- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hülye kérdés: a 'HDR hatás' preset csak egy a sok képbeállítás közül, és nem azt jelenti hogy csak azzal lehet HDR tartalmat nézni?!
-
válasz
jézusom #82396 üzenetére
Szerintem már ott bukta a dolog, hogy a TV hangja vagy a beépített hangszórókon szólal meg vagy valami kimeneten keresztül (jack, optical, HDMI ARC). Javasoltam volna a Fiio D03K DAC-ját, hogy az RCA out-ot egy hangfalra, a jack-et pedig egy fejhallgatóra kötöd, de nem vagyok biztos benne hogy egyszerre mindkettőn ad-e ki jelet. Talán a fejhallgató erősítő és DAC topikban megmondja valaki. Másik ötletem még egy Bluetooth fejhallgató, hátha van olyan amit lekezel a TV...
-
válasz
tigipuf #82359 üzenetére
Sajnos egyelőre nem úgy tűnik, hogy az LG vagy akármelyik másik tévégyártó meggondolná magát, és mondjuk 2018-ra visszhozná a 3D-s TV-ket. De persze azt se lehet biztosra mondani, hogy soha többé nem lesznek 3D tévék.
Én se terveztem idénre TV vásárlást (3 éves az előző LG-m), mert úgy tervezetem, hogy majd ha kiforta magát és olcsóbb lesz az OLED, meg elterjed az UHD és a HDR, és lesz tartalom is rá, akkor ráérek új TV-t venni (2018-19 táján mondjuk).
Erre jött a hír, hogy az LG is dobja a 3D-t, így hosszú tanakodás után arra jutottam, hogy ha valaha is akarok még egy HDR és 3D képes UHD TV-t birtokolni, akkor most kell venni. Nagy nehezen az asszonyt is sikerült meggyőzni arról, hogy mi is indokolja a korai TV cserét, bár láthatóan nem volt annyira boldog tőle.
Én is mérges vagyok, hogy a gyártók jól elterjesztették a 3D-t, jómagam egy rakat pénzt beleöltem 3DBD-kbe, erre most dobják a dolgot. Oké, ott vannak még a 3D-s projektorok, de azok ugye mind aktívak, és hát nem mindenki tudja megoldani, hogy moziszobává alakítsa a nappaliját.
Úgyhogy ha szereted a 3D-t, akkor vagy most megveszed az utolsó széria egy példányát, vagy egy jó időre biztos le kell mondanod arról hogy új 3D tévét veszel... -
válasz
balazska92 #82303 üzenetére
Akkor passz.
Igazából nekem az a fura, hogy mikor a TV médialejátszó alkalmazásában 3D-s filmet választok ki, akkor automatikusan átvált, vagy felajánlja (alul egy felugró menüben), hogy 3D-re váltsak (SBS/OU, vagy DualPlay). Passzív 3D-hez amúgy az OU verziókat szokták inkább ajánlani. -
válasz
balazska92 #82301 üzenetére
Ezt találtam: [link]
Picture menu > 3D settings
Idáig el tudsz jutni a távirányítóval? -
válasz
balazska92 #82298 üzenetére
Nem feltétlenül kell új távirányító. Elvileg a NetCast rendszerben van egy menüpont a gyorsmenűben alul, ahol át lehet váltani 3D-re a képet. De lehet hogy a beállítások > képmenüben van, nem tudom fejből. Este meg tudom nézni neked.
-
Na, megjött a számla a Media-tól. Ezek szerint sikerült még beszerezniük az 55uh950v-t. Remélem jó lesz, mert most pár évig tuti nincs TV csere, pláne hogy ez az utolsó 3D-s széria...
-
válasz
MaxxDamage #82212 üzenetére
Ezt találtam: EBL60721201
Elvileg ilyen digital/analóg tuner van az 42LE4500-ban.[link]
Ez egy ausztrál oldal, lehetőleg ne innen rendeld meg! -
válasz
sunsun2 #82150 üzenetére
Már bocs, de ha külső beltéri egységed van, akkor azt mégis mivel kötöd rá a TV-re? Véletlenül nem HDMI-vel? Szerintem a TV csak a belső tunerek által dekódolt anyagokat tudják rögzíteni! Szóval kéne egy a TV-del és szolgáltatóddal kompatibilis PCMCIA cardbus, abba kell bele rakni a szolgáltató kártyáját és akkor a TV belső tunerjét használni!
-
válasz
tonerz #82131 üzenetére
Pont az a bosszantó, hogy az LG pont arra hivatkozva hanyagolja a 3D-t, hogy a vásárlók inkább a 4K meg a HDR hívószavakra ugranak. Mindeközben a 3D képes panel gyártása nem igényel szignifikánsan költségesebb vagy bonyolultabb megoldást. Tehát simán bennehagyhatná (legalább a felsőkategóriás) TV-iben a funkciót, max. nem fektetne hangsúlyt a reklámozásába. Ellenben a 3D-t kedvelők továbbra is tudnának 3D TV-ket venni. Szerintem ha 2év múlva ha egy gyártó visszahozná a 3D képességet csak pár modelljébe, simán megvenné őket egy csomó ember.
-
válasz
Milka 78 #82127 üzenetére
Nem teljesen igaz amit írsz. Természetesen a felhasználóknak az a fontos hogy működjön jól a kábel, és összekötve a HDMI 2.0-ás készülékeket megfelelően átvigye az adatokat.
De!
Pont azért nem etikus HDMI 2.0 kábelként hirdetni egy High Speed HDMI kábelt, mert simán meg lehet téveszteni vele a vásárlókat, akik azt hihetik, hogy a korábban vásárolt jó minőségű, szintén High Speed HDMI kábeleiket le kell cserélni csak azért mert 4K-s TV-re váltottak.
Az én AudioQuest Pearl kábeleimet pl. soha nem reklámozták HDMI 2.0 kábelként. Legalábbis amikor én vettem, ezt nem tüntették fel a dobozán. De mivel High Speed HDMI (másnéven Category 2) kábelek, ezért simán működnének HDMI 2.0 készülékekkel. -
válasz
Milka 78 #82124 üzenetére
Mert ami az interneten van az mind igaz, ugye?
Van HDMI 2.0 szabvány, de az a készülékekre vonatkozik. A csatlakozók és a kábelek semmiben nem különböznek attól amit a HDMI 1.4-hez meghatározták egykor. Tehát olyan, hogy "HDMI 2.0 kábel" nem létezik!
High Speed HDMI kábel van!
És ha teljesíti a tanúsítványt, akkor alkalmas a 4K/60Hz-es anyagok átvitelére, attól függetlenül hogy milyen marketing maszlagot nyom rá gyártó a dobozra.
Ha nekem nem hiszel, akkor kérlek olvass utána:CNET.com
AudioQuest
HDMI.org FAQ 1
HDMI.org FAQ 2Ettől függetlenül érdemes azért nem teljesen noname HDMI kábeleket venni és a gyanúsan olcsókat kerülni. De már egy jobb HAMA vagy Delock kábel megteszi. Nekem pl. AudioQuest Pearl kábeleim vannak, de csak mert pofátlanul olcsón jutottam hozzájuk.
-
válasz
Indiant #82121 üzenetére
Jelenleg egy 3 éves 47LA660 van itthon. Nem is volt még betervezve a csere, gondoltam majd OLED-re váltok egyszer, mikor már barátibb áruk lesz.
Aztán a 2017-es modellekkel kukázta a 3D-t az LG, és most ott vagyok, hogy vagy veszek egy 55"-os HDR 4K-s LED-et, vagy kénytelen leszek külön TV tartani a 3D-re és a 2D-re. Kvázi a 950v-vel egy ideig el tudnék lenni, legalább addig amíg az LG nem gondolja meg magát a 3D-vel kapcsolatban... -
válasz
Milka 78 #82116 üzenetére
Nincs olyan hogy HDMI 2.0 kábel!
Ezek a fajta HDMI kábelek vannak:
High-speed with Ethernet
High-speed without Ethernet
Standard-speed with Ethernet
Standard-speed without EthernetAz összes high-speed HDMI kábel elvileg le tudja kezelni a HDMI 2.0 sávszélességét.
Nem szabad bedőlni a kábelgyártók marketing maszlagjának, hisz naná hogy azt szeretnék hogy lecseréld a régi drágán vett kábeleidet. -
válasz
Indiant #82114 üzenetére
Úgy értettem a kérdést, hogy csak az árkülönbség miatt döntöttél a 8507 mellett, vagy mert a 950v backlight bleed-je annyival rosszabb volt. Meg nem tudom hogy esetleg a vékonyság miatt esetleg rendre rosszabb a 950v ebből a szempontból, vagy csak te fogtál ki egy gyengébb példányt. Most a 8507 a megbízhatóbb helyeken 335-345ezer között van, a 950v meg 340ezer a MM-nál. Ergo eggyel "jobb" modellt kapnék ugyanannyiért.
-
-
válasz
Daryl Dixon #82020 üzenetére
Én viszont minden kiadást megtárgyalok vele. Általában elfogadja az érveimet, és nem nagyon szól bele, de van amikor ő nálunk a józan ész, és jobb belátásra térít, hogy ésszerűbben költekezzek!
Fogalmazzunk úgy, hogy ő az "anti-geek lelkiismeretem"... -
Én is a 8507-ekkel szemezek (még nem döntöttem el hogy 49 vagy 55). Van egy csomó eredeti 3DBD-m, ezért ha tényleg az lesz, hogy nuku 3D TV a jövőben az LG-től, akkor még most kell vennem valamit ami jó eséllyel pár évig még kiszolgál majd (utána meg lehet rászánom magam egy 3D-s projektorra).
Jó lenne ha 49-es lemenne 250k közelébe, vagy az 55-ös 300k-ra. -
válasz
huncutka1029 #80770 üzenetére
No, az nagyon nem jó!
Akkor lehet hagyom is a fenébe az egészet, és majd veszek 3D-s projektort a 3D Blu-ray filmjeimhez. A TV-t meg majd lecserélem 4K HDR OLED-re, mikor már emberibb árban lesznek... -
Sziasztok!
Nem terveztem idénre TV vásárlást, de mivel úgy néz ki megszűnnek a 3D-s TV-k, ezért lehet kénytelen leszek beszerezni egyet az utolsó olyan szériából ahol még elérhető ez a funkció.
Szerintetek meddig lesznek még elérhetőek a 2016-os TV-k, pl. az UH8507-es széria? Mikor szokta kivezetni az LG a korábbi éves modelleket?
-
válasz
Watt25 #69011 üzenetére
Netflix topikba beírtam az LG Magyarország hivatalos válaszát: biztos hogy lesz dedikált Netflix app a Netcast-rendszerű TV-kre is. Azt viszont egyelőre nem tudják megmondani, hogy pontosan mikor fog felkerülni a rendszerbe. Remélhetőleg hamarosan (talán februárban) kiadnak egy frissítést.
-
-
válasz
#42308056 #68961 üzenetére
Közel 2 éve használok egy 2013-as modellt (47LA660S), és mindig frissítettem az szoftvert, ami a 2 év alatt, ha nem is sokat, de valamennyit javult. Főleg a YouTube app esett át egyszer egy nagyobb változáson, az kifejezetten hasznos volt. Szerintem nyugodtan frissítheted.
A Netflix meg tuti fog fejlődni, hisz ha a magyar szinkron nem is, a felirat biztosítása viszonylag könnyen megoldható egy streaming szolgáltatásnál. Amint megjelenik az app Netcast-ra én regisztrálni fogok, aztán majd 1 hónap ingyenes használat után el fogom tudni dönteni, hogy kell nekem, vagy sem! -
Kaptam választ az LG Magyarországtól: lesz Netflix app a Netcast-os TV-kre is! De még nem tudnak pontos dátumot mondani.
-
Sziasztok!
Azt lehet tudni, hogy a Netcast-os LG TV-kre is elérhető lesz-e itthon a Netflix app? Egyelőre nem látom a listában!
-
válasz
balintka #35130 üzenetére
Na, én pont a Műszaki Depót kerülném el jó messzire ha vásárlásról van szó! Rendeltem tőlük mosógépet egyszer, a hirdetett "2 héten belül"-ből több mint 1 hónap lett. Nem volt sürgős a dolog, és mikor felhívtak, hogy csak 3 héten belül tudják szállítani, még hittem nekik. Mikor 3 hét múlva rákérdeztem, kértek még egy hetet (akkor kellett volna elküldenem őket a francba), amiről kiderült, hogy akkor érkezik be hozzájuk, tehát a kiszállítás még + pár nap. Röhejes! Senkinek nem ajánlom őket. Akikkel eddig jó tapasztalatom volt, az a 220Volt, az AV Planet, illetve az Aqua. Semmi közöm hozzájuk, tényleg, de már többször rendeltem tőlük, és eddig csak pozitív tapasztalatom volt velük.
-
Tudja valaki, hogy lehetne kideríteni, hogy az 47LA641s típusú LG TV-n valamelyik HDMI csatlakozó ARC típusú-e?
-
-
válasz
PLaci58 #5018 üzenetére
Sajnos teljesen igazad van. Ez elsősorban a TV-adók és a szolgáltatók sara, hogy a digitális kánaán eljövetele (tehát a háztartások nagy részében végbement átállás) után sem képesek érdemleges fejlesztéseket tenni annak érdekében, hogy vevőkészülékek képességeihez igazodó szolgáltatást nyújtsanak. Az Antenna Hungária is elmegy a pitsába, hogy nem képes országos lefedettségűre növelni a digitális műsorszórást, hogy ne kelljen az emberekben tetőantennákkal meg rálátással bűvészkedni. Szóval ha nem lennénk elmaradva, akkor valószínűleg nem is jelentene problémát, hogy nincs a 4:3-as adások nagyítására megfelelő mód egyes LG tévékben.
Amúgy ezt a "petíciót" én úgy gondoltam, hogy simán írunk (többen) egy levelet a magyar LG support-nak, hogy kicsit hassanak már oda a koreai központnak, hogy a következő firmware-be rakjanak már bele egy olyan képnagyítást ahol a 4:3-as nem torz és kitölti a képernyőt. Ha ők nem reagálnak, akkor megy direktbe valami központi supportfelületre az angol nyelvű panasz. Aztán vagy lépnek az ügyben (szerintem piszlicsáré dolog beletenni, ha a 4500-ösökben benne van), vagy szarnak a fejünkre, de legalább megpróbáltuk.
Az egyetlen dolog, aminek örülök, hogy az M1 ráfekszik a Forma1-re, és úgy tervezi, hogy HD-ben sugározza! Így már nem kell az orf1-ot néznem.
-
Szerintem is óriási gond. Oké, hogy ezek a TV-k már tényleg nem analóg 4:3-as adásra lettek kitalálva, de azért egy sima teljes nagyítást (X és Y irányba is) belerakhattak volna. A Samsung-okban pl. van. Ott ugyan kilóg a kép teteje és alja, de legalább betölti a kép a teljes képernyőt, és nincs torzítás! Nem hiszem, hogy olyan nagy vásziszdász lenne, hogy ne lehetett volna beletenni az LG-kbe is. Kéne nekik írni egy levelet, hogy a következő firmware-ben lehetőleg tegyék bele.
A másik gondom az analóg csatornák átnevezése. Lehet-e, és ha igen, hol? Mondjuk ez megint a szolgáltatóm sara lehet, mert pár csatornának szépen kiírja, hogy TV2, Sport1 meg ilyenek, a többinél marad az S02, C05, stb.
Elegem van belőlük is, mert az utóbbi években semmit nem fejlesztettek, és a vidéki kisvárosban csak nekik van kábelszolgáltatásuk. Lehet még választani a tányéros TV-t (UPC, Digi), meg az Invitel-es IPTV-t, de láttam ismerősöknél milyen, és egyiktől se voltam elájulva. Plusz adalék: a MindigTV-s lefedettség is szar, mert hála a Bakonynak nem látunk rá Kab-hegyre! -
Ez komoly, hogy az LV5500-öt nem tud sima nagyítást, az LV4500 meg igen?
Fasza, hogy a 4:3-as analóg adást nem lehet kirakni teljes képernyőre torzítás nélkül.Mondjuk azt a szolgáltatót is fejbeverném, aki képes néhány szélesvásznú csatornát 4:3-ban adni (m1, rtl, tv2), másokat ellenben tud 16:9-ben (m2, ATV, mezzo), és a TV automatikusan ki is rakja teljesre, ha az "Eredeti" képméret van beállítva. Azt hiszem ideje szolgáltatót váltani!
-
Azt tudja-e valaki, hogy a Smart funkciókon túl van valami lényeges különbség a 42LV4500 és a 42LV5500 között, pl. panel szempontjából? Mert én megnéztem mindkettőt, de nem láttam radikális különbséget a képminőségben. Ráadásul ahogy utánaolvastam, bizonyos szempontokból (pl. képarányok száma) butább az 5500-ös.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bestbuy játékok
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest