- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli03
őstag
válasz
Tothgera30 #19798 üzenetére
Nem kell, ahogy axioma írta, csak egy ember nevén lesz szolgáltatás. Sőt, én minden szolgáltatóval el tudtam intézni online, be sem kellett mennem, az aláírt szerződést kellett csak visszapostázni nekik (szóval még nem is kell ott lenni feltétlenül).
-
axioma
Topikgazda
válasz
Tothgera30 #19798 üzenetére
Szerzodni csak egyvalakivel fognak, nem lehet ket ember neven a szolgaltatas. Nalunk ugyan epitkezes volt, de most pont azert van ossze-vissza szolgaltatonkent az 1/2-es tulajdonlasok mellett hogy hol ki a szerzodo, mert mindig aki eppen raert azt a munkafolyamataot intezni annak a neve kerult ra a papirokra.
-
Mauzes
addikt
válasz
Tothgera30 #19772 üzenetére
A nettel az a gond, hogy bizonyos körülmények között addig nem tudsz új netet beköttetni. Nekem Diginél ugyanez volt a gondom...
-
HoTDoG
tag
válasz
Tothgera30 #19764 üzenetére
Egyértelműen nem korrekt, és akkor a legfinomabb kifejezést használtuk.
Tanulság, hogy a fizetési ütemezést a birtokba adáshoz kötjük.
Hasonló szituban (zsírfoltos konyha, sütőbe száradt csirkecomb, döglött rovarok a párkányon, annak ellenére, hogy a szerződésben kitakarított állapot szerepelt, plusz egy redőny nem működött) egy 100-ast levontam a végösszegből utólag, persze megfelelően kommunikálva, lepapírozva. Ügyvédet pedig szintén nem fizetünk ki teljesen előre (pláne ha nem is ismerős), mint ahogy semmilyen szakmunkást. Hiába Dr. előtag és tanult emberek, ugyanúgy tele van kóklerekkel a szakma, mint bármilyen más szakmában. -
Nerd
aktív tag
válasz
Hasonloan jo fej legyel te is ezutan amikor hivatalos levele erkezik meg mindig erre a cimre... szolgaltatoktol tuti fog...
A redony javitas valszeg nem akkora osszeg amin erdemes perelni... a vizet jol tetted hogy atirtad...
-
vacs
veterán
válasz
Kifogtál egy büdös par*szt eladót és egy nem törődöm ügyvédet.
-
updog
őstag
válasz
Tothgera30 #19386 üzenetére
Nekem anno 4 hónapig(!) húzódott az eladó által pártfogolt bérlők kiköltöztetése, két szerződésmódosítás és +1 további "sima" szándéknyilatkozat követte a már megkötött adásvételi szerződést.
És persze a t0ketlen ügyvédünk egyik alkalommal se javasolta a kötbért, hogy ne legyen következő alkalom (lehet nem véletlenül hiszen így neki is mindig fizettem az ügyvédi díjat (igen, csak én fizettem, az eladó elzárkózott ettől)), +4 hónap albérlet pluszköltsége, +rengeteg idegeskedés, valószínűleg jobban jártam volna ha az első alkalommal kérem vissza a foglaló dupláját hogy bocs de nem teljesíted a szerződésben vállaltakat és kabbe.
Nem rémisztgetés, inkább motiváció hogy állj a sarkadra, még akkor is ha nem annyira sürgős a költözés
-
HoTDoG
tag
válasz
Tothgera30 #19398 üzenetére
A kifizetési határidő egy dolog. A birtokbavétel hogyan lett meghatározva és mikorra?
Továbbá "szerződésben és személyesen is jelezte az eladó hogy ő bármikor ki tud költözni". Mit jelent azt, hogy a szerződésben jelezte, hogy bármikor el tud költözni? Hogyan lett ez beleírva?Fentiek alapján ha 06.10 a birtokbavétel időpontja és a szerződésben szerepel, hogy addig gond nélkül átadja, akkor két dolog lehet szerintem.
Az egyik, hogy júni 10-én odaállítasz az ügyvéddel, utalási bizonylatokkal, hogy akkor jöttél átvenni a szerződés és a megállapodottak szerint.
A másik, hogy az ő kérésére írtok egy szerződésmódosítást. Jelzed felé, hogy számodra problémás a 10-15 nap csúszás, így ezt csak kötbérrel tudod megoldani, mert fizetned kell az albit tovább. Ez napi 20-30-50e Ft lesz. Ha így ok neki, akkor részedről aláírod a szerződésmódosítást.Vagy jófej vagy és elengeded neki, miközben ül a kifizetett ingatlanodban
.
-
bilimbalam
tag
válasz
Bézbózütő, vasvilla.
-
válasz
1, Időhúzás: ezt egy barátommal is eljátszották, a vételárat rögtön elverték volna nyaralásra. A napi kb. 12-5k HUF-os kötbér felemlegetése hamar elvette a kedvét a csókának az arcoskodástól.
2, Berendezés: az átadásra hívjátok el az ügyvédet is, és az átadás/átvételi jegyzőkönyvet jó részletesen vezessétek. Ha készültek korábban fotók a lakásról, vagy megmaradtak a hirdetésből, annál jobb, össze lehet vetni az aktuális állapotokkal.
#19385 attiati
Tegnap pont ez volt a téma, csak valaki moderációt kért rá a politikai szál miatt.
Akkor ezért tűntek el a hsz-eim. -
A Zéé
addikt
válasz
meg kell nézni mi a birtokba adás dátuma, és hogy tényleg van-e kötbér.
Az ügyvéd felé jelezném legelőször a problémát, ő biztos el tudja mondani mik a lehetőségek. Neked sajnos fizetni kell még akkor is, ha tudod, hogy nem akarnak kiköltözni, mert különben te szeged meg a szerződésben foglaltakat. Így ha ők nem adják át a szerződésben foglalt időpontra (és így már felmerül az is, hogy állapotban), akkor ők szegik meg a szerződést. Remélhetőleg amit aláírtatok, az rendelkezik az ilyenkor teendőkről. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Szerződésben nincs valami napi kötbér, ami fizetendő, ha nem adja birtokba a megadott dátumig? Az azért szokott ösztönzőleg hatni. Bár, ha így áll hozzá, akkor nem annyira könnyű eset lehet.
Mindenesetre az is eszembe jutott, hogy esetleg időhúzásra játszik úgy, hogy nála legyen a lakás ára is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sweet.tv - internetes TV
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- RAM topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Trollok komolyan
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- iPhone 13 Midnight-128Gb-90% akku-2026.10.05. garancia
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 CHIP / 16GB RAM / 512 SSD / Garancia
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest