- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
PociAti #16308 üzenetére
Eleve egy olyan dologról beszélünk, ami az előnnyel együtt hátrányt is hoz magával. Ilyen dolgokkal számolni kell, bármilyen eszközt is vesz az ember. Pl. autónál is.
Mivel egy mozgatható részről van szó, amibe általában csillapítás nélkül megy fel az erőhatás, szerintem annyira nem meglepő, de kezelhető dolog.
Még ha nem is mindenkinél probléma.
Szerk.:
Mondjuk én továbbra is azt mondom, hogy mindennél fontos a rendszeres karbantartás. Illetve érdemes mindig az útviszonyoknak megfelelően vezetni (rollert is). Mert ezek hiánya sok problémát idézhet elő. -
ρσгτσ
addikt
válasz
PociAti #16172 üzenetére
Na jó, de te körültekintő vagy, és láthatóan érted is amiről beszélsz (/írsz).
Ahogy én látom sokan nem ilyenek. Más mókolásnál sem. Beütik az a keresőbe ami érdekli őket és az első videó/leírás alapján elkezdik csinálni.
Nem törődve azzal, hogy egyébként milyen FW vagy teljesen százas -e az adott szoftver. Pl. német FW.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
PociAti #16146 üzenetére
Ezért is írtam az utolsó bekezdést. Mert nyilván lehet más oka is annak.
Ettől függetlenül ha valami mozog, esetleg nem a tervezett szögben áll, nem úgy illeszkedik, hatással lehet más részére is a rúdnak. Például egy már eleve gyengébb, rossz hegesztésre. Vagy egy másik részét más szögből terheli.
Nyilván rossz anyagoknál, rossz tervezésnél, összeállításnál majdnem mindegy.
Mondjuk így eddigi még rövid rolleres pályafutásom alatt láttam már párszor azt is, hogy egyesek úgy mennek rá az úthibákra (vagy olyan részekre ami nincs teljesen szintben), hogy már nekem fáj. Nyilván elsősorban pálcikákra gondolok. Nem komolyabb gépekre.
Én tegnap 120 kilométer után néztem át a csavarokat, mert volt ami már kissé lazult. Igaz "csak" azon a részen, ahol a kormány csatlakozik a rúdhoz.
-
válasz
PociAti #16094 üzenetére
Tessék, mindjárt egy bestbuy.
hardverapro.hu/apro/xiaomi_mi_electric_scooter_pro_2_elektromos_roller_9/friss.html
150ezerért alig használt Pro 2.
-
válasz
PociAti #16092 üzenetére
Nahát, van már a rollereknek is Hardveraprós oldala?
hardverapro.hu/aprok/egyeb/szabadido_sport/kerekpar/e-bike_e-roller/e-roller/index.html
Köszi a tippet!
-
AliasB
senior tag
válasz
PociAti #15975 üzenetére
Igen a 150ezres árából 50e az akku. Max ha viszed magaddal az akkut de az 3kg ami nem kényelmes. De nem is megoldhatatlan mert inkább csak a nőknek megterhelő nekem nem. Szerencsére sok a kiülős hely. Pl a városligetben a zöld küllő stb. A tescoba pl simán bementem vele
gondolom nem vette észre illetékes mert szólt volna, hogy max toljam és ne bent rollerezzek
mindennek megvannak az előnyei és a hátrányai.
-
AliasB
senior tag
-
Bastee
tag
válasz
PociAti #15855 üzenetére
Nincs baj az árazásukkal, az első import mindig baromi drága. Legtöbbször még nem regisztrált termékként érkezik, extra magas vámköltségekkel, stb. Persze van rá esély, hogy a már készleten lévő termék ára is lemenjen, de amíg az import költségek nem térülnek meg, néha dupla áron is lehet az első pár szállítmány
-
válasz
PociAti #15847 üzenetére
"Ninebot esetén látják a fogyási adatokat, lehet nem éri meg belőle kihozni kisebb verziókat. Majd meglátjuk."
Ez pontosan így lehet.
Valószínűleg az F sorozatból is az F40 fogy pl a legjobban, nem az F30, ill. az F25.
Ezért látják, h ekkora akksi kell bele kb, ezért szerelik ekkorával ezt az új Xiaomit is.Valószínű a G30 65km-es akksija már feleslegesen nagy, lehet ott is az L-es (G30LD, G30LE, G30LP) verziók is szépen fogytak/fogynak, tehát látják, h mekkora akksival érdemes szerelni ezeket.
Így költséghatékonyabb lesz a gyártás, ezért egyelőre csak egy féle 10"-os Xiaomi lesz. -
válasz
PociAti #15852 üzenetére
Én se láttam eddig, csak Nordic írta, azt rákerestem, és valóban kint van a HelloXiaomi oldalán is. Bár árukereső nem adja be még.
Értem, h ennyiért kell árulniuk, de ez így értelmetlen beruházás, akárki is veszi majd meg. Egy 45km-es hatótávú Pro 2-t kap az áráért.
Az mondjuk vicces, h itt a hatótávon fel se tüntették a specifikációk között, pedig sztem azért az az egyik leglényegesebb szempont egy roller esetében:
https://xiaomishop.hu/lifestyle/elektromos_rollerek/xiaomi-electric-scooter-3-lite -
-
Nordik
őstag
-
Casseius
tag
válasz
PociAti #15824 üzenetére
Kiegészítőkön múlna az h ki mit gondol a rollerezésről?
Nem is tudom h viseltem el olyanokat akiknek dudája van gépén nekem meg csengő, így már lehetetlen velük beszélgetni, inkább el is kerülöm őket.
Arra meg külön kíváncsi vagyok hogy beszélgetsz egy nem rolleressel arról hogy milyen motort hogy kéne hajtani, melyik lengéscsillapító jó, hány AH-s és milyen feszültségű aksi a megfelelő, épitési konstrukciók, melyik vezérlő mit tud, kitámasztó vagy telefontartó vagy bármi témába vágó eszközről vagy közlekedési helyzetről. -
Somatom
veterán
válasz
PociAti #15822 üzenetére
De, a roller megadja az alap témát, megvan a közös érdeklődési kör. Mint a kamionosoknál. Kettő elkezd beszélgetni a parkolóban és öt perc múlva már dolgoznak. A f@...nak van kedve hétvégén is a munkáról beszélni.
Azért jobb a roller, mert az többnyire szabadidős tevékenység.
-
Drizzt01
őstag
válasz
PociAti #15797 üzenetére
Mi vettünk a fiamnak egy MI3-as rollert a xiaomishop.hu oldalról 160-ért. Kb 1-1,5 hónap után nem lehetett tölteni. Írtam az ügyfélszolgálatnak, elirányítottak a TMX szerviz futár oldalra. Egyeztettem velük, jöttek érte, mondták max 30 nap. Nem volt annyi. Nem volt javítható, kaptunk egy újat. Semmi probléma nem volt vele. Az is szoftverezve volt, futár előtt visszarakva a gyári, ez is meg lett piszkálva. Nincs gond vele. A fiam max 43-at ment vele, igaz a hatótáv radikálisan csökkent a felére.
-
válasz
PociAti #15792 üzenetére
Ne haragudj, ez nem a Facebook, h kitalálgassak kommenteket.
Tanácsot kértek, pro és kontra érveket felsorakoztatva válaszoltam.
Többen is írhatnának válaszokat, úgy könnyebb lenne a kérdezőnek választania.Ha valaki 100ezerrel többért akar rollert venni egy jó eséllyel soha igénybe nem vett szolgáltatás miatt (garancia), akkor nyugodtan tegye.
Az ilyen "nyugodtabb vagyok a hazai garancia miatt" jellegű szentimentális filozofálásokkal meg nem tudok mit kezdeni.
Ez egy szakmai fórum.Úgy csináltok, mintha a külföldről behozott Segwayek garanciaigényesebbek lennének, mint a hazai vásárlásból származók.
Am sztem az lenne a fair, ha serial alapján idehaza is lehetne gariztatni ezen termékeket. Úgyhogy ennyit a gyártói hozzáállásról.
-
-
buherton
őstag
válasz
PociAti #15730 üzenetére
Ezeket mind le lehetne írni részletesebben. Sőt, aki bevállalja az írást, ő lemérheti saját magán, hogy mennyire is szakértője a témának.
Semennyire nem vagyok otthon a témában és nem tudom hol kezdjem el. Többször is merészkedtem már új területre és a Téma összefoglaló mindig egy jó iránytűnek szolgált számomra, függetlenül attól hogy ki melyik táborba tartozott.
-
DGery
aktív tag
válasz
PociAti #15692 üzenetére
"Ha valakinek van pénze rollerra, akkor legyen pénze erre a pumpára is."
Én ezt úgy fogalmaznám, hogy megfelelő eszközre a felfújtatásához is. Van otthol egy normális kompresszorom, nekem pl ez a pumpa felesleges. Vagy ha valakinek van otthol normális bringapumpája, és veszi a fáradtságot, hogy mondjuk hetente ránéz, szintén nem feltétlen szükséges egy ilyen eszköz beszerzése. Ezekben az esetekben egy normális szeleptoldó is elég lehet.
Ugyanakkor nem vagyok ellene, hogy ha valaki szükségességét érzi, vagy nincs más lehetősége, akkor ne vegyen (és persze én is ajánlom, hogy az újabb verziót)... -
-
phoenix1989
őstag
válasz
PociAti #15683 üzenetére
Ha rá keresel az 1s re maguk leírják mit javítottak.
[Video]
[Termék . ]
De egyébként nagyobb légáramlás, erősebb teljesítmény,és ha jól emlékszem halkabb is lett. Az hogy tapasztalható e használat közben nem tudom mert nekem csak az 1s van , de ha alap felhasználásánál észre sem veszed a különbséget akkor is minek venned a régit ha árban nincs különbség. Roller esetén se a régit ajanlod ha van belőle új típus amin javítottak. -
bexinho23
őstag
válasz
PociAti #15658 üzenetére
#15656phr3ak
Igen, 45 PSI nyugodtan mehet bele. Én 55-ig szoktam nyomni kézi pumpával, mert amikor letekerem és 1,5-2 hét múlva ránézek, akkor 40-et szokott mutatni. Tehát 45-50 körüli PSI értéken lehet a nyomás a használat során. Amúgy az abroncson is írva van, hogy 75 kg-ra max 55 PSI-t javasolnak. Nekem hátitáskával együttesen pont annyi a súlyom. -
Reggie0
félisten
válasz
PociAti #15588 üzenetére
Nem hibas, csak nem erted, pedig egyszeru altalanos iskolas logika az egesz. De elmagyarazom: le van irva a jarmu es a gepjarmu definicioja, amit ideztem is. Ez megfelel az elektromos rollerre. Ezen kivul vannak szabalyok, amelyek azt mondjak, hogy egyes eszkozok nem szamitanak gepjarmunek vagy jarmunek annak ellenere, hogy a jarmu vagy gepjarmu definiciora megfelel ra(lasd smkp, babakocsi, kerekesszek, stb.). Az elektromos rollerre pedig nem talalsz ilyen kivetelt. Tehat az alap szabaly megfelel ra, igy az.
Es igen, ez igy mukodik, hiaba nem kedves neked az igy kapott vegeredmeny.MABISZ-nal egy baromsag amit irnak. Mutasd meg, hogy melyik szabaly alapjan kivetel a 300W alatti e-roller? Nem fogsz ilyet talalni.
#15587 Somatom: A babakocsi nem, benne van a kreszben ez is. A moszkvics jatek pedig mar igen, mivel a gyermekjatekokat kivettek a kivetelek kozul.
-
Revolit
senior tag
válasz
PociAti #15409 üzenetére
Megjott a Ninebot D28E ajandek sisakkal. A sisak az gyerekmeret, vagy csak nagy a fejem (nem kicsi, de nem is szokott gond lenni felnott bukokkal).
Nem volt korabban elektromos rollerem, szoval igazabol nincs mihez hasonlitanom. Ami feltunt, hogy baromira massziv. Minden. A fekkar, a kormany, az osszecsuko klipsz bizbasz. Jol vilagit, csendes, szepen gurul. Palcika rollernek hivjak, lehet ezert is szamitottam kb olyan minosegre, mint labbal hajtos
De tenyleg szilard mint allat. Hatso sarvedo is eleg erosen, jol rogzitve van. Majd kiderul ez is letorik-e hasznalattal, ahogy itt olvastam.
Az app az eleg gagyinak tunik, es amint hatterbe kuldtem alkalmazast elvesztette kapcsolatot, es gondolom adatot se ment. Kulonosebben nem izgat.
15kg a cucc, de nem mondanam komfortosnak amikor kezben kell cipelnem. Illetve ha valami, az a kis rogzito pocok ami a kormanyt osszehajtva tartja szallitasnal, hat nem tudom. Az egyetlen amiben nem vagyok teljesen biztos, hogy nem hagy cserben - de szerencsere ez pont nem menet kozben fenyeget
-
tothjozsi96
addikt
válasz
PociAti #15523 üzenetére
Megfogom próbálni, de kézzel mozgattam és nem kotyogott, nem hiszem hogy ez a baj. Annyit láttam hogy a sárvédőn van egy védő, [kép] a padkával ezt sorjáztam meg, ezt két csavar fogja. Talán azzal lehet a probléma.
Még annyit szeretnék kérdezni hogy a rezgéscsillapító szilikonnak mi értelme? Néztem hogy 1 szettben 3 különböző vastagságú szilikon van [link], ez miért van így hogy különböző méretekben vannak? Esetleg ezek élettartamáról tudnál mondani valamit?
Köszönöm.
-
aelod
veterán
válasz
PociAti #15522 üzenetére
Köszi!
Techsend Electric Scooter Cyber A Pro erről mik a tapasztalatok? Ezt néztem ki első körben.
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
PociAti #15475 üzenetére
Ha 100kg a roller max súlyhatára akkor miért 45 km hatótáv van megadva?
Amikor azt 75kg adják meg.
A te olvasatodban a 100 kg felett ez a roller használhatatlan. Azért adják meg mert erre a súlyra tudják garantálni, hogy mindenféle károsodás nélkül birja a váz, kormány a terhelést akkor is ha leugratsz vele a járdáról is.
Normál használat mellett ( mint mindent) 20-30% nagyobb terhelést is el kell tudni birnia gond nélkül visszont, ha gond lenne nem reklamálhatsz.
Ezért szépítik a hatótávot felfelé a súlyt pedg lefelé. Marketing. Szerinted, hány ember használja 100kg+ felett. És ebből hány törés származott?
Itt inkább azzal kell foglalkozni, hogy 100+ felett már a roller inkább sík terepen és rövidebb etapokra jó az emelkedőket el kell felejteni.
A gyári adatokat mindenki megtudja nézni. Itt a tapasztalatokat kell megosztani és ezért ajánlottam 120kgig a Xiaomi Pro rollert
Csak megemlítem használtam 130kgval is. -
Somatom
veterán
válasz
PociAti #15384 üzenetére
Sztem Te nem érted. Ezek a tapasztalatai, de ma legfeljebb annyiban hasznosak, hogy miért ne vegyünk 8,5" -os kerekű, valamint belsős gumival szerelt rollert. Ma már más módja(i) is vannak a defekt elleni védekezésnek, mint a tömör gumi. Ráadásul ez a matekot is erősen befolyásolja. Annak a ráköltött 130 -nak a jelentős része a gumikkal kapcsolatos javításokra, változtatásokra ment el. Valamint olyan gyártási hibák kiküszöbölésére, amiket azóta a gyártók is megoldottak.
-
Somatom
veterán
válasz
PociAti #15376 üzenetére
Mihez képest kevésbé rossz megoldás? 10-15% hatótávcsökkenés az jó? Egyetlen rollerből általánosít. 10" -on kényelmesebb, mint 8,5" -on és tubelessel nem kap annyi defektet, mint belsőssel. Ha egy 10" -os, tubeless pálcikarollert vett volna, akkor sokkal kevesebbet költött volna defektjavításra és meg sem fordult volna a fejében a tömör gumira cserélés.
-
Miikee
csendes tag
válasz
PociAti #15317 üzenetére
Köszi az észrevételt, bár szerintem ezt kultúraltabban is meg lehet írni, nem úgy, hogy lecseszed a másikat. Sajnos úgy látom, hogy ennek a fórumnak a beszélgetési szinvonala sokszor elég alacsony, így elbúcsúzok Tőletek.
Akiktől pedig eddig normalis tanácsokat kaptam azoknak nagyon köszönöm.
Üdv. Miklós -
-
AliasB
senior tag
válasz
PociAti #15278 üzenetére
Igen a mikroközlekedés szempontjából ez egy nagyon jó alternatíva lenne csak ki kell építeni az infrastruktúrát is hozzá. Akkor pedig ha kiépítenek rendes utakat hozzá nem jelent problémát a kis kerék sem. Csak hát ez nálunk nem megy olyan könnyen, mint máshol ahol az utak is tükörsimák itt meg, mint ha bomba robbant volna olyanok. És ezek a dolgok nem a közeljövőben fognak változni az biztos
Még a járdák is katasztrófális állapotban vannak ahol jelenleg gurulnak velük.
-
Somatom
veterán
válasz
PociAti #15242 üzenetére
Ha nem szarnád le, hogy mi van Németországban, akkor nem írnál ilyen hülyeségeket. Láttad a dobozt a képen? A német áruházakban már eleve így veszed a rollert. Én itthon vettem, ezért kellett külön elmennem. Sztem elintézhettem volna online is, de nekem így egyszerűbb volt. Helyi autóklub kirendeltség, húsz perc alatt megvolt az egész. Azért tartott ilyen sokáig, mert a rollerem adatait fel kellett vinniük a rendszerbe. Milyen gyártási procedúra? Egy tasakból kivett a "csinovnyik" csaj egy matricát, bepötyögte a gépbe a rajta látható "rendszámot", majd átadta a matricát, én meg felragasztottam. Senki sem cseszett el egy napot az életéből. A rendszer működik, egyszerű, mint a faék. Németországban is emberek élnek. Ha nekik ez megy, akkor nekünk miért ne mehetne?
-
válasz
PociAti #15211 üzenetére
Pálcikarollerek közt:
Xiaomi Mi 3 - 30km 150ezer
Xiaomi Pro 2 - 45km 200ezer
Segway G30P - 65km ~230ezer (30km/h)Ez utóbbi picivel erősebb, és hátsó kerekes, de idehaza 300ezerért nem éri meg.
Kuponokkal össze lehet hozni kevesebből, a maradékból meg vehetsz rá lengéscsillapítót.A nagyobbakat nem ismerem, majd ajánl más; de pl.az E-Twow nem árul a kinézett Kugoohoz hasonló tudásút annyiért, amennyiért keresel?
-
R a y
senior tag
válasz
PociAti #15207 üzenetére
Elműs(MVM) vagyok, és ezért ha gyors számítást kell végezni áramfogyasztással, akkor mindig 36-37 ft-tal számolok. Úgyis rájön rendszerhasználati díj stb. 10000%osan hajszálpontos összegadat ügysem fog kijönni.
De ha 55, vagy 50, vagy 60 Ftra jön ki 100 km, akkor is elhanyagolható (szerintem) mert egy nagyságrend. -
saril
senior tag
válasz
PociAti #15143 üzenetére
[link] ezt ki is hagytad, tehát 3 fajta márka alatt is árulják, ergo újra arra utal, hogy nem lehet annyira szar, mint ahogy te azt próbálod beállítani, 1/3 áron jobb mint a két ajánlott típus, ennyi.
Azt hogy ugyan az a fos első legéscsillapító van alatta amit a monorim árul, a lőtéri kutyát nem érdekli, mivel a drága látos xiaomin és g30-on van bármi ilyen? ja NINCS
Lehet itt jönni a sok bullshittel amit te tolsz, szíved joga, de ahogy és amit írtam itt, hogy én 100kg vagyok és mindennaposként használnom, elég hamar előjönnek a hibák a vázban, HA lesznek! majd arról is írok ha ez történik!
Szóval a tanusítvánnyal kitörölheted ha szénné ráz a gép
Nem lehet testreszabni szoftveresen, remélem azért ennek örülsz, bár én azon kívül amit régen le is írtam (hogy adagolhatóbb lehetne az elektromos fékezése) annak örülnék, már testreszabhatóság nekem nem kell, két mód 20 és 30kph, tempomat, elektromos lakat és kész, végtelenül egyszerü, ezért szeretem, és ennek a kijelzője sem ázik be, nem kell rá venni utólag semmit, meg nem kell leragasztanom semmivel... -
Tamás9x
őstag
válasz
PociAti #14995 üzenetére
Ez a te véleményed, de vannak piaci szabályok amiket meg*** nem lehet
Ez most nem jött be be nekik, a konkurencia malmára hajtották a szelet ennyi
Nem újkeletű a dolog, sajnálom, hogy erről nem akarsz tudomást venni.
"A Pro a saját család alapmodelljéhez képest pro. Nem pedig fölötte lévő kategóriában mozgó eszközökhöz képest."
Igen tudjon többet mint a Pro 2
ennyi. De ha már sóherek aksi ügyben akkor legalább legyen benne egy 1-2A-es töltő ami kompenzál, munka közben feltöl...
-
Tamás9x
őstag
válasz
PociAti #14993 üzenetére
Nem, hanem, hogy túllépjen az előző modelken, mint ahogy eddig is tette, a pro szériákban, ami jelenleg nem sikerült
Az aksi kapacitás növelése nem egy nagy dolog, főleg, hogy eddig 2400-2600mAh körüli cellákat használt, és a jelenlegi csúcs 3500mAh
Ha 45-ről 50km-re emeli a hatótávot, már teljesült is volna a kritérium
E-helyett "teljesítményt" növelt 700W-ig ami vicc, mert 1250W-ig lehet amúgy is szoftveresen emelni, a platni az dícséretes, , a kerekek már nem inkább egy első teleszkóp. De így úgy néz ki ezzel várni kella köv generációig, talán, vagy mégse.
Nem a 4-es számmal van itt gond, hanem ami utánna van a "Pro"...
ha nem lenne ott az a 3 betű, akkor nem hisztizne senki, mint ahogy a BMW-nél is az "M"
-
saril
senior tag
válasz
PociAti #14868 üzenetére
Akkor le kell hogy írjam az egyértelműt, ÚJRA, állandóan a g30 valamelyik fajtáját vagy a xiaomi-t toljátok, hogy milyen csúcsszuperek, namost ezekből nem olyan sok van, így tehát lehet csinálni belőle ide egy összefoglaló oldalt amit a paraszt ha rákattint erre a forumra azonnal meglát mert rögzítve van az első oldalot, itt felül, itt mindent szájbarágósan kell leírni, még ezt is...
-
Drizzt01
őstag
válasz
PociAti #14842 üzenetére
Én hátsókerekessel kezdtem, de kapott egy motort előre is. Ég és föld a kettő. Így két motorral sokkal dinamikusabban gyorsul( nyilván a közel dupla watt is közrejátszik), a kanyarokba sokkal stabilabb. Igaz, kanyarban nem szabad nyelezni, mert el is dobja magát, szóval csak ésszel. De a legjobb döntés volt részemről a dualosítás. Nyilván jelenleg az aku a gyengébb láncszem( gyári 13Ah) de nem sokkal rövidült a hatótáv. 1 motor 1000w 35km/h 3. fokozat 25km—— 2motor 1800W 35km/h 2. fokozat 27-30km
-
Somatom
veterán
válasz
PociAti #14842 üzenetére
Az autók teljesen más tészta. Kétkerekűeknél nem nevezném elterjedtnek. Hol van egy roller tömegközéppontja, ha rajta áll az ember? Sztem ott, ahova a súlyát helyezi. Én igyekszem hátra helyezni. Nem a hajtás miatt, hanem azért, mert kicsi a kerék és egy úthiba esetén így nagyobb az esélyem, hogy perec nélkül megúszom.
Ami a vezetékelést illeti, elöl többet kell ráhagyni a kormány mozgathatósága miatt. Hátul fixebb a vezeték és jobban elrejthető. -
saril
senior tag
válasz
PociAti #14842 üzenetére
Az első kerék hajtás autóknál azért IS terjed annyira el mert az emberek nem tudják lekezelni a túlkormányzást, hátsó kerekeseknél ez jobban fent áll, viszont az alulkormányozottságtól "nem" lepődnek meg annyira és a menetbiztonsági rendszerek is hamarabb megfogják az autót emiatt.
-
válasz
PociAti #14842 üzenetére
Kb ugyanaz lehet a helyzet, mint az autóknál.
Olcsóbb az elsőkerék meghajtást kialakítani, mint a hátsó kerekest, pláne az összkerekest.Hátránya meg elhanyagolható.
És ugyanúgy, ahogy autóból is terepre összkerekest illik venni, rollerböl is érdemes dimbes-dombos tájakon való használatra vagy hátsókerekest, vagy esetleg összkerekest venni, bár ez utóbbi azért elég ritka.
(Ez utóbbit a pálcikarollerekre értettem.) -
-
Casseius
tag
válasz
PociAti #14744 üzenetére
Nem próbálom bebizonyítani hogy ugyanolyan biztonságos lenne mert természetesen nem, de a legtöbb helyzetben minimális az eltérés, és itt nem egy körforgalomra gondolok persze vagy egy rossz minőségű útra, de az egyszerűbb helyzeteket meg lehet oldani vele, nyilván nem ez az ideális, de a semminél bőven jobb.
Tervben van normális index felszerelése de nem egyszerű mert a kerékpáros cuccokat nem nagyon lehet felfogatni és vagy nappali forgalomban észrevehetetlenek.
Én motoros irányjelzőket készülök majd felfuratni ami közvetlen az aksiról kapna áramot, csak ott még ki kell gondolni hogy milyen módon tudom aktiválni, ehhez már nekem kevés a tudásom majd bemegyek vmi motoros szervizbe és ott megpróbálom kideríteni h miként lehetséges az elgondolásom -
Casseius
tag
válasz
PociAti #14711 üzenetére
Ma pont erről beszéltünk haverral, próbaképp mentünk egy jó hosszú 40km-es távot Xiaomikkal, a táv több mint felét egy lábbal tettem meg autós forgalomban, margitszigeten tömegben, körúton biciklisávban és belvárosban kisutcákkal tarkítva mindezt sokszor 45km/ó feletti sebességgel semmilyen problémát nem okozott azt leszámítva hogy kicsit elfáradt az a lábam amin álltam, tehát ha nekem 45-50el nem okoz problémát a folyamatos egylábazás akkor az átlag Xiaomisnak 10x 5 mp-re 25-ös sebességnél miért okozna?
A kalimpálás szót szerintem meg kéne nézned az értelmező szótárban, ha kitartod a lábad az semmiképp az, és érdekes mód rajtad kívül a többi autós nagyrészt érti mit akarok, persze azzal nehéz mit kezdeni ha valaki meggyőződésből értetlen.
Ui.: Harley-n hány embert láttál pl kézzel jelezni? Ott is ugyanúgy lábat használnak. -
Casseius
tag
válasz
PociAti #14705 üzenetére
Ha bal oldalon van és jobbra fordulsz akkor el kell engedni, és azon a semmilyen jelzés nem segít, mindig abból kell kiindulni hogy mindenki el akar ütni
Nem kell kalimpálni, simán kirakod, semmilyen instabilitás nincs, a súlypontod ugyanott van, veszélytelen, belvárosban sok bringafutár is ezt használja mert hátán a mázsás dobozzal nehéz kart lengetni.
Motoroknál is ugyanez a teendő ha elromlik az irányjelződ és tanítják is h ezt kell tenned. -
-
Joshi
titán
válasz
PociAti #14531 üzenetére
Ez hülyeség, nekem még soha nem volt ilyen gondom legyen az akármilyen tölthető készülék. Az hogy arra figyeljen valaki hogy 100%-os feltöltésnél levegye a töltőről, az kb nem életszerű. Ha neked tönkrement ez miatt az aksid, akkor gagyi készüléked volt, vagy meghibásodott a töltésvezérlőd.
-
saril
senior tag
válasz
PociAti #14489 üzenetére
A lényeg a rossz járda és útminőségen és a 100kg-os súlyomon van, ha ezt elbírja egy átlagos ~80kg-os embernek sosem lesz vele baja, még akkor sem ha minőségi szórás lehet benne, amit én most még kétlek, de ha eltörik alattam akkor majd ráérek meghasonulni és igazat adni nektek, addig hajtom az igazam
Nem árt kihangsúlyozni hogy a xiaomi drágább és nincs első (még ilyen gagyi) teleszkópja sem, tehát még egy súlyos plusz kiadás ha olyan komfortot akarsz a xaiomikkal mint ami nekem ezzel a kis "gagyi"-val van gyárilag, hopsz...
-
zazenke
őstag
válasz
PociAti #14435 üzenetére
ja a munkahelyemen én is használok ilyen kiszedőt sajnos nem mindíg van siker vele.. A lényeg hogy központosan elő kell fúrni neki és óramutató irányával ellentétesen beletekerni a kiszedőt mivel balmenetes . Egyre jobban beleszorul és megindítja a beletört csavarszárat is magával. Ez az ideális eset mert van hogy annyira megvan szorulva a csavar hogy beletörik a csavarkiszedő is . De ha sikerül megfúrni központosan akkor nem hinném hogy itt ilyen gond lenne. Ha nem használtak menetrögzítőt még azt is eltudom képzelni hogy a csavar fej lefúrása után a csavar szárát egyszerűen egy valamilyen hegyesebb tárgyal ki lehet körkörösen járatni . Azt is meg lehet próbálni hogy valamilyen pont méretes bitfejet először beleütni az imbuszcsavar belső kúlcsnyílásába. pl torx fejet . Lehet hogy lefúrás nélkül is kilehet még hajtani így . Ez is attól függ hogy be van e rohadva a csavar vagy meg van e rögzítve. Sőt olyat is láttam már egy autószerelőnél hogy egy laposvágó élével körkörös irányba kalapáccsal ütve kiforgatta a csavart vagy legalább is megindította és utána már egy fogóval ráfogott a csavar fejére mintha fogat húzna is kiforgatta.
-
Reggie0
félisten
válasz
PociAti #14406 üzenetére
Peldaul: 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet 2. melleklet
Itt az SMKP nemzeti kategoriaban is van definialva("M" kategoria), ami nem az EU-s rendeletre hivatkozik, bar azzal kb. megegyezo az M kategoria muszaki speckoja(a nemzetkoziben L1e kategoriaskent lehet megtalalni). Viszont igy ebben nincs az ulohelyrol szo, azaz egyarant vonatkozik az ulohellyel rendelkezo es azzal nem rendelkezo jarmuvekre.
-
Somatom
veterán
válasz
PociAti #14405 üzenetére
A többi országból csak infómorzsáim vannak. A franciáknál rászálltak a hekkelt verdákra, durván büntetik, ha 25 fölött tud a gép (a pedelec is). Azt saját szememmel láttam, hogy Bécsben a rendőr csikorgó kerekekkel pördült egy roller után, ami szemmel láthatóan nem 25 -tel ment.
-
Reggie0
félisten
válasz
PociAti #14406 üzenetére
Ez az ulessel rendelkezes az egyetlen buktato a dolgon, de ez jogilag elegge hezagos kerdes, ugyanis az ules megletet egyedul EU-s rendelet igenyli, viszont ennek a bevonasa a magyar rendeletekbe megkerdojelezheto, hiszen sokszor csak az EU-s rendeletbol 1-2 tablazatra vagy adatra hivatkozik, es nem az EU-s rendeletnek megfelelosegre, igy franc se tudja mi van. Valoszinuleg ahany biro annyi ertelmezes lesz.
Ezert kene az uj szabalyozas, hogy vegre egyertelmu legyen a dolog. -
Reggie0
félisten
válasz
PociAti #14377 üzenetére
De az nem minosul elektromos kerekparnak a mostani szabalyok szerint, hanem SMKP-nak.
A baj az, hogy a koznyelv mast ert elektromos kerekparon, mint a kresz+kohem rendeletek. Egy kerekpar nem attol lesz elektromos kerekpar, hogy ugy nez ki, mint egy kerekpar es villanymotor van benne. Ezzel az erovel hol a hatar az elektromos motor es az elektromos kerekpar kozott? Jobban elore kell dolni rajta, mas szogben all az elso villa, vastagab a vaz?
Az SMKP egy kulon muszaki kategoria most is, lehet akar elektormos, akar belso egesu motorral szerelt. SMKP=kis szutyok motorral szerelt, viszonylag lassu jarmu. Azaz nem tud 50-et menni, 4kW/50ccm alatti motorral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple Watch
- Milyen videókártyát?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 24 Hours of Le Mans
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI Air 2s drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest