Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
newwave0507
üzenetére
Hát a Kugoo az Kugoo.
Van akinek bejött, van akiknek meg eltörött a váz, (vagy más baja lett).Állítólag az újabb KuKirin sorozat már jobb.
A Kugoo megpróbálta a nagyobb rollerek tudását lehozni ebbe az ársávba. Hát ez lett belöle.
-
Genova1983
tag
válasz
Genova1983
üzenetére
Sziasztok!
A Ninebot F40i és az F2 között gondolkoztam,végül vettem egy F2 plus-t. Úgy voltam vele,hogy az a kevés felár megéri a plusz hatótávot és a picit nagyobb teljesítményt.
Így pár nap után meg vagyok elégedve vele. Hatótáv-para nincs, a kb. 12km napi szakaszomon 25% a fogyasztás 87 kg terheléssel D-ben és S-ben hajtva.
Az index is jól használható,kézre áll.
Egyedül a kijelző amit napsütésben nem annyira lehet látni Szerintem egy monokróm display is bőven elég lenne.
Remélem sokáig ki fog szolgálni a roller. -
newwave0507
aktív tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
És mi a véleményed róla ? megbízható roller ?
-
-
ridiculous
aktív tag
válasz
H2o-pok
üzenetére
Nem ártana kicsit utánanézni a dolgoknak mielőtt butaságokat írsz.
Az Okai csak ennyire noname:
Egyik-másik brand ismerősen csenghet.
..de ha te mondod akkor noname. 
Felesleges hozzá hasonlítani az Aovo, Techsend, iScooter meg többi "fantázianevű" klónokat mert közel sem az a minőség és tapasztalat áll mögöttük mint példának okáért az Okai - nál. -
válasz
newwave0507
üzenetére
Ebben az ársávban csak a Kugoo van ilyen tudással.

-
H2o-pok
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Az okai,niu, meg a többi hasonló is noname,mégis vannak rá hozzászólások,vélemények. Mert szerintem nem minden noname , vagy fantázia nevű termék gagyi, csak épp sokan nem ismerik. Az alis termékek 80% noname,mégis rengetegen megveszik, és használják.
-
DigitXT
félisten
válasz
zoltanz
üzenetére
Zavart érzek az erőben. Eleve nem szabadna úgy összekötni két akkut,
hogy a feszültségük jelentősen eltér, mert az a kiegyenlítő áram marha
nagy lehet, ami tönkreteheti a BMS-t és/vagy extrém melegedéssel jár.De ha ezen már túl vagy (azaz együtt mozog a két akku), onnantól csak
kisebb, nem veszélyes kiegyenlítő áramok lehetségesek: pontosan mi a
panasz?
Te kötötted be a rendszert? (Érted, hogy kellene működnie?)
Ha lehúzod a töltőt, mégis milyen töltésre számítasz? Nem is kell lennie. -
newwave0507
aktív tag
Sziasztok!
Nagyjából 300.000-ig szeretnék vásárolni rollert. Kugoo G2 Max-ot néztem ki. Tudnátok esetleg véleményt mondani róla ? Köszönöm szépen. Vagy ha esetleg van ebben az árkategóriában másik roller, ami jobb, azt is megköszönöm.
-
pourri
aktív tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
"Zárat vettél már? Végül milyet választottál?"
Nem vettem még semmilyet, sajnos mostanában a munka az összes időm elveszi.
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
"áram fog folyni), együtt kellene mozogniuk, a kapacitás arányában.)"
Együtt mozog már. Mikor nincs hálózati töltön, és a hatótáv novelő elöször került bele, a gyári töltötte, kiegyenlítette.
Kipróbáltam, lehúzom a hálózati töltőt, (80%) nem történik kiegyenlítés (2A ról 0 leszh egyből.) Tehát nemértem miért megy ezekkel a 3A töltő.
-
H2o-pok
senior tag
válasz
PociAti
üzenetére
Kiváncsi leszek küldik e. Mivel leltár miatt hétfőn dolgozzák fel a megrendeléseket. De szerintem az elsők közt voltam, mert tegnap de. még 149 volt, és du láttam én is hogy akciós lett. Amugy árukereső sem, hozza a listábam 119 ért,szóval aki nem nézte a hivatalos oldalt,az nem tudhatta hogy olcsóbb lett.
-
PociAti
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Finoman szólva sem etikus hozzáállás.
Amikor az Aldi akciósan árulta, akkor olyan alacsony árat kínálták, amit az Árukereső árdiagramja szerint soha senki előtte nem adott. Májusban még 175k volt a legalacsonyabb ár, a 140k nagyon jó ajánlat volt, főleg annak tükrében, hogy a kategóriájának legjobb járműve.Ez a 120k-s ár nekem "gyanús" abból a szempontból, hogy a minőséget tekintve nem nagyon maradhat rajta haszna a cégnek (forgalmazónak). Feltételezésem szerint vagy anyacég erőlteti az eladásokat. Ilyet akkor szokás csinálni, ha egy cég kellő tőkével rendelkezik (le tud mondani a profitról), és be akar törni egy piacra. (2023-as termékről van szó, beragadt készletről nem igazán beszélhetünk.)
Az árazás azért is meglepő, mert normál esetben piac a jól sikerült termékeket fel szokta árazni, ha magasabb összegen is elviszik a készletet.A másik, hogy ha a visszaküldés mellett döntesz, akkor előtte informálódj az okai.hu oldal üzemeltetőinél a készletről. Ne maradj két szék között! Az sem kizárt, hogy szűk készlettel rendelkeznek és ezt szórják ki bevezető áron.
-
H2o-pok
senior tag
Amugy még egy érdekes, és fontos dolog a Niu val kapcsolatban.
14 féle védelmet építettek az elektromos rendszerbe.
Túltöltés elleni védelem,Túlterhelés elleni védelem, Kisütés előtti vezérlés, Egyensúlyi üzemmód (a cellák töltésénél), Töltési túláram elleni védelem, Kisülési túláram elleni védelem, Kisülési közbeni alacsony hőmérséklet elleni védelem, Kisülési közbeni magas hőmérséklet elleni védelem, Töltés közbeni magas hő elleni védelem, Töltés közbeni alacsony hőmérséklet elleni védelem, Vezeték szakadás miatti zárlat elleni védelem, 1 volt alatti töltés tiltása, Kisütés közben töltés tiltása, Kisülési rövidzár elleni védelem.
Plusz az aksi UL biztonsági minősitést kapot,az otthoni, esetleges hibák miatti tűz ellen. Azért ezek a biztonsági intézkedések kicsit megnyutatók, persze sosem lehet tudni,bármilyen hiba előfordulhat. De senki nem szeretné hogy leégjen a lakása,háza.
(Megjegyzem, 18 éve dolgozok M.O legnagyobb nyákgyártó cégnél, sokszor komoly pl. dron elektronikák, műholdas , Porsche, Airbus, Boing stb cuccokat gyártunk, láttam már nagyon sok zárlatos,leégett, elektronikát, aksit. -
Ciccuka
veterán
Ez vajon milyen lehet

Mobilos Geekbuying App ajándékba 10 G-Coin-t (ami 10 USD)
Kupon: NNNSKDHDBR160800 magyar pénz (459.62 USD) legalábbis ennyit írt ki a végén
2-fél változata van: Lutri, hogy a teleszkóposat vagy a merev villásat küldikKérdés,hogy:
Mennyire lehet megbízható konstrukció
Mennyire lehet majd évek múlva alkatrészt kapni
Mi használódik el rajta, mi megy majd tönkre biztosanBemutató
Olyan sok videó nincs róla, 2021-ben jelent meg, ha jól látom és 2023-ben frissítettek rajta
Gyártó oldalánMáshol is van ilyen, de ott nincs kupon jelenleg: Banggood
A kábelek tömítései, eléggé lehangolóan néznek ki már a reklámfotókon is.
Indexeket ezekre miért nem raknak? -
H2o-pok
senior tag
Az Aovo esmax ról van valakinek tapasztalat? 200e az ára. Az f40i 189 ért van.
Másik dolog, több helyen irták hogy a segway support gyakorlatilag "nem létezik". Ugye ez kicsit el veszi az ember kedvét a márkától, függetlenül attól,hogy megbizhatónak mondják sokam. Pl a niu supportját nagyon dicsérik mindenhol, ha volt is gond a termékkel, hibás kijelző,töltő, azonnal küldték. -
bigdady
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
2 hónap elállás? Járműre más szabályok vannak
-
balintka
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
A G2-vel csak a súlya a bajom, amúgy "egyértelmű" választás lenne. Az F2 Pro meg a G30 nagyjából egy súly, csak 2 kilóval nehezebb a mostani gépemnél, de egy 1,5x-es súlyt már nem szívesen vállalnék be.
A G2 itthon ahogy nézem, bőven 300e felett van, gondolom ott is 270-280 lesz minimum, bár nem tudom, mennyivel olcsóbb a dhgate.
Jocy: Köszönöm a tapasztalatok megosztását. Eddig az F2 Pro volt a "befutó", csak ilyen árért nagyon megtetszett a G30, úgyhogy nem tudom, mi legyen...
-
válasz
H2o-pok
üzenetére
Az F40i is jó roller, nyugodtan választhatod magadnak. Legalább index is van már rajta.
Hatótáv viszont inkább csak 25 (25km/h-s tempóval), mint 30km.A G30 nem sokkal több, azt azért szoktuk ajánlgatni, mert ár/értékben a tulajdonságait tekintve bestbuy.
A D viszont piros, ahogy írtad is, hát ez ilyen.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ami a Youtubeos videókat illeti, Pociati tökéletesen összefoglalta, amit én is írni akartam róluk.
1. Aki érdekelt abban, h NIU rollereket eladjon, az csak csupa szépet és jót fog a Youtubeos videójában mondani róla.
2. Egy laikus feltesz egy ismertetőt "teszt" néven, az még nem jelent sokat.Roller szervizesek véleményét kellene kikérni, mennyire ismert szervizes szemmel.
-
-
Jocy
aktív tag
válasz
balintka
üzenetére
Szia!
Nekem F2 Pro van, és a harmadik emeletre viszem fel mikor tölteni akarom. Nem vagyok már fiatal, (46) de ez a súly még vállalható szerintem. Meg hát nem papírból van a járgány, eddig úgy tűnik egy jól öszerakott strapabíró jószág lesz. Ár/érték arányban én úgy gondolom, hogy jó választás. Az én 93 kilómmal 40 Km-t el tudok menni vele normál módban használva, nagyrészt sík terepen, kisebb emelkedő mellett.. -
pourri
aktív tag
Sziasztok. Ha már az OKAI neon lite-ról esett szó. Olvastam, hogy a szokásosnál kicsit alacsonyabb kormánymagassággal rendelkezik. 190 cm magas ember számára is kényelmes vele menni? Kinek mi a tapasztalata?
-
-
DigitXT
félisten
válasz
zoltanz
üzenetére
Nem tudom, milyen hatótáv növelő akkut használsz.
Ha csak egy
kisebb kiegészítőt, akkor simán lehet 2:1 az eloszlás, töltés közben.
(Ha egyforma a kettő, akkor viszont atipikus az ilyesmi... Valamelyik
akku döglődik ha így van, mert a párhuzamosítás miatt a feszük kb.
mindig megegyezik (azért csak kb., mert ha eltér, akkor kiegyenlítő
áram fog folyni), együtt kellene mozogniuk, a kapacitás arányában.) -
balintka
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Augusztusban meg akartam lépni a cserét. G2 is tetszene, persze
. Ez a 2 hónap tuti?Annak viszont +6 kg a súlya, ahogy nézem. 18 kg feletti gépet nem igazán akarok... Az E45E se könnyű már a 16-tal.
-
Silentfrog
veterán
válasz
ridiculous
üzenetére
Egy hete jött meg az Alditól, 2 hónap elállás van, szerintem visszaküldöm, 20K az mégiscsak 20K .
Rendelek a linkelt oldalról. -
-
balintka
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Talán a hatótáv, 100 kg vagyok, az E45E elég gyorsan merül alattam. Ráadásul az 300W-os, annál a 350-es is bőven jobb. Egyedül a "teleszkóp" hiánya ami zavar, de a nagyobb kerék lehet kompenzálná.
-
-
balintka
addikt
Max G30 vagy F2 Pro közül melyiket választanátok? A dhgate-es G30 ár elég jó, gondolkodóba estem.
-
PociAti
őstag
válasz
ridiculous
üzenetére
Erre a rollerre 150k-s áron is valaki (talán pont te) azt írtad, hogy ezen az áron a kategóriájában a legjobb vétel.
Aztán Aldiban megjelent 140k-ért, és most 120k!Amúgy korbácsolás járna az okai.hu webadminisztrátorának.
Weboldal címe:
https://okai.hu/termek/okai-neon-lite-fekete/A weblap címe:
title OKAI NEON LIGHT elektromos roller /titleegyéb meta infó:
content="OKAI NEON LIGHT e roller kiemelkedő minden ..."Termék neve:
OKAI NEON LITENem csak a kerékméretekkel megy a kavarás, meg az adatok helytelen átvétele, de még a nevét se tudják mindenhol rendesen leírni.
-
H2o-pok
senior tag
válasz
ridiculous
üzenetére
Igen itt. Az es20 is olcsóbb, viszont kerekei és egyéb dolgok miatt most jobb vétel a lite.
-
H2o-pok
senior tag
Köszi srácok, igy talán tudok dönteni, igaz a segway nagyon sok tipusa van. Talán a D sorozat kilőve,mivel piros. De még igy is marad,kicsit el is vagyok veszve benne,olyan sok van. De már csak nekem kell,mivel pont ma az okai neon lite ot 149 ről akciózták 119 re. Igy 1 órája rendeltem is 1 fehéret páromnak.
-
-
ridiculous
aktív tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Thunder már nagyon sokszor mondtam hogy rosszul jegyzed be az Okai - hoz a kereket.
Mindig átvariálsz valamit benne helytelenül.
..így a helyes:
Okai:
Neon Lite........300W 30km 7800mAh
Tömlő nélküli "önjavítós" kerekek 9"
Tárcsafék hátulNeon...............300W 40km 9800mAh
Tömlős kerék elöl 8.5"
Tömör gumi hátul + rugó 8.5"
Tárcsafék hátulNeon Pro.........350W 60km 14700mAh
Tömlős kerekek 10"
Tárcsafék hátul*látom javítottad is, így már okés
-
válasz
H2o-pok
üzenetére
Ezek a márkásabb pálcikarollerek, így már eligazodsz:
Xiaomi
8.5"-os kerék
Essential.........250W 20km (max 20km/h)
1S....................250W 30km
Mi 3 Lite..........300W 20km (dobfék)
Mi 3.................300W 30km
Pro 2...............300W 45km
Tömlős gumik
Tárcsafék hátul10"-os kerék:
4 Lite...............300W 20km
4......................300W 30km
4 Pro...............350W 45km
Tömlő nélküli, "zselés" gumik
Tárcsafék hátul4 Ultra.......500W 70km (48V)
Dobfék elöl
Hátsókerék hajtás
LengéscsillapítókKorábbi modellek új nevei:
M187 = Essential
M365 = 1S (kifutott)
M365 Pro = Pro2Segway - 10"-os kerék
F sorozat:
F25.............250W 20km (tömlős gumik)
F30.............300W 30km
F40.............350W 40km
Tárcsafék hátulF25i..............300W 20km (tömlős gumik)
F40i..............350W 40km
+ IndexF65i..............400W 45km
Dobfék elöl
Hátsókerék hajtás
Index
Szélesített trepniF2 sorozat:
F2...............400W 30km
F2 Plus.......400W 50km
F2 Pro.........450W 55km (elöl lengéscsill)
Tárcsafék elöl
Hátsókerék hajtás
IndexD sorozat:
D18.............250W 18km
D28.............300W 28km
D38.............350W 38km
Tömlős gumik
Dobfék hátulMax sorozat:
G30............350W 65km
G30LE........350W 45km
Dobfék elöl
Hátsókerék-hajtás
G65........450/600W 65km (Ausztrál)
G2..........450/900W 65km
Lengéscsillapítók
IndexOkai:
Neon Lite........300W 30km 7800mAh
Tömlő nélküli "önjavítós" kerekek 9"
Tárcsafék hátulNeon...............300W 40km 9800mAh
Tömlős kerék elöl 8.5"
Tömör gumi hátul + rugó 8.5"
Tárcsafék hátulNeon Pro.........350W 60km 14700mAh
Tömlős kerekek 10"
Tárcsafék hátulAz árakat az árukeresőn meg tudod nézni.
Hatótáv életszerű használattal általában kb a 2/3-a, fele a feltüntetettnek, ezzel számoljál.
A 10"-os kerekű rollerek jobban csillapítják az úthibákat.
A dobfék is teljesen jó fék, amiatt nyugodtan lehet választani dobfékes rollert, nem sokkal rosszabbak, mint a tárcsafékesek.
A belső gumi nélkülieknél egy hibafaktorral talán kevesebb van, (az nem tud előfordulni, h a nem megfelelő keréknyomás miatt a belső gumi kidörzsölődik a külsőhöz hozzáérve).
Emelkedőkön a nagyobb motoros, nagyobb akksis jobban megy mint a kisebb motoros, kisebb akksis.
Lengéscsillapítót lehet utólag szerelni rájuk, ha szükséges. (Sharkset, Konyk, Monorim) -
PociAti
őstag
válasz
H2o-pok
üzenetére
Eddig nem igazán nézegettem NIU KQi2 videókat.
De ahogy mondod, meglepően sok videó van róla a YouTube-on. Viszont a kicsomagolós videók, és azok a bemutató videók, melyek végén (kupon kódokra hivatkozva) vásárlásra buzdítanak, azok nem sokat érnek. Anyagi érdekük van abban, hogy megnézd a videót és annál is több abban, hogy megvedd, tehát csupa jót fognak mondani róla, és a hitelesség látszata miatt hintenek csak el pár kritikus megjegyzést.Viszont szerencsére találni update videót 1.000 km megtétele után,
valamint egy két részes szétszerelős videót szintén a NIU KQi2 Pro modellről.Még így se túl sok infó, de kiindulási alapnak egész jó. A magyar szerviz háttérnek is olvass utána, ha komolyan gondolkozol rajta.
-
fradi81
veterán
xiaomi appból ha törlöm a rollert, egy másik ember már hozzá tudja adni a saját fiókjához ugye?
-
Kicsit off de hátha tudtok segíteni. Vettünk a születendő gyerekeknek egy komolyabb iker babakocsit.(használtan) (Mountain buggy duet) Gyárilag levegős kerekek vannak rajta, de az előző tulaj lecserélte tömörre, mert le szokott ereszteni. A roller pumpával felfújtam kb 3-4 hete maxra amit írt, most meg már mindegyik laposabb, mint volt. Nincsenek fent a babakocsin csak simán az oldalukon fekszenek. Ez normális hogy ennyit ereszt, ha nem akkor ki bajuk lehet?
-
-
bordi10
senior tag
Skacok! Aránylag jó árban jutnék hozzá egy Xiaomi Pro 4-hez.
Jelenleg tudja a cruise controlt vagy sem mindenféle mókolás nélkül? köszi -
PociAti
őstag
válasz
H2o-pok
üzenetére
Az itt feltett kérdésben a szubjektivitás volt talán a fő probléma: "Ja, és jól nézzen ki."
Annyira eltérőek az ízlések, hogy erre nincs egyértelmű válasz.Felhoztad példának a Niu KQi3 sport rollert, melynek ormótlanul nagy az első villája és a tapasú utáni sárvédője. De talán nem is ezzel van a fő probléma, hanem hogy kevés tapasztalat gyűlt össze róla. Lehet akár a világ legjobb rollere is, ha csak nagyon kevés ember ismeri, és azok nem olvassák ezt a fórumot.
Kinézetre az F40I kevésbé megosztó, mint a D38 azzal a piros festéssel.
Az általad felsorolt termékek közül a Segway Ninebot F40I ajánlott roller.
A OKAI Neon ES20 helyett meg inkább a kisebb hatótávú OKAI Neon Lite (ES10) rendelkezik jó tulajdonságokkal (pneumatikus kerekekkel) és kategóriájában igazán kedvező árral. Ja is nagyon menőn néz.
-
DigitXT
félisten
válasz
zoltanz
üzenetére
Ha ez csak hatótávnövelés, és két azonos feszültségű akkuról van szó,
akkor nincs értelme annak, hogy "utána". Párhuzamosan vannak kötve:
ha a gyári 2A-t vesz fel, és 3A töltő, akkor valóban 1A megy a másikba.A miheztartás végett, én pl. nem szívesen építek akkut "buta" BMS-sel,
mert bármi gebasz van, nagyon sokat ér a kinyerhető diagnosztikai infó.
(A gyári Xiaomi is "okos", tehát egy csomó infót ad az akku állapotáról.) -
H2o-pok
senior tag
Üdv
Ha már az előző kérdésemre nem tudott senki válaszolni, igy másképp tenném fel a kérdésem.
220e ft ig,melyik ninebot verziót tudnátok ajánlani? F40i és d38 at néztem,de tudom van nagyon sok tipusa. Ahogy olvasgatom, van itt jó sok tapasztalt tulajdonos, akik mögött már van jó pár 100km. Nagy elvárásom nincs,max annyi hogy a 25-30km távot tudja a 83 kilómmal, és legyen megbizható,ne essen szét fél év mulva. Persze más tipust is elfogadok.
Köszi -
st6969
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Valóban megfordult a fejemben, hogy selejt szériát is eladnak valamennyi %-ban, abból ha páran elfogadják, hogy maguk intézzék a javítást, már jól járt a cég.
Van ennek többféle formája: pl. az eladó feltesz egy online piactérre egy kis értékű dolgot, irreálisan alacsony áron. Mondjuk egy pólót 1$-ért. 1000 ember megrendeli, de senki nem kap semmit. Az emberek nagy része legyint, 1$ veszteség belefér, többe kerül az ideje, hogy megreklamálja. 10%-a megreklamálja, vissza is kapja az 1$-t. Mindenki örül. Az eladó keresett így is 900$-t. De legyen 50%-a reklamáló, akkor is megvan 500$.
Bízom a Paypal-ban (Geekbuyingban kevésbé). Az viszont egyértelműen beigazolódott, hogy nagyértékű cuccot csakis itthonról, megfelelő háttérrel rendelkező cégtől, még ha drágább is.
Köszönöm a támogatásod
-
PociAti
őstag
válasz
st6969
üzenetére
Cseppet sem iróniából írtam, kifejezetten érdekel!
Típusszám alapján próbáltam utána nézni a BMS-nek azokon a csatornákon, ahol mozgok, nincs eredmény. Majd önmagában a BMS-re is rá fogok keresni, és azokon vadászom majd a típusszámokat.
Az ehhez hasonló, csökkentett supporttal rendelkező akciós vásárlásokkal szemben vannak előfeltételezéseim. Ilyen akciós kereskedési láncokba gyanúsan gyakran csúsznak be olyan termékek, amikkel nincs minden rendben. És még azt sem tartom kizártnak, hogy egyes magyar kisebb kereskedők ilyen termékeket értékesítenek.
Más szempontból is érdekel az ügy. Nemrég olvastam egy Nobel-díjas közgazdász könyvét, ahol a kockázatvállalás volt ez egyik téma. Például: elménk erősebben reagál a veszteségre, mint a nyereségre (ezt hívják veszteségkerülésnek). Ez nem csak a szerencsejátéknál fontos, de sikerült megértetni velem, hogy egyes esetekbe (jellemzően az USA-ban) miért kötnek a bíróságon vádalkut. Hiába van mondjuk 90-95% esélyük a nyerésre, de annak lehetősége, hogy ha tárgyalásra kerülne az ügy, és valami formai hiba vagy egyéb apróság miatt elbuknának az eléggé megviselné őket. (Sérülne az igazság érzetük.) Ellenben ha a másik oldalnak nagyon kicsi az esélye, 5-10%, akkor hajlamos kockáztatni, mivel nem fél a bukástól.
Hogy miért nem OFF írom ezt? Mert másoknak is meg kellene érteni mit jelent kockázatos helyről olcsóbban vásárolni. Ilyenkor is hasonló folyamatok zajlanak le. Ha nincs probléma, akkor tényleg jó üzletet kötött az illető, de ha rossz, akkor azt az időveszteséget és kínlódásos folyamatot is be kellene árazni, amin végig megy a pórul járt vevő, nem csak az anyagi különbséget. És nem csak azoknak az eseteknek szabadna napvilágot látni, amikor valaki jól járt, és magas lóról szólja le azokat, akik (nagy magyar kereskedőtől) drágábban vásárolják meg ugyanazt a terméket.
Nem pontos számokat használva, de ha mondjuk egy termék 200k-ba kerülne itthon, külföldről 150k, és minden tizedik problémás, akkor is ha a teljes képet nézzük, akkor 9×50k, azaz 450k megtakarítás van a termékeken. Bőven több, mint egy termék ára.
Viszont az az egy, aki megszívta, nos azt kevésbé boldogítja. Főleg ha anyagilag nem is áll túl jól, és ezért ment bele a kockáztatásba. És ha a végén vissza is fizetik a vételárat, közben azért csak voltak költségei, a forint is romolhatott. Szinte képtelenség bukta nélkül kijönni belőle.st6969 neked kitartást! Próbáld a legtöbb pozitívumot kihozni belőle. Tényleg irónia nélkül írom, de ha minden jól alakul, akkor ingyen szétszedhettél egy rollert, és supporttal kapcsolatos ügyintézésben is olyan rutinod lett, amivel (szerencsére) kevesen rendelkezünk. Ki tudja legközelebb mikor jön jól ez a tapasztalat.
-
st6969
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
-
balintka
addikt
Segway-Ninebot rolleres sisakja van valakinek? Vélemény róla?
-
Reggie0
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Igen, ha kerik a megbontast, akkor nincs gond.
-
Reggie0
félisten
válasz
st6969
üzenetére
Ilyen esetben az en erdekemben szepen fellepett a paypal. Meg sem vartak, hogy igazoljam, hogy feladtam a rollerr, mar visszakaptam a penzt. En dhgate-rol rendeltem es hasonloan szar volt a roller, igaz az kugoo volt. Az eljaras kb. ugyanez volt, 1-2 naponta valaszoltak egy emailt, ket het alatt 0 haladas es csak szervizelest emlegettek en meg cseret kertem minimum.
Viszont en nem bontottam meg a rollert, lehet ebbe bele tudnak majd kotni. -
st6969
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Per pillanat ott tartunk, miután megírták, hogy menjek a Ninebot céghez, visszakérdeztem, hogy ki fogja viselni annak a költségét? Válasz nem érkezett.
Utána hogy chaten is jeleztem, hogy elfogadhatatlan ez a support, legyenek szívesek cselekedni.
Válasz: forduljak az after-sales csoporthoz.
Én: velük nem jutottam semmire, van nyitott ticketem, de nem vagyok megelégedve a supporttal.
Válasz: OK, akkor szól nekik, hogy válaszoljanak
Én: válasz van, megfelelő support nincs!!!
Válasz: OK, holnap válaszolni fognak.
Időhúzás, mellébeszélés. Ezt még megvárom, utána paypal-hoz fordulok, nem tudom, mit reméljek.
Azzal eddig is tisztában voltam, hogy ha Kínából rendelek valamit, akkor a garancia nem létezik, bármit mondanak. Ezt kockázatnak tekintem az alacsonyabb árért cserébe. De arra nem számítottam, hogy eleve hibásat küldenek. Bicskanyitogató, hogy visszaküldési/visszacserélési/visszafizetési biztosítást is fizettem. Az is mekkora lehúzás.Ha csak irónikusan értetted, hogy számoljak be a fejleményekről, akkor elnézést, töröltethetem a hsz-t, ha nem fér meg
Ellenben, ha bárminek is utánanézel, ami segíthet, azt hálásan köszönöm (nekem guglira erre az alaplapra nulla találatot dobott, nem sok reményem van
)Arra az esetre, ha nem jutnék előrébb: volna valaki, aki megnézné, és újraépítené ezt az akkupakkot (kérem, jelezzen privátban a részletek miatt)?
-
-
PociAti
őstag
válasz
st6969
üzenetére
Köszi, hogy ennyire sok és részletes infót írsz a "szenvedéseidről", tényleg hasznos, megérdemelnél valami Patreon támogatást.
Majd a további fejleményekről is számolj be!Megérné utána járni a PCB-ND1003-V1.2B alaplapnak, hétvégén majd Telegramon és egyéb fórumokon utána nézek.
-
PociAti
őstag
válasz
robita
üzenetére
Megnéztem a linket, ahol a rollerra hivatkozol: https://chinaplanet.hu/joyor-s10-s/.
Idézném a ChinaPlanet oldalát:"Most bestseller: a JOYOR S10-S egy kiváló minőségű 2000 W-os kínai, ..."
"Népszerű kínai márka ÖRÖM megnevezés alatt kínál kiváló minőségű elektromos robogót, kivételesen masszív felépítéssel és 2000 W teljesítménnyel. JOYOR S10-S."Tudtommal a JOYOR egy európai, katalán cég barcelonai központtal.
https://joyorscooter.com/pages/about-usIdézném a honlapjukat:
"Joyor E-MOVING S.L is an electric vehicle company based in Barcelona (Spain), that drives the new electric mobility concept in Europe by bringing to the market the widest range of electric scooters for any taste or need."Where we are: C. los Àlamos 1-3, 08301 Mataró, Barcelona, Spain
És hát persze itt is megtalálható a JOYOR S10-S.
-
Peaceliker
addikt
válasz
robita
üzenetére
Az az alis eladó megbízható. Nekem mondjuk rá kellett írni, hogy dumper hun van, aztán küldte külön? Persze lehet amúgy is küldte volna, azt mondta az máshonnan jön (így is vt).
Joyor kisebb gépeknél nyak bekötésénél dekni hajlamos volt törni. Hogy ennél is ugyan az lesz-e vagy sem, jó kérdés. De nem kockáztatnék, megmondom őszintén. Mantis tuti jó gép
Eldenisa
Értem.
300ba nagyon nincs nagy választék. Lehet én is g2 maxot venném.
Vagy ha kisebb hatótáv elég akkor etwow gts-t aliról
-
H2o-pok
senior tag
Sziasztok.
Párommal szeretnénk beruházni 2db e rollerre. 150-200 e közt mit tudnátok ajánlani?
Elvárások, 25-30km hatótáv azért legyen meg. Ja, és jól nézzen ki. Nem fontos 2 egyforma.
Amit eddig elmentettem,az a ninebot f40i, Niu KQi3 sport vagy pro, és okai neon es20. Xiaomi nem kell!
Köszi -
Eldenisa
csendes tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
300k a plafon, amit rollerre akarok költeni, így ez még épphogy belefér a mostani akcióban, bár látom az előnyöket a mantis 10 dualnál, viszont az már bőven a kerettúllépésen van
-
RevoneX
csendes tag
Sziasztok!
Milyen biztosítást érdemes kötni az E-rollerre? És hol?
-
polo493
tag
-
robita
csendes tag
válasz
robita
üzenetére
Sziasztok,
Medoldódott a probléma, kaptam részleges visszatérítést és annyival olcsóbban el tudtam adni a Kaabo mantis 10 rollert.
Így most adott a kérdés, hogy honnan és milyen rollert érdemes rendelni?
[Kaabo Mantis 10 dual] vs. [JOYOR S10-S]
Esetleg ha tud valaki most valami bb rollert akkor azt megköszönöm.
-
st6969
őstag
Geekbuying update: nos, a válasz, hogy nagyon sajnálják az esetet, de forduljak a Ninebot céghez. Köszönjük a megértését.
Úgyhogy, mindenki csak óvatosan. Nem létezik garancia. Paypal még az utolsó esélyem, hátha visszakapom a pénzt. Nem egyik napról a másikra élek, de 100eFt szabad szemmel is jól látszik, és hiányzik. -
-
Peaceliker
addikt
válasz
Eldenisa
üzenetére
Tudom, nem 300k, inkább 400 eleje, de lényegesen jobb gépnek gondolok egy mantis 10 dualt. 1 motoros mantis talán nem jobb, csak könnyebb, de ugye az nem fontos, írtad.
G2 max ról elég jókat írnak, annyi, hogy g2 pro és max is állítólag csörög zörög nyekereg elég hamar. Ennek oka a marha sok csavar (illesztés). Rommá szedve, kenve stb biztos orvosolható. Illetve futómű szétszedése egyből "kötelező" és akkor elkezd majd rugózni, ha jó helyen lesz kenve és nem túl húzva (hanem menet rögzítve) ahol kell.
Ezeket g2 pro tapasztalatból mondom. -
-
aDic
tag
válasz
st6969
üzenetére
Én két napja vettem egy F25E-t. A kormányt tartó 4 csavarból, amit a kibontás után összeszereléskor be kell csavarni, abból 3-at nekem nem sikerült. Kb. 3mm-t kilógtak a csavarok és mikor az egyiket próbáltam jobban belecsavarni, akkor a csavar imbusz kulcsnyílás elnyíródott.
Ezután belehajtottam a lukakba egy menetvágót, és kiderült, hogy nem volt végig menet benne, ezért nem lehetett a csavarokat belehajtani.
Nem sokat mentem vele, egyelőre tetszik, de azért ha ilyen dolgok előfordulnak, akkor felvetődik, hogy vajon milyen módon ellenőrzik a többi dolgot, mert ez azért mégis veszélyes üzem.
Szóval a minőségbiztosítással azért vannak még gondjai a kínaiaknak még ilyen ismert cég esetében is.A vásárlásnál nekem viszont azt mondták, hogy Ninebot-nak helyi garanciája van, azaz ha valami van a géppel, akkor kijönnek helybe javítani, nem kell vinnem sehova. Vajon ez csak akkor igaz, hogy ha az adott országba veszi az ember a gépet? Azaz globálisan nem működik így a garancia?
-
Eldenisa
csendes tag
Sziasztok ismét, nos eljött az idő, hogy a Kugoo s1 pro dual motoros rolleremet lecseréljem egy komolyabb készülékre, (igaz, hogy ennek köze van ahhoz is, hogy ellopták...)
Most jó áron kapni a Kukirin G2 MAX-ot és csábítóan néz ki, van-e valaki aki tudna róla bármi rosszat mondani, vagy ebben a majd 300k-s kategóriában ajánlani mást?
Majd 120kiló vagyok, nem akarok ülni, általában 5-10km az egyszerre megtenni kívánt táv, nagy lejtők emelkedők itt a pusztában Kecskeméten nincsenek, cipelni annyira nem akarom, szóval az nem szempont.
Előre is köszi a válaszokat -
st6969
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Rendeléskor volt 2 biztosítás: 7$ - szállítás biztosítés, ill. 5$ - visszaküldés EU raktárba csere, javítás vagy refund miatt. Mindkettőt bejelöltem, kifizettem.
Értem, hogy nagy összeg, fizessék ki, ha kell nekik vissza. Xart küldtek, aztán hogy én javítsam meg, szétszedettek velem egy szétszedhetetlen akksit, gondolom volt egy általános leírásuk, hát az erre a rollerre nem jó...ráment x órám, meg még egyszer annyi rámegy. Össze kell majd taknyolni (még ha jó is lesz, bár egyelőre nem úgy néz ki), ami minden, csak nem új, amiért fizettem...talán vízhatlan sem lesz, hiszen ez most részben egy merev műanyag doboz csavarok nélkül
22211 polo493
Ez a következő, megyek, levágom az elejét. Csak meg akartam várni, hogy válaszoljanak (reggel szoktak), de eddig semmi.
-
polo493
tag
válasz
st6969
üzenetére
jól mérted ,valszeg hibás cella ,forrasztás,törés ,bikázás csak akkor ha akkupakk jó 30-42v lenne így nem vagy amit mondtak 26 körül ha teljesen szét van merítve függ milyen cella van benne mi a speicje 2-4v 2v még vissza hozható de az már nagyon kuka ellenállás nagy stb ,bonds le a sarkot hogy bms lifegjen tudd forgatni mi van rajta reset gomb?
-
PociAti
őstag
válasz
st6969
üzenetére
Tájékozódtál róla milyen költségekkel (és vesződséggel) járna a visszaküldés folyamata?
Akinek van vele már tapasztalata, az igazán leírhatná.
Rákeresve tesztarena oldalon írtak róla, az ott ajánlott https://www.futarlista.hu/ szerint Kínába 90.000 Ft körüli összeg jött ki, a Magyar Posta oldalán lefelé csalva a méretekkel is 82.900 Ft.
Jó, amikor csak Lengyelországig (vagy más EU-s országig) kell küldeni, de az sem olcsó.
-
DigitXT
félisten
válasz
st6969
üzenetére
Szeretnél egy lakástüzet? Persze, lehet bikázni, csak kicsit kockázatos.

Teljesen szétszedés, cellacsoportok feszmérése után lehetne jobban tippelni.Szerk: egyébként nem feltétlen jó a mérés. Ha a BMS letiltott állapotban van,
az akku csatlakozón éppenséggel mérhető valami fesz, de csak szivárgó...
Teljesítmény nem fog kijönni belőle (jó esetben). Jobban ki kéne nyitni sajnos.Szerk: jahogy az akku csatin még ennyi sincs. Gyanús, nagyon gyanús.

-
-
st6969
őstag
válasz
polo493
üzenetére
Egyelőre elküldtem nekik az 1V-os mérést, illetve kértem cserét, meglátjuk, mit reagálnak.
Holnap levágom a műanyagot "ennek már úgyis mindegy" alapon, ahogy írtad, és megkeresem a mikrokapcsolót. Használt biztos nem, minden része tip-top, karcmentes, fóliázott. Inkább gyári hibás.
Nagyon köszönöm eddig is a segítséged
-
polo493
tag
válasz
st6969
üzenetére
ez egy g30 max bms ezen látni egy mikró kapcsolót lentebb gondolom az a reset szerintem ezek egyedi megrendelésű bms-ek ami neked van semmit nem találni róla talán nagyon új kiadású roller vágd le a sarkot hogy lehessen forgatni a bms-t rendesen megnézni így semmit nem látni 19v az nem jó valami komolya baja lehet a paknak törés lehet a forrasztáson ,lehet használt roller vagy gyári hibás...csatold a méréseket az akurol hogy csak 19v és nem a bms a baj,de azért ha van rajta gomb reseteld le hátha, 30-42v között kellene lennie
-
Casseius
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone XR / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 95% Akku
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! HP ProBook 450 G3 - i3-6G I 8GB I 128SSD I DVDRW I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

..de ha te mondod akkor noname. 
Te kötötted be a rendszert? (Érted, hogy kellene működnie?)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha csak egy
. Ez a 2 hónap tuti?

És mire számít a tolvaj egy egyedi, épített vasnál?