- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Google Pixel topik
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomMusic
őstag
válasz
Mauzes #32360 üzenetére
Egyetértek, bár szerintem úgy gondolta, hogy eleve úgy megy már rögtön az eladóhoz, hogy ügyvéddel. Csak ha a helyszínen kiderül hogy inkább mégse jó az ingatlan, akkor az ügyvéd díja kuka, meg az egész hercehurca.
Más:
Alkudozás téma. Hát én azt tapasztaltam, hogy ilyen 40-50M körüli budapesti lakásoknál max 1-2 misit lehet alkudni, de inkább még annyit se. Persze mindegyiknél bepróbálkoznak, volt olyan ahol eljöttem úgy hogy akkor köszönöm de nem érdekel. Aztán telón visszahívtak valami dumával hogy meggondolta magát az eladó és enged az árból. De ez talán 1 volt a sokból. Mondjuk én rühellem ezt az alkudozás dolgot. A boltban se állok le alkudozni az eladóval hogy adja már olcsóbban a gyümilevet. -
Segal
veterán
válasz
Mauzes #32356 üzenetére
Ne is mond, vidéki városban!! beszélgettem még decemberben egy ingatlanossal és már akkor azt mondta hogy januárig (tehát nem januárban vagy idén) ő 10%-os áremelkedést vár. Nehezemre esett nem kiröhögni...
Persze 1-1 próbálkozó ott is van (mondjuk Pest ilyen téren vicc az tény), de valahogy egyelőre nemigazán látom (továbbra is vidéken) azt a brutál emelkedést.
Tegnap bent voltam az államkincstárban mert járt le dkj-m, meg ugye volt pmap forduló is és most épp készpénzbe kellett a pénz és direkt rákérdeztem mi a helyzet náluk?
Jött is a válasz hogy sokkal nagyobb pénzmozgásra számítottak. Persze az is tény hogy a 60+os kategóriával volt tele az épület, őket nyilván könnyebb meggyőzni a maradásra, de egyelőre nagyon nincs durva kiáramlás. Ahogy a vak is mondta majd februárban meglátjuk, mert ott azért már "kicsit" más lesz a szitu. Ott már kevesebb lesz a kamatkülönbség is a fixmáppal szemben, meg abban nem a "háziasszony" befektetők vannak. -
axioma
Topikgazda
válasz
Mauzes #32310 üzenetére
Koszi, nyilvan akkor en vagyok lemaradva (fura a nagy elteres), tok eletszerutlen a jogszabaly a hasznalt ingosagi szabalyok rahuzasaval... de ez van. A keszpenzest akkor azota eltoroltek, elnezest, de korabban igy volt (ami lehet sok eve is, osszemosodik).
[Egyebkent utaztatni 20M-t (-nkent) lehet fizetesi kerelemmel, es ennek - mar kiveve amelyik bank nem tud inditani - nincs, vagy fix 100Ft koruli dija van, es a fizeto fel per def ingyenes, de ha le is van kotve akkor plane nem kell piszkalni, csak arra irom, hogy a tr.illeteket ilyen esetekben sztem jo esely van kikerulni.] -
axioma
Topikgazda
válasz
Mauzes #32306 üzenetére
nem ertem, nem az van hogy ajandekozasnal is meg visszterhesnel is az adoalap csak a kulonbozet, vagy rosszul gondolnam? hagyatekibol szerzett vagyonnal tuti igy van (az illetekfizetes alapjaul - ha aztan az illetek nincs mert 0%-os akkor is van valami megallapitott - ertek lesz a szerzes erteke, ha oroklesnel igy van, az ajandekozasnal is ez lenne a logikus)
ez szerintem konyvelonel vagy navnal meger egy kerdest akar nev nelkul az ajandekozasi fajtak illeteke es adojogi kovetkezmenye, foleg hogy 1. ha adasvetel es alacsony kerul bele, ott eselyesebb hogy az illetekkiszabast me'g jol fel is huzzak 2. vagyonosodasnal mindket felnek tehetnek fel kerdeseket, es a penzajandekozasra nem lehet azt mondani hogy kp kapta, mert akkor illetekkoteles, szemben azzal ha szamlak kozott lett utalva (de ezt is kerdezzetek meg, regi mar az emlek ami alapjan mondom)
[egy kivetel: ha van kapcsolodo ingatlanugylet es annak az illetekkedvezmenye csak adasvetelivel torlodne mint cserepotlo] -
lm83
őstag
válasz
Mauzes #32303 üzenetére
Most itt az lenne a lényeg, hogy a Magánszemély eladjon egy ingatlant és azért kapjon x összeget? Erről legyen szerződés?
Vagy fordítva, hogy a szülőknek kellene egy szerződés arról, hogy x összegért vettek egy ingatlant?
Megfogalmazásból gondolom, hogy valami ilyesmi lehet a cél.Szerződést írnak, amibe beleírják, hogy az egész vételárat megfizették. Ezt ügyvéd előtt aláírják és kész. Az aláírással elismerik, hogy átadták, átvették az árat. Még ha tényleges pénzmozgás nem is történt.
-
-
sakal83
addikt
válasz
Mauzes #23021 üzenetére
En a piacrol irtam. Aremelkedes is lehet de a forgalom szerintem beoffol. Sajnos en is probalok mozgolodni de nagyon neccesnek latok egy kiszallot es egy újépítésű be beszallast. Elobb kellene alirnom az ujat minthogy lenne vevo a regire es 1 ev alatt keszul el. Kb csak kockazatot latok mindenfelől. A legjobb es legkisebb megvalosulasiveselyunek azt látom hogy nem vesztek a helyzeten. Eddig volt ilyenbe nyero forgatokonyv is.
Kivancsi lennék mi a véleményetek erről a helyzetről.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Mauzes #23001 üzenetére
Nem kell olyan, ami realertekben plusszos, eleg ha olyan, ami jobban no, mint az ingatlanarak. PMAP onmagaban is nagyon eselyes erre a cimre most. De erre sincs semmi garancia. A varhato gazdasagi folyamatok alapjan szerintem alom azt hinni, hogy relativ rovid tavon(2-3 ev) barmi is pluszos legyen realerteken.
-
axioma
Topikgazda
-
axioma
Topikgazda
válasz
Mauzes #22886 üzenetére
Szerintem meg arrol, hogy mi szerepel a reklamtablan. Kep nyilvan minden normalis (nem banki koveteles) eseten van, csak nem a hirdetes elso informaciojakent (hanem online megkapod es/vagy odamesz). Mellesleg ha mar alaprajz van fent, akkor az nem kep nelkuli hirdetes, vagy rosszul tudom?
Ha szep a paradicsom akkor kiteszed siman az adja el (ize-buze semmi akkor is "jol nez ki", megveszik - mar a dinnyet se lehet le'kelni nemhogy a paradicsomot kostolni), ha meg kicsit fura a kinezete, akkor jonnek az "edes magyar" vagy "frissen valogatva" vagy mittudomen jelzok jonni.
Sose ertettem miert jo tobbet mutatni mint amit tud a lakas. (Nagyon kreativan volt a szomszed is fotozva amikor arulta, tuti hogy meglepodott aki az alapjan elkepzelte a hazat mert en is ugy kellett keressem hogy ez hol van de tuti nem az utcafronton aminek tunt, a delikvens meg legalabb kijott. Ja me'g mindig az a szomszed, mondjuk irrealis aron is raktak fel meg csaltak az epitesi evvel is.) -
Drizzt
nagyúr
válasz
Mauzes #22730 üzenetére
Hatarozott ideju szerzodes lejar amikor vege a hatarozott idonek. Termeszetesen a hozza kapcsolodo kozjegyzoi nyilatkozat is. Minden evben uj eves szerzodest kotottek. Amugy velem sem voltak hajlandoak hatarozatlan ideju szerzodest kotni anno, gyakran biztosabbnak erzik a kiadok.
#22731: Covid, veszelyhelyzet, moratorium, egyedulallo anyuka. Egyebkent mindegy, mert amikortol bekoltozol egy lakasba, az birtokbavetelnek szamit es amikor birtokon belul vagy, onnantol nagyon nehez mozditani.
[Hasonlo sztorirol cikk]
Azt egyebkent nem tudom, hogy most mi a jogi helyzet, lehet mar enyhebb lett. Illetve termeszetesen nem vagyok jogasz, igy nem ertek hozza megfelelo szinten. Igy alapvetoen anekdotikusan kezelendo, amit irtam.Nekem egyebkent rendes tulaj volt nagyon, ugyan picit draga alberletben laktam(200K/ho, bar Gellerthegy), de amikor elromlott a huto, 1-2 napon belul vette az ujat a tulaj. Amikor panaszkodtam, hogy tok hangosan rezeg, hozott ala rezgescsillapito szonyeget. De en is maradektalanul teljesitettem minden vallalasomat.
-
Dinter
addikt
válasz
Mauzes #22721 üzenetére
Ez elől már nem lehet kifarolni, megy ki külföldre, le van papírozva meg pénzelve már minden. Legfeljebb bukjuk a kauciót és legközelebb jobban figyelünk, úgyis a festés maga nagyrészt elvinné (ha futja egyáltalán). Amúgy közvetetten ismerős (mint utólag kiderült), szimpatikus volt az elejétől, meg mondta szóban hogy csináltassunk meg mindent, majd fizeti, úgyhogy nem volt gyanús. De majd kiderül.
-
Dinter
addikt
válasz
Mauzes #22714 üzenetére
Azt mondta, hogy frissen van festve, meg most cseréltetett padlót 700k-ért (azt láttuk is). A másik, hogy most a lap alján látom (a hűtőről való alkudozás elterelte a figyelmem), hogy a "a bérlő köteles a bérleményen belül minden javítási munkát, illetve helyreállítási munkákat saját költségén elvégezni". Ez eléggé wtf alapból, pláne úgy, hogy végig azt magyarázta, bármi kell, intézzük el és majd fizeti.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Mauzes #22693 üzenetére
"De nem csökkentenek, sőt ugyanúgy felülnek az emelési vonatra (sokszor ingatlanos tanácsára), mint mindenki más."
Milyen ingatlanos tanacsol ilyet? Az ingatlanosnak a jo ingatlan az eladott ingatlan, ami a realis arazast feltetelezi.Egyebkent igen, a legegybehangzobb varakozas a patthelyzet. Eladok nem fognak engedni az arakbol, vevok sem a kinalataikbol, a tranzakciok szama beesik. Arvaltozassal nem feltetlenul egyutt jarva.
-
Stanlee
őstag
válasz
Mauzes #22690 üzenetére
Remelem frissitik az elorejelzest, meg akkor is, ha ez csak ilyen kuruzslas szintjen elore jelezzuk a jovot modszer is.
A bp-i real - nominal kulonbseg engem is meglepett, viszont altalaban 2 egymast koveto negyedev utan ha a 3. is ugyanabba az iranyba mozdul el, akkor onnan nehezen fordul vissza az arindex.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mauzes #22690 üzenetére
Háború kitörése és a vártnál magasabb infláció hallatán sok hirdetésre rádobtak 10%-ot márciusban és az új hirdetők már azokhoz az árakhoz lőtték be a sajátjukat.
Viszont épp a növekvő kamatok és megélhetési költségek miatt kétlem, hogy az a réteg aki az emelés előtti árakon is spiccen volt és megnézte mit vesz hirtelen leakaszt +10%-ot.
Tippre ősszel elfogy a türelme azon hirdetők egy részének aki már több mint 3 hónapja hirdet és vagy árat csökkent vagy ha marad is a hirdetett ár nagyobb lesz az alkudható összeg.
Aztán lehet nem lesz igazam 🤷 -
j0k3r!
őstag
válasz
Mauzes #22672 üzenetére
Én még egy általános félreértést el szeretnék oszlatni, mert szerintem sokan (az elején én is) félreértelmezték az elmúlt két évet. Szerintem 2020 és 2021 nem volt világ szinten rossz év pár szektoron kívül, akiket viszont a fiskális és monetáris támogatás bőven túlkompenzált. Igen, technikailag, papíron recesszió volt, de gyakorlatilag a pénzpiacoknak, ingatlanpiacoknak világszerte ez volt az évtizedes konjunktúra csúcsa, az utolsó brutális ralli. Elég a tőzsdékre nézni, vagy éppen az amerikai, kanadai, ausztrál, stb. ingatlanpiacra. A COVID megjelenése után én is azt hittem, hogy na most jött el a trendforduló, de tévedtem. Az igazi trendforduló szerintem (tévedhetek) most van. Most már az infláció miatt nem tudnak stimulálni sem a kormányok, sem a jegybankok. Most hagyni kell lehűlni a gazdaságot. Az évtizede hízó wealth effect-et kell megtörni most, hogy megfékezzék az inflációt. Az meg úgy nem fog menni, hogy a tőzsdék rekord magasan vannak és az ingatlanok ára is 10-20%-ot emelkedik évente.
-
j0k3r!
őstag
-
axioma
Topikgazda
válasz
Mauzes #22664 üzenetére
Kamatfordulo sokaknal sokara lesz (fogybaratok min. 5 eve - de inkabb 10 a jellemzo - sztem me'g a legelsoknel se telhetett le, de lehet hogy rossz az idoerzekem), a regen felvett hitelek meg az infla miatt forintalisan (kisebb toke miatt is) nem magas torlesztojuek (nekunk is van me'g valami 60e talan, valtozo de kieg.kt. anno 87e-rol indult de 2006-ban az mas teher volt mint ma...)
-
axioma
Topikgazda
válasz
Mauzes #22656 üzenetére
Amit szerintem nem vesztek figyelembe, hogy nem cska a hitelek dragulnak (azt lehet rovidebb tavu hatasnak tippelni), hanem ev kozepen (a munkahelyvaltok kivetelevel) jo esellyel marad a fizu, a boltokban meg robbantak az a'rak, par honap mulva realizalodik sokakban egy olyan helyzet hogy ugyanazt a nominalis torlesztot se tudna' bevallalni mint ev elejen (vagy nem engedik neki: parhuzamosan a bank emeli a hatterben az 1 fore juto alap megelhetest amire nem vallalhat torlesztot), ami a kamatok miatt most mar eleve is alacsonyabb hitelosszeget jelentene, hanem annal is lentebb kell menni/feladni. Raadasul mar tobb helyrol hallottam olyat, hogy felveszik a lakascelu megtakaritast is tamogatas nelkul/buntivel mert kell belole a penz masra. Szerintem me'g nem latjuk az eletszinvonal-esest, ami ha a hasznalt lakasos kinalatot nem is valtoztatja meg par honap alatt (nem lesz sok kenyszereladas), de a veteli potencialokat szerintem rendesen megnyirbalja. [Jo, vallalkozok valamivel rugalmasabbak tudnak lenni az ev kozbeni nominalis bevetellel.]
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mauzes #22656 üzenetére
Szűkül a kínálat, viszont ha nem stagnálás lesz, hanem további áremelkedés, akkor az kínálatot generál.
Újípítésű pedig kevesebb lesz épp az egyre durvább árak - fizetőképes kereslet csökkenése - miatt, több helyről hallom, hogy jövőre tervezet projektek tetemes részét jegelik a beruházók határozatlan időre.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Mauzes #22639 üzenetére
Tökéletesen értettem amit mondtál, 20-30 éves időtávlatban a tőzsde sokkal kényelmesebben hozza a számokat. Mint írtam az ingatlan enni kér és a kiadásnak is vannak kockázatai. Arról ne is beszéljünk, ha véletlen előbb utóbb ingatlanadó is terítékre kerül. Persze a portfólióban ugyan úgy van helye.
-
Stanlee
őstag
válasz
Mauzes #22645 üzenetére
A 2000-es evek elejen volt az, hogy nagyjabol 2006-ig novekedes volt az arakban, majd onnan kettevalt a nominal es real ar, ugy, hogy a real visszament az evtized vegere a 2000-es kezdeti szintre, nominalban meg majdnem a duplajan volt. Persze hasonlo nehezen fog most jonni, de barmi megtortenhet, a nagyon magas Ft kamatok nem segitenek a piacnak, anno a deviza alapu hiteleket is az hozta be, hogy Ft-ban nagyon draga volt az ingatlanhitel, igy kellett valami, ami olcsobba tette a finanszirozast. Most erre mar nincs mod, szoval inkabb nominal ar stagnalas varhato, ami a real arakban csokkenest fog jelenteni.
En szeretem olvasgatni az MNB Lakáspiaci jelentéseit vagy a Takarék Lakásárindexet.
@Mercutio: a reszvenypiac az most mar gatya erre az evre, de az ingatlanpiacon se szamitok semmi jora, maximum valami oldalazasra. Aztan ne legyen igazam.
-
Stanlee
őstag
válasz
Mauzes #22639 üzenetére
"De még ha csak infláció, akkor is kiadható egy jobb lakás 4-5% nettó hozamon minden költséget figyelembe véve -> akkor van egy eszközöd infláció + 4-5% hozammal."
Nem tudod kiadni a lakast annyiert, hogy fedezze a havi torlesztot es meg azon felul is maradjon valamennyi szabadon felhasznalhato penz - kb. 7%-os THM korul mar nem marad semmi, hanem inkabb neked kell penzt beletenni. A jelen kamatkornyezetben azert se mukodik mar a berleti dij fedez mindet szemlelet, mert van egyszer a hitel utan fizetendo kamat es toketorlesztes, az onerodnek is van koltsege, ami az alternativ befektetesi lehetoseg allampapirban. A berleti dij utan 15% SZJA-t fizetsz. Nagy atlagban 1.5%-ot evente felre kellene tenni allagmegovas miatt is. Ha ezeket osszeadod, akkor a vetelar kb. 10%-ert kellene kiadni evente a kecot, ami meg Bp-en is mission impossible.
Az egyetlen amid van, az a 3x-os tokeattet es az ingatlan erteknovekedese hosszutavon. 2000-2012 kozott volt az az idoszak, amikor nominalban meg nott is az ingatlanok erteke, de realerteken nem, sot csokkent. Ma azt mondani, hogy inflacioval legalab noni fog az ingatlanok ara, nagyon meresz, persze ez a te varakozasod es lehet, hogy igazad lesz.
-
JoinR
őstag
válasz
Mauzes #22639 üzenetére
Az a baj a gondolatmenettel, hogy a "megéri-e" kérdést nem lehet anélkül megválaszolni, hogy ne vetnéd össze más befektetési eszközökkel. Persze ha számodra annyit jelent a megéri, hogy pozitív az NPV, az más. De akkor a sima PMÁP is megéri, minek csinálnál bármi mást.
Egyébként hosszú távon az ingatlan ára nagyjából az inflációval nő. Persze beletalálhatsz olyan lokációba, ami ezen felül teljesít évtizedes távlatokban is, de ez inkább szerencse kérdése.
Az a kérdés, hogy miért gondolod, hogy megéri neked - befektetett munkával - az infláció + 4-5% hozam, hogyha egy teljes piacot lefedő instrumentum átlagban tudja a 10%-ot. -
Csabroncka
addikt
válasz
Mauzes #22628 üzenetére
első: Az ingatlan is csak rész a portfólióban semmire nem garancia az előző 10 év és messzemenő következtetést, azon kívül, hogy inflációt tartja nagyon nem érdemes levonni! Enni kér ugyanis, és a jelenlegi felújítási költségek mellett még egy sima festés is igen költséges. 15-20 évente pedig nagy generál következik jellemzően.
másik: "Pár év múlva pedig kiváltod a hitelt olcsóbbal." én nem tudom, ki váltott át hitelt, vagy járt utána, de a bank igen csak megkopaszt ezért (3-10%) közötti összeg a normál előtörlesztéshez képest.
harmadik: A portfólió részeként a befektetésként tartott ingatlan ugyan úgy egy egység, mint az állampapír, részvény stb. Nem mennék bele a részletekbe, de mostanság az új PMÁP jobb lehet, mint ingatlanozni nagyobb kockázatokkal.
-
axioma
Topikgazda
válasz
Mauzes #22591 üzenetére
Hat ha leirva nem talalod meg, akkor lehet hogy az illeto me'g a szocpolra emlekszik, ott volt siman tovabbvitel (bar egy ido utan - elvben, de volt gyakorlati pelda is - le kellett hozza rakni letetbe az osszeget, hogy elengedjek a tullaprol az elidegenitesi tilalmat).
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Mauzes #20092 üzenetére
Nem is veletlen, hogy akik hires gazdasagi osszeomlas josnak bizonyultak 2008 kornyeken, azok most szinten erosen lengetik a piros zaszlokat. Ha valamiert jelentos penzmennyiseg szukulesnek kell lezarulnia, az mindig a tozsden/ingatlanpiacon keresztul megy vegbe. Egyszeruen ott tud ez a leghatekonyabban vegbemenni. En tovabbra is legalabb egy evig meg kivarok a vasarlassal. Annak ellenere, hogy tisztaban vagyok vele, hogy felfele is mehetnek a lakasarak. Nagyon furcsa volt az elmult tiz ev gazdasaga, biztos lehet benne az ember, hogy ezt orokre nem lehet fenntartani. Hogy milyen formaban es mikor omlik ossze, milyen lesz utana, az egy mas kerdes.
-
updog
őstag
válasz
Mauzes #20088 üzenetére
"az egész 10 misit OTP részvénybe rakta 13 ezres árfolyamon"
Én azon szoktam viccelődni (sírva..) hogy a 10M babavárót dogecoinba kellett volna tennem (abba betettem viccből ~50.000 forintnyi dollárt 7 centen, kivettem 70 centes árfolyamon). Persze valójában még utólag se fordult ez meg komolyan a fejemben, de a gondolatkísérlet érdekes.
BVval én úgy vagyok, hogy nem létezik. Ott van 10M, (állampapírban, igen, harapjatok
), gyerek jött úgyhogy 0% a kamat, de soha semmilyen módon nem számolom hozzá a jelenlegi tartalékokhoz, még véletlenül se gondoljam azt hogy elkölthetem (persze, amíg nem kell majd házvásárláshoz önerőbe számolni, de szerintem előbb fogom végtörleszteni a 10M-t mint hogy házvásárlás aktuális legyen
)
-
bilimbalam
tag
válasz
Mauzes #20064 üzenetére
Egyszerűen nem tudnak leállni. Nem tudom miért kell évről évre folyamatosan ellehetetleníteni azokat a fiatalokat akiknek a családja nem rendelkezik vagyonnal. Nonszensz az egész. Persze az építőanyag áremelkedés az fáj nekik….
Nem tudom mi ezzel a cél, ha lenne rá lehetőségem legszívesebben eltakarodnék ebből az országból.
Sosem utáltam a hazám, ellenzéki sem voltam, de tömegeket tesznek tönkre és egy beteg társadalmat építenek.
Már nem tudsz eleget keresni hogy ne szenvedés legyen az életed, ha még nincs ingatlanod. -
Nerd
aktív tag
válasz
Mauzes #19983 üzenetére
szerintem nem az ar a lenyeg, hanem hogy ajanlanak-e valakit vagy sem...
nalam eleg egyszeru volt a lakas vasarlas, en vele csinaltattam az adasvetelt: https://molnarugyvediiroda.hu/ingatlan/adasveteliszerzodes/koltsegek/ugyvedimunkadij.html
Ahogy lathatod savokban van megadva nala az ar...
panaszom nincs ra, de mivel rutin ugylet volt, nehez is lenne. Pontosan tajekoztatott mindig, illetve amikor a foldhivatal is vegzett akkor is ertesitett...
-
axioma
Topikgazda
válasz
Mauzes #19928 üzenetére
Szerintem marketingeld forditva: megveszed, ha nincs gond. Persze ha valoban igy gondolod. Ne ugy mondd, hogy majd ha a hozzaerto ismeros latta, akkor dontesz. Ha barmi gond van akkor meg indokolt hogy elallsz a szandektol, itt meg nem kell hogy tul sulyos leygen. [Abban se vagyok biztos hogy szoban beigert vetelre barmi banatpenzt beigerne egy birosag, vagy kulonosebben izgulna rajta az elado akkor, ha valoban gyorsan elkel egy-ket nappal kesobb.]
Persze kell egyfajta magabiztossag ehhez, meg nem kotelezo az eladonak belemennie. De miert ne probalhatnad meg igy?
Vagy ami netrol elegge nagyon tetsz, ott egybol viszed a muszaki hozzaertot (a jogi oldalt meg szerintem trivialis hogy az ugyved fogja ellenorizni). Jopar lakas megnezese utan valoszinuleg mar nem olyan sokhoz mesz oda fizikailag. -
axioma
Topikgazda
válasz
Mauzes #19910 üzenetére
Egy dolog erdekelne ezzel kapcsolatban: te nem dontottel (nem egyeztel meg az eladoval, hogy ha nincs semmi jogi problema akkor x oran belul megmondod hogy y napon belul mikor szerzodtok), vagy ugy jottel el hogy "meggondoljuk, majd jelentkezunk". Azert nem mind1. Normalis elado akivel eloszor szoban megegyezik azt nem dobja el szolas nelkul.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Mauzes #19910 üzenetére
Oke. De nekem poroghet barmennyire az ingatlanpiac, nem tudom elkepzelni, hogy az alabbiak nelkul megvegyek egy ingatlant:
- Begyujtom es leellenorzom az osszes papirt az ingatlanrol.
- Ha lakas, akkor beszelek a kozos kepviselovel es legalabb 1-2 jovobeli szomszeddal.
- Legalabb valakivel meg megnezetem a lakast(legalabb csaladtag, de - esetleg felette - valamifele szakember)
Ez meg 1-2 napba nem igazan tud tapasztalatom szerint beleferni. Azert 2 szamjegyu millio huf elkoltese elott igencsak igyekszem meggyozodni, hogy az tenyleg jo helyre fog menni.Akik mostmar tenyleg megveszik a lakasunkat, ok ketszer jottek megnezni osszesen, eloszor maguk, majd maguk, meg a szuleik. Ez szerintem a minimum szint. Kivetelt az kepez ez alol, ha nagyon jol ismerem a kornyezetet amiben a haz/lakas van. Mondjuk sokat jartam arra, vagy laktam a kornyeken.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Mauzes #19906 üzenetére
Mondok egy nagyon egyszeru gyakorlati okot: nincsen jogasz vegzettsegem, s nem szeretnek valami altalam ismeretlen hibat elkovetni es olyan szerzodest irni, amivel megszivatom magam. Egyebkent gyakran a foglalo konkretan az adasveteli-szerzodesnek a reszekent szerepel, akkor meg eleg egyertelmu, hogy kell mar az ugyved. Mondjuk mi tuti kekecek vagyunk, de ha az elozo lakasunk eladasakor nem volt legalabb 10 iteracio a szerzodesen, akkor egy sem(eladokent is kertuk az ingatlanjogban jartas ismerost, hogy segitsen, volt is haszna).
-
Brandynew
őstag
válasz
Mauzes #19906 üzenetére
Én két tanúval írtam szerződést, ott van a papíron 4 aláírás összesen, mindenkinek a személyes adatai. Nem látom be, hogy miért kellene még ügyvéd is mellé, nincs olyan hülye ember, aki szaros 500 ezer Ft miatt (ennyit tettünk le vételi szándéknyilatkozat címén) vállalna egy pereskedést.
-
JackFeryll
őstag
válasz
Mauzes #19804 üzenetére
Szerintem ez a "kapzsi" eladók felé irányult.
Kockázat nélkül likvid módon kispénzű kisember nem fog vagyont növelni infláció felett jelentősen (önerőt nem illik eljátszani vagy akár sok évre befagyasztani) ellenben simán kipontozódik amikor majd szépen emelkednek a kamatok. -
-
-
HoTDoG
tag
válasz
Mauzes #19768 üzenetére
Elvek. Megállapodás és szerződés kötésnél jópofizás, aztán meg a képedbe tolja a sza*ját.
Nullás igazolás mindenről alap, közösen felírt mérőóra állásokkal. A nettel ebből a szempontból nincs akkora gond, mert az névre szóló, nem HRSZ alapján van. Onnan tudom, hogy simán bekapcsolta beköltözéskor a szolgáltató, majd utána ugyanettől a szolgáltatótól jött a behajtó levél még erre a címre cirka 300 ezres net tartozásról
.
-
attiati
veterán
válasz
Mauzes #19745 üzenetére
Nem hinném, hogy ki lehet húzni a méregfogát a magas foglaló megfizetésével, mivel az eladónak vélt vagy valós becsípődése van és el akarja kerülni a hiteles megoldást. Csak a "kp".
Nem ébreszt benne többletbizalmat a kétszer annyi foglaló. Ilyen eladóval egyébként is nehéz, ha csak vélt parája van. Pont a bankcserés forgatókönyveket is szeretné elkerülni, lehet nem is lenne annyira rugalmas, hogy megvárja. Másrészt meg a jog ismeri a túlzott mértékű foglaló definícióját. Bár lehet, hogy a 20-25% még nem minősül annak.
-
-
Kobe
veterán
válasz
Mauzes #19649 üzenetére
Hogy milyen gyakorlati esetekben kaszalhat el egy kerelmet, jo kerdes, de pl siman lehet hogy a telket megosztani sem tudod mert megosztassal tullepned a maximalisan beepitheto merteket, aztan vagy egyutt elsz a gondolattal h kozos telek vagy ha ragaszkodsz hozza, visszadobhatja a bank hogy o szabalyzatba utkozo epitmenyt nem hitelez.
Vagy ha epp a telek tipusa nem lakohaznak megfelelo (zartkerti ingatlan vagy muvelesbol kivett telek cimen fut), akkor arra tuti mas hitelezesi procedura vonatkozik, de szerintem ebbol akkor lehet cumi ha beadtad a kerelmet es feldolgozas kozben derul csak ki hogy nem stimmel a foldhivatali lap... -
Kobe
veterán
válasz
Mauzes #19647 üzenetére
Szerintem az e-kozmu terkepen latszik a legegyszerubben. Ott van legifelvetel is + sima terkep, amin latszik ha osztatlan kozos tulajdon a telek, vagy egyaltalan volt-e fennmaradasi engedely a hazra. Ha azt osszeveted mondjuk egy google earthel vagy mapsel, mar az is latszik pl ha az engedelyezettnel nagyobb hozzaepites tortent stb
-
Csabroncka
addikt
válasz
Mauzes #19534 üzenetére
A miértre viszonylag egyszerű a válasz (ahogyan előttem írták)
A, reagál a lakásár a Eur/huf árfolyamra ? nem
B, reagál a lakásár az inflációra ? nemC, reagál a lakásár a hitelkamatokra ? igen
Mivel a 2015-2019 közötti rövid időtávon is tudjuk igazolni, hogy A, B-r nem reagál és tudjuk, hogy C-re igen, de C esetén lejjebb nem megy az alapkamat (júniusban alapkamat emelés lesz), így ha figyelembe vesszük a jelenlegi inflációt 4 - 5 %, akkor Budapesten már most, a kamatemelés előtt már csökken a reálindex.D, Amióta világ a világ tudjuk, hogy ami a főváros belső kerületeiben játszódik, az bizonyos idő elteltével kigyűrűzik vidékre.
-
Kobe
veterán
válasz
Mauzes #19544 üzenetére
Az aremelkedeshez nem art, ha van egy fizetokepes belso kereslet is, aki megfizeti.
Hiaba gyartod te a lamborghinit, ha egy darabot nem tudsz belole eladni, hajadra kenheted az autogyarat....
Es idehaza erre kezd hajazni a helyzet.Befektetesi celu ingatlanok szerintem meg egy darabig stagnalnak. Ennel sokkal tobb ingatlant orosznak, kinainak mar nem nagyon lehet eladni anelkul hogy Budapestet atneveznenk Ujsztalinvarosra vagy MaoCetung cityre
A belso keresletet en nem latom mitol lenne olyan eros. Egyreszt aki a valsagban munkanelkuli nem is lett, de a tobbseg egy fizuemelestol / bonusztol elbucsuzott, az iden elegge hianyzik a budzsebol eleg sokaknak. Jovore eselyesen csak minimalisan javul a szitu, hiszen az ev elso fele kb kuka.
Ugyanez a reteg a nyakaba kapta az 5-6% egyre novekvo inflaciot is, ezzel a jelenlegi bevetele atlagos beremelesi szint elmaradasaval netto erteken kb 8-12%al er kevesebbet mint tavaly ilyenkor. 1 ev alatt.Erre jon meg masik oldalon az aremelkedes, 10-20% - az effektiv hatas, az ollo 2 vege kozott 30% korulire no a res, csak tavalyhoz kepest
Namarmost lehet en jarok vakon a vilagban, de ugyanazon reteg kozott akik tavaly is mar csak csokkal babavaroval kimaxolt uresgatyara vettek fel mindent hitelben es 30 evre kimaxoltak a JAT szerinti 40%ot, nem biztos hogy latok annyi kraftot hogy meg 1ev alatt 30% pressziot elbirjon....
-
axioma
Topikgazda
válasz
Mauzes #19544 üzenetére
Erdekes, mert te azzal kezded a feltetelezesedet, hogy aki eddig venni akart ingatlant, az most is fog. Szerintem ez korantsem olyan biztos. Plane nem gondolom hogy igaz lesz a magas aru kornyekeken: egyszeruen nem csak ujbol hasznaltba ugyanott, hanem tavolabbi ujba vagy kivarok albiban valtozat is johet. Azt se felejtsd el, hogy a CSOK az ujepitesu aran me'g talan meglatszik, a hasznalten nem, szoval a potencialis vasarlok egy reszenek dragabb a hasznalt relative mint az uj.
Masreszt lehet hogy nincs mas valasztasa vasarlasnal mint kifizetni, de hat azert csak van egy bank, aki financialisan meg fogja kotni a kezet, ha nem jo ra a jovedelme, hogy a magasabb kamattal adott torlesztot is birja (es ugyan a torleszto a kamatra nem linearisan reagal, de a 3.5%-rol azert eleg nagy ter van felfele...). -
Agostino
addikt
-
Csabroncka
addikt
-
Csabroncka
addikt
válasz
Mauzes #19219 üzenetére
Csak, hogy milyen szélsőségekről beszélek:
https://ingatlan.com/felsoors/elado+nyaralo/hetvegi-hazas-nyaralo/32146835 -
válasz
Mauzes #19224 üzenetére
Akkor félre érthető voltam pont az ellenkezőjére gondoltam egyéni sorsok vannak szerintem amikből lehet nagyobb következtetéseket levonni csak óvatosnak kell vele lenni ne vigyen félre .
Bulizás témában egyetértek veletek . Ő is megoldja csak eszembe jutott ez a beszélgetésünk ahogy felvetődött ez a téma .
-
_NCT
addikt
válasz
Mauzes #19219 üzenetére
Főleg ha a következő 5-10 évben megint lesz valami tényező, ami miatt a külföldre utazás lehetősége korlátozott lesz. Neked meg ott áll a nyaralód horvátban, ki tudja milyen állapotban. Ha csak nem az a réteg vagy aki helikopterezve érkezik a születésnapokra, akkor nem biztos hogy megéri.
Bulibáró kérdésre: azért ha valaki csapatni akar 3x-4x-5x évesen, arról sem kell lemondani, szerintem évente pár alkalommal belefér, s ha szopás a hazajutás, akkor meg kiveszel 1 estére egy szobát valahol, akár szép kártyára. Szerintem ez egy harmonikus házasságon belül simán vállalható,nem kell azért lemondani mindenről.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Mauzes #19219 üzenetére
Mivel érintett vagyok eléggé belelátok a témába: habók f..ra licitálnak az emberek olyan zártkerti telkekre, ahol finguk nincs mit, merre és hogyan lehet 0 infrastruktúra mellett.
Sok meglepetés lesz, a füredi ingatlan mindig drága volt, még válságban is, ezen nincs mit csodálkozni!
-
whited
addikt
válasz
Mauzes #19183 üzenetére
De honnan lesz erre vásárlóerő amikor sokan nem lakni veszik?
A CSOK-os vásárlók nagy része már igénybe vette ( nyilván jöhetnek újak, mert korban felnőnek )
Ha ennyi embernek volt pénze már néhány évvel ezelőtt is, akkor miért most veszik és miért tartanák meg, ha már nincs a COVID és "lehessen hova menni" ? -
axioma
Topikgazda
válasz
Mauzes #18990 üzenetére
Azert nem valaszoltam, mert az uj modit nem tudom. Szocpolnal ugy volt, hogy elsore csak engedelyt kellett kerni, aztan mar ott is kotelezo volt letetbe helyezni a penzt amig epp nincs a ket lakas kozott sehol a jelzalog. [Nyilvan a csok "szukseg van ra" kitetele miatt nem tul ajanlott ha megoldhato sem az, hogy egyszerre legyen ketto a neveden, bar nem tudom hogy jogilag is ki van-e zarva.]
Valamint tobbe (nem kevesebbe) kell keruljon amit veszel mint amit eladsz, mert ha nem, akkor azt kvazi a csok-bol kapnad vissza kp-ban, azt akkor nem adjak oda, csak ha marad me'g akkor annyit hogy fedje a vetelarat (semmi egyeb koltseg hozzaszamolasara nincs itt lehetoseg, eladasi vs. veteli).
De ez nem hivatalos, csak hogy kb. mire szamitanek, mielott utanakerdezek... -
axioma
Topikgazda
válasz
Mauzes #18937 üzenetére
Tervet lehet venni, es minel "szokasosabb" a megoldas, annal egyszerubb csapatot talalni (persze az olyan lesz hogy "jo lesz az ugy" meg "igy szoktuk" mondasok menten bele kell torodni mindenbe).
En ablakot csereltetnek es mar az kihivas hogy talaljak olyat, aki 1. kibontas utan megcsinalja a hoszigetelessel belelest es abba teszi az uj ablakot, persze mar ehhez meretezve legyartva 2. hajlando legyen altalam mutatott uveget megrendelni, belerakni 3. egy egysegben kezelni a redonnyel es a nem optimalis nyilasban is megoldani... ha megelegednek a mostanit kiveszi, legolcsobb 3 retegut beteszi, majd valaki 1 ev mulva lejavitja a rombolast, mer kesz lenne... -
Drizzt
nagyúr
válasz
Mauzes #18878 üzenetére
Jok ezek az abrak, legalabb latszik roluk, hogy annak is igaza van, aki novekedest lat, meg annak is, aki csokkenest. A kerdes mindig az, hogy hol nezi. 1-2 helyen meglep amit a hirdetesi arak emelkedesen latok, mert kozben akik jonnek pl. a mi lakasunkat megnezni, kb. egyre kisebb ajanlatokat adnak. Mondjuk en kimondottan nem is akarom most eladni, de nem csak az en tulajdonom, a tobbiek meg el akarjak. En a jarvany vegeig nem akarok koltozni megegyszer. Akkor sem, ha az esetleg meg evekre lenne. Vetellel meg szinten ki akarok varni. Ha marad a kavzi stagnalas a kiszemelt kornyeken, az is nekem dolgozik.
-
Sztenly
tag
válasz
Mauzes #18878 üzenetére
Köszi a chartokat. Gondolom pár hónap múlva összegzik majd a Q4-et meg engem az idei első két hónap is érdekelne. Előzetes stat-ok alapján elég erős lett a halasztott vételek miatt. Hát nagy következtetést nem vonnék le de eddig úgy látszik h nagy átlagban és Budapestre értve aki előbb vesz az relatíve jobban jár.
A csökkent tranzakciószám pl 20' Q4-ben (ez nem jelenik meg felül) nem zárja ki a drágulást. -
törölt tag
válasz
Mauzes #18878 üzenetére
Tavaly egy világ dőlt össze bennem, mikor év elején kirúgtak 5 év után a (kvdrága) albérletemből. Tényleg gyönyörű volt, szerettem, de basszus rákényszerültem hogy vegyek valamit. Júniusra találtam egy lakást, amiből szeptemberi költözés lett, és persze rengeteg munka, kb mostanra lett kész. Ha ez nem történik meg még mindig várnám a nagy esést / korrekciót, amit előtte is vártam. A tulaj 10M-ból csinált 32-őt plusz keresett rajtam 7M-ót, 5 év alatt, ő jól járt... De ha nem gondol egyet, és én még mindig ott terpeszkedek, akkor nagyon-nagyon-nagyon megszívtam volna. így csak nagyon-nagyon szívtam meg... így is borzasztó nehéz időszak volt, de ha várok még egy kicsit, és ha az utolsó utáni pillanatban nem veszek végre, most szó szerint semmi esélyem nem lenne.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Mauzes #18853 üzenetére
Ajándékozással a gond hogy elsődlegesen LTP miatt venném meg, akkor azt meg nem tudom felvenni. Felújítást LTP-hez nem tudok végezni (már fel van újítva), hitel meg másodlagos lett volna, egy kis kamattal MÁP-ban meg kihasználni az önsegélyezőt. Nyilván nagy csalás nem lett volna a dologban, mert úgyis ingatlanba megy majd, kb. 5-10 éven belül. Csak addig nyertem volna egy kicsit a kamatokkal, ill. már ki is törlesztettem volna egy 10 millás hitel min. felét.
-
törölt tag
válasz
Mauzes #18824 üzenetére
Jó igen, ezek egyéni preferenciák kérdéskörébe tartoznak.
Most igazából az a fura, hogy miért tört meg egy régi állapot, miszerint a lakásokat ft/nm ára a házak alá csökkent, és ezentúl ez így is marad, vagy korrigál a piac, és a lakások fajlagos ára fog emelkedni, vagy észhez térnek a ház tulajdoonosok? Vagy a babyboom most kitartja ezt az állapotot egy ideig, mert most sikk újra házban lakni?Mercutio_: persze ez világos. Szerinted covid elmúltával pl mi az irány iylen tekintetben? Mert nekem is vannak ismerőseim akik leköltöztek a francba egy világvégi faluba, mert hogy már sosem kell majd irodába visszajárni...
-
törölt tag
válasz
Mauzes #18822 üzenetére
Olyan szempontból magától értetődő, hogy eddig mindig így volt. És felmerül bennem a kérdés, hogy vissza fog billenni az eredeti kerékvágásba a helyzet, vagy mostmár így marad.
Ez az egész családi ház mánia kb 1-2 éve robbant be.
2018-ban még arról cikkeztek a portfólión hogy kb a kutyának sem kellenek a nagy házak és mennyire szar befektetés.
Ez a földet is birtokolsz ez elég szubjektív. Most engem nem boldogítana, ha "birtokolnék" a ház körül még 400nm-et amin kb semmit sem lehet csinálni, csak van.
Én olyan helyről jövök, ahol pl szuleimnek, nagyszulőknek nagyon sokezer nm területen áll/állt a háza, mert azon a részen ez volt a természetes (amúgy semmit sem ér a lokáció), de azon kívül hogy az ősök beleszakadtak a keri munkába másra nem volt jó. Még pár évesen elrohangáltam, de egy idő után mindenki elkezd számítózni/tvzni, majd hajtani a másik nemet, aztán suli miatt nincs idő aztán munka stb. Ez kert ilyen tök idillisztikus annak akinek nincs, de ha van akkor ey évben kiülsz párszor és ennyi. -
Sztenly
tag
válasz
Mauzes #18815 üzenetére
Érzéssel mennek itt a dolgok ezért nem is tudok neki mit válaszolni, csak görgetek tovább.
@Drizzt: Sajnos nem tudok fejből statisztikát erre, de vagy rászán (akit érdekel) kb 1 napot és előszedi és leelmezi az elérhető forrásokat, vagy marad a random ingatlanos/szakembör elemzés olvasása.
Alapvetően Mercutio-val értek egyet. Nem kell nagy ráérzés, hogy a 'fogalmunk sincs mikor lesz vége moratórium' lejárta után hányadik hónapban lesz a jelzálogos hitel likviditási problémája az adott embereinknek és hogy a megoldás az instant árverés/eladás lesz-e.
Életszerűbb h a befektetők szállnak ki akiknek 1+n ingatlantulajdonuk van és nem bíznak a piacban jelenleg. Egyébként teszem hozzá, hogy náluk is max az IRR (belső megtér. ráta) lesz amit megnyújt a covid.
Netto veszteségeket nemigen fognak könyvelni. Akkor 10 év múlva az árak természetszerűsége miatt max nullszaldóval kiszáll a worst case scen. szerint. -
Kobe
veterán
válasz
Mauzes #18744 üzenetére
Minden penzugyi tranzakcio spekulacio :)
PS: a jelenlegi helyzetben, ha abrandos feltetelezes is a 10% arcsokkenes, arra eleg kicsi esely van mondjuk, hogy meg 10%ot draguljon ugyanannyi ido alatt
Emiatt amig a megtakaritasaim hozama tobbel no, mint amennyivel a lakas dragul (+ kevesebb hitelt es kamatkoltseget kell utana kesobb fizetnem) , az en preferenciaim szerint erdemes fontolora venni / nem ordogtol valo a varakozas is.Elegge ki van elezve a magyar piac szerintem. Ujepitesu lakasokat is neztem, illetve kulfoldieket is, kivancsisagbol - gyakorlatilag Ausztriat mar utolertuk es le is korozruk joval piaci abnormalitasban. Grazban pl most 3500 eur/nm ar korul tudnek ujepitesut venni, nem egy projekt alapjan, idehaza kb 3100 eur korul van az atlag ujepitesu nm ar, 360as arfolyamon kalkulalva.
Csak mig van 10% difi arakban, addig osztrakoknal netto 1600 eur az atlagkereset, addig idehaza netto 850 euro....."kicsit" fenntarthatatlannak tunik
-
vzozo
senior tag
válasz
Mauzes #18695 üzenetére
Sok esetben csontra elzártam a meleg miatt, tehát nálam "nem volt fogyasztás", de mégis túl meleg volt az épület összfűtése miatt. Ha ilyenkor kinyitottam az ablakot,
Elnézést a félreérthető fogalmazás miatt, megkövetek mindenkit, akir tekerget. így visszaolvasva csak a lényeg maradt le: aki nyitogat ÉS NEM SZELEPPEL SZABÁLYOZ - na így lett volna helyes.
Egyébként valószínűleg azért volt még így is elviselhetetlenül meleg, mert a körbeszomszédaid egyike sem tudott szabályozni.
Amikor én beköltöztem a panelbe, hiába északi és fűtetlen oldal, simán csontraletekert szabályozókkal jó 22-24 fok volt a lakásban mindenhol. Ez még határeset, én szeretem a meleget, és nem kellett az utcát fűtenem. De persze a 25-30 fok, ami állítólag szintén megeshet a lakás elhelyezkedésétől függően, na az tényleg durva lehet.
dologról mesélhetnél, én csak pozitívumát látom a dolognak
Azért nagy ördögősség nincs ebben, csak logikázd ki.
Lakás tájolása, nyilván egy déli mindig melegebb lesz, mint az északiak, legalsó szint, ami a pincéből folyamatosan kapja a hideget, olyan lakás, ami nincs körbelakva, stb., stb. Ezek miatt ugye behoznak a társasházok egy csomó mágikus szorzót meg korrekciós tényezőt, és a végén már ott tartunk, hogy egyszerűbb lenne mindenkinek ugyanazt (ám a szigetelés + szabályozhatóság miatt jóval alacsonyabb) az átalány távhő díjat fizetnie.
De akkor a szegény költségosztós cégek nem tudnák lepumpolni a lakókat a mérő díjával, a leolvasás díjával, a karbantartás díjával, stb.
És akkor itt most bele se megyek abba, hogy érdekes módon a plomba csak a mérőn van (bár állítólag azt sem egy nagy ügy szerezni), de pl. a radiátor csatlakozásoknál nincs. A durvább arcok emiatt két szett radiátort tartanak, aztán a fűtési szezon elején feldobják a merő nélküli fűtőtesteket, majd a tél végén vissza. Nyilván egy-egy ilyen sokszázmilliós panelfelújításnál az 50 forintos műanyag csőplombával kellett spórolni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali fotós kérdések órája
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- E-roller topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Hyundai, Kia topik
- További aktív témák...
- Sérült! Corsair Icue 5000X Fehér Számítógépház! Olvasd a hirdetést!
- L13 Yoga Gen4 13.3" FHD+ IPS érintő Ryzen 7 PRO 7730U 16GB 256GB NVMe IR kam aktív toll gar
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Elite x2 1012 G2 Touch 2-in-1 LTE/4G Win10 Tablet billentyűzettel/Notebook, üzletből, garanciával
- Nitro AN515-57 15.6" QHD IPS i7-11800H RTX 3070 16GB 500GB NVMe gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest