- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Aktív témák
-
villamos
őstag
Nos...
Történt egy reinstall, és a netről levettem a legújabb pvr2 -őt. Azonban kibővült egy város funkcióval, amelyben az UPC, illetve a T-kábel választható, ez sokaknak biztosan hasznos funkció, csakhogy számomra így nem, mivel nálunk a csodállatias Fibernet a szolgáltató, igy nem találja meg a csatornákat.
a kérdés, hogy ki lehet e valahogyan lőni ezt a funkciót, vagy bele lehetne e tenni valahogy a listába a Fibert, vagy esetleg egy más ország és adaptív keresés eredményes lehet? -
villamos
őstag
Nem tudom, de nekem mindenféle probléma nélkül működik a PVR2 2.0.2.98 verziója ezzel a kártyával...
-
villamos
őstag
Az ügy nyomán elkezdtem vizsgálódni, hogy a különféle felvételi módok mennyire terhelik a rendszert. Ehhez jobb híján a feladatkezelőbe beépített figyelő részt használtam, és felvétel közben közel két percen keresztül figyeltem a processzorhasználatot. A háttérben ugyan fut egykét alkalmazás (vírusírtó) de ezekkel együtt is az alapjáraton 0% ot jelez. A következőket tapasztaltam:
Sima TV nézéskor: 16-20% , de csatornaváltáskor megugrik 40% -ra is egy pár pillanatra, aztán visszaáll a 15% környékére.
Időcsúsztatás: 30-35%
Felvételkor:
HWmpeg1: 10-15% ekkor a kép is mpeg1 minőségű, ezért csökken...
HWmpeg2: 16-20% -tehát sima tv nézéskor is ezt használja
szoftveres tömörítések:
mpeg2 normal: 40-60%
mpeg2 good: 45-65%
mpeg2 optimal: 55-70%
saját mpeg2 beállítás esetén: 60-75%
Megpróbáltam az mpeg4 -et is (Xvid) ekkor a terhelés felugrott 100% -ra, a kép szaggatottá vált, és leállítás után le is fagyott a PVR2, ki is kellett rúgni a mem-ből...
Amúgy tényleg jó lenne, ha a HWmpeg2 felvételkor nem nyujtaná el a képet, hanem maradna PAL.
[Szerkesztve] -
villamos
őstag
Kiderült a szaggatás oka. Ugyanis a felvétel ideje alatt nem tartózkodtam otthon, így húgomra bíztam a felvételt. Fel is vette, de közben suttyomban netezett... így már érthető a szaggatás. Nembaj, ugysem volt annyira fontos, a film lényeges részéről nem maradtam le.
A javítás egyszerű. Kijelölöm a felvételt, majd lenyomom a Shift és a Del billentyűket. -
villamos
őstag
Sw kodekkel, és PWR2 -vel vettem fel, mivel az mpeg2 optimal q. szoftveres beállítás a hadveres felvételnél nem tudom a minőséget állítani...
[Szerkesztve] -
villamos
őstag
Érdekes problémám akadt. Felvételeket készítettem a kártyával, kb. egy órányi hosszút. Szépen fel is vette, csakhogy a felvétel valami miatt a film vége felé állandóan beszaggat, sőt le is áll csak úgy magától, egy pontnál, és csak akkor indul újra, ha ''előretekerem'' egy kicsit. Mindkét lejátszó szoftverrel ezt teszi, amit néztem.
A gépre nemrég lett újrahúzva az ikszpé... Mi okozhatja ezt? Ki lehet e valahogy javítani?
A felvételi formátum mpeg2 optimal quality. Kodek pack nincs a gépen. (igaz jelenleg még sok más sincs) A hardverkörnyezet durván: ikszpé; A64 3500+ 1G RAM, meg GF6600gt... -
villamos
őstag
Ismét problémám akadt. Ugyanis a felvételeknek nincs hangja! Pedig amikor simán nézem, akkor hallom a hangját, de visszajátszáskor már nem. Elvileg mindent helyesen beállítottam, és mégsincs. Mi a nyavaját csináljak vele? Eddig a sima PVR -rel szépen felvette a hangját. Akkor most miért nem akarja?
-
villamos
őstag
Kérdésem a következő: A PVR2 -ben hogyan állítom be a hardveres mpeg2 -es felvételt? Bár van egy ilyen profil, de ha ezt állítom be, akkor a prociterhelés 60% körül van. Vagy ez a normális?
Mert az előző verzióban nem használta ennyire a procit.
Igazából mondjuk azzal sem vagyok tisztában, hogy mely felvételi módot válasszam a lehető legjobb minőséghez...
[Szerkesztve] -
villamos
őstag
Sikerült lehozni egy újabb kábelt a szobába, és a négyes osztóról egy kimenetet felszabadÍtani, így lett egy külön kimenete. A kép szinte tökéletes. Kipróbáltam az eredeti mellett a DTV szoftverét is, és az az érzésem, mintha kicsit javult volna a képminőség...
-
villamos
őstag
válasz
canniball #605 üzenetére
Nem fogom kiírni a filmet, mert már megvan amúgy is,
csak a rögzítés mikéntjét gyakoroltam, mielőtt élesben felvennék olyasmit, ami majd kell... meg úgyse csináltam még ilyesmit, pedig a gépem alapvetően e célra lett szánva.
A DVD lemez amúgy is helyet foglal, minek írnák tele egy fimmel egy lemezt, ha ráfér akár hat is, jelentősebb minőségromlás nélkül?
[Szerkesztve] -
villamos
őstag
Ma este kisérleteztem a kütyüvel. Felvettem az esti filmet. Kb másfél órás lett, így majdnem 4Gb -ot foglal el mpeg2 -ben. Majd valamivel kivágom belőle a reklámokat, akkor kisebb lesz, megpróbálok belőle divx -et, vagy valami hasonlót kreálni...
-
villamos
őstag
Mondjuk lehet, hogy az sem tesz neki túl jót, hogy a kábelTV jele eleve négy felé van leosztva, és a plusz kábel még jobban lecsillapítja...
De akkor eleve csak mákos lenne, zavart nem... -
villamos
őstag
Elketdtem kutatni, hogy mi is okozhatja a rossz minőségű képet egyes csatornáknál. Először szoftveres anomáliákra gondoltam (újratelepíteni jóval kényelmesebb, mint szétszedni) de ennek természetesen semmilyen eredménye nem lett, hacsak az nem, hogy legalább magyar nyelvű lett a szoftvere.
Azután nekiáltam a gépszörny szétszerelésének, esetleg rosz helyre tettem a kártyát? -felkiáltással. De nem, mivel ha a legszélső (narancsszínű) slotba teszem a gép el sem indul. Mivel már csak az öreg SB128 helye maradt, ezért kivettem azt, és helyére tettem a tunert, de a hangkártyát áttettem a másik slotba, hogy legyen hangja. Így sem lett változás (az alaplapi kártyát nem használom, mert SB Live létére gyalázatos hangja van). Egyvalamit azonban nem próbáltam. Közvetlenül az antennakábelre tenni a cumót, és kihagyni a kb. 7 m hosszú toldást, amire a szoba elrendezése miatt van szükség. Eredetileg nem is volt szándékom, mert az a gép költöztetésével járna, de meg kellett tennem eme lépést.
Így tehát kiműtöttem a gépet a helyéről, monitorostól együtt (dejó hogy már TFT!) és elköltöztettem az antennakábel közelébe. Gép összerak, kábel a tunerre, bekapcsol, és vár. Ezután beüzemeltem a tuner progit. Láss csodát! Szinte tökéletes az összes csatorna képe! Igaz hogy teljes képernyőn közelről nézve már kissé elmosódott, de 640x480 -ban tűéles.
Kiderült tehát, hogy a toldás során szedi össze a zavart. Valószínünek tartom, hogy nem elég jó az árnyékolása, (tecskóba vettem) így valamilyen emberségesebb darabot kellene beszerezni.
Olyasmi talán jó lenne, ami lejön a szobába, csakhogy az több mint húsz éves, és akkoriban még anyagból készültek a dolgok. A tecskós kábelhez képest brutális árnyékolása van, nem pár apró drótocska van rájahúzva, egy kis sztaniolpapírba csomagolva.Kérdéses, hogy találok e ilyet valahol...
-
villamos
őstag
Én is tulajdonosa vagyok egy ilyen csodának. A kérdéseim a következőek.
1: Miért hoz be olyan csatornákat is, amin a hangyák háborúját adják folyamatosan? Hogyan lehetne ezeket eltüntetni.
2: Nincs olyan tiszta képe, mint a TV-nek (kábeltv van nálunk). Ez PC-s mivoltjából fakad, és jobb nem is lesz, vagy lehet e rajta valahogy javítani?
Pl. a TV2 adásán ilyen átlós csíkozottság figyelhető meg. Ezt el lehet valahogy tüntetni? Mondjuk annyira nem zavaró, de a TV-n tiszta a kép, jó lenne eltüntetni, ha lehet. Esetleg hogy túl hosszú a koaxkábel és azért (sacc/kb 15m) ?
Egyes csatornák még rosszabbak, olyasmi képük van, mintha hárm felé lenne osztva. Középen van egy zizis rész, és a két széle meg jó.
A bosszantó az egészben, hogy azok, amik totál nem érdekelnek, (kínai, meg pro7 meg ilyenek) gyönyörűen bejönnek, viszont a jobbak (Discovery pl.) nem olyan szépek.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kedvenc zene a mai napra
- Mercedes topic
- Diablo IV
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest