ami az elmúlt időszakban derült ki, kb 8 hónappal a forgalmazás kezdete után:
- 7 végű modellekben nincs truemotion
- nem támogatják a 4K streamet DLNA-n keresztül, csak neten, és USB-n
- bár van benne HTML5 player, mégsem működik a netflix vele. Youtube bezzeg megy, meg a retekklub most..Asszem jogosan kezdem úgy érezni, hogy átkúrt az LG!
-
törölt tag
Azert nativ 8K-ban gyonyoru kepeket loni Maldivon, vagy egyeb fotos munkakat nezni.. Mmm.. Hobbi fotoskent full egyetertek Veled, de megsem rossz az a 4K. En meg a fullhd kepminosegen is meglepodom, mennyire borotva tueles es sokkal jobb, mint barhol mashol akinel voltam eddig. (43UF7787).
Na, es akkor amiert idejottem kerdezni: varhato exFAT tamogatas WebOS 2-be szerintetek ?
Az NTFS eszi a Pendrive-ot, a vinyo meg "nagy".
-
z123456789
addikt
(#68239) TRob1
Ah! Jól van, már ezt is tudom. Ez nagyon király. Köszönöm.
Működik a léptetés is. Bár inaktív a léptetés ikon, de ha jobbra nyomom a kurzor gombot, akkor "tekeri".
Esetleg még annyit elárulhatnál hogy hogyan tudok kedvencek közé rakni egy hálózati mappát, hogy ne kelljen mindig keresgélni. Illetve hogy ezt pár gombnyomással hogyan is érhetem el? Csak mert használatit nem találok hozzá, csak ilyen interaktív tájékoztatót hogy mi micsodát jelent.Biztos velem van a hiba.
De ha linkeltek egyet, akkor utána olvasok.
(#68240) mobilizmo
Köszi, a kolléga tanácsai elégnek bizonyultak. -
MrBazsi
senior tag
ahogy nézem az egy 2napos feltöltés, és már a sample képek alapján nem stimm-
nekünk csak a 28 gigás verzió jutott annó, az pedig jobb, mint az eredeti.
mondjuk engem nem zavar ki mit érez ezzel kapcsolatban, csak zavar ha hülyeségeket írnak.
nincs tartalom rááá. hogyne lenne.
Mindenkinek szíve joga eldönteni hogy milyen tv-t vesz. Nálunk a tág családban volt már egy uhd , volt viszonyítási alapom, nem azért vettem hogy menőzzek, hanem mert jobb a képe! Ennyi
T5-öt legalább 3 verzióban láttam már, és valóban a 4k-s volt szebb.
Az sem érdekel ha csak jó remastered, ha részletgazdagabb mint az eredeti , már jobb. persze az se mindegy miből csinálják, mert akár rosszabb is lehet mint a 90gigás 5.ik elem amire panaszkodtak.(#68163) szarvitomi ezzel sajnos nem tudsz mit csinálni ha levágás nélkül van beállítva, rtl egyes csatornái, rtl 2 cool film+ sajnos ilyenek nálam is.
-
Tudom, a magadfajtával (aki egy it fórumon kérdőjelezi meg az új technológiák létjogosultságát...pofám leszakad
) felesleges leállni vitatkozni, de azért megkérdem, hogy mi a véleményed arról, hogy lassan 2 éve léteznek olyan telefonok, melyek 4k- ban vesznek fel.
Vagy a rengeteg fajta akciókamera?
Mi lesz a válasz??...hogy ezek réteg igények és akkortól lesz értelme uhd tévét venni, amikor majd te is veszel?
De miért??
Több 10millió uhd tv talált már gazdára a világon és azért, mert szerinted nincs értelme és mindenki egy balfasz, aki megveszi, azért ez messze nem így van.
Persze ha te ettől jobban érzed magad, akkor hajrá!! -
yvsmad
őstag
Elvileg bármelyik régi mozifilmet ki tudják majd adni 4k-ban is, mivel a cellulóz "felbontása" nagyobb. Csak nem a DVD meg az FHD BD verziót kell felmasterelni. Meg ne egy olcsó sz@r kópiát vegyenek elő.
A tévéfilmekkel és sorozatokkal már gond lesz, mert ott adott az eredeti felbontás, annál jobb már nem lesz. -
TRob1
veterán
Bocs a megint offért, de ahogy olvasgatok egyre jobban derülök (de legalább van olyan is akinek UHD van és megmondja a frankót, nem csak a kamu megy)
Most a Fury (Harag) c. 2014-es filmről van szó, potom 54gigában:
"Dehogy fél milla. A 250.000-es LG UHD simán lejátsza...
De ez a film sem valós 2160p.Nekem van egy 4K-s (55coll) TV-m de sajna nem látszik filmeknél a különbség. Talán a DEMO-k jobbak de azt nem nézegetem"
"Szintén 55 colos, de csak fhd-s TV-t bő 3 méterről nézzük, a sima 720p és 1080p között nem látunk különbséget. 4K-nál még közelebb kell ülni, kb 1 méterről kéne nézni az 55 colos TV-t, 1080p-hez meg kb. 2 méterről. 5 méterről még a sima SD film is tökéletes 55 colon."
"Sohasem azt néztem egy filmben, hogy, húúúú milyen frankón látszik a csávó hajszála stb... , hanem maga a film érdekelt, vagyis ha nekem tetszik maga a film, kit érdekel hogy hány ezer k-s felbontás"
"Jelenleg nincs olyan komoly Rendes UHD 4K film ami képes jobb képet produkálni mint a Rendes 1080p filmek bd50-esek hiába van 1m tv-éd.Ezek mind konvertáltak.UHD TV full hd filmek nem az igaziak pixelesek közelről.És UHD tv-ét 2m-ről messzebbről nézed nincs értelme."
... stb. stb.
-
MrBazsi
senior tag
T5, és MIB 3 mindkettőt kiadták már mi más lenne mint web dl, mikor még csak neten van lemezen nincs...
Azért a Remasterelés se rossz dolog, én pl először az ötödik elemet láttam így, még nem a saját tv-men, de érezhetően jobb volt, nem véletlen csinálják jópár filmmel.
tudod aki azért vesz nagy tv-t hogy 700 megás avit nézzen rajta 720x404ben az meg is érdemli, arra jó a 22colos monitor is, évek óta csak 720 vagy 1080pben nézem a kedvenc sorozataimat, hamár van nagy tv miért ne a legjobb minőségbe nézném őket? Az hogy kinek mi az izlése ezügyben az egy dolog de sd tartalmat nézne senki ne várjon csodát. hány olyan ismerősöm van aki panaszkodik hogy csúnya az analóg kábel tv meg az sd tarlalom az ilyen meg olyan lapostv-jén , persze hogy csúnya hisz nem arra van -
MrBazsi
senior tag
"Meg biztos jó sok UHD tartalmat fogsz rajta nézni a közeljövőben."
ugyan nem nekem szólt a válasz de friss uhd tulajként 5nap alatt sikerült megnéznem máris két 4k-és egy 4k remastered filmet, plussz a sportműsor egy álom rajta, semmi felhő , dse, bevilágítás vagy homály, mint sok sok fhd-n. és igen tényleg ki lehet fogni belőlük normális árút is.
Nem divatból vettem, vagy a szomszédnak, körüljártam előtte a lehetőségeket, és a sportadások szebb képe miatt is igen is ezt láttam jobbnak. az már csak hab a tartán hogyha jönnek majd szép lassan 4k tartalmak is közben. Szerintem akinek van lehetősége rá, és akár hosszútávra akar tv-t venni, egyáltalán nem rossz választás egy uhd. Hozzáteszem az mondjuk szomorú hogy egy webos csak egy uhd alatt fut rendesen, és az sima hd szériás tvken lassú. -
Snoky21
tag
Velem volt a gond, nem találtam meg ezt a menüpontot. Köszönöm a segítséged!
Esetleg lehet egy plusz kérdésem, ha már ugyan olyan modellt használunk? Te is tapasztalsz gyakori alkalmazás újraindulásokat a tv-n? Böngésző, Youtube, Smart share... kiírja, hogy az alkalmazás újraindul annak érdekében h memória szabaduljon fel. Ez normális, vagy csak nálam lép fel? -
h1mpi
félisten
Szeretnéd, ha olyan ősbutafonod lenne, amit nem kell újraindítani csak első bekapcsolásnál és amikor szoftvert frissítesz, ellentétben az androiddal, ami semmire sem jó, mert pont az lassul be 3 hónap múlva.....
Látod ezért magasak az elvárások, mert a többi cuccom normálisan működik. Ha androidot használnék még örülnék is, hogy milyen gyors a webOS2....Akkor azt rosszul tudtam, azt hittem ez is megkapta, mert történt valami frissítés, ezek szerint, akkor ez csak webOS1
Szerk: rohadt almát ne is vegyél, azt én se szoktam venni
-
olasz69
senior tag
Tedd fel,legfeljebb ha nem tetszik, akkor Downgrade
-
ricsip
addikt
"Másrészt meg egy Tv nem attól smart hogy van-e benne kibebaxott fészbukk vagy szkájp."
De.
2011-ben már attól lehetett nevezni egy TV-t SMART-nak, mert volt beépített médialejátszója (az általad hivatkozott wikipedia cikk szerint a mediaplayer a szimpla TV adáson felüli hozzáadott érték kategória, tehát teljesült a SMART)
2015-ben ezzel már nem lehet SMART-osítani TV-t, mivel (szerintem) már mindegyik új lapos TV tud media-t lejátszani, ami nem 30 ezer Ft, tehát ezen FELÜL kell még hálózatos tudás.
"Közösségi hálózat
Számos Smart TV platform már gyárilag vagy a felhasználó által történt bővítés hatására rendelkezik közösségi hálózati funkciókkal, amelyekkel a felhasználók letölthetik a legfrissebb tartalmakat a közösségi oldalakról és maguk is posztolhatnak akár az éppen nézett tartalommal kapcsolatban is."Ebbe beletartozik a Face, és (mivel egy app) a Skype is.
"Egyrészt nem azt szokták beleírni a leírásokba (kb. soha és sehol) hogy mi nincs hanem hogy mi van."
Engem nagyon nem érdekel mi a szokás. Ha egy TV review-ban olvasol pár dologról, de pl. a hangerő állítást nem említették meg szószerint, akkor az a TV a logikád szerint nem tud hangerőt állítani, mert különben említést tettek volna róla? Egyszerűbb azt a pár (tucat) hibáját felemlegetni, ami fáj(hat) a vásárlónak, mivel remélhetőleg a hibalista rövidebb, mint a tudáslista, könnyebb azt leírni."Amúgy meg rohadtul nem olvassa el az emberek nagy része ezeket az első hsz-eket/összefoglalókat (meg hasonlókat), tök mindegy mi van beleírva - vagy mi nincs"
Én elolvasom. Más mit csinál, nem szokott érdekelni. A saját életemet szeretem könnyíteni ott ahol tudom, ha kell ezért lobbizok. Most perpill ez menne, de úgy látom mások nem értik miért jó ha az összefoglalóban pl. DÁTUM-al ellátva szerepelnének a következők:
- 4k TV: csak a kijelző 4k-képes, a TV tuner része nem. Mo.-n DVB-T szabvány adás fogható ma 2015 november 27-n, ami DVB-T szabvány és maximum FHD képes. 4K-t ez a szabvány nem tud, ha a tuner a TV-ben csak DBV-T és nem DVB-T2, akkor a TV a (közel/távoli) jövőben bevezetésre kerülő DVB-T2 4k szabványt nem fogja tudni dekódolni
- EPG nem működiki jól, mert XYZ
- PVR nem működik jól, mert ZZZZ
- 2015.11.27 firmware megjavította azt h. ZYX
Miért fáj ez annyira sok embernek itt, h. 1 hozzászólást végigolvasva képbe kerülsz Q&A módjára az ismertebb problémákkal adott fórum témájában?
-
olasz69
senior tag
Nekem nincs olyan is a tv......
1..............
2.............. Béninek szólt!(#65718) Rico45
(#65717) Nightman1 -
olasz69
senior tag
de ezt nem látod ,csak az BullZeye eredményét vagy ezt eredményt
itt is egy ambilight Tutorial (angol)1. hdmi, jobb szinte mindennél
2. usb kevesebb dolog hajtja -
-
direwolf
őstag
Nincsen semmi baj azzal, ha téged nem érdekel, hogy ugyan annyi pénzért mit kapsz. És azzal sincs gond, ha hiszel abban, hogy a két szép szemeddel egy boltban meg tudod állapítani, hogy otthon mi lesz jó neked. Viszont egyet szeretnék kérni itt ezen az (elvileg) szakmai fórumon: ne hangoztasd ezt az álláspontodat, mert lesz aki hülyének néz emiatt, és ebből jönnek a sértődések, meg flame stb.
-
Ismerem annyira különféle kijelző típusokat, hogy legyen elképzelésem arról, hogy milyet szeretnék. Úgy vélem, hogy amire és ahogy használnám (pl. mindig világosban tévézek), az IPS megfelelőbb lenne. Használok IPS monitorokat, és nekem nincs bajom a képükkel. Per pillanat pedig egy VA monitor előtt ülök, de régebbi darab, a mostani tévék nyilván nem pont ilyenek. Tegnap láttam a kétféle panelt egy (vacak) forrásból (bár méterekre voltak egymástól), és nekem az IPS jobban tetszett. (De a körülményeket tekintve ez semmit nem jelent, kontrollált kettős vak tesztet meg nem tudok (és eszem ágában sem lenne) csinálni.)
BTW, ma egy másik műszaki üzletlánc útba eső egységében ismét alkalmam volt megtekinteni ezernyi képernyőn az m4 kézilabda közvetítését. Gondolom a fair piaci verseny jegyében. (Mindegy legalább ilyet is láttam (nem nézek sportot), és amúgy se a képet mentem meózni...)
OldMike: Az itteni a dobozokon voltak típusjelzések, szóval nyilván én vagyok a vak, elnézést. (Persze, akkor minek nekem tévé?!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1 humoros
- Battlefield 6
- Magisk
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest