Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
válasz
bigrob #23160 üzenetére
Roller szett kapott. Első kerék defekt, motor perem sérült. Nem néztem még tojás lett-e. Ha igen, az 200k. Egy fék kar, az 15 pénz, az semmi. Sisak 70 oenz6, mert még egyszer nem szabad már használni, következő esetben már lehet nem védene így.
Kormány ferdén áll, de konstrukcióbol adódóan lehet csak csavarodott és nem hajlott semmi. De amit nem néz rá bizti nem piszkálom.
Srác elismerte volna, de mivel vevittek eljárás lesz, ami ha nincs szerencsém jó hosszú, bizti sem fizet addig.
Bár ráérek. Szerintem leteszem rollert. Nem magam miatt, nem félek továbbra sem, már ma állnék rá (ha tudnék úgy állni). Asszony lebaszott, de érhető, de ez sem igazi indok. Kislányom (7 éves) viszont eléggé kiakadt, sokat sírt tegnap... Ezt nem akarom kockáztatni neki újra, szóval szerintem ennyi lesz. Legalábbis nagy roller autók között.
Ahogy írta PociAti is, amiben tök igaza van, nem ismerik még az emberek, nem sűrű gép. Többszörös volt olyan hogy bámultak rám és jöttek félek, kiléptek elém, stb, mert az agyakban még nincs benne a roller (210 magas gyors gyalogos
), hogy ez veszély forrás. Sokszor automatikusan közlekedünk, gyalog is, és erre még nem nyomja az agyunk a vészcsengőt mert nem szokta meg. Ez tény, ezt tapasztaltam már sokszor.
Kis roller lehet lesz, majd meglátom és akkor faluban 25el elkavirnyászom majd.
-
törölt tag
válasz
bigrob #23160 üzenetére
Ha hirtelen dolog és nincs mit tenni az más. De ha előre látod, hogy nah ott egy potenciális helyzet és nem nyomsz gáz, vagy próbálsz oda figyelni az hasznos tud lenni.
Múltkor egy öz vagy nyúl volt elég közel szerencséjére épp nem mentem gyorsan... meg mögöttem sem jött senki bár akkor nem volt idő ezen gondolkozni.
-
Peaceliker
addikt
válasz
bigrob #23157 üzenetére
Igen, szörnyen nagy és általánosnak mondható a figyelmetlenség.
Azért ez elég magas gép, fény is több volt rajta mint gyári. Szélességre lehet kisebb, mint egy 50es robogó. Most nyilván nem egy 400as nagytestűre gondoltam
De mindegy is, ez volt. Gondoltam mutatom, hátha valakinek hasznos, érdekes, tudom is énSzerk :
Boond
Én is mindig igyekszem látnok lenni. Tényleg sokszor működik is. De itt nem volt mit tenni, már kb mellette voltam, amikor kijött. Korrigáltam is, de nem sok helyem volt. Meg csattig észre sem vett, már elég szépen bent volt a sávban (szerintem elég éles kormánymozdulattal indult el) -
törölt tag
válasz
bigrob #23157 üzenetére
Én is előre szoktam nézni, hol kinek mi jár a fejébe... volt pár eset amikor nagyon hasznos volt, mert így el lehetett kerülni balesetet pl másik autó figyelmetlensége okán. Bringás ismerősök is rendszeresen panaszkodnak, hogy rájuk mennek autósok.
A fenti eset is olyan szakasz ahol gyorsan letudnám az autó utat két bicijkli út között.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
bigrob #22889 üzenetére
Tömör gumit felejtsd el, arra csak akkor fanyalodik az ember, ha sok a defekt... Amíg egy se volt, addig csak nézegethetnéd.
Nyilván van előnye! Pont az, hogy bármint át lehet vele csapatni, nem kell nyomást ellenőrizni, meg semmi...
Csak hát annyira szarok az útjaink, hogy komfortban nagyon gázos tud lenni.
Sima aszfalton kényelmes csak, bárhol máshol irritáló lehet: fogd fel úgy, hogy egy kényszermegoldás, és nem akarsz arra váltani...
Tartalék belső bármikor jól jöhet, feltéve, hogy most belsős a rendszered. Ha tubeless, ahhoz teljesen felesleges. Extrém esetben persze lehet használni tovább egy kiszúrt tubeless gumit belsővel, vagy akár egy felni sérülés esetén is (átmeneti) megoldás lehet, de amúgy nem szokás visszafelé butítani a versenytechnikát. Ahogy az előttem szóló írta, vannak jobb megoldások, és elég lehet csak akkor megvenni, amikor szükség van rá, feltéve, hogy akkor is ráér, amikor szükség van rá. Nagyon kínai külsőt én nem ajánlanék, mert nem tapadnak túl jól. Minimum valami gyári közeli, vagy valamennyire ismertebb nevek, pl. CST, vagy Tuovt. Ami meg igazi gumi, és ezért extrém jól tapad, az csak a PMT, de az nem felel meg a minél olcsóbbnak, mert kb. annyiba fáj, mint egy rendes motorgumi. (Olaszra a 12.5" pár 60K volt. Szopás?
120K-s rollerre abszolút megéri kategória.
De amúgy igen fasza, megérte, élményben.
Mondhatni priceless. Csak jönne már meg végre hozzá hátra az a 72V3000W motor is, ami már ~2 hete Vecsésen dekkol...
Hallod UPS?) -
válasz
bigrob #22917 üzenetére
Minek kell felesleges dolgokat megvenni?
Ha majd defekt miatt szükség lesz rá, akkor veszel gumit. Hiába veszed meg, ha nem használod fel, elöregszik évek múltán.
Ráadásul ha defekted lesz, beviszed egy roller szervizbe megjavíttatni/kicserélni, ott úgyis adnak külsőt is, belsőt is.Egyébként én inkább váltanék zselés kerékre, ha defektet kapnék, szóval márcsak ezért se vennék tartalékba se külsőt, se belsőt.
-
BaLee
addikt
válasz
bigrob #22673 üzenetére
Nekem 3 konkrét tapasztalatom volt.
Rendeltem egy műanyag motorvédőt, törötten érkezett. Lefotóztam, nem volt kérdés. Döntés: postázzam, vissza és akkor visszakapom a teljes pénzt (egy törött, újra eladhatatlan műanyag sz*rt postázzak vissza...) vagy tartsam meg és akkor a felét visszaadják. Mivel a posta többre jött volna ki a felénél azt választottam.
Utoljára 2 csomagnál is Economy küldés volt (nem drága cuccok) ami országon belül már nincs követve. Nem jött meg egyik sem, megreklamáltam, elutasították, mert, hogy ők átadták a local delivery post-nak. Magyarul náluk az, hogy átadták helyi kézbesítésre egyelő azzal mintha én megkaptam volna... Csatoltam nekik a postával folytatott levelezést amiben benne volt hogy nincs követve a csomag országhatáron belül és nem tudják hol van. Nem is érdekelte őket.
Alapvetően amúgy ennél a rollernél nem hiszem hogy ilyen jellegű gond lenne, mivel DHL meg GLS küldés van. De ha valami nem jó a rollerrel akkor fel kell kötni a gatyát...
-
polo493
tag
válasz
bigrob #22573 üzenetére
mennyiről megy le ? ha sokat van használva napon áll magától elmegy vagy a szelep nem zár rendesen ,vagy lukas és kiszivárog a folyadék belőle a külsőbe,kis kerék könnyebben szivárog át mint egy bicó gumiban amibe eleve nincs akkora nyomás 2vs4 bar ,vagy ki van kopva a gumi alacsony nyomáson használva összeérnek és kikopik szokták hitőporral beszórni nagy melegbe kis nyomáson nagy távon nem tesz jót a belsőnek forró könnyen szakadhat,érdemes venni rá TPMS motorra való szenzort elég jó ,mindig tudni mi van vele,mikor kell fújni
-
PociAti
őstag
válasz
bigrob #22455 üzenetére
Nehéz volt megfejteni amit írtál.
3 bar nyomást a pumpa méri? Van olyan pici pumpa, amiben van nyomásmérő, de nem tud egy kereket rendesen felpumpálni? Azt írod "kis pumpát". Ez valami apró pumpa lenne? Hány centis?Én egy kb. 80 centi magas álló pumpát vettem Aldi/Lidl üzletben, amin van nyomásmérő, de az belső tömlővel rendelkező Xiaomi rollerek esetében nem ideális. (Ahhoz a rollerhez vettem inkább egy Xiaomi akkus kompresszort.) Esetedben működhetnének ezek a nagyobb pumpák, mert tömlő nélküli kerékről van szó. Decathlonban 7.990 Ft-ba kerül egy hasonló, élelmiszer diszkontokban 5 ezer Ft körül mennek hasonlók.
Viszont ezek a tized pontos, digitális kijelzővel rendelkező akkus kompresszorok nagyon jó találmányok (egyre többen gyártanak ilyet). Csak fel legyen töltve az akkuja! Élvezet használni, a szelepre nagyon jó illeszkedik és nem szökik meg belőle a levegő a pumpálás végén. -
-
-
PociAti
őstag
-
válasz
bigrob #21908 üzenetére
Én revuloton egyszer visszakértem egy apróság árát. 10 dollár volt. Nem kaptam meg, a kis kínai alin meg azt hogy megkaptam és az ali 2x is az eladónak ítélt, pedig egyértelműen látszott, hogy nem jött meg a nyomonkövetésből. Elküldtem revnek, feltöltöttem mindent amit kért 2 óra múlva visszakaptam a pénzem.
-
bigrob
őstag
válasz
bigrob #21825 üzenetére
Oké, sikerült rábeszélni hogy ez a Ninebot D38E jó vétel, ha nem tetszik eladjuk vagy ha marad lefújjuk.
Találtam rá kupont (GKB11ANNI2), majd beléptem és G-coinnal levont még 5$-t miután letöltöttem az appot, így 365,84$-re jött ki, ami forintban 125.677.-
-
-
PociAti
őstag
válasz
bigrob #21825 üzenetére
Nekem se tetszik, átfesteném, átmatricáznám.
Mondani akartam, hogy a Neon Liite könnyebb, és tömegközlekedési eszközön ez előnyt jelent majd, de aztán leellenőriztem a súlyadatokat, a 15 kilójával nem könnyű. (Viszonyításként Xiaomi Mi 3 csak 13 kg, Ninebot D38 pedig 16,3 kg). Van benne anyag! És még picinek sem pici. De emellett azért jó termék, csak cipeléskor azért nem mindegy kinél hol van a tűréshatár. -
-
DigitXT
félisten
válasz
bigrob #21773 üzenetére
Adni kell neki ampert, akkor kb. bármi felmegy, csak ha túl nehéz a
pilóta, és túl sok áram, ami ezt kompenzálja, akkor füst lesz a vége.Nekem a közel 700W-os, 18 kilós, egy motoros rendesen belassult,
ha 10% emelkedőt látott. De én 105 kg vagyok... Kolléga 70, alatta
úgy megindult felfelé, hogy a G-Boosterével alig értem utol...
Aztán derült ki, hogy a Booster egy motoros módban volt: éreztem
én, hogy harmatos, miközben tény, hogy a tömeg a legfontosabb...Egy gyári Kugoo S1-nél mindenesetre sokkal jobban megy felfelé.
Mindjárt megnézem, hogy kicsit jobban feltöltve mit adott elő ma.
(Persze egy tuningolt S1 azért jobban megy, de ezt is lehet húzni.) -
-
válasz
bigrob #21765 üzenetére
Youtubeon vannak videók, hogyan kell a nyekergést megszüntetni, melyik csavart/anyát kell meghúzni.
Ez gyakori a Xiaomiknál, mondjuk aki nem csukogatja össze, annak nincs vele gond.Ha csak 2-3 naponta töltitek, elég egy kisebb akksis is, Mi 3, Neon Lite például.
Ezt a listát már láttad, gondolom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Synology NAS
- Nintendo Switch 2
- Windows 11
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest