Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
Topikgazda
igen, ez van leirva kicsit szofisztikaltabban a rendeletben...
figyu, bunti nincs a visszafizeteshez pluszban, kerd ki az egeszet lakascelra, csinald meg az elotorlesztest, majd a bekuldendo melle irj a webbankaron egy uzenetet hogy tobb lakascelod nincs, kered allapitsak meg hogy mennyi a jogosulatlan alltam + kamata es milyen szamlaszamra kell teljesitened... -
axioma
Topikgazda
Ez hulyeseg, mondd hogy mind meglesz, nem tud mit csinalni ha nem igazolod, sot ha van olyan [felmondasin tuti] aviso-n jelzed h reszben igazolod, utald be a b. ugyintezot [huh mielott vki felreerti, nagyapaink korabol b. = becses] az aszf es plane az azt szabalyzo rendelet megfelelo pontjainak tanulmanyozasara...
Amugy fel is kene nyomni hogy felreinformal, mert aki nem tudja hol visszaellenorizni azt megszivatja. Ki irta ezt? Marmint sajat szemelyi bankarod vagy valami kozponti cim?Este geprol tudok idezni paragrafusokat...
-
axioma
Topikgazda
eh, mar megirtam 1x a valasz nagyjat, de interrupt miatt vitte egy reboot... szoval:
az aviso-n [vagy felmondasin] kerdezik h milyen celra mennyit kersz, es ha nem fedi az egyenleget, akkor elvileg ara'nyosan kevesebbet kapsz az alltam-bol eleve meg (persze a sajat megtakaritas minusz nyitasi minusz havi 150Ft-ok plusz annak kamata mind a tied]
de ugyanez van ha kikered egy nagyobb osszeggel mindet es elszamolasi hataridore nem feded le [egy reszet visszakerik] => igy van 2+3 [v. 3+3] honapod h barmi kapcsolodo vasarlas szamlajat hozzafuzd [nem kell teljes projekt legyen, vehetsz 2 kotodobozt csokival meg 1.5m legtechnikai csovet, majd 15 keriteslecet lazurral 4 honappal kesobb], annyival is kisebb a bukta
Igen, tobb kulonbozo lakascel kombinalhato, akar ugy is h mas az ingatlan [de mind2-ben van megfelelo tulajdon]. -
Stanlee
őstag
Unicreditnel van hitel, fiokban nem latnak ra, mert ez egy eredetileg HVB Bankos hitel, allitolag csak a bp-i kozpontban tudnak barmit feldolgozni. Bankfiokban ugyintezo elott egy felbehajtott indigos fax nyomtatvanyra irtam ra sajat kezuleg, hogy legyenek szivesek megvaltoztatni a cimem, amit a neni beszkennelt es elkuldott nekik Bp-re. 2019-ben ez igy ment. Mondta az ugyintezo, hogy amugy ez a nyogvenyelos ugyintezes csak az ex-HVB-s ugyfeleknek jar.
-
axioma
Topikgazda
Hat a kiutalasi idoszak az valoban merev, de erre az eredeti lak.tak.tv kotelezi oket. Valoban a felmondas az elhetobb alternativa, ha amugy se kered a kolcsonreszt. Megjegyzem azzal alapbol is elhettel volna, abban a pillanatban amikor a banki papir a kezedben van, de valoban, ez nem egy annyira kozismert info (bar en szoktam mondani, igaz a laktak. pt. topikban, nekem is tisztabb, na meg honap elejen eleve egy honap nyereseg, mert a kiutalas az mindig honap vegehez kotodve szamolodik, ha 2 ha 29 nap van vissza akkor is)
Szerintem mondd meg nekik hogy utaljanak a felmondas szerint, es akkor vege a sztorinak. Felteszem nem egetvero kulonbseg lenne ha engedned vegigvinni, valami 5e alatti osszeg remlik igaz 5 evvel ezelottrol. -
Stanlee
őstag
En csak egyszer csinaltam, pont virnyak elott. A bankom nem igazan volt a helyzet magaslatan, igy Munchen - Budapest - Szeged - Budapest kozott ingazva sikerult honapok alatt elinteznem, de semmi kedvem nem lenne meg egyszer ezt vegignyomni. Banki igazolast is csak azert kaptam, mert mindent szemelyesen mentem intezni (Szeged es Bp)
-
axioma
Topikgazda
Ha ugyanaz a szemely akihez a ketto kotodik, akkor az eg egy vilagon semmi gond vele, konkretan mi csinaltunk ilyet az ablakcserere csoportos kotott fundaval. Ugyanis tulfizettuk, es ment hiteltorlesztesbe ami nem jart a tarsashaznak (rajuk volt engedmenyezve, mert ok vettek fel/fizettek a hitelt). Azt mar nem tudom hogy az aviso-t hogy kell ilyenkor kitolteni, de ha raadasul ugyanaz az ingatlan akkor lehet hogy me'g van is ra hely (ket celt jelolni). De technikailag mi raadasul ket kulon ingatlan, szerzodo mindkettoben resztulaj kombinaciot vittunk vegig, az se gond (csak kulon levelben inteztuk).
A megosztas szot ne keresd meg az ASZF-ben, mert az nem errol szol, hanem a szerzodesek osztodassal szaporitasarol (az volt benne a buli hogy a regi kezdeti datummal ment mindketto tovabb), es a salatatorveny ota nem lehet (pontosabban nem erdemes, mert onnantol nem jar ra alltam, mivel szerz.mod). Mondjuk ja, kiutalas elott akkor aka'r lehet is, ha ket embernek (kozeli hozzatartozo a masik is) kellene... de ezt azert mar kerjed megerositeni a 411-81-81-en ha ez a szitu. -
vzozo
senior tag
Erre nem reagáltam, de jött válasz a Fundamentától - hátha érdekes még mások számára is:
A kiutalási válasznyilatkozat mellé a "Közeli hozzátartozói nyilatkozatot" is szükséges beküldeni, amin a kedvezményezett lemond az Ön javára. A nyilatkozaton a közeli hozzátartozó adatait szükséges megadni (akinek a lakáscélja megvalósult) és a kiskorú kedvezményezett helyett, Ön mint törvényes képviselő fogja aláírni a dokumentumot.
-
updog
őstag
"Ezek miatt ugye behoznak a társasházok egy csomó mágikus szorzót meg korrekciós tényezőt"
Én amikor szóltam lent a közös képviselőnél hogy rakatnék fel a fürdőbe költségosztót, ott ült még egy idősebb igazgatósági tag meg a gondnok. A kk. nem tudta hogy ez hogy működik, az öreg elkezdett visítani hogy akkor mindenki másnak megváltozik a szorzója!!!!
Finoman megfogalmaztam hogy én attól hova sz**jak
A gondnok pont ugyanezt mondta, hogy jogomban áll a Techemtől kérni új osztót, sőt cseréltetni is (mert pl. radiátort cseréltem aminek más a tényezője), az meg hogy kit hogy szorozgatnak utána, az már az ő dolguk, ők is bemehetnek szólni hogy héló. Az ha valaki ezt nem teszi meg , hát fizessen valóban a saját (lehet hogy hülye) szorzója szerint.
A durvább arcok emiatt két szett radiátort tartanak, aztán a fűtési szezon elején feldobják a merő nélküli fűtőtesteket, majd a tél végén vissza. Ha nagyanyámnak két kereke lenne akkor ő lett volna a motorkerékpár - sztori
Főleg ha csak egy picit is nem zár valamelyik szelep 100-asan akkor egy feltöltött rendszer nyomásával spriccol azonnal a világba a víz ott, ahol mókolnak a radiátorral. Nekünk legalábbis össz évi 2 hétig (nyáron, ekkor lehet szerelni, ezt kihirdetik előre) nincs nyomás alatt a rendszer.
-
Mauzes
addikt
Már bocs, de hülyeség, amit írsz, vagyis kicsit szemellenzősen nézed és nem veszel számba más lehetőségeket. Én is laktam panelban, modern radiátorok voltak szabályozóval. Sok esetben csontra elzártam a meleg miatt, tehát nálam "nem volt fogyasztás", de mégis túl meleg volt az épület összfűtése miatt. Ha ilyenkor kinyitottam az ablakot, akkor én most leg-PROLI-bb vagyok?
-
updog
őstag
Jól összejöttek a hsz-eink egymás után
Erről a "lakók egy kisebb része erősen..." dologról mesélhetnél, én csak pozitívumát látom a dolognak (kezdve azzal amit írsz, hogy az emberek parasztok ha "ingyen van" a fűtés akkor inkább felcsavarják maxra és nyitogatnak, ezt a viselkedésformát is megszünteti (legalábbis bünteti) az osztó pl.
Amúgy tudhatnák az osztók a kvázi "visszatáplálást" is (mínuszba menjenek), a nappalim 20m2 körbenapozott szoba, melegebb téli napokon erősen gondolkoztam hogy klímázok mert volt már 27 fok is
-
vzozo
senior tag
Illetve még annyi, hogy ahol az állam belenyúl támogatásokkal, az igazából csak az építőipart meg az ingatlanmágnásokat segíti. A CSOK-ot ti nyilván eleget tárgyaljátok, én most a német helyzetet mutatnám be:
Baukindergeld, 2 gyerekkel, nagyon jól hangzik, hogy Bayernben 40 ezer eurót jelentene 10 évre elhúzva. Azaz évi, 4 ezer, az már annyira nem sok.
Nade az egész család bevételének 90 ezer euró alatt kell lennie, ami egy paradoxon.
Bayernben hacsak nem falura mész, ahová a madár is csak eltévedni jár, akkor olyan ingatlanárak vannak, hogy egy 4 fős család jó helyen lévő háza / ingatlana a millió eurót verdesi. Márpedig a jó hely az kell, egyébként számolj plusz két autóval (+garázs nekik + fenntartás), illetve a gyerekeket taxiztatni folyton. Jah, és az iskolák területi alapon vannak beosztva, a jobb sulikhoz tartozó utcákban még drágább a lakhatás, ügyes, ugye?
Mit is jelent ehhez az a 40keur? Semmit. Arról nem is beszélve, hogy aki 90 ezer alatt keres, az eleve nehéz helyzetben van, főleg családdal. Nem lesz saját ingatlanja soha. Önerőt se tudná összerakni.
Tehát ez egy ilyen nesze semmi fogd meg jól, valós élethelyzetben lehetetlen felhasználni. De az árak mennek fel, cél a csillagos ég... Az állam pedig tartja szét a kezét, mondván ők próbálnak segíteni, csak a hálátlan polgárok nem élnek a lehetőséggel...
-
Sanyi.il
aktív tag
Dehogy nem
A opció - 10% foglaló a kivitelezőnek (6m) + 20% önerő a maradék összegre a banknak (60m-6m=54m hitelt kellene felvenni, ennek a 20%-a=10.8) = 16.8m önerőt kell előteremteni
B opció= 10% foglaló a kivitelezőnek (6m) + 15% Vételár előleg a kivitelezőnek (9m) + 20% önerő a maradék összegre(45*0.2=9m) a banknak = 24m önerőt kell előteremteni.
A kavarást az okozza hogy 2 irányba kell önerőt illetve előleget utalgatni.Szerk.: értem a te érvelésedet is, de akkor itt vagy te vettél fel hitelt régen és azóta változtak a dolgok, vagy egy pályakezdő ügyintézőt küldtek ki hozzánk. az Ő állítása szerint a foglaló stb kifizetése után lett kikalkulálva a hitel a fenmaradó összegre, és a hitelnek teljes összegének volt önerő része, és nem a lakás árához mérték ezt, szerintem is ez a lopgikus. Ha lenne 30m önrészem egy 60m lakáshoz, miért a 60m-hoz mérnék a hitelt, ha csak 30m hitel kellene?
-
Sanyi.il
aktív tag
A hitelhez 20% önerő kell, ezt a banki hitel ügyintéző közölte velünk. a fizetési ütemezés amit fentebb írtam az a lakást építő illetve értékesítő cég által közölt ütemezés.
Tehát nem mindegy, hogy egy 60 milliós lakás esetén:
A opció - 10% foglaló + 20% önerő a maradék összegre a banknak = 16.8m önerőt kell előteremteni, vagy:
B opció - 10% foglaló + 15% Vételár előleg + 20% önerő a maradék összegre a banknak = 24m önerőt kell előteremteni. -
axioma
Topikgazda
En otp ltp-vel szivtam egy nagyot emiatt, akkor me'g szabfel 8 evessel. Aztan mire raszantuk magunkat h osszeszedjuk a papirokat, kijott az a modositas, h kiskoru neveben nem a gyamhatosag hanem a szulo is nyilatkozhat, h a kiskoru kedvezmenyezett [szerzodni jogilag nem tud 18 alatt ugye, tuti h a szerzodo te vagy] a kozeli hozzatartozo [=szulo] lakasceljara akarja forditani. [Bar sztem Funda mar ezelott is folytatta ezt a gyakorlatot, csak az otp nem.]
Viszont en csak azt tudom, h hipp-hopp utaltak, de nem olvastam hogy konkretan hol es hogyan van leirva. Igy ha biztosra akarsz menni, akkor (felteve h nincs explicite benne ennek a modja az aviso levelben) majd felhivod a 411-81-81-et, de azt kerdezed, h az anya kell-e alairja a gyerek helyett a rokonra lemondast, h az apa tulajdonaban allo lakas hitelebe torlesztodhessen [vagy azt hogy te irdd-e ala, ahogy gondolod h hatekonyabb;-) ]. Amugy nekem miota a lemondasosdi van nem volt lejarom igy csak gondolom h van mar ilyen resz a kitoltendo urlapon. -
murlock
csendes tag
Szia!
Netrisk ugyan nem dobja fel, de nézd meg a Cherrisket (Uniqahoz tartozik) havi 1000-1200 ft a díja (ingósággal együtt!) , egyetlen hátránya, hogy sajnos csak havonta lehet fizetni de annyival több fedezetet nyújtott, mint a 2x annyiba kerülő biztosítasok, hogy itt kötöttem. Érdemes ránézni..
(olyan ismerősöm ajánlotta, akinek már fizettek is beázásra..)
[link] -
axioma
Topikgazda
Lassu voltam...
Maganvelemenyem, megtamogatva kis statisztikaval: a lakasbiztositas tobb mint ketszer annyiba kerul, mint amennyi a _varhato_ erteke a karoknak. Tehat statisztikailag jobban jarsz ha a lakasbizti osszeget gyujtod egy szamlan.
Hogy valami hasznosat is mondjak: a tarsashaznak is szokott biztositasa lenni (talan kotelezo is nekik), ami a kozos reszekrol szol. Ebben peldaul a teto feloli beazasnak benne kene lennie, illetve ha barmi van a strangban, az me'g oda tartozik, csak a lakas belsejeben meno dolgok nem. Szolgaltatasok szerintem jellemzoen nem azon mulik, hogy biztositas van-e hogy fizesse, hanem hogy eppen akkor eszebe jut-e hogy azt hasznalja (itthon kevesbe szokasos).
Ami egyetlen dolog, amit en bele szoktam tenni (ha mar a hitel miatt kotelezo hogy legyen), a felelosseg-biztositas (bar annal is volt hogy nem fizettek, ill. maskor meg keveset... rendes karteritest en me'g nem lattam, bezzeg haveroknak kamu ablaktoresre visszafizettetik a bizt.dijat, nekem meg azzal is leraztak, es ezek kulonbozo biztositoknal tortentek). A felelosseget azert, mert a sajat cuccaink ara a sajat takaronkkal egyenlo, de egy masik ember tulajdonaban szamomra irrealis merteku kart is kis hibaval is lehet okozni. -
Mercutio_
félisten
-
bexinho23
őstag
Köszönöm a mindenre kiterjedő válaszodat.
Remélem tavasz végére lejjebb fognak esni az ingatlanárak. A környékünkön (Kom-Eszt. megyeszékhely mellett lévő település - 25e fő -) már pár hónapja erős stagnálás figyelhető meg, ráadásul rengeteg ingatlan már hónapok óta változatlanul hirdetve van.
-
Csabroncka
addikt
Az én példámat mondom 2015-ből! Pontosan e-miatt az első az volt, hogy tudatosan ajánlatok szerint végigjártuk a bankokat és miután a kh mellett döntöttünk, 3 féle szcenárióra csináltattunk hitel előbírálatot! Pontosan tudtam, hogy a takaró meddig ér és meddig mehetek el pénzben - nem is értem az ilyen embereket, mondanám , hogy megérdemlik! Nálam miután megvolt a kiszemelt lakás, az értékbecslést követő harmadik napon már jelezte a bank, hogy szerződést köt"ne" és utalna.
Mondom a másik esetet, ahol viszont foglalóztunk: Egy végrehajtás alatt lévő ingatlan volt, de azért buktam, mert ERSTE végrehajtás volt rajta, anyám meg az ERSTE bankban dolgozott. Mivel a végrehajtásról elő szerződéskötéskor értesültem és nem is tudtam utánanézni, a foglalót egy az egyben visszakaptuk, mert az "üzlet" jogellenes lett volna.
Másik fontos dolog: soha nem értettem, miért kell milliókat adni foglalóba, ezt már akkor sem értettem 2015-ben amikor mi vettük. Ha már ügyvéd is van és hitel lesz, akkor KP-s foglaló felejtős, egyenesen előleg+foglaló-ként kell odaadni (utalni) az előszerződében (ezzel a mozdulattal a pénzedért legalább a tulajdoni lap széljegyére is rákerülsz). Én elég határozott embertípus vagyok, az eladóm is normális volt, hétvégén eldöntötte az asszonnyal, hogy a kialkudott összeg oké lesz nekik, hétfőn már mentünk is az ügyvédhez.
Nem értem, sokan egy papírfecnire is adnak milliókat egy tök idegennek ügyvéd nélkül.....
-
Atapi
senior tag
Egy szerződés nem értelmezhető kiragadott pontok alapján. Nálunk egy közelmúltban lezajlott adásvételnél hasonló kitétel szerepelt egy pontban a szerződéstervezetnél, majd egy másikban megjelent, hogy (pongyolán fogalmazva) a bank harmadik félként hozott döntéseiért egyik fél sem felelős. Mi ezt nem fogadtuk el, és kifejezetten beleírattuk a szerződésbe, hogy a hitel nem megkapása a vevő felelőssége. Lehet, hogy nálad eleve ezen elv mentén íródott a szerződés, de nem lehet azt mondani, hogy ez az általános, mert ez megegyezés kérdése.
-
Eagl3
veterán
Pont az ilyen esetek elkerülése végett kell korrekt, mindkét (ha az ingatlanost is nézzük akkor mindhárom) fél számára elfogadható és kellő biztosítékkal rendelkező szerződést írni.
Édesanyád elég rossz helyzetbe kerülhet ha a szerződés szerint abban az esetben ha a bank nem hitelez, a foglaló teljes összege visszajár a vevőnek vagy ahogy fentebb említették az ingatlanközvetítő az előszerződés sikeressége esetében jogosult a számla benyújtására.
Ha a fenti kitétel nincs benne a szerződésbe és a bank nem folyósít az ügyfélnek, akkor az a vevő hibája, ergo elméletileg a foglaló összege az eladónál marad az ingatlan közvetítő díja pedig az ingatlanközvetítőnél.
-
Brandynew
őstag
Erre a helyzetre tényleg nem lehet fix választ adni, attól függ, hogy mi van a szerződésben. Ha az ingatlanközvetítővel kötött szerződésben sikeres elővételi szerződés megkötése van, akkor nem kell visszaadja a pénzt, hiszen az elővételi szerződést megkötötték. Ha sikeres birtokba adás, akkor vissza kell adja a pénzt, hiszen ha nem történik meg, nem teljesített az ingatlanos. Nyilván átmenetek is lehetnek.
A foglaló visszaadása is az ügyvéd által írt szerződéstől függ, de szinte mindig az van benne, hogy meghiúsulás esetén az eladó kétszeresen visszaadja (ha az eladó hibája), a vevő egyszeresen elbukja (ha az ő hibája). A kedvezőtlen hitelbírálat a vevő hibája (hacsak nincs más a szerződésben).
Amúgy nyilván próbálkozhat más bankkal is a vevő, ha valahol nem kapja meg...
-
Sztenly
tag
Nem teljesen világos nekem a tervezett tulajdoni viszony, de a lényeg h ha drágább ingatlant vesztek (ha elsőre jól értettem) akkor a különbözetre vagyonszerzési illetéket kell majd fizetnetek.
Sajnos nem az számít h a te mondjuk 25% helyett 15%ot veszel az újban ami értékegyenlő lenne hanem a teljes ingatlanérték van figyelembe véve.
Azt is lehet h tesóddal már felesbe veszitek az újat és anyukátoknak meg élethosszig tartó haszonélvezetet adtok. Ezt asszem az eredeti tul. viszonyokkal is lehetséges. (ugy h. neki is van tul. része) Nem hiszem h bármi miatt kéne jönnöd a későbbiekben.
A haszonélvezet biztosítja h nem tudja csak úgy bárki kicsalni tőle, mivel kib. sokáig tart annak a lekaparása a földhivatalnál és csak erős jogi lószarok esetén szűnik meg/szüntethető meg.
Családban sztem mindegy h ki veszi fel és ki fizeti a hitelt.
Te felveszed anyukádnak aztán meg beállítjátok az automatikus utalást. -
axioma
Topikgazda
Az inverter a szerzodes resze, tehat ha azt cserelni kell, akkor uj szerzodes, uj feltetelek. Szoval egy "hagyomanyos" inverternel, amit kb. 10 evente TMK-ban cserelesre terveztek, ott eros a gyanu hogy technikailag se maradhat fent. A kulso optimalizaloval mukodo (jelenleg solaredge-et tudom hogy ilyen) invertere kevesbe problemas, bar arra sincs tobb garanciad, de muszaki oldalrol kicsit tovabb me'g mukodhet [a fejlodes miatt kb. kizart, hogy regi termeket 15 ev mulva meg tudj venni azonosat, ami biztositana azt hogy nem kell ujraszerzodni -- de van aki mar arra apellal, hogy melyik inverter szerelheto es igy tarthato eletben tovabb kvazi-azonosan].
-
sakal83
addikt
Sajnos nincs kobevesve mert a rendszerhasznalati dij 0ftra van meghatarozva ami módosítható sajnos. De maga az eves elszamolas tudomasom szerint marad. De nem vagyok szakertoje a temanak. Biztos kijavitanak ha tevedek. Elméletileg azert van 24ig ez mert igy kerult kiosztasra a napelemre lakossagnak szant EU-s forras... A szolgáltatóknak
Egyebkent ha van 0as hitel es 10e ft felett fogyasztassz akkor erdemes feltetetni! Akkor minimum 0szaldos a hitel vegeig. Utana meg nyerő.
-
axioma
Topikgazda
Alapvetoen nyilvan nem rossz egy gk valaszfal csak attol h ksz-es. A kerdes az, kinek mi a tul 'athallos'. Sztem ahogy a nemetek az alacsonyabb belmag-hoz, az amcsik az athallashoz hozzaszoktak, mas a norma. Raadasul ok eleg rendszeresen atepitenek, aminel elony a ksz fal, itthon erre azert nincs penz h folyamatosan a csaladhoz alakitsak a tereket [na meg nem is 150-200 m2 a kozeposztaly csaladi haza, ahol mar tavolsagok is vannak a helyisegek kozott]. Es hat a ksz-est egy ilyen 'barmit megepitunk' generalosbol nem nezem ki hogy a full profi, akkor mar epitsek ugy amiben rutinjuk van, teglabol. Szerintem, de ez csak egy db velemeny.
-
Sztenly
tag
Szia,
Első kérdésnél még az lehet érdekes, hogy nektek a tesóddal van-e már lakóingatlanotok a neveteken. NAV tud adni részletfizetést...emiatt kérdem.
A kérdés másik felével nincs gyakorlatom. Elvileg a különbözetre kell csak az illeték, de érdekes lehet h valaki 3otok közül adott-e el lakoingatlant az elmúlt 3 évben. vagy tervez-e úgy hogy nem vesz helyette másikat.
Most olvastam olyasmit nemrég h ajándékozás után 5éven belüli eladásnál keletkezhet illeték. Ezért szerzési értéket mindenképp be kell írni az ajándékozásba.
Másik triviális opció,hogy amilyen tul. hányaddal adjátok ezt el, akkor ugyanolyannal vegyétek a következőt.
Második kérdésnél a nyugdíj nem kizáró a JTM szabályok szerint, lehet kell mellé vmi extra biztosíték v kezes, de apósom nyugdíjasként vett fel személyi kölcsönt simán. -
attiati
veterán
Jah, illeték + ügyvéd 5% kapásból. Ez 10 éves megtérülési időtávon 0,5%-kal drágítja a tulajdonlást.
Amortizációra szerintem simán lehet számolni évente egy havi bérleti díjat.
És igen: egyáltalán nem diverzifikált megtakarítás. Az ember belerakja az összes pénzét tőkeáttétellel (hitel), és azon vesz egy darab eszközt.
Úgy látom, hogy sokkal fontosabb az időzítés (árak hol vannak) és hogy mit vesz az ember (mennyire értékálló, egyedi, milyen állapotban van, ár alatt van e), mintsem az, hogy kényszer van vagy beleszeret az ember az adott lakásba. -
|AP|
veterán
de, nincs messze és volt is ebből botrány...
Hivatalosan persze nincs megerősítve, hogy bármilyen komolyabb gondot okozott volna ez, ugyanakkor sosem lehet tudni.
Ez azért is bosszantó, mert egyébként az egyik (ha nem "a") legjobban élhető lakótelep lenne Pesten, jó közlekedéssel, egyre fiatalodó lakóközösséggel és sok zöldfelülettel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest