- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
direwolf
őstag
válasz
sixpak #68175 üzenetére
"Elolvastam, igen néha belefutok máshol is ilyen faszságokba, mint amit írtál."
Sajnos bármennyire nem tetszik, ez egy tény. Nézz utána az emberi látásnak. Esetleg kérdezősködj orvosoknál is (én megtettem más miatt is)
Ámbár utána írod, hogy: "A nézési távolságokat nem véletlen és nem hasraütésszerűen találták ki, én be is tartom ezeket. Tisztában vagyok vele, hogy kb. 2,25 méterről látok minden információt az 1080p anyagoknál a 140 centis képernyőmön" Ez meg teljesen jól fedi azt amit én is írtam
"De nekem nem kell semmilyen szabványhoz/ajánláshoz tartanom magam, elég régóta foglalkozom ezekkel a dolgokkal, engedd már meg, hogy a saját szememnek higgyek."
Erre szokták mondani, hogy hinni a templomban kell. Ez itt a valóság, és a fizikát nem lehet megb...ni
Ne haragudj, de amit itt összehordtál az önigazoló embertípusról, pontosan rád jellemző.
Bármit is olvastál ki a mondandómból, én nem vagyok a 4k ellen. Csak a helyén kell kezelni. Nem 120 centin, hanem mondjuk 2m-es vásznon. És nagyon nem mobilos/actioncames cmosokon, hanem mondjuk milliós kamerákon nagy fényerejű objektívekkel. De mutass nekem olyan mobilos fullhd felvételt ami kirajzolja az összes pixelt. Mert az hogy mekkora framebe pakolja az információt ami lejön a szenzorról az csak egy szoftver kérdése. -
Balázs1986
őstag
válasz
sixpak #68175 üzenetére
Én sem GoPro 3 Black +, sem LG G3 esetében nem szeretem használni a 4K felvételt. A GoPro-nál még szép a kép (adott körülmények közt), de alacsony az fps. A G3-nál már a kép sem olyan szép mint amit egy 4K-tól várna az ember, de az optikára nézve szerintem nem kérdés, miért.
Ellenben mindkét eszközre igaz, hogy FAT32-es kártyát használ (a G3 lehet kezelné az exFAT-ot, de így sokkal kényelmesebb a használata, mivel a kártyát máshol is használom, többek közt a GoPro-ban, ill. annak a felvételeit helyben először a telefonon szoktam visszanézni), így baromi rövid felvételeket tudnak csinálni. Tökölni meg nincs kedvem, hogy majd összevagdosom. Meg ahogy mondtam, azért annyira nem is feltétlen szép, mint amennyire nagy, így végképp nem pazarlok rá időt.
Jelenleg van vagy 10 film (lehet sokat mondtam) 4k-ban, meg rengeteg demo, meg pár felskálázott, amit hirtelen találtam neten. Van, akinek ezért megéri 300-400-500.000Ft-ot, vagy akár egy millát kiadni. Ha megteheti az illető, és úgy érzi, hogy a jelenlegi tartalmak indokolják, ezzel nincs baj, miért ne, láttam ilyen tévét, tényleg gyönyörű képe van.
Viszont amiből ez a beszélgetés kiindult, emlékeim szerint az, hogy valaki 150k-ból akart UHD tv-t venni. Láttam már ilyet, úgyhogy nekem senki nem magyarázza meg, hogy ezelknek szép a képe. Azonos árú fullHD ezeket oda-vissza veri.
(A saját véleményem még az offon belül is zárójeles: biztos vagyok benne, hogy el fog jönni az értelmes mennyiségű és minőségű 4K tartalom kora, és megéri 4K tv, viszont mire ez bekövetkezik, az UHD tv ára is feleennyi lesz, és vagy 8K, vagy viszet-szagot spriccelő 4D, vagy tököm tudja mi lesz az új találmány. De ez annyira szubjektív vélemény, hogy még én se veszem komolyan, te se tedd)
-
direwolf
őstag
válasz
sixpak #68160 üzenetére
Bocsáss meg, hogy beleugatok, de ezt a témát én is magaménak érzem, és teljes mértékben egyetértek TRob1-el. Olvasd el amit írtam a #68155-ben, és próbáld értelmezni. Ez nem kamu, az ember biológiai adottságait nem tudod megváltoztatni. Ahogy azt sem, hogy van egy hajlamunk belemagyarázni dolgokat olyan helyzetekbe amit csak a hitünk által látunk.
A mobilok meg az akciókamerák 4k-s "felbontásáról" meg annyit, hogy ekkora szenzorokkal és ilyen vicces objektívekkel még a fullhd is csak nagyon ideális körülmények között jön össze.
A kulcsszó a marketing. Most a 4k a vezényszó, és ugrik a nép. Jóhogy mindenre ráírják, ha így fogy jobban... -
olasz69
senior tag
válasz
sixpak #68160 üzenetére
Szia,ha lesz 2,5 perced ?
KöszönömBocsánat ,elmúlt éjfél!
-
MrBazsi
senior tag
válasz
sixpak #68111 üzenetére
nekem is van egy 2t-s külső vinyóm de már majdnem tele van sorozattal, oda már nem fér el film, de a 32gigás pendriveomra meg nem minden film fér fel amit épp néznék 4k-ban.
Máskor ilyenkor egy 20giga körüli sima fullhd-t megoldottam a serviioval, de ez 4k-nál nem jött össze, lassan vennem kell még egy külső vinyót ezekszerint
plexet próbáltad amúgy? -
MrBazsi
senior tag
-
MrBazsi
senior tag
válasz
sixpak #67999 üzenetére
Na az szép, de ünnepek alatt azért csak lesz időd rá.
Nekem csak 2 napja van meg de most szedem csak ez első 4k mozit, eddig csak tesztvidik voltak, majd megírom a filmes tapasztalatokat.
Hát figyeltem az akciókat, és mivel ugye tavalyi széria, nem sok helyen kapni már.Olasz69: Nem, 49UB820v lett, ub850et nem akartam a régi webos miatt.
egyébként linkeltél itt előbb valakinek lg szoftvert, az su.lge.com ról, én vagyok láma vagy hogy lehet oda beregelni? néznék egy két régebbi szoftot... -
MrBazsi
senior tag
válasz
sixpak #67989 üzenetére
köszi, nagyon szemeztem a tieddel is, de végül az ub mellett döntöttem 49ben, 167ért új 2év garival elég best buy volt szerintem.
Filmteszt megvolt nálad?(#67988) TBMC annyiért az is igen jó ár! játékügyben nem tudok segíteni sajnos, én filmre sorozatokra, és focira használom a tv-t csak, játszani sose szoktam rajta
-
MrBazsi
senior tag
válasz
sixpak #67714 üzenetére
4K minőségben remasterelt kópiakból a Full HD-ra lekonvertált anyagok, sokkal részletgazdagabbak, mint az évekkel ezelőtt készült full HD-s konverziók. Ha teheted valahogy "kölcsönözd ki" az ötödik elem 4K-R változatát, nem vészes csak 28giga, eszméletlen jó lett a képi világ. Neked ugye az új tv-n brutál jó lesz, valamelyik nap néztük mi is egy sima ub820on, és valóban látványosan jobb minősége volt mint egy sima 1080p FullHd-nak. megjegyzem nem gondoltam volna, azthittem nem lesz látványos a javulás, hisz "csak" fullhd, így is de mégis az.
-
zluspai
csendes újonc
válasz
sixpak #67662 üzenetére
@sixpak: köszi a tippet majd kipróbálom vezetékes nettel is, de őszintén nem hiszem, ugyanaz a wifi mobillal jó.
Ha jól látom neked 55UF852V van, nekem 55LF652V: szóval inkább a processzorok sebessége lehet. Az weboldal be van töltve, rányomok a lenyilra és eltelik 3-4+ másodperc mire ugrik a kép.
Tipikus gyártói fillérb*szás - aka szegmentálás marketingül- lehet: spóróltak pár dollárt a processzoron cserébe vesztettek 100%-ot a felhasználói élményen
-
huncutka1029
addikt
válasz
sixpak #67620 üzenetére
tudják a 4K streamet, korábban linkeltem videót is. (7-es végűek is)
4K30FPS
1080P60FPSszerintem a truemotion meg csak szoftveresen van kikapcsolva benne.....
Lehet a service menüben turkálva be lehet kapcsolni.
De engem nem zavar, a régebbi modelleken is ez volt az első ficsőr amit kikapcsoltam!
De asszem ezt pont veled beszéltük priviben! -
-
olasz69
senior tag
válasz
sixpak #67538 üzenetére
Biztos valami samuügynök csinálta azt a tesztet!
Volt itt leírás ,huncutka1029-től az összefoglalóban is benne van:
Első benyomások a 8-as szériáról (egészen pontosan UF8517) huncutka1029 kollégától, első kézből.
2015-06-ban Ő még a 449.990 -et adott a 7-es végűért! -
w333
félisten
válasz
sixpak #67424 üzenetére
De egyáltalán nem rossz (ha fontos az UHD) tessék itt egy teszt róla
-
w333
félisten
válasz
sixpak #67424 üzenetére
Na jó oké ... de +150k -ért van egy jó TV -d míg 400 -ért nézed a foltokat és DSE -t
sajnos ez a Led TV sajátossága (undorító), én legközelebb biztosan OLED -t veszek (persze ha 2-3-4 év múlva olcsóbbak lesznek) de őszinte leszek a Led TV -ktől szvsz. még a régi LCD -k is jobbak voltak ... de hát ez van, ezt kell szeretni
-
olasz69
senior tag
válasz
sixpak #67307 üzenetére
A márka egyezik,az nekem 37" és árába UHD 3D kijöhet simán..
(#67306) TRob1 nem maradtál le semmiről,hacsak nem a 2512-05.00.40 új teszt verzió-ról Lb,Lc-re amit Te nem használsz,mert jó a 20-as is! Nem vettem észre még változást! biztos van!
-
szasanyi
félisten
válasz
sixpak #67291 üzenetére
Pedig de, megnéztem többet mikor választottam (pár hónapja) új készüléket. Én úgy láttam, hogy az 500k-hoz közeli áron voltak olyan tévék melynek interpolációs képessége (ami nem olcsó elektronika ugye) miatt legalább uo. volt a FHD forrás képe. Mivel kishazánkban még az 1080i csatornák is csak többé kevésbé vannak jelen ill. a Blu-ray filmekkel is ezután valamikor fognak a 4k-s filmek megjelenni (hazai viszonylatban horror áron) ezért jelenleg nem láttam értelmét dupla áron olyan tévét venni. Ráadásul csak jobbak és/vagy olcsóbbak lesznek, és talán tartalom is lesz valamikor (még talán nálunk is).
De még egyszer: nem konkrétan veled akarok kötekedni, hanem érdekel miért vesznek az emberek ~2x áron - vagy még nagyobb felár ellenében - olyan tévét amit csak kevésbé-, vagy egyáltalán nem tud kihasználni. Értem a Te álláspontodat, bár a TV és egyéb filmnézés arányához nem tudom milyen mennyiben lesz arra a célra használva (de ez részletkérdés, és a Te dolgod). -
szasanyi
félisten
válasz
sixpak #67286 üzenetére
Nem, általánosságban érdeklődtem. Lehet, hogy csak számomra fura ha emberek a "semmiért" fizetnek többet. Aki tévézni, filmeket nézni veszi annak előnye nem, hátrány viszont lehet (az árán kívül ugye) mivel a natív felbontás alatti használat mindig képminőség romlással jár.
-
olasz69
senior tag
-
MrBazsi
senior tag
válasz
sixpak #67226 üzenetére
Hányan írják itt is hogy takarításnál már ahogy éppen hozzáérnek a mikroszálas kendővel, már vándorol a bevilágítás. Plussz ha lefekteted egy ágyra az se mindig egyenes felület, ott is megnyomhatod. Dobozban is állítva tárolják nem fektetve.
Én utoljára is úgy csináltam hogy kértem segítséget. mivel a doboz még nagyobb emeletre se lett volna egyszerű egyedül felhozni. kibontáskor a közepét szabadon hagyva, 2 egyforma magas kisszékre raktuk rá, az alját, tv függőlegesen, úgy ahogy a dobozba is van, amíg a haver megfogta hogy el ne boruljon, én rácsavaroztam a talpat, aztán ketten tettük a helyére. nem azért mert nehéz, inkább nehogy megfeszüljön valahol emelés közben -
huncutka1029
addikt
válasz
sixpak #66682 üzenetére
Hááát,
mit mondjak, nekem UF8517 van, és simán nézek 4K streameket rajta.
Annyi a 7- végűekben úgy tűnik nincs true motion csak a 0V végűben.
Én LW5590 ről váltottam, netcast, a webos 2 semmivel nem lassabb nála, sőt, kevesebb kötöttsége van.
Webos 1.0 volt kicsit elcseszve, de már azt is optimalizálták, és lényegesen gyorsabb lett.
Ne higgy el mindent, amit az LG ÜSZ mond, szegények sokszor azt sem tudják melyik bolygón vannak.... -
olasz69
senior tag
válasz
sixpak #66124 üzenetére
Igen,nem lehet linkelni csak esetleg letöltöd a pdf-et azt meg fel töltöd valahovávagy az elkészült pdf linkjét pl: 55LF650v-55LF652v másold ide.
-
olasz69
senior tag
válasz
sixpak #66009 üzenetére
Innen tudja az usb-n a 60Fps-t!
A tuner is tudja a 4k-t!(#66065) apóka a tescos43LF632V -k is VA panelesek Innen a A panel típusra a 4. betű utal a pont után! azaz ZB.BEEWLJG
Ha meg tudja valaki nézni előre!
De vannak Akik esküsznek a VA panelre és teljesen meg vannak elégedve! Ami hiányzik az IPS-ből az megvan a VA-ban és fordítva is igaz! -
-
szegto
senior tag
válasz
sixpak #40663 üzenetére
Igen megtaláltam..... működik is néha, viszont tök sokszor azt írja ki hogy nem sikerült csatlakozni a tvhez.... pedig be van kapcsolva a Miracast.
Van hogy rányomok a kis ikonra, villan egyet a TV és annyi.... de pl egyszer már bejött a Youtube progi és el is indult a video... egyszer. -
törölt tag
válasz
sixpak #37624 üzenetére
Van egy listám,hogy mit kellene még venni,a hálózati elosztó is benne van,csak valahogy mindig elmarad.A nappaliban a nagy Quadral lánchoz és a 4K TV hez már minden megvan.Az én szobám a spórolós színtér, a párom így is néha agyf@szt kap amikor veszek egy 500 Eurós hangfalkábelt és olyankor mosolyszünet van pár napig,szóval óvatosan kell adagolni a dolgokat
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
sixpak #37307 üzenetére
Csatlakozom. Szintén komponens szettem van, DE egy 40.000 Ft-os bögre szett jobb, mint a TV hangszórója? Jobb. Van 40.000-ért alternatíva? Nincs. Ennyi, itt vége. Mondhatod, hogy gyűjtsön hozzá, de ha nincs, hát nincs. Senki nem állítja, hogy jó lenne, de a TV hangszórójánál jobb. És itt nem arról van szó, hogy dobj hozzá egy 10-est, 'oszt kész, hanem arról, hogy minimum a duplája. Egy belépőt kb. 80-ból össze lehet hozni valami régebbi 5.1-es erősítővel meg egy használt Jbl Scs 178-assal. Erre azt mondom, hogy megéri gyűjteni, mert jobb, mint a bögre, de ha nincs +40, akkor nincs.
-
törölt tag
válasz
sixpak #37307 üzenetére
Isten ments ,hogy bárkit is megsértsek,egyáltalán nem ilyen szándék vezérel.Egyszerűen ( szerintem ) ezek a bögreszettek velőtrázóan borzalmas hangminőséget képviselnek.Amúgy volt itt olyan ajánlás is,ami 170 ezerbe fájt annó.Na ebből használtan egy nagyon jó kis belépőszintű házimozit lehet kiépíteni.Ezek tényleg nem valóak ( szvsz ) bármilyen hang megszólaltatására.Épp az árérzékeny hazai piacon, fizetések mellett nem mindegy,hogy mennyi pénzt dobsz ki teljesen feleslegesen az ablakon.Mindez persze az én véleményem,ami teljesen független a jövedelmi viszonyoktól és nincs benne semmi arcoskodás.
(#37308) csaba12242 Nézd a lényeg,hogy neked tetszik,de én továbbra is makacsul tartom magam ahhoz ,hogy egy 2-10cm es hangszóróval szerelt bögréből fizikailag nem jöhet ki értékelhető hangzásvilág.
-
törölt tag
válasz
sixpak #37296 üzenetére
Hát akkor ne vegyen semmit egyenlőre és spórol 40 ezret,erre tényleg nem lehet mit mondani ( bár valami nyamvadt kábel a jövőben is kelleni fog )
(#37298) baandii Én tudok tanácsot adni neki,azt mégpedig,hogy ilyeneket véletlenül se vegyen,illetve még ajándékba se fogadjon el senkitől,hacsak nem forog veszélyben az élete
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
sixpak #36562 üzenetére
Annyival módosítanám a tiédet én, hogy a kettő nem függ össze. Igen, sajnos a többségnek nem futja rá, de ha futná, akkor sem tudná, hogy mi az az optimális nézési távolság. Valami olyanok jönnének elő, hogy a képernyő átmérője szorozva ennyivel meg annyival. És nem az ide járó fórumozókról beszélek, akik alapvetően érdeklődnek a téma iránt (pedig itt is elég alacsony ezen emberek száma, még így is), hanem az "utca emberéről".
-
Zirowe
nagyúr
válasz
sixpak #35283 üzenetére
Lécci, lécci, mutass táblázatot arról, hogy mekkora hangfalakat milyen távból kell hallgatni, ma még úgyse nevettem úgy igazán.
De szép színes legyen ám!Igaz, nekem csak 120k-ba volt a hangrendszerem használtan, de újonnan lett volna több, mint 300k, viszont semmi torzulást nem hallok, arról nem is beszélve, hogy attól még, hogy én 1.5-2 méterre vagyok a tv-től, csak a velem szemben lévő center lesz olyan távolságra, a többi nem.
-
farkas-j
őstag
válasz
sixpak #35057 üzenetére
Csak arra lennék kíváncsi, hogy a 04.22.11-es firmware-el működik e a HDMI ARC-on a hangkimenet. Szeretném kinyerni innen a hangot, hogy egy átalakítóval a rádiós fejhallgatóm erősítőjét megtudjam hajtani. Az optika foglalt, az a házimoziba megy. Nem szívesen osztanám ketté az optikát, mert nagyon kommersz (olcsó) optikai kábeleim vannak, és a szétosztásból eredő fényveszteség esetleg gondot okozhatna. (Az optikát viszont már egyszerűbb sztereó jellé alakítani.) Nem igazán értem, ha működik a HDMI ARC akkor miért nem jó a HDMI / VGA+hang adapteremmel, ha laptopnál és a médialejátszónál jól működik?
-
-
makoss
veterán
válasz
sixpak #34098 üzenetére
nem rossz de a 8K sem semmi!
a 2 K csak kicsiben tér el a 1080p-től(#34099) Watt25: én is arra gyanakodtam, megnézem köszi!
-
-
dr.bubo
őstag
-
Danika256
aktív tag
válasz
sixpak #34082 üzenetére
A régi monitoromon azért eléggé látszódott, de akkor megnyugodtam!
A hanghoz a decodert szeretném rákötni a digitális kimenetre( creative ddts100), a hdmi-t még jó ideig nem fogom tudni kihasználni sajnos. Csak még azt nem tudom, hogy milyen van a TV-n. A TV-t pár héten belül tervezem megvenni,(La42690S) de addigra minden mást be akarok szerezni hozzá. Optikai kábelem van de koaxiális nincs rendes, csak egy normálisabb RCA kábel, de szerintem hosszú ideig nem jó azzal működtetni a cuccost. Ezért ha olyan kell, akkor azt is vennem kell hozzá speckót! -
válasz
sixpak #33557 üzenetére
dlna-n elindítom a filmet, de a feliratot nem passzintja hozzá nekem se, ráadásul ha megnyitom a menűt, ahol valóban van egy felirattal kapcsolatos pont, akkor rákérdez, hogy kilépek a filmből és megnyissa-e a menűt, de nem azt nyitja meg. Lehet még nem merültem bele eléggé és csak elbaxok valamit
már tv-zni se tud az ember nyugodtan, emaileket küldözgetek vele, meg hálózatról játszok le videót. Öreg vagyok én már ehhez mi jön még
-
Dave567
addikt
válasz
sixpak #33343 üzenetére
Nem gondolom úgy, van akit zavar van akit nem. 90% bírja az Aktív szemüveget, a maradéknak ott a passzív, de mendemondából ne riasszátok el a vásárlót, ki kell próbálni.
Nekem volt olyan Westend MediaMarkt-ba Samu F7000 tv-n nem villódzott a szemüveg, tökéletes volt, és az a tv nem egy alsó kategóriás tv, Gödöllőn Euronics-ba viszont F6500 samu tv-n viszont láttam a villódzást, mert ott sajnos a háttérbe volt neoncső, az Aktív szemüvegnek nem jó ha hátulról fény jut a szemüvegbe, ezért villódzik. -
mike1334
veterán
válasz
sixpak #33333 üzenetére
Őszintén? Kb így hangzott el a beszélgetés:
- 3D-s is van?
- van, itt írja aktív meg passzív, azt írja az aktívnál, hogy az 2D-sből 3D-st is tud csinálni
- jaaa, az jó, legyen olyan, hány szemüveget adnak hozzá?
- kettő
- csak? olyan nincs ahol többet?
- de, ennél 4et
- akkor inkább olyat
Szted?
Ezért is írtam ide, mert gondolom, akkor az aktív 3D-s tvket nem ajánljátok
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest