- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
golfvariant
aktív tag
Hát jó, de egy pernél sosem biztosított a per eredménye, és az ügyvédi díjakat közben ki kell fizetni az ügyvédnek, és a nyertesnek kifizeti a vesztes. Szóval ha szerencséd vam visszakapod, de már a perig eljutás is komoly összegekbe kerül.
Nem szeretem amikor ilyen könnyen bedobják a beszélgetesbe a pert, mert rendkívül sok pénzt dobsz be a "az igazságszolgáltatás játékgépbe" es ha szerencséd van visszakapod, de van amikor kiderül hogy van hátszél a masik mögött
Másrészt azt a rengeteg idegességet, időt senki nem tudja megtéríteni.
Arra próbáltam az elejétől célozni, hogy el kell hajtani a kedves a...kájába azt az ingatlanost aki ilyen, főleg saját, nem ügyvéd által hitelesített szándéknyklatkozattal próbálkozik... Ha pedig ügyvédi a szándéknyilatkozat, akkor már lehetne normál adásvételi is... Lesz más aki megveszi
-
golfvariant
aktív tag
"Jogászok szerint ha elállsz egy ilyen után, akkor nyugodtan perelhet a vevő kártérítésért."
Kérdésem arra irányult, hogy a vevőt kötelezi-e bármi, arra hogy meg is vegye? Ha már eladóként ki kell fizetni az ingatlanost...
Nem pedig arra, hogy a vevő kérhet-e kártérítést, ha én eladóként elállok.
Nekem ez nagyon szürke zónás megoldásnak tűnik. Sőt a legutóbbi ingatlan eladásunk után addig hirdetem az ingatlant amíg alá nincs írva az adásvételi
Rengeteg hülye van a világon, mindennel is próbálkoznak, pedig csak 2 eladást bonyolítottam le...#27009 AxBattler: Az az 1% meg nem fedezi az ingatlanos díját
Pereskedni meg lehet természetesen, de a kimenetele sosem biztos, és az sincs ingyen. Nem olcsó mulatság az ügyvédi óradíj
-
golfvariant
aktív tag
Szándéknyilatkozatnak van bármi értelme. Kötelezi a vevőt arra hogy meg is vegye?
Ha nem kap annyi hitelt az ingatlanra akkor mi történik? Semmi?
Mert ha semmi jogi (pénzügyi kötelessége nincs a vevőnek), akkor elhívja a sógorát az ingatlanos, felmarkolja a jutalékot, a sógora meg visszamondja a vásárlást, hogy jajj mégsincs rá pénze... Aztán ott állsz és nézel ki a fejedből -
HoTDoG
tag
Valóban nem. Az viszont elvárható lenne egy jogállamban, hogy ennek ellenére ne kelljen magáti kiképeznie akárkinek abból, hogy a legtöbb ember számára élete legnagyobb és legfontosabb befektetését/beruházását hogyan ne bukja be és menjen rá az összes idegszála. Persze ha szemfüles is pórul járhat. Azt hiszem ez lett volna a mondandóm lényege.
-
HoTDoG
tag
1-2 éve közel 3 milliós nm ár és ezt kapta? Elképesztő.
Pedig aki már megteheti, hogy ilyen értékű ingatlant vegyen, az valószínűleg elért már valamit az életben, ergo, alapos, eszes, utána jár a dolgoknak, stb. Szóval gondolom nem csak a lottó ötösök tették le az asztalra a pénzt, hanem sikeres emberek, akik utána néztek kitől, mitől veszik. Mégis benyelték.
De a következmények nélküli országban mi várható a pereskedés után? A kivitelező már vagy felszámolás alatt vagy úgy sem fog tudni fizetni. -
Ezen nem lepődtem meg, de nyilván nem általános. Mi is megnéztük, hogy kivel szerződünk, megmozgattuk asszony kapcsolatrendszerét (konkrétan volt szaktársa az egyik tervező). De akinél nincs ez meg, annak ez lutri. Viszont illúzió azt gondolni, hogy réginél ebbe nem tudsz beleszaladni. Az öreg, lecsoffadt bérházak pedig időzített bombák.
-
adalbert1
veterán
Ti mi alapján lőttétek be a sajátotok árát? Környékbeli hirdetések? Esetleg értékbecslő?
Mi is gondolkozunk másikra váltáson, és pont ezen rágódok, hogy mi lenne az az ár, aminél viszonylag gyorsan elmegy, de nem is veszítünk túl sokat rajta.
Környékbeli, hasonló méretű (igaz más elosztású) lakások vannak kiindulásnak, de egyelőre csak eddig jutottam.
Illetve a hirdetéshez készített képek mennyire voltak jók? Nálunk most az is probléma, hogy kezdünk túlnőni cuccok terén a lakáson, így több helyen vannak ide-oda téve cuccok dobozokban, a gyerek összefirkálta a falat, stb
Szóval eleve egy alapos rendrakással/szortírozással és némi javítgatással kellene kezdeni még a meghirdetés előtt. -
axioma
Topikgazda
Nyilvan kicsit tuloztam, de vannak olyan tulajdonsagai az ingatlannak ami miatt lehet hogy fogna palimadarat... szoval ha mar ugyis masikat epiteni keszulunk, ezt az eselyt meg lehetne adni, hogy hatha valakinek talalkozik az elkepzelesevel.
Ez amit linkeltel nekem tobb ponton nem kellene 150-ert sem (lakni; nyereszkedni rajta ha lenne mibol nyilvan igen, tudom hogy ezt kajaljak). Az hogy a haloszobara nyilik a bejarat mar az energiazabalo belmagassag elott kiutotte a pontozasomat (igen, tudom, mast nem erdekelnek ezek). -
-
axioma
Topikgazda
Hm lehet a mienket is fel kene tenni 180-ert, annyiert nyilvan hajlando lennek kikoltozni
sot egye fene, 10+% alku is mehet. Ezekhez kepest a mienk, bar nincs bent a varosban, de urtechnologia. [Tudom: location, location, location. De ettol fuggetlenul palimadarra varas miert ne...]
-
Ezt a Wf-nál is megfigyeltem. Tavaly átvette a vadiúj kecót 70-ért, most feldobja 110-ért comra. Nyilvánvalóan nincs valódi értékesítési szándék, mert ezt senki sem fogja kifizetni. Mondjuk, hogy várja a balekot.
A másik. Kollégámék szeretnének venni egy lakást. 30 nm a belvárosban, de lepukkant, konvektor, belső udvaros lecsoffadt házban. 35 millát akar érte a tulaj. Mindenki tudja, hogy ez a szar nem ér annyit, megkínálják majd 35% alkuval.
Az külön érdekes, amikor 10-20 éves lakásokat árulnak vadiúj árban, akár gyengébb műszaki tartalommal. Kondorosi lakópark ennek eklatáns példája.
Szerk
Ahh, ezeket én is néztem. És a tulaj azt hiszi, hogy egy ékszert árul. Miközben ezekre a lepukkant szarokra tízmilliókat kell ráborítani (30 milla alaphangon). De tényleg, ott a 30-40 éves konyha a 180 milliós házban. Nem érzik, hogy ez így ciki?
-
j0k3r!
őstag
Nekem épp öcsém keresgél egy 1.5 szobásat a 11-ben, 200-250 körül fog megállni az is (nem újépítésű, de felújított).
Pontos számadatom nincs, de érzésre azt mondanám, hogy a saját tulajdon/bérlet arány a 2, 12-ben elég magas a budapesti kerületek között. Ez valószínűleg még rátesz egy lapáttal az árra, nem csak a környék "minősége".
-
attiati
veterán
Ma elsuhantam ezen a vilin.
Rengeteg zöld terület.Villamosról benéztem egy egy mellékutcába és végig fa, szinte sötét van bennük az árnyék miatt.
Csabroncka:
Jogos, bár szerintem az épületen belüli elhelyezkedéssel ez is javítható.
5. emelettől felfelé már más a mikroklíma.
Illetve utcafront is sokat ront. Nálunk ott élhetetlennek gondolják a társasházat. A másik oldalon meg átlag feletti az élhetőség.Egyébként sűrűn lakott rész sem jó, nagyobb a lehetőség, hogy valaki bekattan és bömbölteti a zenét a környéken. Illetve jót tesz a közérzetnek a távolba látás. Fény szempontból is jobb.
5. és 13. ker belvárosi részére szűk utcákba akkor sem jó költözni, ha síri csend van. Hasonló lehet a helyzet a 9. ker Ferenciek tere körül egy egy mellékutcában.
-
Nem akarom túlpörgetni a dolgot, teljesen igazad van. 1 hely van hozzá, ez elsőre nem tűnt fel, aztán korrigáltam.
Pont most keres egy ismerős, gyerektelen pár hasonló lakást, és náluk 2 autó van, ebből deriváltam le ezt szempontként. Persze sokaknál 1 kocsi sincs, ilyen gyerekes pár is van az ismerősi körben.
-
Hát, én magunkból, és a környékünkből indultam ki. Itt a 11-ben egymás hegyén-hátán állnak a kocsik, pedig jellemzően 50nm-es lakások vannak mindenhol. És egyre csak romlik a helyzet. Ha két ember tart autót, akkor ez tényleg egy megoldandó kérdés.
Ha maganak vesz lakast az ember, akkor nem kell mindig a leheto legjobb befektetes keresni szerintem.
Ez nagy igazság. -
nandow
aktív tag
Megkaptad a teljes vételárat, és úgy maradtok még ott pár hónapig? Bérleti díjat fizettek?
Nálunk is hasonló lenne a helyzet, ha majd továbblépünk: szeretnénk maradni, amíg a kinézett ház felépül, de a vételárra meg szükség lenne, hogy finanszírozni tudjuk.
Csak nem tudom, mekkora bérleti díjat kérhet ilyen esetben a vevő. Mert jelen helyzetben a pénze (a teljes vételár) elég jól tudna kamatozni, amíg én ott maradok. -
updog
őstag
Áh nem kéne éjszakai műszakban írogatnom, rosszabb mintha részegen posztolnék
Persze, meghatározni valahogy meg kell az árakat, és nyilván nem tilos havonta újragondolni ha indokolt (persze más kérdés hogy megnézem egy hónap alatt kétszer ugyanazt a szolgáltatást és drágult 20%-ot, majd egy hónap múlva megint 10%-ot akkor a kabbe-lámpa gyorsan felvillan). De nem azon az alapon hogy bemondta a híradó, hogy holnaptól lesz olyan, akinek több pénzt kap a közösből...
Amúgy persze, össze is mostam az ingatlan és a szakemberek árait, de gondolom a gondolkodásmód kéz a kézben jár.
Fenntartom hogy ha 8000/m2 áron volt szobafestő 2 éve, tavaly 12000, most meg 20000 (csak kitaláltam, nem tudom), attól még nem ő adja hozzá az értéket, hanem az hogy nincs más aki megcsinálja. A munkája többet ér valakinek de az értéke nem lett több, vagy ha ennyi az értéke akkor ő azért nyomorgott évekig szobafestőként éppen hogy megtérülő árakkal mert várta a mostani helyzetet?... De gondolom pont ez a lényege a folyamatnak. Csak hőbörgök de nem értek a mikro/makroökonómiai folyamatokhoz
De ezek szerint ők sem, mert mi lett volna ha nem lőnek ki az árak, nyugdíjig panaszkodnak, hogy "Sanyikám, alig lehet megélni az építőiparból"? Gondolom #20764 Ijk erre gondolsz.
#20763Ursache ha mindenkinek 10x annyi jövedelme lenne, az annyira nem lenne szerencsés amennyire tudom
De igen, a konklúzió ugyanaz.
Akkor is ez olyan mintha a boltban úgy áraznák a zsömlét hogy +9 forint darabja mert aki gyereknek viszi az úgyis kap családi pótlékot, van mibű' kifizetni.
De nem kell folytatni a szálat, köszi a válaszokat
-
attiati
veterán
jaja, cserepótló vétel illeték témakörre keress rá
-
Drizzt
nagyúr
Persze, ezekben is szokott lenni ciklikussag amugy is. Arra, hogy peakel-e mar, vagy nem, nem mernek fogadni.
Meg attol meg, hogy Bp. nem, magyar leptekkel azert lathato meretu varosban lakom(megyeszekhely). Egyelore nagyon tetszik. Joval nyugisabb, tisztabb, jobb levegoju, kozelben hegyek. Amire meg szuksegem van, az megvan minden itt is. De tisztaban vagyok, hogy az igenyek hajlamosak valtozni. Bp. agglomeracio az, amit a legkevesbe tudok elepzelni magamrol. -
Meredek, mert...
- foglaló 10%, ami egy 300m HUF-os ingatlannál oké, hogy 30m, de szerintem ez most nem az a helyzet, elállás esetén nemhogy a dupláját, de magát a 30m-t sem tudja visszaadni.
- az eladó elvárja a 30m HUF-ot, hogy lépni tudjanak, de ugyanezt már nem feltételezi a vevőről... albérletbe/nagyszülőkhöz beköltözni nyilván derogál.Befektetésnek viszont jó lehet, ha engednek egy szép kövéret...
#20548 bilimbalam
Idiótákra egy percet nem érdemes vesztegetni. -
bilimbalam
tag
Foglaló ne legyen már 30M, mit csinálnak ha a dupláját vissza kell adni? Egy forintja nincs nyilván....
Náluk mi a rugalmasság abban hogy bekérnek egy eszméletlen összegű pénzt letolt gatyával, asszony fél évig ingyen lakna az én házamban, ha egyátalán hajlandó elmenni. Meg természetesen 0Ft alku. Ez így minden csak nem rugalmasság.Szerk:
Természetesen fotók csak kivulrol, mert a férj éjszaka fotózta kivulrol a házat.... Telszám nincs, csak messenger hanguzenetek.
A ház ára egyébként 60M Ft -
Qtya123
őstag
Nincs is ezzel semmi baj, csak el is tudjon vonulni, aki akar, legyen megfelelő a szobaszám.
Mert rengeteg olyan 70-75 nm-es lakás van, amely még 1 darab gyerekre sem kompatibilis, mert van neki 1 amerikai konyhás nappalija, meg 1 darab hálószobája.
Meg ugye mondod, hogy a közösségi térben kevés bútor legyen. Akkor szintén kellenek a szobák és nem akkora, amibe 1 ágy befér.
echterion: viszont szerintem inkább azért van csak két sokszor tényleg kis szoba, hogy minél több lakás férjen be az adott pojektbe és minél több pénzt lehessen kisajtolni belőle.
Szerintem is valami ilyesmi lehet az ok.
-
Kobe
veterán
Nyilvan a ketto kozott van az igazsag, de szerintem eleg sok ember kepes levagni a helyszinen amikor egy tulaj a bovlikategorias csapokat es filleres butorlapot probalja a felujitas mekkajakent eloadni es halandzsazik.
A problema inkabb akkor kezdodik amikor az elado koti az ebet a karohoz es besertodik az ajanlaton, mert szerinte a magaselet legszofisztikaltabb formaja a konyokkel atutheto praktikeres ajtoval kidekoralt panel 45 millaert
1.5 eve volt egy tularazott lakas, ami nekem speciel tetszett, a tulaj 30-ert arulta "nagyon jo allapotban levokent, a hazban kiemelkedoen jokent" , a hazban ilyen 23-24 volt a realis akkortajt az atlagos allapotuert, max 25-26 ha van nemi extra.
Elmentunk, megneztuk, ranezesre ezek lettek volna:
- kemeny belelese - 4-500K, esetleg 300 mert legfelso emeleti lakas volt, lift persze nuku
- konvektor csere minden szobaban, darabja alsohangon 150K + gazos szaki munkaja + mivel ablak alatt le volt szakadva az osszes, ezert komuvessel raerosittetni, ablakot kivenni hozza, ujra felfalazni, ablakot vissza, ez anyag + meloval kb 2M az osszes szobara nezve
- bojlercsere, 20-300K + hozza villanyos munka, meg 60-70K
- klasszik parketta (en imadom), tobb szobaban egybeeroen raktak le kuszobok nelkul, felcsiszolas + apolas kb min 400K
- kovezes. Felszedtek az eloszobaban konyhaban a kovet es rattant raktak le ami kb szalkasra kopott, legyen 500K anyaggalAmikor megkerdeztem hogy aruljak mar el, a 20%kal tularazott lakasban amire szemmel elmegy zsebbol meg 6 milla, mi az a kiemelkedo minoseg amit a hirdetesben irtak, hebegtek habogtak.
Tettem ajanlatot, annak fenyeben hogy legfso emeleti, lift nelkuli ES felujitando leco, nem fogadtak el.
Hirdettek meg tobb mint 1 evig, es a vegen alkuval adtak el. Hogy idokozben inflaval + opportunity costtal mennyit vesztettek, jo kerdes. -
updog
őstag
Szélsőségeket ütköztettek.
Mint ahogy a 300 bruttó nem "kicsit kevés" hanem konkrétan nevetséges, az 5 millióval lehet (demagóg módon) példálózni, viszont egy nettó félmillióra, kicsit többre is simán igaz amit írsz (az nem keres ennyit aki nem akar). A legtöbb egészséges, értelmes, cselekvőképes felnőtt ember képes lenne rá, csak valamiben változtania kéne (önképzés, munkahely, lakhely stb.).
(#12727) axioma elnézést.
-
updog
őstag
Erre akarok kilyukadni. Szinte rögtön demagógiába lehet fullasztani a "fizessenek a gazdagok" témát.
Attól, hogy valaki az átlagbér többszörösét keresi, esetleg 7 számjegyű a havi jövedelme, az már gazdag?
Vagy csak böki a csőrét annak, aki nem keres ennyit, mert a saját 200.000-s bére még számszerűen összevethető egy 1.000.000 körüli fizetéssel, miközben a képzeletében már ezt a (simán elképzelhető) havi bevételt olyan elérhetetlennek és hatalmasnak gondolja, hogy szerinte megérdemli a büntetést, aki ennyit keres? Akire ezek az emberek valójában gondolnak, nagyjából cinikusan elmosolyodnak, amikor azt a szót hallják, hogy SZJA.
De ez nem ez a topic. Szóval el kéne adni a lakásomat, mert másfélszer annyit ér, mint amikor vettem, csak hova költözzek?
-
Brandynew
őstag
Olaj, szűrű, akksi, ablakmosó, izzó, javítások, parkolási- és autópálya díj, esetleges büntetések stb. stb. stb. Sok mindenre nem gondol ám az ember, amikor az autó költségeit számítja ki.
Az amortizációval meg amúgy szerintem is kell számolni, hiszen az autó egy vagyontárgy, amiből lesz valamennyi készpénzed eladásnál.
Ha meg a vételár egy jelentős tétel volt nálad, akkor azt is számold ki, hogyha azt az összeget nem autóra költöd, hanem befekteted, akkor mostanra mennyit fialt volna, mennyivel kevesebb hitelt kellene felvenned egy esetleges ingatlanvásárlásnál pl.
-
Brandynew
őstag
Valamilyen autót szerintem a legtöbb ember bármikor tudna venni hazafelé menet. Nem az autó vételára a tétel.
A fenntartása viszi a pénzt, az az az összeg, amit félretehetsz önrészre a leendő lakásodhoz. Ha van autód, a fenntartásával megegyező összeget nem tudsz lakás önerőre fordítani, annyival több hitelt kell felvenned. Ha lebontod hónapokra az összes költséget, amivel az autó jár, kb. havi 70 ezer Ft-ra jön ki.
Ebből évente 1 millió Ft-ot lehetne csinálni, 5 év alatt pedig már kb. 6 millió Ft-tal lenne több pénzed, ha nincs autód.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- Hardcore café
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Windows 10
- További aktív témák...
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- Apple Macbook Air 2017 olcsón
- Vegyes SAS 400gb ssd-k, hibátlan szektorokkal. 1db új 960gb
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 830 G11 Üzleti erő kompromisszumok nélkül!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest