Új hozzászólás Aktív témák
-
Segal
veterán
válasz
szabog74 #32501 üzenetére
Én értem ezt a részét, de ha akár csak fél évig kiadja akkor is meglesz a lakásból a 60-70 milliója (akár több is ha folytatódik a hype), de mellette összerakhatna még 6x250.000 ft-ot...
Én max akkor tudom elképzelni a dolgot, ha ő is költözne egy másik ingatlanba és a kiadott mellett a sajátját is eladja pl egy újépítésűért, vagy ha ennyire nem hisz a forintban és valami deviza alapú megtakarításba rakná. -
Naibu
csendes tag
válasz
szabog74 #32125 üzenetére
Az lehet, hogy ők várják, mert ingatlanosok. Micsoda verekedés lesz egy megbízásért... Huhúúúú
Én feltettem már a hónap közepén a kis lakásom. (Mondjuk nekem nem sürgős az eladás. Akár 1 évet is tudom halasztani az egészet.) Szondázom folyamatosan a piacot. Amennyiben a kiszemeltek ugranak január 1-től 5-7 milliót a fővárosban, akkor leveszem a hirdetést és várok nyárig-őszig, mert ebben az őrületben nem veszek, akkor részt.... -
tototos
addikt
válasz
szabog74 #31659 üzenetére
Megnézed mennyiért mennek hasonló ingatlanok és ott próbálod a sajátodat beárazni. Mi márciusban vettünk egy 67nm-es lakást 88millióért. Most ugyanebben a társasházban van 4-5db 64-65nm2-es lakás, 96milliótól 120-ig bezárólag. Én a mienket ha most el kellene adni akkor 100 millió környékén hirdetném meg.
-
MrCsiT
addikt
válasz
szabog74 #31584 üzenetére
Hm... Nekem nem tetszik: 56 m2-es 2 szobásat bérelni Újpest/Káposztáson 149e-ért, nekem nem tűnik reálisnak jelenleg. (Az már csak saját szempont, hogy egy kalkulációt miért nem tud a site megjeleníteni, minek neki email cím?! Rühellem ezt a fajta email cím gyűjtögetős próbálkozást.)
-
Radnix
senior tag
válasz
szabog74 #29536 üzenetére
Meg van egy olyan megkotes is h gazhalozatra legyen csatlakoztatva a haz. Na most en ledugoztattam a keritesen belul 1 meterre es leszereltettem a merot, mert at akarunk terni modernebb megoldasra, akkor ezzel diszkvalifikaltam magamat ha minden igaz.
Van mar valami hivatalos doksi amiben reszletesen ki van fejtve minden?
-
Árpi001
senior tag
válasz
Ez mindenképpen megint beindítja az építőipart.
Hoszabb távon meg áremelkedés is lehet belőle..
#29538adalbert1: Ne viccelj már, Budapesten is teli vagyunk 90 elött épült, szigeteltelen házakkal.
Ezeket azért 6 millióból körbe lehet szigetelni...
Vagy jó pár nyílászárót ki lehet cserélni. Vagy a kazánt... -
adalbert1
veterán
válasz
Nem is tudom, hogy ennek reálisan ki a célcsoportja, szerintem elég szűk lesz.
Ismerősi körben, akik az elmúlt 15 évben költöztek 1990 előtt épült házba, azok már elég sok mindent megcsináltattak/cseréltettek.
Szegényebb régiókban van rengeteg ilyen ingatlan, de ott szerintem az 1 millió önerő fog gondot okozni (pl. ahol egész falvak közmunkából élnek). -
törölt tag
-
Mauzes
addikt
válasz
szabog74 #22593 üzenetére
Köszi, ez pont az igen, hasznos. Kár, hogy a tényleges jogszabályt még sose találtam meg.
Az még egy kellemetlen része, hogy minden családtagnak az ingatlanban kell laknia. Tudja valaki, hogy ezt hogyan ellenőrzik? Pl. sajnos egy tipikus dolog a kerületben, hogy csak akkor veszik fel a gyereket a kiválasztott általános iskolába, ha abban a körzetben lakik, és ezért oda "kell" bejelenteni valami ismerőshöz. Na most azt nem tudom, hogy tartózkodási vagy állandó számít. Meg azt sem, hogy ha a tartózkodási megváltozik, de az állandó marad a csokos lakás, akkor az gáz-e a jogszabály szempontjából. Azt sem tudom, hogy ha kijelentkezel egy ingatlanból, ezt megtudja-e automatikusa az illetékes szerv és akkor jön a csok bünti...
-
-
attiati
veterán
válasz
szabog74 #21772 üzenetére
Igen, a terasz csak két irányból határolt, alulról és egy oldalról. A másik három oldala és a teteje nyitott. Elég komoly munka kell annak a beépítéséhez, hogy szoba legyen, hisz 4 irányból kell lefedni. Viszont
Most kerestem cikkeket (lent) és lehet, hogy nem is engedélyköteles, csak bejelentési kötelezettség vonatkozik rá. Itt van egy friss lista, hogy építésjogi értelemben mi engedélyköteles: [link]
"Egy banki értékbecslő pedig ki fog menni hitel esetén"
Kötelező? Nálam nem jártak évekkel ezelőtt."A jegybank már az év elején engedélyezte a statisztikai alapú értékbecslést. Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Gyorsabb és olcsóbb lakáshitel ügyintézést, hiszen ennek értelmében az értékbecslőnek nem kötelező megjelennie az ingatlanban – elegendő, ha úgynevezett statisztikai alapú értékbecslést végez. Ez azonban koránt sem minden esetben alkalmazható."
Prannk:
Fölszint vagy legfelső emeleti?
Nem tudom, hogy lehetséges e utólag, illetve azt sem, hogy egyáltalán ez milyen kötelezettséggel járt volna és kinél kellett volna bejelenteni.
A friss jogszabályokat kellene megnézned.Itt találtam most egy 2016-os cikket, de ez simán változhatott azóta:
[Terasza beépítésén gondolkodik?]A kérdések között érdemes olvasgatni:
pl:
"- Tisztelt Uram! Társasházi lakásunk tetőteraszának (37 nm) egy részéből szeretnénk egy plusz szobát kialakítani (13 nm).
- Ha otthonuk hasznos alapterülete 300 négyzetméter alatt van, akkor építési engedélyre nincs szükség. A plusz szoba kialakítása azonban növeli a lakás hasznos alapterületét, ezért bejelentési kötelezettséggel jár. (Pontosabban: Ha a lakás jelenlegi hasznos alapterületébe nincs beleszámítva a tetőterasz 37 négyzetméteres területe, akkor a plusz szoba kialakítását szükséges bejelenteni, mert ezzel 13 négyzetméterrel megnövelik a lakás hasznos alapterületét. Ha a tetőterasz bele van számítva a hasznos alapterületbe, akkor még bejelentési kötelezettségük sincs.)
"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest