- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- One mobilszolgáltatások
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
FingR86
őstag
üdv nektek.
kérdésem az lenne
adott kukirin roller
és van két 48v 15Ah akksi
közösítve lenne egy y kábellel.
ez eddig okes.
lehet a töltő kábelüket is kozositeni? -
PociAti
őstag
válasz
andrys83 #29134 üzenetére
A Xiaomi 4 Pro Gen 2-t már a Brightway gyártja, kizártnak tarom hogy arra valaki a közeljövőben módosított szoftvert tegyen, vagy valahogy megpiszkálja azt.
Ha csak a Xiaominál egy szoftverfrissítéssel nem teszik ismét elérhetővé a Cruise Controlt, akkor nem lesz rajta.
-
PociAti
őstag
válasz
DigitXT #29133 üzenetére
Persze, mindenki érti, csak mindenki másként érti.
Ez vele az egyik legfőbb baj.
Helyette normálisan is definiálni lehetne ki mire gondol. Cikk írójának sikerült.A cikkre áttérve szeretek a statisztikák mélyére ásni, mert abból eddig mindig az derült ki, hogy a legtöbb balesetet a bérrolleresek szenvedik el, és azt is jellemzően este. És általában már nem szomjasak.
Viszont másoknak balesetet okozó rolleresekre vonatkozóan valószínűleg nagyon más lenne az arány. Sok nyomulós kretén használ olyan rollert, amit nem tud uralni, nem megfelelő módon és nem megfelelő helyen használja. Ezen rollerek teljesítménye és sebessége bőven meghaladják a bérrollerek paramétereit.
Ez a cikk elég gyenge lett, igazából semmit nem tudni a lényegről, amiről elvileg szólnia kellett volna. Helyette jól fel lett "habosítva" érintőlegesen kapcsolódó anyaggal.
-
andrys83
aktív tag
Sziasztok.Olvasgatok folyamatosan.Scooter 4pro gen 2 rollerem van.Olvasom a tempomatot.Sehogy nem lehet rá varázsolni? Nagyon zavar engem is hogy nincs.
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti #29132 üzenetére
Rollerekről beszéltek általában, és hogy az elterjedtségük növekedése együtt jár a balesetek számának növekedésével. Ez tiszta sor. Ellenberger ez a rengeteg roller azért nagyon nem mind legalább 4000W körüli cucc, amivel el lehet érni a 70-80 km órás sebességet, szóval amikor a rendőr ezzel példálózik, akkor minimum csúsztat. Ezt a kretén kifejezést meg (rajtad kívül) mindenki érti, hogy a(z amúgy általad preferált) kisebb teljesítményű, lassabb, könnyebb rollerekre használják. Amikből valószínűleg statisztikailag nagyságrendekkel több fut a magyar utakon is, mint a nagyokból. Tudod, ezek azok, amikre várhatóan kerékpáros szabályok vonatkoznak majd. A többire meg mehet a sisak (amit úgy ellenzel), jogsi, stb. Teljesen jogosan. Az 1000W korrekt, a 35 kg dettó, a 25 km/h megint értelmezhető végsebesség határ, mert úgy elméletileg maximum annyival tud gyalogost gázolni, vagy önmagában elesni. (Arról semmit nem mond, hogy ha elgázolják a rollerest, mekkorát repül, de hát az élet veszélyes, a gyalogosok sem járnak motoros ruhában.
)
-
DigitXT
félisten
A rolleresek kétszer annyi balesetet okoznak, mint amennyinek a károsultjai
Azért keverednek a fogalmak rendesen: 70-80 km/h elérhető? Pálcikával?
Vagy már az jellemző, hogy a jogsi nélküli gyerekek millás gépeken csapatják?
Meg aztán sisak használat: épeszű ember nagy rolleren használ sisakot...
Az, hogy valaki mégsem, így szétcsapja a fejét, felfogható kiválasztódásnak is.
Nyilván szomorú dolog, adott esetben nem kell az állampolgár belátására bízni! -
DigitXT
félisten
válasz
Tangerine #29114 üzenetére
valószínűleg megoldható lenne valahogy
Persze, én is levettem egy ilyen mutatóujjas szarról a kart, majd a félmarkolatos gázkar vezetékét beforrasztottam a NYÁK-on a hall szenzor helyére, probléma megoldva... Amúgy melegen ajánlott, ha már átalakítás, optimalizálás (tuning), akkor az ember eleve vegyen egy használható gázkart, mert amit szerencsétlenkednek néhányan a hüvelykujjassal, azt próbálván "meghekkelni", hogy pontosabb, vagy kényelmesebb legyen a használata, hááát... Még feltalálják a végén a félmarkolatost. Nyilván nem triviális bekötni egy másik gázkart a gyári helyére, kell hozzá minimum egy forrasztópáka, és hát a vízállóságot is tönkre lehet vele vágni, ha úgy van, szóval nem azt mondom, hogy ezt kell "mindenkinek" csinálni, csak szomorú ilyeneket olvasni, hogy minden hátulütője ellenére kényszerből muszáj használni, mert hát az a gyári...Megjegyzem, láttam én már gyáriban is gázmarkolatot (konkrétan pl. az Adventure gyári markolatát is), habár az teli markolatos volt, ami motoron tökéletes, hiszen azon stabilan ülsz, de rolleren problémás lehet, mert forog az egész, nincs fix része, így nem is sokáig használtam, sőt...
(Pedig az speciel kijelzővel egybe volt építve, szóval ilyen is van, gyáriban, mondjuk annak már a sebességmérője nem működött, a vételkor, így kb. semmi információval nem szolgált, szóval nem veszítettem semmit azzal, hogy ment a levesbe...) Ha viszont megvan a félmarkolatos gázkar, és simán meg tudod tartani tetszőleges állásban, akkor rögtön rájössz, hogy semmi szükség tempomatra, amit előnynek soroltak, hogy stabilabban lehet fogni a kormányt, ha nem kell a gázkart nyomni, húzni, semmis, hiszen stabilan fogod a markolatot, a tenyered alatt a félmarkolatos gázkarral.
És ha vissza kell engedni, így icipicit lazítasz a fogáson, már vissza is húzta a rugó, kész, nem kell semmit "pöccintgetni", mindig azt csinálja a roller, amit akarsz, pont.
Ennél szerintem nincs jobb/biztonságosabb megoldás. (Már amennyire egy mondatban leírni/látni azt, hogy roller és biztonságos nem mosolyogtatja meg az úri közönséget.)
nem kompenzálná, hogyha lejtő vagy emelkedő következik
Ha meg tudsz tartani adott gázállást (nyélgáztól eltérőt mondjuk nehéz NEM félmarkolatossal), azt onnantól adott célsebességnek veszi, és csak emiatt kompenzálja, ha emelkedni kezd, mert el akarja érni a célt. Ez semmiben nem változna, ha az Arduino tartaná meg helyetted a gázt. Más lenne a helyzet, ha úgy működne a vezérlő, mint tetszőleges belsőégésű motoros gépjármű gázpedálja, ami az adott motorteljesítményt állítja (lényegében), ami persze amint beáll az egyensúlyi helyzet, "lefordítható" sebesség értékre, ám ha pl. emelkedni kezd, akkor vagy jobban beletaposol (a sebességtartás érdekében), vagy lassulni fog, és alacsonyabb sebességen stabilizálódni. Ilyen esetben nem lehetne tempomatnak hívni egy gázállás megtartó elektronikát: amiért rolleren mégis működik, az pont a vezérlők idióta működése, hogy a gázállás nekik egy célsebesség... Miközben átlag pálcikát az ember digitálisan vezet, mert annyira nem akar menni, hogy folyton nyelezni kell. (Kis túlzással.) Komolyabb rollereken viszont ez a viselkedés életveszélyes, amikor csak finoman akarnál menni, le is veszed mondjuk 1-esbe, de nem, akkor is odavágja a maximum erőt, ha lenyelezed, csak a végsebességet szabályozza le. Mentem egy próbakört egy ilyennel, de borzalom: na ezeket a vezérlőket szokta "Joe" szakmányban kukázni, és berakni helyette valami értelmeset, amivel vezethető is lesz a roller, és nem akarja folyton megölni a használót, csak hogy elkápráztassa...
Bizonyos modelleken úgy "kompenzálják" ezt a viselkedést, hogy a vezérlő ugyan érzékeli, hogy lenyelezted, csak van egy felfutási görbéje a gáz jelnek, ami mondjuk 2 mp alatt megy csak végig 0-100% közt, így nem fog hanyatt vágni indulásnál... Cserébe teljesen életszerűtlen a működés, lomhának érződik az indulás. (Inokim OXO-ra írták, hogy ilyen jellegű a vezérlése, és emiatt "idegesítő" a viselkedése.) Szerintem minden olyan megoldás veszélyes, ami a vezető utasítását felülbírálja, legyen az tempomat, vagy egy ilyen "lassan felfutó" gázgörbe. Oké, hogy van, amikor a vezető hülye, és olyan utasítást ad, ami boruláshoz vezet, de más esetben meg pont nem, az a válasz kellene a borulás elkerüléséhez, ami ha nem jön, akkor baj van. Két keréken ugyanis egyensúlyvesztést okoz, ha gázzal akarod kiegyenesíteni a dőlést, de a hajtás nem érkezik, amikor kéne. Borultam már motorral amiatt, mert véletlenül üresbe rúgtam, és kanyarodásnál gázadásra csak felpörögött a motor, de nem indult el, és kész volt az eldőlés. Rollernél nyilván nem fog ilyen történni, csak mondom, hogy annak a híve vagyok, hogy ne pofázzon bele. Kivéve persze akkor, amikor konkrétan segít a belepofázás, pl. TCS vagy ABS. Előbbit sajnos nem tudtam soha kipróbálni, igaz, hátsó kerék hajtás esetén kevésbé jellemző, hogy elforgassa, utóbbi viszont kiválóan működött, amikor analóg e-fékem volt hátul. Mindezt a VESC-nek köszönhetően. Tudott finoman is fékezni, meg nagyon komolyan is, az akkut rendesen töltve, végül belépett a tárcsafék is, amivel ha együtt blokkolt a kerék, az e-fék értelemszerűen megszűnt, visszatapadt, megint jött az e-fék hozzá, szóval megvalósult az ABS hatás, és stabil maradt a roller eltúlzott fékezésnél is. Nem használtam ki, de párszor szándékosan kipróbáltam és tetszett, nagyon hasznosnak találtam. Első keréken lenne persze az igazi, de ott meg éppen nem volt motor. Sajnos. (Ha lett volna, nem törik ki a küllő/kerék, de ez már egy másik történet.
)
-
DigitXT
félisten
-
DigitXT
félisten
válasz
AndrewTdi #29126 üzenetére
Méretet le tudod venni? Nagyon speckó nem lehet, csak talán nem metrikus. (Én kérek elnézést, hogy nem mértük meg. Azt hittem simán bringás. Kugoo S1-ben ugyanis az, az FLJ-ben viszont már mélyhornyú metrikus volt. Ebbe, ránézésre valami a kettő között, burkolata van, de közben vékony, kúpos.
)
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Kugoo G2 Prohoz keresek kormánycsapágyat, de nem igazán találok beszerzési lehetőséget. Tudnátok nekem linkelni (akár aliexpresről is) megfelelőt?Esetleg bicikli boltban lehet kapni, vagy ahhoz túl speckó? -
PociAti
őstag
válasz
Kikike #29119 üzenetére
DroiDMester javaslata szerint ne használd a rollert kerékpárúton, hanem menj be az autósok közé.
Ha egy típusnál az emelkedő miatt nehezen áll be a sebességtartás, az több okra visszavezethető. Lehet hogy ingadozik közben a sebesség, vagy figyeli a motor teljesítményt is, és azonos sebesség tartásához egyre nagyobb teljesítményre lenne szüksége.
Megoldás az lehet, ha a tempomat aktiválási idejét az eredeti 5 másodpercről kisebbre állítod, vagy a megengedhető sebességingadozás mértékét megnöveled. (A fix sebességen tartás nem azt jelenti, hogy 5 másodpercen át 20,0 km/h legyen a sebességed, hanem 20,0 +/- 1 km/h. Ebből lehetne mondjuk 20 +/- 3 km/h-t csinálni és a 5 másodpercet 3-ra csökkenteni. De ez már mind a CFW, a Custom Firmware része, amit majd rá kell tölteni a rollerra.)
Vagy ahogy #29123-ben Dr. Szilikát is írta, (a gázkar) a jeladó szögelfordulását figyeli. Azon pedig kéztartással lehet segíteni, ne hüvelykujjal nyomd le a gázkart, hanem markolj rá, mivel az stabilabb pozíciót eredményez a köztes állásokban is, nem csak akkor, amikor tövig húzod.
-
Kikike
tag
válasz
DroiDMester #29120 üzenetére
Félreérted. Ennek az elődjével, ami papíron ugyanezt tudja 7000km-t mentem. Gyakran zsákos építő anyagot is szállítok vele az +50kg az én 90kg-om mellé és így is felmegy bárhol (amerre járok). Nagyon szuper ez a roller. Ezért vettünk egy másikat is, hogy feleségemnek is legyen. De ez az "új" minimálisan lassabb (27km/h vs. 25km/h) mintha picit gyengébb is lenne és a tempomat a legkisebb emelkedőn (kb. 1%os) sem kapcsol be.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Kikike #29119 üzenetére
Szoftveres kérdés elvileg, nekem a 350 W-os az emelkedőn is bekapcsol, de nem a pillanatnyi sebességet figyeli, csak a jeladó szögelfordulását.
Tehát elindulok az emelkedőn és ütközésig húzom, pár másodperc múlva tempomat aktív és ezt az adott fokozat végsebességre értelmezi. Azaz utána még addig gyorsít, míg (erejéből telhetően) azt eléri, ha tudja. Ha például 50 %-ra be tudom feszíteni, hogy ne mozduljon el, akkor az lesz a célsebesség és így tovább.
Egyébként itt mutatja az ember, hogy a kis vacak még szigorúbb parton sem adja fel, de én ennyire azért nem szoktam kínozni, forrósodik a motor, nem biztos, hogy megéri:
-
-
-
Kikike
tag
válasz
PociAti #29117 üzenetére
Igen, ezt én sem tudom, hogy mitől lehetett bekapcsolni. A kapcsoló a másik appban is. ott volt, de nem lehetett aktiválni.
Én Xiaomi m365 és Ninebot g30 Max gen1.-et használok évek óta. Valóban nem kapcsol be a tempomat extrém emelkedőn de az a baj, hogy ezen az újabb g30 max-on enyhe emelkedőn sem kapcsol. Erre nincs valamilyen "hack"? -
PociAti
őstag
válasz
Kikike #29116 üzenetére
Nem teljesen világos, hogy akkor mi váltotta ki a célt, lényeg ha működik.
Tempomatot nehéz emelkedőn vagy lejtőn tesztelni. Enyhébb lejtőszögbeli változások, vagy a motor erejének elfogyása is elég ahhoz, hogy ne kapcsoljon be a tempomat.
Sík terepen működnie kell.Közben megnéztem a Xiaomi 1S rolleremnél hogyan van a régi, 2.1.1-es appal, és Tools menüben ott van a Cruise Control bekapcsolási lehetőség. (Bár ez ennél a firmware változatnál még a gyári app-ban is benne volt, és talán csak az appból vették ki a bekapcsolás lehetőségét, így nem gyári appal továbbra is bekapcsolható.)
-
Kikike
tag
válasz
PociAti #29112 üzenetére
Na megvolt a teszt. Érdekesen működik.
Mit csináltam: Még mielőtt a fórumba írtam volna egy YouTube videó alapján "XiaoFlasher" nevű appal régiót váltottam. Elvileg sikeres volt (az app azt írja a régióra, hogy "US") a gyakorlatban viszont semmi nem változott (nem nőtt a végsebesség, nem volt tepomat).
Ezután írtam a fórumba. Feltelepítettem a "ScooterHacking Utility" appot, majd megpróbáltam a tempomatot bekapcsolni. És láss csodát, bekapcsolt.
Most sikerült egy próbakört menni. Felemás a működése: lejtőnek bekapcsol, emelkedőnek nem. -
Tangerine
senior tag
válasz
DigitXT #29110 üzenetére
Így sokkal finomabban vezethetővé válik a roller...
Valaki írta, hogy olyat szeretne, hogy NE csak sebességkorlát legyen a fokozatSzerintem pont az ellenkezőjét akarja ( [link] ), hogy kis fokozatban is menjen fel a hegyre, ne kelljen 2-3-ba tenni, előtte, hogy felmenjen. Azaz maximum erő sebességlimittel. Ez is megoldható lenne.
-
Tangerine
senior tag
válasz
DigitXT #29110 üzenetére
Attól függ hol akarsz belenyúlni. Ami a hall szenzorból kijön, az sima analóg jel,
feszültség, tiszta sor.
Igen, itt gondoltam belenyúlni a jelbe.
Ellenben azt legtöbbször a kijelző digitalizálja, és az ECU
felé már binárisan megy a gázállás,
Na erre nem is gondoltam. Így bonyolódik a dolog, mert nálam egyben van a gázkar és a kijelző (LT01). Lehet a NYÁK-on át kellene vágni a szenzor kimenetet, de valószínűleg megoldható lenne valahogy.
. (Eleve a
tempomat nem hamisítja meg a gázállást: az ECU "tudja", hogy elvetted a gázt,
de leszarja, ha éppen úgy gondolja, hogy aktivizálni kellett a sebességtartást...)
Én meg pont ezt tenném, meghamisítani a gázállást az arduinóval. Ez lenne a legegyszerűbb. Persze ilyenkor nem kompenzálná, hogyha lejtő vagy emelkedő következik, de erre tennék 1-1 plusz/mínusz gombot.
Az Arduino amúgy natívan nem sima analóg jelet ad ki, PWM-mel operál. (Nem
biztos, hogy szeretné az ECU, s kellemetlen a debuggolást az árokban kezdni.)Igen, erre is gondoltam, mindenképpen tennék a kimenetre egy DAC-ot. Egy ilyen filléres DAC-ot [link] már használtam egy projektben, szerintem itt is megfelelne.
Én is híve vagyok a DIY-nek, jópofa dolog az építés a tuningolás, programozás,
ám mindezt forgalomba engedni problémás lehet. Akkor már inkább egy VESC!
Az is paraméterezhető, programozható, igaz alapból nincs hozzá kijelző, de, ha
nagyon benne vagy a témában, írhatsz egy fordító protokollt akár Arduinoval.
Ennyire nem vagyok sajnos benne a témában, ezt a VESC-et nem is ismerem. Csak arduinóval foglalkoztam pár éve egy keveset, csak hobbi szinten. Azzal szerintem meg tudnám csinálni.
-
-
PociAti
őstag
válasz
Kikike #29111 üzenetére
Igazából azt írtam, hogy első lépésként ellenőrizd le melyik vezérlő van benne.
De ha sikerült megoldani az jó hír. Gyakorlatban is kipróbáltad, tényleg működik a tempomat?Engem ez a típus nem érint, viszont érdekel hogy mit is csináltál. És vannak itt, akik szintén Ninebot Max G30-al rendelkeznek, számukra hasznos lehet.
----
Arra azért figyelj oda, hogy a gyári applikációval ne frissítsd a firmware-t!
És ha most régió átírási módszerrel (szériaszám megváltoztatásával) váltottál US/Global változatra, akkor a visszalépés nem olyan egyértelmű. Voltak akik német régióban (és 20 km/h sebességen) ragadtak utána.
Ebben a 27 perces videóban elég részletesen végigveszi a srác a Config menüt, ahol elkészítheted az egyedi firmware-t hozzá, amire lecserélheted (Flash-elheted) az eredetit.
-
DigitXT
félisten
válasz
Tangerine #29108 üzenetére
Attól függ hol akarsz belenyúlni. Ami a hall szenzorból kijön, az sima analóg jel,
feszültség, tiszta sor. Ellenben azt legtöbbször a kijelző digitalizálja, és az ECU
felé már binárisan megy a gázállás, a többi paraméterrel egyetemben. (Eleve a
tempomat nem hamisítja meg a gázállást: az ECU "tudja", hogy elvetted a gázt,
de leszarja, ha éppen úgy gondolja, hogy aktivizálni kellett a sebességtartást...)"Normális" vezérlőkön van külön kapcsoló a tempomatra, ha kell bekapcsolod...
Az Arduino amúgy natívan nem sima analóg jelet ad ki, PWM-mel operál. (Nem
biztos, hogy szeretné az ECU, s kellemetlen a debuggolást az árokban kezdni.)Én is híve vagyok a DIY-nek, jópofa dolog az építés a tuningolás, programozás,
ám mindezt forgalomba engedni problémás lehet. Akkor már inkább egy VESC!
Az is paraméterezhető, programozható, igaz alapból nincs hozzá kijelző, de, ha
nagyon benne vagy a témában, írhatsz egy fordító protokollt akár Arduinoval.
(A VESC is soros porton kommunikál, a kijelző is a legtöbb esetben, így a kettő
közé berakható egy fordító, és akkor működhet a gyári kijelző egy VESC-kel.
Ez amúgy egy tök jópofa kihívásnak hangzik. Lehet még piaci igény is lenne rá:
eleve a VESC tud FOC kontrollt, így csendesebb mint az átlag trapézos hajtás,
tud nyomatékra szabályozni, így sokkal finomabban vezethetővé válik a roller...
Valaki írta, hogy olyat szeretne, hogy NE csak sebességkorlát legyen a fokozat:
hát a VESC-en ilyen eleve nincs, emulálni lehet a gázállást manipulálva, szóval
valóban gyengébb lesz 1-esben, mint 3-asban. A sebességkorlát külön téma...)Ui: viszont ha már VESC, ott is beüthet bármi gebasz: az áramtalanító kapcsoló
hasznos ötlet... Gyengébb rollereken nem kritikus, de ha elszabadulna többezer
watt, abból akár komoly baleset is lehet. Én pl. konkrétan egy motoros kapcsoló
vészleállítóját használtam áramtalanításra, nem volt rá szükség. De bármi lehet. -
PociAti
őstag
válasz
Tangerine #29106 üzenetére
Sokkal egyszerűbb dolgokat, pl, bennük lévő funkciók kinyerését sem sikerül megoldani a nemzetközi változatoknál. Plusz elemekkel való kiegészítés az már túlmutat azon, mint amelyik irányba mennek a gyári fejlesztések. A Xiaomi MJA1 biztonsági chipekkel szerelt rollerekbe pedig valószínűleg soha az életben nem fognak tudni belenyúlni.
Valószínűleg a régi Xiaomi M365 rollerekből adtak el a világon a legtöbbet. Akkor még nem igazán léteztek más rollerek, és nagyon sokan mai napig ezt klónozzák. Nos ezekhez a Xiaomi rollerekhez létezik nyílt forráskódú szoftver.
https://github.com/Koxx3/SmartESC_STM32_v3/tree/v0.5
Ennek jelenleg 135 fork-ja (ága) van a GitHub-on és a mai napig csiszolgatják. Ezeknél megoldható lenne az eredeti vezérlőbe beletenni az indexet és egyéb funkciókat. -
PociAti
őstag
válasz
Kikike #29103 üzenetére
A 2020-as gyártással szerencséd van, mert 2021 - 2022 fordulóján tértek át az SMT32-es chipről a AT32-es chipekre. Utóbbinál. a 2. generációs vezérlőknél a chipből hiányzik a hagyományos boot rész.
A ScooterHacking Utility-t kell letöltened, telepítsd fel a telefonodra, csatlakozz a rollerhez és ellenőrizd le mit írnak a "Hardvare details" résznél.
DRV: max_DRV_STM32xxxxxxx esetén könnyebb dolgod lesz.
Viszont DRV: max_DRV_AT32xxxxxxx a második generációs vezérlőt jelöli, és a hagyományos ST-LINK módszer nem működik.Először ezen az egyszerű ellenőrzésen kell túlesni.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
front3r #29100 üzenetére
Nekem a 350 W-os rolleren nincs is ilyen különbség, tiéd erősebb, ott ez extra, ezek szerint.
Nekem meg balkézre kellene egy váltó, amivel a módok között le-fel tudnék kapcsolni. Ahogy most van, a középső power gombbal váltani vicckategória. Nem azt mondom, hogy sokat befolyásol, de van egy kerékpárút, ahol egyszerűbb lenne 20-as korláttal nyomni, míg máshol hadd szóljon a 30-as szédítő(?) tempó.
Hogy az indexről ne is beszéljek, egy képpel szemléltetve (hasonló és fekete):
A gombot egyszer megnyomom, villog az index. Ha ismét megnyomom, akkor nem. Ez még semmi, a gombok csak a "gáz" alapállásában nyomhatók meg, hiszen amikor elfordul, a mikrokapcsoló marad állva, így persze nincs átfedés.
Ebben a formában az indexet használni nem tudom, mert sok esetben tempós haladás közben kellene rányomni, de pont akkor nem lehet. Sőt, megnyomása még a tempomatot is kilövi, ami szintén nem kívánt hatásokkal jár, adott forgalmi helyzetben.
Megoldáson gondolkodtam persze, de egyelőre ez van. Pedig nem lenne rossz:
A lámpa érdekes megoldása, a hátsó tengelycsavar körül van egy hajlékony LED-szalag beszerkesztve.
-
Kikike
tag
Jó nagy vita kerekedett.
Mint valaki írta, nincs olyan roller amin ne lehetne kikapcsolni. Aki nem szereti ne használja. Én viszont ~13.000km-en keresztül használtem. Nagyon szeretném továbbra is.
Megnéztem, a típusa: ”ninebot KickScooter MAX G30E II”
2020as gyártás
Ha valakinek van ilyesmiben tapasztalata és ezt átadhatná úgy, hogy a hozzám hasonló, rollert sosem piszkált ember is megértse azt megköszönném. -
PociAti
őstag
válasz
Tangerine #29101 üzenetére
Minden módszernek is vannak hátrányai.
Egyre több rollernél terjed a 2 gombos bekapcsolási mód.Nálam az segített, hogy levettem a temomat bekapcsolási idejét, így szinte mindig bekapcsol. Soha nem kell azon gondolkodnom, most másik gombbal bekapcsoltam-e. A lassítási szándékra minden alkalommal rápöccintek a gázra. Pont olyan természetes, minthogy fékezési szándékra behúzom a féket.
Valamilyen visszajelzés talán mindegyik rolleren van. Viszont nem sokat ér, ha nincs a látóteredben. Ezek a LED-ek pedig lent vannak a kormányon.
-
Tangerine
senior tag
válasz
DroiDMester #29095 üzenetére
Jó lenne az a tempomat, ha lenne hozzá egy ki-bekapcsoló gomb, amivel én kapcsolom be amikor akarom. Továbbá kellene egy visszajelző LED, hogy mikor aktív.
Így nekem sem kell, hogy magától bekapcsol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest