Új hozzászólás Aktív témák
-
-
axioma
Topikgazda
válasz
TomMusic #32790 üzenetére
adoazonositot nem kotelezo, mert a belepesed miatt tudjak, hogy a te befizetesed (utalasnal kellene)
a csomagnak te adsz nevet, pontosabban te adj olyat amirol neked majd mond valamit, nekik semmit nem azonosit az a karaktersorozat
(azt mondjuk nem tudtam hogy at van linkelve a nav upo-rol, mondjuk az se all jobban kezre, en gugliban keresem az efer szot es az ebev.nav.gov.hu-ra visz) -
axioma
Topikgazda
válasz
TomMusic #32786 üzenetére
Nem vasarlasi illeteket de rendszeresen fizetek az allamnak EFER-en evkozbeni feltoltest (hitelkartya, +1 ho rulez), hat szokasos allami megrendeles szinten mukodik a weboldal (csak turelmesen...), de amugy kenyelmes mert nem kell semmit kitolteni, csak az adonemet es az osszeget (a belepes miatt hozzad rendeli). Ha valamin megbukik a kifizetese, akkor most mar masolni is lehet a csomagokat (valami hulye okbol ujrafizetni nem), regen ujra kellett csinalni.
-
Arms
csendes tag
válasz
TomMusic #32786 üzenetére
Azt megkérdezhetem, hogy az AUTRESZ-t adtad be? Ha igen, akkor mikor?
Ellentétes infók vannak itt a topicban visszaolvasva. Van aki már a kézhezvételtől számított 15 nap letelte után (amikor már végleges a fizetési meghagyás) beadta, de van aki azt javasolja, hogy csak a 30 nap letelte után érdemes beadni, egyébként visszadobják. -
Segal
veterán
válasz
TomMusic #32608 üzenetére
Ez még semmi. Amikor én hivtam az egyik ingatlanost és beazonosította melyik ingatlanról van szó, egyből azzal kezdte hogy az a lakás tegnap elkelt, holnap délután jönnek aláírni, de mivel alkuval vették ezért ha én max holnap délelőttig kimegyek és ott a helyszínen egyből teszek egy alku nélküli vételi ajánlatot akkor még az enyém lehet.
Nem akartam hinni a fülemnek...
Mondom olyan hogy sok az érdeklődő, meg hogy komoly vevő van már az ingatlanra ezek már a lerágott csontok. Az új szint a már el van adva
Persze belementem a játékba kíváncsiságból és rögtön azzal kezdtem hogy az egyetlen probléma hogy én nem tudnám megnézni másnap délelőttig, csak holnapután, így el is köszönnék és lássatok csodát már nem is lett volna probléma a holnaputáni megnézés sem
Na itt éreztem azt hogy fel kell tennem pár kérdést az ingatlannal kapcsolatban és amint találok valami nekem nem tetsző dolgot elköszönni megnézés nélkül. -
axioma
Topikgazda
válasz
Az ingatlan.com-on? 25ezer per honap a kepek ara, ami azert "hirdetgetni" tul draga (tulajdonoskent). Az alaprajz ingyen. Ha mar surgos lenne, nyilvan kifizetnem, de en most felraktam alaprajzokkal, de majd csak feb. vegen is csak a pmap kiaramlasban bizva teszek melle telefonszamot (uzenetben igy is megtalalhatnak), fotot majd csak ha surgosodik es nem ment el, nyar elejen. Es bar fotot mar csinaltam (azert tavasszal jobb lesz), de azt a jofogasra tettem fel, az ingatlan.com-ba azt nem volt pofam beleirni hogy "ez egy jo fogas" de azt irtam "ez egy jo vetel" a jofogasos cim idezese utan, szoval aki kapcsol, ott megtalalja, mert ott valami 2-3e korul volt 60 napra a kepeket mellerakni, annyit megert. A tobbi hirdetooldalt me'g nem neztem meg, zenga nagyon megy mostanaban de otp-vel nem biztos hogy kozoskodnek.
Mondjuk ez haz, es maps-en pont az utca megadasa + napelem miatt csak az nem talalja meg aki nem akarja... -
Drizzt
nagyúr
válasz
En az elso alberletemet a Gellerthegyen pont ugy vettem ki, hogy volt egy kep nelkuli hirdetes. Mivel egy ideje mar keresgeltem, gondoltam rairok kuldjon mar par kepet. Aztan elkuldte es kb. az volt a kornyek legjobb lakasa.
Azota siman rairok kep nelkuli hirdetesekre, hogy kuldjenek kepet, mert sosem tudom elore, hogy mibol maradnek ki. De szerintem is nagyon gaz kep nelkul hirdetni.
-
Mauzes
addikt
válasz
3%-os jutalékért miért is lenne rá idejük. Korrekt...
De legalább más magas hozzáadott értékű szolgáltatásokkal bizonyítják hasznosságukat az ingatlanosok (khm...). Ma voltam megnézni 2 házat, mindenhol a tulajdonos mutatta be végig az ingatlant, az ingatlanos meg csak belepofázott, hogy ez milyen jó meg az milyen jó. Meg persze aláíratta a megtekintési igazolót, hogy megkapja a jutalékot.
-
updog
őstag
válasz
Persze mert a képfeltöltés (kivéve alaprajz ha jól tudom) fizetős. Miért fizessenek havi 15-20k-t a hirdetés miatt, talán hogy előre, normálisan tájékoztassák a vevőt aki 50-80-100 milliót fog nekik fizetni? Ugyanmár, kérje ő emailben ha akar valamit...
Komolyan nevetséges ez az egész ingatlanpiac széltében-hosszában.
És csodálkoznak, hogy amikor az adásvétel folyamán koloncként kezelt vevő majd eladói oldalon megjelenik, akkor azzal kezdi a hirdetést hogy ingatlanost látni se akar.
-
-
Csabroncka
addikt
válasz
TomMusic #32567 üzenetére
Mivel irgalmatlan érthetetlenek! Részletfizetést csak lejárt tartozásra lehet kérni, ez azt jelenti, hogy akkor kell beadni a kérelmet, amikor a tartozás lejárt. 1 mill alatt automatikusan megadja.
NAV ONYA-n keresztül tudod beadni így.
"elektronikusan, az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ONYA) az
AUTRESZ kérelmet kiválasztva" -
Pfiucska
aktív tag
válasz
TomMusic #32436 üzenetére
Nekunk is elsodlegesen Bp lenne a cél, de sajnos egyre valoszinubbnek erzem, hogy kijjebb kell mennunk. De nem tudom meg mert 1-1 telepulesen (vagy relative messze Bp-tol) kivul nem olcsobb mar az agglo sem, mint egy olcso Bp-i kerulet. Azt nem tudom meg h jobban jarok-e egy hiresen nem a legjobb kerulettel (pl Soroksar es Erzsebet), mint egy Érddel vagy Dunaharasztival.
-
A Zéé
addikt
válasz
TomMusic #32361 üzenetére
Ez amúgy szerinted mennyire reális szcenárió, hogy úgy vesznek lakást, hogy egyből megnézés és már ügyvédezés is megy?
Értem én, hogy volt már ilyenre példa a világtörténelemben, de hogy ez 10000 tranzakcióból max 1x fordul elő, abban is biztos vagyok.Amúgy az egész szitut nem értem. Tudom, hogy én vagyok a naív. Ha valakivel már megállpodtam szóban, meg még kézbe is csaptunk, akkor nem mutogatom már másnak a lakást, meg nem hallgatok meg más ajánlatot még aznap... Max 2 órán belül lehet ügyvédet találni, aki 1-2 napon belül biztosan tud fogadni. Ennyi türelmének kell lennie mindenkinek.
-
Csabroncka
addikt
válasz
TomMusic #32317 üzenetére
Mi tudatosan kerestünk olyan helyet, ami lehetőleg nem anyagi zsákutca. Öröklés és óriási bevételek hiányában egész jó kompromisszum született és 2024 június óta már belterület, az átminősítés lőtt vettük tudatosan ebben a szemléletben.
Nekem arra kellett, hogy el tudjak vonulni, tenni venni, engem ez kikapcsol, nem nyűg. Bár tudtunk volna venni valamit a Balatonon is hitelből, de tudatosan nem szerettem volna - szavaimmal élve - a cseresznyefának, meg a veteményesnek 20-30 millióért valamit, amivel csak kibaszok valószínűleg a gyerekeimmel. -
axioma
Topikgazda
válasz
TomMusic #32317 üzenetére
a radiator elsosorban konvekcios, a padlo-fal[-mennyezet]futes a sugarzo
de persze a gond inkabb ott van, hogy mennyi a hotomeg es mennyi s hoszigeteles [a 'csak levego' hoje hova tunik: kifele, vagy csak falakba, azaz felfutes - ez utobbi allando homersekletre futesnel nem lesz rossz komfort] -
axioma
Topikgazda
válasz
TomMusic #32312 üzenetére
A hitelek torlesztese a kovetkezokeppen tortenik:
A havonta befizetett osszegbol eloszor levonjak a toke adott idoszakra juto kamatat, majd a maradekkal csokkentik a toket.
Az annuitasos torlesztoreszlet mindossze az a nyero osszeg (van ra zart keplet amugy), amivel a fenti algoritmust folytatva ezen osszeg befizetessel minden honapban, pont a futamido vegere fogy el a toketartozas.
De ebbol latod: a tartozasod minden egyes pillanatara megfizeted a banki kamatot (minden honapban amig az a forint bent van), ami alapvetoen inflacio feletti (van hogy nem, az a kivetel). Tehat a hitel egyetlen forintja sem ertektelenedik, csak az adott idopillanatban 1 Ft kamatat nem hozzairjak hogy nominalisan a korabbi erteket hozza, hanem kifizettetik [nezhetned forditva is: a toketartozasod a kamattal egyutt felmegy nominalisan tobbre (a havi fizetendo hozzairodik), majd abbol kevesebb darab egyseg (hiszen nominalisan azonos havi fizetendobol abbol kevesebb jon ki) inflaval novelt arat torleszted - ugyanaz jonne ki a vegen, csak egy havi inflaval csokkeno lenne a kifizetett egysegek szama, es ugy fogy el. Extrem pelda, 1 honapra veszed fel, az 1 havi inflat (azon felul kicsit) fizetsz ra. A banknal csak a kamatfelar marad, az a kockazat meg az o tevekenysegenek a dija.
(Valojaban nem az infla hanem mas kamatbazishoz hasonlitjak, de ez sztem lenyegtelen.)
Tehat az hogy egyre kevesebb a havi torleszto, az nem befolyasolja azt, hogy a tartozasod nem inflalodik el. Vedd inkabb ugy, hogy minel messzebb vagy a hitel felveteletol, annal kevesbe hat mar rad: ha meg inflakoveto lenne a torleszto (a mai informatikaval nem lenne gaz atallni ra, azert az elozo evszazadban nem ment ilyen egyszeruen), ugyanigy torleszthetnel, hamarabb fogyna el a hitel, az erteket tartana, ellenben akkor sokaig lenne nagy terhed es hirtelen szakadna meg mikor lejar (valamint a futamido nem lenne josolhato). Autohiteleknel csinaltak ilyet, de me'g annyira se ertettek az emberek, mint az annuitasost, nem maradt meg tudtommal. -
D@ve89
tag
válasz
TomMusic #32139 üzenetére
Első ingatlannál sima ügy elvileg a részletfizetés. Nekem is így van. Ügyvéd így adta le a papírokat, én nem tettem érte semmit, ő kérdezte, kérek-e részletfizetést. Értesítéstől számított második hónaptól kell fizetni (esetemben októberben jött az értesítés, december 20ig kellett fizetni az első részletet).
-
MrCsiT
addikt
válasz
TomMusic #31601 üzenetére
Megnéztem a linket. Valaki biztosan szereti azt a lokációt, az lehet hozzáadott érték.
A sötét konyha nem az. A felújításnál kinyírt fürdőkád számomra durva fekete pont. A belső ajtókon nem látszik, hogy cserélt, vagy mi lett vele, de vagy 5!! kép van az egyetlen nappaliról, lol.
A 10. emeleti lakás itt egy 10 emeletesben van, ez kinek előny, másnak hátrány. Ahol én laktam 4. ker. Káposztásmegyer 1 végén, ott a társasház kifejezetten figyelt a liftek jó állapotára, mégis, voltak karbantartási napok. No olyankor brutális hátrány szerintem a legfelső emelet.
Az árak pedig.. árak. Nem gondolnék jelentős csökkenésre.Aki meg 1-2M-s árváltozáson sír egy lakásnál, az nyugodtan menjen be egy abc-be, vegye meg a szokott ételét, nézze meg, mennyivel többet fizet mint pl. márciusban, és a szorzót tegye rá a korábbi ingatlan árra is (olvasd: infláció). Nem értem a csodálkozást ezek után. (Nem az a kérdés, tetszik-e a dolog, hanem a valóság a Ft értéke kapcsán.)
-
Segal
veterán
válasz
TomMusic #31601 üzenetére
Erről írtam mint néphülyítés...
Van még a képek variálása, az olcsóbb lett duma stb. Az árat meg azért variálják sokan mert azt nem írja ki az ingatlan.com ha drágább lett (csak ha megjelelölöd a hirdetést), de azt igen ha olcsóbb. Így pl az 50-es példádból kiindulva ha megemeli x napon át 52-re, aztán megint 50 lesz az ára akkor ott fog virítani a hirdetésnél hogy csökkent az ár, pedig ugyanúgy 50 mint amennyi előtte is volt. Persze aki követi az eseményeket az egyből észreveszi a turpisságot, de aki csak felnézeget az megtéveszthető. Utána meg elég ha csak felhívja az ingatlanost és már be is viszik az erdőbe a siessen mert már komoly érdeklődő is van a "jóárasított" ingatlanra dumával... -
axioma
Topikgazda
válasz
TomMusic #31549 üzenetére
1.05^10=1.6288
azaz 5% infla 62% 10 evre. De 4% is majdnem 50%
Viszont az hogy 10 ev US bond 4+% abbol nem terveznek itthon alacsony inflat [a mostani alacsonysag a 20% bazishatasa, kvazi elorehozott penzromlas volt, de a forint gyengulese ev vegere behoz egy ujabb altalanos aremelkedest...] -
Csabroncka
addikt
válasz
TomMusic #31556 üzenetére
Felveszd 20 éves futamidővel 10 éves periódusra - ez teljesen valid.
Nem tudok mondani indokot a végig fixre ilyen távon - nem a felelőtlenségre buzdítva- de 10 éves időtávon már hitelkiváltás... bármi lehet.
Mondok egy példát: 10 évvel ezelőtt a 3 és 5 éves BUBOR kamatperiódus számított a "fix" hitelnek. -
Csabroncka
addikt
válasz
TomMusic #31543 üzenetére
Szia úgy kalkulálj, hogy a 20 éves hitelt 10-15 év alatt normál esetben szépen visszafizeted előtörlesztgetésekkel.
A hosszú futamidő akkor indokolt, ha részben jelenleg forrás hiányos vagy - értsd még nem érett be pl a fizud a tapasztalatlanságod miatt. Magát az előtörlesztést pedig már célszerű úgy csinálni, hogy a törlesztőrészlet marad és a futamidő csökken.
Az írásod alapján ez lesz az első hiteled... attól nem kell megijedni, nem is az utolsó, pörgetni kell őket - erre való az előtörlesztés.
Fontos: a törlesztődet kell úgy belőni, hogy kényelmesen tudd fizetni a hitelt. E felett már annyit raksz félre és törlesztesz elő amennyit tudsz és szeretnél, a kifeszített hitel rámegy az idegeidre, és egészségedre. -
sakal83
addikt
válasz
TomMusic #31549 üzenetére
Nominal bernovekedes a fontos, ezert kell vegig fix, mert fixalod a kiadast es a mai penzugyi rendszer garantalja a szamok(ber, arak) felfele irasat evrol evre. Gondolj bele. Realbercsokkenes volt sok embernek az elmult 3 evben(nekem is) a 2020ban felvett hitelem eseten a ber/torleszto aranyom jelentoset csokkent.
Ha nem lenne kamatstop, akkor bizony a nem fixalt hiteleknel nem lenne mosoly, es ber/torleszto aranyom rosszabb lenne.Ez csak erre a penzugyi rendszerre ervenyes.
Ja, es a penzugyi intezmenyek szerint a nullas kamat/infla idok belathato idon belul nem ternek vissza. Ha megsem lenne inflacio, akkor kezdjunk felni, mert akkor senkinek nem lenne jo vilaga, mert az recessziot jelentene tovabbra is😀
-
axioma
Topikgazda
válasz
10 ev mulva a mai torlesztod ugy el lesz inflalva, hogy baromira nen erzed meg azt se, ha 20%-ot emelkedik [teljes bevetel 40%-a helyett a 20%-a lesz, abbol 24%, vonod a vallad a 40-hez kepest]
es ez egy extrem szitu
ket dolog fontos: 1. nominalisan azonos a torleszto
2. a hosszabb futamidonel a bank a realisan varhato kamatra tobb kockazati felarat rak, mintha csak rovidebb idore kell szamoljon
En a legolcsobbat vennem szinte mindig, ha egyforma akkor attol fuggoen, hogy az atlagos alatt v felett erzem a kamatot valasztanek legrovidebb v lrghosszabb futamidot -
sakal83
addikt
válasz
1. Szerintem vegig fix a legjobb
2. Elotorleszteni a legtobb esetben nem logikus, foleg az elso 8 ev utan, mert akkor mar az osszkamat jo reszet kifizetted. Siman befektetni akkor az elotorlesztesre szant osszeget, mert tobbet hoz.3. Ha nem vegig fix=valtozo kamat. Ha nem lesz mindenkitismegmento politika, akkor egy 22 ota tarto idoszak kamatperiodusvaltasa fincsi lenne
-
RI/OS
addikt
válasz
TomMusic #31396 üzenetére
Azt lehagytam, hogy firelé is persze hogy volt
De azért alapos körültekintés után meg tudod nagyjából állapitani hogy trógerek vagy nem.
De figyelj oda nagyon. 10ből 9 lakás amit árulnak egy szemétdomb a valóságban.
Nálam a nulláról 3-4 hónap volt, mire képbe kerültem hogy mi az amit kell nézni, mi az ami nekünk kell, eközben megnéztem kb. 15 lakást, és egyik szörnyübb volt mint a másik.
Szomszédok/lakóközösségre is figyelni kell, de ezt úgysem tudod 100%-ra kiszürni, ez a része lutri. Persze ha odamész és C betüsek ugrálnak a bejáratban akkor nincs miről tovább beszélni -
Kobe
veterán
válasz
TomMusic #31386 üzenetére
Nekem az ugyved nemi felarert aznap delutanra megcsinalta az ugyvedi eloszerzodest amivel aznap este kifizettem 4%ot, utana az ugyvedi alairasnal felkerekitettuk 10% ra a helyszinen, gyved elotti alairaskor
onerot meg ugyvedi alairast koveto 3 napon belul rendeztukformalis eloszerzodes 1-2 oras melo, normalis ugyved kell
-
RI/OS
addikt
válasz
TomMusic #31389 üzenetére
Ezt ird át, én ezt használtam. Vigyél magaddal valakit ,hogy részedről is legyen tanu.
"
a,) …………. Ft azaz ……………………………….. forint, melyet Ajánlattevő
jelen ajánlatában tett kötelezettségvállalása jeléül, biztosítékként megfizet
Eladónak. Fenti összeg a foglaló részét képezi, a vételárba beleszámít és
a foglaló minden jogi természetével bír, melyet mindkét fél tudomásul vesz.
Felek kijelentik, hogy a foglaló fogalmát ismerik.
Eladó a fenti összeg átvételét jelen vételi nyilatkozat aláírásával elismeri.
"
Ez a pont az, amit ott fogsz nekik helyben utalni. Arra figyelj, hogy csak akkor ha tuti meg akarod venni, mert ezt különben bukod. Viszont neked egy biztositék, hogy ők sem fogják eladni a kecót másnak. Ha annyit nem nézel ki belőlük, hogy ezt betartják akkor pedig engedd el az ingatlant úgy ahogy van, mert ezen kivül még 20 helyen tudnak átbaszni a vásárlási folyamatban. -
RI/OS
addikt
válasz
TomMusic #31386 üzenetére
Szia!
Kérd ki előre a HRSZ számot, ez alapján meg tudod nézni hogy tiszta-e a tulajdoni lap, ki a tulaj. Mikor ott vagy, csekkold le a személyin, hogy ő e az.
Ezekután egy szándéknyilatkozattal pár százezret ott lehet hagyni ha úgy látod hogy normális emberek, cserébe azonnal vegyék is le a hirdetést.Aki azt mondja hogy pénzt csak ügyvéd előtt, az még jó üzletre biztos nem csapott le, mert mire te intézed a talit az ügyvéddel még aznap lekerül a hirdetés
Pár hónapja vettem lakást, felkerült jófogásra 2 óra múlva ott voltam, aláirattam velük a szándéknyilatkozatot, utaltam ott helyben 500e előlegként, azóta itt lakunk
Nálam egy férj-feleség voltak gyerekkel az eladók. Kb. kizárt dolog volt hogy eltünnek.
De ha jó a deal, ennyi kockázatot be kell vállalni.
Ennyi erővel akkor is eltünhetnek hogy a foglalót elutalod ügyvédnél, aztán futhatsz a pénzed után évekigNyilván ha úgy látod hogy trógerek, bennszülöttek akkor meg engedd el.
-
-
axioma
Topikgazda
válasz
TomMusic #30940 üzenetére
Hat, nekem me'g jo ingatlanos elmenyem nem volt, irodaban mindig olyat akartak alairatni velem, hogy ha harmadrendu rokon megveszi 10 even belul azt, amit nekunk bemutat, akkor mi tartozunk neki [sarkitok, de nagyon durva az eredeti is]. Sot pont Bekason volt olyan aki a cimeket darabra penzert adta volna ki...
Ugyhogy amikor csak megtekintek ahhoz van kulon nevem(!) es telefonszamom, ha mar kapcsolatba kell kerulni veluk, de ha meg szemelyit is ker (!) [csak meseltek] akkor storno. En nem ertem mikent elnek meg csak abbol, hogy felrakjak ing.com-ra es az elado altal mondottak negyedet felolvassak... -
Segal
veterán
válasz
TomMusic #30907 üzenetére
Ennek az esélye minusszal kezdődik. Épp arról megy az értekezlet hogy jövőre fel szeretné tüzelni a kormány a gazdasági növekedést olcsóbb hitelekkel meg a hosszútávú befektetésekből való kedvezményes kiszállási lehetőségével, ha lakás vagy felújítás céljából tennéd, ami egyértelműen növelné a keresletet az ingatlan szektorban. Márpedig amire növekszik az érdeklődés annak felfelé szokott menni az ára...
-
Madwe
nagyúr
válasz
TomMusic #30907 üzenetére
Szia!
Szerintem ne így nézd!
Van egy adott kereted, amit erre tudsz szánni, ez egy erős szűrőfaktor. Ennél sokkal erősebb szűrő, hogy mi a kínálat, mert jellemzően az szűk s szarral teli.
Ha sikerül találni olyan ingatlant, ami tetszik s meg is tudod venni, akkor ne akarj időzíteni. Ha kivárnál, akkor jó eséllyel az adott, kinézett ingatlan el fog menni (értelmes árazás mellett)... Valószínű amúgy is hónapokig tart majd a keresgélés ha nem évekig... kivéve ha időnyomás van rajtad valamiért (jön a gyerek pl)
Nyilván ha nem sajátnak hanem befektetésnek kell akkor más, időzíts, de szerintem ritkább az igényeknek megfelelő ingatlan, mintsem a potenciális árkülönbség amit időzítéssel nyerhetsz. -
-
Madwe
nagyúr
válasz
TomMusic #30859 üzenetére
Mindentől függetlenül:
20 év hitel, első években hó végén alig maradna a fizumból ha egyáltalán maradna
Ezt ne vállald be. Egyrészt költözéskor hirtelen elég sok mindenre kell pénz. Pláne ha lakásba mész, főleg ha kertesbe. Kell fűnyíró/kasza, talicska, létra, mindenféle barkács dolgok - hacsak nem akarsz szakikra költeni minden apróságért - fadaráló, anyámkínja... benzinköltség több lesz, boltok vagy drágábbak lesznek vagy benzin mégtöbb lesz...
az első 1-2 évben pont hirtelen annyival megnő a kiadásod, hogy közben semmi fejlesztést nem csinálsz kb. ha meg felújítandó, arról ne is beszéljünk... de tegyük fel nem kell... egy tisztasági festés mondjuk egy 100m2 háznál tudod mennyi? nem két fillér, persze csinálhatod te is, de ahoz is kellenek eszközök... persze nem a világ vége, de megint egy kiadás, s sok ilyen lesz.
vannak lomok amiket elszállíttatnál? 100k-s nagyságrendek megint befigyelnek...
rezsi is több lesz, víz pláne, eleve nagyobb lesz a csatornadíj, de mellette áramból s fűtésre is többet kell sokkal költened.de ha mindez nem lenne, akkor se verd magad úgy hitelbe h nem nagyon marad a hó végén. szvsz maximum akkora hitelt vegyél fel, aminek a kétszeresét is ki tudnád gazdálkodni...
mellesleg tizenpár évről beszéltél, namost az ingatlanra az értékének legalább 1% rá kell költeni állagmegóvás végett... 15 év alatt az már 15% is nagyságrendileg, átlagban (lehet ez tető, ablak, ajtó, hőszigetelés, kazán, bojler, akármi, amire 15 év alatt költeni kell) s ez még csak az állagmegóvás, nem a fejlesztés!esetleg vegyél olyan házat, amihez nem kell ennyi hitel, de majd fel kell újítani rendesen, mélyen, viszont addig is élhető. de semmiképp ne adósodj el koppra!
-
sakal83
addikt
válasz
TomMusic #30859 üzenetére
Ház. Tavolodni fognak megjobban az atlag lakasokhoz kepest mar csak a meretkulonbseg miatt is, ha jo lokacioban van es bp kozig hataron belul vagy jo agloban.
De arra keszulj hogy az eleted megdragul a hazban a lakashoz kepest.
El hidd h nem. Tapasztalat. Allandoan kolteni kell vmire a lakashoz kepest, tobb a bejaras ktg lathatoan, ha lesz csalad lehet +egy kocsi, a bevasarlasok vmiert nekem dragabbak (tobb mindent veszel egyszerre es dobsz ki). Es sok ido, ha a melodhoz be kell jarni. Nagyon sok értékes ido.
-
TrollBalint
addikt
válasz
TomMusic #30322 üzenetére
A 20% minimál önerő úgy tudom az elmúlt időszakba inkább felfelé mozdult el köszönhetően az elmúlt évek gazdasági helyzetének. Elég sokminden befolyásolhatja, kezdve amit írtál (stabil hátterű cég, ahol dolgozol ) meg az ingatlan piac pörgössége is. Ha gyorsan el lehet passzolni egy ingatlant, akkor könnyebben mondja az alacsonyabb önerőt, hiszen ha esetleg nem fogod fizetni, akkor se fog sokáig a nyakán maradni az ingatlan.
Elvileg ezt megmondja neked a bank is. Előzetes hitelelbírálást kérhetsz. Bemész, hogy itt ez az ingatlan, mennyi hitelt adtok rá
Unicreditnél régen volt olyan lehetőség, hogy rendes hitelelbírálást kértél (munkáltatóival, meg mindennel szinte), csak a lakás adatai maradtak ki, oda egy kb. értéket írtunk be. Ezzel már volt egy előzetes hitelbírálat, és mikor meg volt a lakás, már nem kellett elbírálni, meg plusz papírokat beadni. (ehhez nem ártott, ha a X időn belül találtunk lakást, mert a munkáltatói addig volt érvényes). És onnantól kb. 1 hét volt, hogy megkaptuk a lakáshitelt. Hátha van valami hasonló az MBH-nál is. -
axioma
Topikgazda
válasz
TomMusic #30322 üzenetére
nekem friss de nem tul jo tapasztalatom van bankmonitorral, az elsore kiutalt emberke atpasszolt elvileg foldrajzi alapon, a masodik nem hozta azt a megoldast amit vegul egy mashonnan szerzett ugyintezo osszerakott nekunk [mondjuk a mi hiteligenylesunkkel minden baj van ami csak lehet, kor, bontas, szja-n athalado de el nem fogadott jovedelem...]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Aoostar WTR pro nas eladó, 8c/16t Ryzen7 5825u, 16GB DDR4 ram, 512GB SSD, 2X 2.5G lan, 4 HDD slot
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Gamer gép - komphone -tól vásárolt
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- iPhone 11 Pro Max 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest