- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
st6969 #31118 üzenetére
Főleg télen a 3 bar, (kb. 43,5 psi) is elég lenne bele. Télen nem baj ha jobban kiterül és több tapad.
Összecsukó mechanikánál el kell találni az ideális pontot. Én soha nem csukom össze, így az egyik rolleremnél szándékosan kicsit feszesebbre, szorulósabbra állítottam.
Igen, az egyik napon 20 fok volt egy fél órára. De nem az a mérvadó, hanem ha áll kint egy órát 5-10 fokban az eléggé "leszívja" a hatótávot. -
Dr. Szilikát
őstag
-
PociAti
őstag
válasz
st6969 #31107 üzenetére
1. Szilikon közdarabokkal a fém alkatrészek között kialakult távolságot lehet áthidalni. Viszont nem feltétlenül ez a megoldás, lehet csak kilazult az összecsukó mechanika, azt kellene feszesebbre állítani és akkor megszűnik a nyikorgás.
40 kilójával nem valószínű, hogy elgörbítette, vagy eldeformálta volna a fém alkatrészeket. A szilikon közdarabok inkább vészmegoldásnak számítanak, amíg lehet inkább megfelelő beállítással kellene a nyikorgás okát megszüntetni.2. Hidegben teljesen más értékeket produkálnak a rollerek, akár felére is visszaeshet a hatótáv.
A Ninebot D28 keményre fújt abroncsokkal, teljesen feltöltve egy 40 kg-os személy alatt D módban folyamatosan tempóban haladva akár 25-30 km-t is meg tudna tenni, 20˚C fölötti hőmérsékletben. Ugyanekkora akkuval szerelt Xiaomi M365-ből 50 kilós rokon nyáron 30 mk-t kigurult. Hidegben állva, városi körülmények között a felét, 12-15 km-t illene hoznia. 10 km után kéri a töltést az reális lehet. Amint melegebb idő lesz javulni fog a helyzet.Ninebot rollerek esetén nem tudom mi mutatja az akkumulátor cellacsoportok töltöttségét. Az M365 dashboard app talán tudja a D sorozat esetében, a töltöttséget és a várható hatótávot szinte biztosan kiírja.
Amúgy a pálcikák adnak tájékoztatást a töltöttségre vonatkozóan, annak is elégnek kellene lennie a hatótáv megbecsléséhez, mivel pontosan nem lehet megmondani. Túl sok múlik a vezetési stíluson és a külső körülményeken. -
válasz
st6969 #27085 üzenetére
Hát ez pech, h a D módban is 25 a vége.
Más rollereknél ott csak 20 szokott lenni.
Ami a D és az S mód közötti különbséget illeti:
Más rollereknél a motor általában a dupláját adja le csúcsban.
Tehát pl Pro 2: 300/600W, G30: 350/700W, F2: 400/800W, de a D38 az 350/500W-os. Emiatt nem sok különbség lehet a D és az S mód között, ezért lehet, h "érzetre" sem venni észre nagy különbséget, ha átváltasz a módok között, mivel S-ben sem sokkal nagyobb a motor max teljesítménye.És megtaláltam végre a hirdetést a privijeim között, amit kerestem:
Sajnos a hirdető már nem aktív, ezek szerint ezért nincs már kint ez a hirdetés. De a tel száma megvan még: 06209391485
A felsorolásban nincs ott ugyan a D sorozat, de amikor utoljára beszéltünk, úgy rémlik, h említette h már a D sorozathoz is van lehetősége hozzányúlni.
Keresd meg, hátha tud segíteni. -
d@vee
őstag
válasz
st6969 #27085 üzenetére
Mondjuk ezen rugózni hogy miért nem csak 20-at megy, nem is értem.
Amúgy megvan a számomra első nagy negatív a G2 maxnak. A ma reggeli eső után sok helyen még vizes volt az út. Már 20-25-nél is nyakamig csapta a sarat a roller. Pedig van hely, ahol nincs bicikliút és le kell mennem az úttestre, ott 45-el gurulgatok hogy haladjak is(szerencsére ahol muszáj lenne az autók között mennem, ott általában 0 a forgalom).
Lehet ezzel kezdeni valamit? -
válasz
st6969 #27078 üzenetére
Emelkedőkön felfelé se venni észre különbséget D és S között?
A kettő között nem csak az szokott különbség lenni (más rollereknél), h egyikben 20, a másikban 25 a végsebesség, hanem az S módban nagyobb teljesítményt tud leadni a motor, vagyis emelkedőn felfelé D-ben belassul a roller, S-ben meg felmegy, vagy legalábbis kevésbé lassul be.Érdekes ez a D sorozat, a manual szerint D-ben is 25-el megy?
D38-at használtam párszor, de nem emlékszek már rá, amugy is csak S-ben használtam. :/ -
PociAti
őstag
válasz
st6969 #27057 üzenetére
A gyári firmware-ben nem lehet lekorlátozni a max sebességet 25-ről 20 km/h-ra, csak üzemmódokkal, ha valamely üzemmódnál ez a felső határ.
Minden más javasolt megoldás, XiaoDash, ScooterHacking, stb. mind a gyári fw lecserélésével oldja meg azt, ami a gyáriban nincs benne. (Ezt hívják CFW-nek, vagy custom firmware-nek).Viszont a D sorozat nem túl elterjedt roller (durván fogalmazva a gyártó olcsósított szériája), ebben a rollerben nincs sok tartalék tuningolásra, pedig az a leggyakoribb felhasználói igény, nem a teljesítmény visszafogása. Egy FW megírásakor pedig minden chipnek, minden apróságnak passzolni kell. Az egyéni firmware készítő programozók úgy tűnik nem öltek bele energiát hogy ezzel elszórakozzanak, ezért nincs. Vagy ha van, akkor jó elrejtették.
Gyári fw frissítése tényleg el tudja lehetetleníteni, vagyis inkább meg tudná nehezíteni a fw frissítést (pl. controller cserével megoldható), de itt úgy tűnik itt inkább cfw hiányról van szó.
-
-
glaci
őstag
válasz
st6969 #27031 üzenetére
Nézd meg az m365 Tools, XiaoDash, Scooter Hacking Utility programokat. Most nem vagyok otthon és a roller sincsen velem, de valamelyikben lehet a sebesség limiteket állítani. Én is azzal (ezek közül valamelyikkel, de már nem emlékszem pontosan melyikkel) állítottam át az ECO módot 20 km/h -ra, meg a global limitet is a G30 -amon. Ha ezeket a limiteket mind leveszed 20 -ra, akkor elvileg nem fog egyik módban sem többel menni, aztán később meg vissza emelheted, ha mégis kellene a gyári (vagy nagyobb) sebesség. Németbe ne rakd a régiót, mert onnan nem biztos, hogy vissza lehet rakni és akkor örökre ott marad. (A G30 -nál legalábbis így működik.) Aztán akkor már hiába akarnád meggondolni magadat. (Ráadásul eladni is nehezebb.) Ami még akadály lehet, ha frissítetted már a szoftverét, mert az újabb verziók már nem feltétlenül "engedik" a paraméterek módosítását.
Remélem nem írtam csomó hülyeséget. A saját G30 -as tapasztalataim beszéltek belőlem. A D28E esetén elképzelhető, hogy nem ugyanaz (vagy legalább is hasonló) a dolog, így garanciát nem vállalok rá, de szerintem egy próbát azért megérhet, hogy ránézz a programokra.
-
PociAti
őstag
válasz
st6969 #27025 üzenetére
Nem tudok ilyenről, rákerestem egy ezzel kapcsolatos fórumon de ott se írtak róla. Jobban áttúrva a neten lehet találni. Szériaszám átírása lenne a legkönnyebb módszer, német verziónál 20 km/h a limit. És ha egyik irányba működne, az sem lenne garancia az ellentétes irányra, a visszaállításra.
A hasonló hatótávú, 247 km-t futott Ninebot F30E-t a szezon előtt árulták 100k értékben, majd ha jól sejtem 80k áron sikerült eladni. De közel 2 hónapig volt fent a hirdetés (100k összegért, Nógrádban, személyes átvétellel).
https://hardverapro.hu/apro/segway_nineboot_f30e/hsz_1-50.htmlAz F30E kicsit többet ér, mint a D28. Így a szezon közben, dobozával együtt (szállítással) el lehet indulni 100-ról, aztán hetente pár ezerrel csökkented az árát.
A teljes megtett távot a gyári app is mutatja, és vannak más rolleres appok is melyek szintén mutatják.
-
-
BaLee
addikt
válasz
st6969 #22452 üzenetére
Most olvastam vissza a storydat, sajnálom.
Főleg, hogy még a 2 biztosítás típust is bepipáltad, ami akkor ezek szerint csak egy plusz lehúzás, mert semennyire nem vagy előre vele.A Ninebot céget nem kerested direktbe, ha már hozzájuk irányítottak? (bocs ha már írtad, akkor átsiklottam felette)
-
válasz
st6969 #22321 üzenetére
Koleszár Gergő például pont ilyenekre van ráállva.
https://www.facebook.com/kolegergoAliról ne vegyél akksit, építtetni (megnézetni, javîttatni) kell, akksi építő emberrel, ahogy írták feljebb is.
Van pár tag, aki foglalkozik ilyesmikkel.
Nem kerül olyan sokba, ahogy gondolod.
A postaköltség lesz sztem a te esetedben a legbosszantóbb Gergőhöz míg eljuttatod az akkupackot. -
aDic
tag
válasz
st6969 #22315 üzenetére
Szerintem jobban járnál egy komplett akksi vétellel pl. az ali-ról (tudom ők is kínaiak, ami ebben a szituban nem jól hangzik).
Abból a hibás akkupakkból az összes akkut ki kellene dobni (mert ki tudja, hogy ha a most még jónak tűnő akkisik benne maradnak, mikor mennek tönkre) és újakat belerakatni, ami így hasraütésre 50-80eFt bizos, hogy lenne anyagköltség + munkadíj. Ali- ról megkapod 40eFt körül és az alinak szerintem jobb a panaszkezelése (legalábbis eddig nekem mindig visszafizettek mindent, ha rosszat küldtek, vagy hibásat). -
janes1976
őstag
válasz
st6969 #22315 üzenetére
Sztem ilyen esetben teljesen jogos lenne a teljes visszatérítés, amikor eleve hibás cuccot küldenek. Én is gondolkodtam külföldi oldalról rollert rendelni, de pont a te eseted az elrettentő példa. Sajnos. Mikor többen írták, hogy nem kell arra gari, mert nem romlik el ezeken semmi, ami meg igen, arra meg nem vonatkozik a gari. Nem igazán értem, hogy min megy náluk a matek, mikor eleve hibás rollert küldtek.
Az jól látszik sajnos, hogy ha eleve hibás dbot küldenek, akkor az ügyintézés több mint nehézkes, szinte lehetetlen.
Jó lenne ha megnyugtatóan megoldódna a dolog. -
PociAti
őstag
válasz
st6969 #22234 üzenetére
Cseppet sem iróniából írtam, kifejezetten érdekel!
Típusszám alapján próbáltam utána nézni a BMS-nek azokon a csatornákon, ahol mozgok, nincs eredmény. Majd önmagában a BMS-re is rá fogok keresni, és azokon vadászom majd a típusszámokat.
Az ehhez hasonló, csökkentett supporttal rendelkező akciós vásárlásokkal szemben vannak előfeltételezéseim. Ilyen akciós kereskedési láncokba gyanúsan gyakran csúsznak be olyan termékek, amikkel nincs minden rendben. És még azt sem tartom kizártnak, hogy egyes magyar kisebb kereskedők ilyen termékeket értékesítenek.
Más szempontból is érdekel az ügy. Nemrég olvastam egy Nobel-díjas közgazdász könyvét, ahol a kockázatvállalás volt ez egyik téma. Például: elménk erősebben reagál a veszteségre, mint a nyereségre (ezt hívják veszteségkerülésnek). Ez nem csak a szerencsejátéknál fontos, de sikerült megértetni velem, hogy egyes esetekbe (jellemzően az USA-ban) miért kötnek a bíróságon vádalkut. Hiába van mondjuk 90-95% esélyük a nyerésre, de annak lehetősége, hogy ha tárgyalásra kerülne az ügy, és valami formai hiba vagy egyéb apróság miatt elbuknának az eléggé megviselné őket. (Sérülne az igazság érzetük.) Ellenben ha a másik oldalnak nagyon kicsi az esélye, 5-10%, akkor hajlamos kockáztatni, mivel nem fél a bukástól.
Hogy miért nem OFF írom ezt? Mert másoknak is meg kellene érteni mit jelent kockázatos helyről olcsóbban vásárolni. Ilyenkor is hasonló folyamatok zajlanak le. Ha nincs probléma, akkor tényleg jó üzletet kötött az illető, de ha rossz, akkor azt az időveszteséget és kínlódásos folyamatot is be kellene árazni, amin végig megy a pórul járt vevő, nem csak az anyagi különbséget. És nem csak azoknak az eseteknek szabadna napvilágot látni, amikor valaki jól járt, és magas lóról szólja le azokat, akik (nagy magyar kereskedőtől) drágábban vásárolják meg ugyanazt a terméket.
Nem pontos számokat használva, de ha mondjuk egy termék 200k-ba kerülne itthon, külföldről 150k, és minden tizedik problémás, akkor is ha a teljes képet nézzük, akkor 9×50k, azaz 450k megtakarítás van a termékeken. Bőven több, mint egy termék ára.
Viszont az az egy, aki megszívta, nos azt kevésbé boldogítja. Főleg ha anyagilag nem is áll túl jól, és ezért ment bele a kockáztatásba. És ha a végén vissza is fizetik a vételárat, közben azért csak voltak költségei, a forint is romolhatott. Szinte képtelenség bukta nélkül kijönni belőle.st6969 neked kitartást! Próbáld a legtöbb pozitívumot kihozni belőle. Tényleg irónia nélkül írom, de ha minden jól alakul, akkor ingyen szétszedhettél egy rollert, és supporttal kapcsolatos ügyintézésben is olyan rutinod lett, amivel (szerencsére) kevesen rendelkezünk. Ki tudja legközelebb mikor jön jól ez a tapasztalat.
-
Reggie0
félisten
válasz
st6969 #22221 üzenetére
Ilyen esetben az en erdekemben szepen fellepett a paypal. Meg sem vartak, hogy igazoljam, hogy feladtam a rollerr, mar visszakaptam a penzt. En dhgate-rol rendeltem es hasonloan szar volt a roller, igaz az kugoo volt. Az eljaras kb. ugyanez volt, 1-2 naponta valaszoltak egy emailt, ket het alatt 0 haladas es csak szervizelest emlegettek en meg cseret kertem minimum.
Viszont en nem bontottam meg a rollert, lehet ebbe bele tudnak majd kotni. -
-
PociAti
őstag
válasz
st6969 #22216 üzenetére
Köszi, hogy ennyire sok és részletes infót írsz a "szenvedéseidről", tényleg hasznos, megérdemelnél valami Patreon támogatást.
Majd a további fejleményekről is számolj be!Megérné utána járni a PCB-ND1003-V1.2B alaplapnak, hétvégén majd Telegramon és egyéb fórumokon utána nézek.
-
polo493
tag
-
aDic
tag
válasz
st6969 #22212 üzenetére
Én két napja vettem egy F25E-t. A kormányt tartó 4 csavarból, amit a kibontás után összeszereléskor be kell csavarni, abból 3-at nekem nem sikerült. Kb. 3mm-t kilógtak a csavarok és mikor az egyiket próbáltam jobban belecsavarni, akkor a csavar imbusz kulcsnyílás elnyíródott.
Ezután belehajtottam a lukakba egy menetvágót, és kiderült, hogy nem volt végig menet benne, ezért nem lehetett a csavarokat belehajtani.
Nem sokat mentem vele, egyelőre tetszik, de azért ha ilyen dolgok előfordulnak, akkor felvetődik, hogy vajon milyen módon ellenőrzik a többi dolgot, mert ez azért mégis veszélyes üzem.
Szóval a minőségbiztosítással azért vannak még gondjai a kínaiaknak még ilyen ismert cég esetében is.A vásárlásnál nekem viszont azt mondták, hogy Ninebot-nak helyi garanciája van, azaz ha valami van a géppel, akkor kijönnek helybe javítani, nem kell vinnem sehova. Vajon ez csak akkor igaz, hogy ha az adott országba veszi az ember a gépet? Azaz globálisan nem működik így a garancia?
-
polo493
tag
válasz
st6969 #22208 üzenetére
jól mérted ,valszeg hibás cella ,forrasztás,törés ,bikázás csak akkor ha akkupakk jó 30-42v lenne így nem vagy amit mondtak 26 körül ha teljesen szét van merítve függ milyen cella van benne mi a speicje 2-4v 2v még vissza hozható de az már nagyon kuka ellenállás nagy stb ,bonds le a sarkot hogy bms lifegjen tudd forgatni mi van rajta reset gomb?
-
PociAti
őstag
válasz
st6969 #22206 üzenetére
Tájékozódtál róla milyen költségekkel (és vesződséggel) járna a visszaküldés folyamata?
Akinek van vele már tapasztalata, az igazán leírhatná.
Rákeresve tesztarena oldalon írtak róla, az ott ajánlott https://www.futarlista.hu/ szerint Kínába 90.000 Ft körüli összeg jött ki, a Magyar Posta oldalán lefelé csalva a méretekkel is 82.900 Ft.
Jó, amikor csak Lengyelországig (vagy más EU-s országig) kell küldeni, de az sem olcsó.
-
DigitXT
félisten
válasz
st6969 #22208 üzenetére
Szeretnél egy lakástüzet? Persze, lehet bikázni, csak kicsit kockázatos.
Teljesen szétszedés, cellacsoportok feszmérése után lehetne jobban tippelni.Szerk: egyébként nem feltétlen jó a mérés. Ha a BMS letiltott állapotban van,
az akku csatlakozón éppenséggel mérhető valami fesz, de csak szivárgó...
Teljesítmény nem fog kijönni belőle (jó esetben). Jobban ki kéne nyitni sajnos.Szerk: jahogy az akku csatin még ennyi sincs. Gyanús, nagyon gyanús.
-
-
polo493
tag
válasz
st6969 #22194 üzenetére
ez egy g30 max bms ezen látni egy mikró kapcsolót lentebb gondolom az a reset szerintem ezek egyedi megrendelésű bms-ek ami neked van semmit nem találni róla talán nagyon új kiadású roller vágd le a sarkot hogy lehessen forgatni a bms-t rendesen megnézni így semmit nem látni 19v az nem jó valami komolya baja lehet a paknak törés lehet a forrasztáson ,lehet használt roller vagy gyári hibás...csatold a méréseket az akurol hogy csak 19v és nem a bms a baj,de azért ha van rajta gomb reseteld le hátha, 30-42v között kellene lennie
-
polo493
tag
válasz
st6969 #22194 üzenetére
ne aggódj, próbáld meg azt a képet elküldeni ahonnan vetted amin kiméred a voltot és mond meg nekik küldjenek egy új aksit vagy paypaltol vissza kéred a pénzt hátha
másik meg vastag zugor fóliának tünik ami müanyag kemény lesz hő hatására simán le tudod vágni és veszel kapton szalagot ami széles azzal jól be tudod tekerni elektronikai cucc hőálló ,ha sikerül a bms-t rendesen megnézni teljesen szed le műanyag fekete fóliát ezek folyékony elektronikai ragasztók nincs tele nyomva csak annyira szokták hogy ne mozogjon ez az ha leszeded legalább rá tudsz mérni az aksira közvetlen is menny volton van vagy vágd le azt a részt ahol a bms van előre -
polo493
tag
válasz
st6969 #22157 üzenetére
igen jól mérted ,azt írták meg kell vágni az aksi borítást bal alsó saroknál óvatosan gondolom ott a bms és van egy reset gomb a pcb-n és ha ez nem jön be az aksit kell direkt kimérni ha 30-42v között kell lenni a pakknak akkor az aksi jó vagy a bms szar vagy a második módszert kell próbálni
-
-
polo493
tag
válasz
st6969 #22144 üzenetére
Második method undervoltage lehet sokat állhatott feltöltés nélkül raktárban, ilyenkor már nem tölti a bms letilt ezért bikázni kell a cellák elérjék a minimumot,de veszélyes csak 20 másodpercre dugd rá és figyeld milyen meleg az aksi pakk ,ha elérik a cellák a míniumot már a töltő , bms elindítja a töltést ,mikori gyártás a dobozán vagy az aksin rajta van mikori a aksi? am azt nem értem azt írja dugd az aksi kábelre akkor minek levágni a töltő fejet a bmst kell kikerülni az aksira direkt kell kötni a töltőt
de mindenképp húzd szét a aksi kábelt várj vele és dugd össze próbáld bekapcsolni az legyen az első
-
st6969
őstag
válasz
st6969 #22087 üzenetére
Geekbuying válasza:
"Thank you for your reply.
Sorry for the inconvenience.
Scooter battery loss activation method:
1. Open the 17 screws on the bottom plate with the star-shaped rice hexagon;
2. Remove the four hex socket screws, control panel, three wires and taillight wires from the battery;
3. Gently scrape a small film on the lower left side of the battery, try the reset button on the control board (small), if the indicator turns blue, the repair is complete;
4. If the red light still flashes several times, you need to charge the battery directly. I cut the original charging cable and plug it directly into the two thick holes, non-professionals do not recommend this method (you need to use a multimeter to measure the voltage), if there is no multimeter, you can recharge it for 1-2 minutes until the battery light flashes blue, and the repair is complete.
If you can't do it, we suggest going to the repair shop to activate the battery, the battery should be starving.
Thank you for your understanding.
Best regards,
Customer Service Dept.
Geekbuying"Ez komoly???
-
Peaceliker
addikt
válasz
st6969 #22082 üzenetére
Ha kérik hogy küldd vissza, úgysem fogod mert mocskos drága lenne
Illetve legtöbbször úgyis az a válasz, hogy nézesd meg, javíttasd, kérj számlát, majd állják... Illetve ha nem flexel szeded ki a csavarokat jó eséllyel nem is látszana, hogy bele néztél... De továbbra sem hiszem, hogy ez a roller valaha az eladó közelében lesz újra -
-
st6969
őstag
válasz
st6969 #22076 üzenetére
Simán lehet, hogy a kis kínai valamelyik kábelt csak nem kötötte be az akksinál, vagy a kijelzőnél. Viszont szét nem szedhetem ezt megnézni, mert akkor ugrik a gari
De hiányzott ez, baromira nincs szerencsém az online rendelésekkel, ráadásul ekkora érték, és még külföld is -
BaLee
addikt
válasz
st6969 #21970 üzenetére
Nem adták még fel, én arra tippelek, hogy vártak az akcióval és ők is aszerint vásároltak be, hogy mennyit tudtak eladni. Most, hogy már D38E pl. nincs remélem feladják hamar.
Én is írtam rájuk az előbb, azt mondták a megrendelést elküldték, ha meg lesz a tracking szám akkor emailben küldik...
-
-
torogyuri
aktív tag
válasz
st6969 #21932 üzenetére
Defektem hálaisten még nem volt, kéthetente ellenőrzöm a nyomást, 3 baron tartom. Hasznos ehhez egy xiaomi elektromos pumpa vagy egy szeleptoldó ami a tömlő levételekor nem engedi vissza a levegőt.
Csak egy számzáras lakatom van a kormányra rögzítve, nem kell a táskában matatni.
Ja és a 28 helyett kb 20 km a hatótáv, hidegben szembeszélben kicsit kevesebb -
válasz
st6969 #21932 üzenetére
A DHGateről rendelt G30-akhoz ilyet adnak ajándékba.
Egyszerű, és adnak hozzá egy rögzítőt, amivel a kormányra lehet tenni.Persze van még jópár féle jobb zár (pl U-lakat, vagy hajtogatós, amit az erővágóval nem lehet átfogni).
Nyilván tehető rá zselés gumi, de nem olcsó, ezért is olcsóbb a D sorozat az F sorozatnál, mert ezeken másféle kerék van.
Táska nekem nincs, telefontartó sincs, akasztóm van, mindegyik rollerre vettem, amiket használtunk, jobb, mint a kormányra akasztgatni, nem lóbálja annyira a menetszél.
-
válasz
st6969 #21814 üzenetére
Nem, és nem.
A belső nélküli zselés szerintem jobb, mint a belsővel szerelt kerék. Illetve a D28 nem csak akku-méretben tér el, motor is kisebb valamivel.
A tárcsafék vs dobfék meg szerintem mindegy, itt most az ár a lényeg, ennyiért mindegy milyen a fék, a dobfékkel is ugyanúgy meg lehet állni.Nézd csak:
F sorozat:
F25.............250W 20km 7650mAh (tömlős kerék)
F30.............300W 30km 10200mAh
F40.............350W 40km 10200mAh
Tömlő nélküli, "zselés" gumik
Tárcsafék hátulD sorozat:
D18.............250W 18km 5100mAh
D28.............300W 28km 7650mAh
D38.............350W 38km 10200mAh
Tömlős gumik
Dobfék hátulÖsszehasonlításként:
Mi 3: 7650mAh
Pro 2: 12800mAh
Neon Lite: 7800mAh -
Reggie0
félisten
válasz
st6969 #18737 üzenetére
Banggoodon nem biztos,ugy altalanossagban mondtam, mint megoldast.Letezik: https://www.banggood.com/help_center/question_category.html?catid=206#2239
Csak eleg keves orszagban. -
válasz
st6969 #18689 üzenetére
A G30-ashoz ilyen zárat küldenek a dobozban:
Ninebot számzár.Ezt a kormányra lehet erősíteni, és le lehet vele zárni, ahogy írtad is, odakötözni valamihez. Biciklitárolókhoz pl kézenfekvő.
De nagyon ne hagyjátok felügyelet nélkül, mert könnyen ellopják. Boltba bemenni, kint lezárni, megvenni a dolgokat, 10 perc, aztán menni a rollerhez, ennyi idő alatt csak nem figyeli ki valami erővágóval felszerelt rollerbűnöző.Meg hát persze vannak jobb zárak is.
Miért kell amúgy 10"-os?
Nem lebeszélni akarlak róla, csak gyerekeknek inkább Essentialt szoktak venni, az lomhább is, bár a hatótávja nagyon messze van a 30-40km-től.
Pro 2, esetleg Mi 3 kisebbek valamivel.Összecsukástól inkább óvnálak, ha nem muszáj, ne csukogassátok, elvan magában, nem kell ezt összecsukni folyton. Viszont ha sokat van használva a csukómechanika, nyikorogni, kattogni fog, amit borzasztó idegesítő hallgatni ahogy megyen.
-
DigitXT
félisten
válasz
st6969 #18684 üzenetére
Tömlő nélküli, azaz tubeless. Attól még a rugózását bizony levegő biztosítja.
Az a zseléréteg tök okos dolog, mert kisebb szúrásokat rögtön betöm, így lesz
a gumi defekttűrő. Azaz átmegy rajta a tüske, külső sérülést okoz, ám gyorsan
regenerálódik, így ha szerencséd van, adott esetben észre sem veszed, mi volt.
(Mivel belső nincs, durrdefektet nem igazán lehet vele kapni = biztonságosabb.)Nyilván a tömör gumi a legbiztonságosabb. De azt nem defekttűrőnek hívják.
És amúgy a komfort egy igazi tömör gumi borzalmas: ha már légcellás, az vmi
javulást jelent (van olyan gumi, ami egész kellemesen gurul, főleg jó aszfalton),
de annyira "sima" sose lesz, mint egy rendes levegős gumi. Normális mintával.
(Egy rücskös terepgumi aszfalton azért tud érdekes hangokat kiadni magából.)Szerk: összefoglalva a defekttűrő gumival defekt lehetséges, csak ritkább.
-
szpali
addikt
válasz
st6969 #16030 üzenetére
Ha jól értem 500Ft-ért sz*rrágtál és szívtál.
Nekem is van tapasztalatom a Lime-val.
Honvéd kórház előtt nem engedte leállítani, mert tele volt a ki jelölt parkoló () Sebaj, átmentem a rendőr palota mellé a következő parkolóba,ami zóna határon volt és úgy érzékelte, hogy határon kívül vagyok, ott sem tudtam. Kénytelen voltam a Róbert Károly körút túloldalán keresni egy parkolót, majd onnan siethettem vissza időpontra a kórházba.
Bejelentettem az alkalmazáson belül a hibát (angolul lehetett asszem'). X idő után kaptam egy elnézést kérünk üzenetet és a következő bérlése lm 50%- ba
-
Reggie0
félisten
válasz
st6969 #16038 üzenetére
Ja, csak azt nem veszed figyelembe, hogy hany valos segitsegkeresre mennyi felesleges hivas jutna. Az pedig tobb ugyfelszolgalatost igenyel, az pedig dragitja a szolgaltatast. Amugy szerinted mi mast javasolt volna, hogy zard le es keres mas rollert? Rajottel magadtol is, tehat igazabol az is felesleges hivas lett volna.
Igen, aki az appot nem tudja hasznalni, az nem alkalmas vevonek. Ez egy jo szuro nekik is, a problemas ugyfelek nem kellenek senkinek es csak a tobbieknek dragitja meg a szolgaltatast.
De, sajnos latszik es nagyon szomoru igy is a helyzet, mert boldog-boldogtalan jogsit is kap. Plane ha melle veszed, hogy a rollerkolcsonzosok mennyivel tobb balesetet szenvednek mondjuk a gepjarmuvezetokhoz kepest, akkor rajossz, hogy valoban jobb, ha a leghulyebbek hozza se fernek.
-
Reggie0
félisten
-
sagesz93
addikt
válasz
st6969 #12242 üzenetére
Szerintem ennél bonyolultabb ez a dolog, a defekten meg nem lepődtem meg, átmentem vele a városban egy bulizós éjszaka után lévő szakaszon, ahol kb 10 üveget törtek szét, rá 500méterre eresztett a gumi. Előtte elmentem vele 1000km-t és semmi gondom nem volt vele, 4,5baron használom egyébként. Én emiatt biztos nem váltanék tömör gumira. A többi az én lustaságom, vagy rossz elhelyezkedésem, Budapesten több opciót láttam ilyenre, Győrben keresve se nagyon találok. Persze tudom bicikliszervizek is foglalkoznak már ilyesmivel stb, csak hátha van valaki Győrben vagy közelében aki tud segíteni, egyszerűbb lenne nekem.
-
Berci77
tag
válasz
st6969 #12195 üzenetére
Privátban már írtam, hogy kuponos oldal ajánlataként én is onnan rendeltem, 1 héten belül minden macera nélkül megérkezett, nem volt semmi fennakadás. MPL hozta házhoz végül. Ennyiért bajnok ez a roller. Amire vettem nagyon bevált. A párosításával voltak és azért még mindig vannak gondjaim.
Azt nem is tudom, hogy kellene megnéznem az összes megtett kilométert, mert a roller nekem nem mutatja sem bekapcsoláskor, sem menet közben.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
st6969 #12141 üzenetére
Volt egy helyi trollunk, aki biztos fogja újfent linkelni a fotóját, hogy hogyan
csinálja, mivel ezzel sokunknál kiveri a biztosítékot, hogy más meg a kaját
rakja oda, ez meg a koszos kerekét. De végülis igaza van! Hiszen a kretén
szülők is beleállítják a gyereket, mikor világosan le van írva, hogy erre hogy
alkalmas a bevásárlókocsi, és hova lehet ültetni, hogy ne dzsuvázza össze.És amúgy mit várunk, amikor a Lidl dolgozó beleáll a hűtő szélére natúrban
cipőben, mert úgy éri el a felső polcot... Az aztán a higiénia a köbön.Most az, hogy emiatt esetleg teljesen kitiltják a rollereket a boltokból: lehet!
Viszont van egy fordított trend. Lassan már kutyát is mindenhova bevisznek,
majd mikor épp oda akar szarni a bevásárlóközpont közepére van sikítozás!
Igazából a roller, mint közlekedőedény se való bentre, az autó is kint marad.
Annyi, hogy a biztonságos tárolást kellene megoldani. Az meg minimum az
U lakat, ami extrém esetben olyan nehéz, mint a fél roller. Kellemetlen vinni.Ui: a magam részéről a kis rollert keresztbe raktam a kis kocsi aljában, így
elfért anno, különösebb probléma nélkül.(A nagyot meg lelakatolom kint,
annál fel se merül, hogy be kéne vinni: tologatni se kényelmes méretű...)
És igen, ahol kisebb bevásárlókosár van, volt hogy ráraktam a kosarat, ahol
ezt megengedték... Másol meg már eleve be se lehet vinni - boltja válogatja.
Egyszer OBI-ban vettem valami pár csavart, viccelődött a pénztáros, hogy a
termékek mennyisége nem indokolja a hatalmas bevásárlókocsit: ja persze,
az nem is! Csak a kocsi aljában ott volt a roller. Mégpedig azért, mert az az
OBI amúgy autóval nagy kerülő, rollerrel meg át lehetett vágni a vasút alatt...
(És hát mi a fenéért indítsak be egy 1 tonnás dögöt azért a pár csavarért?
Gyalog túl messze volt. A rollerrel pont annyira nyílt ki a világ, amennyire...) -
mrrr74
aktív tag
válasz
st6969 #10181 üzenetére
Tavaly óta, de nincs benne sok km. Egyenes és kissé emelkedős úton rendesen gyorsul, a nagyobb emelkedőket alattam nem bírja és ezeken a hatótáv is radikálisan csökken. Budapest belvárosában való közlekedéshez ideális, hegyes-völgyes terepre nem az igazi. Én nagyon szeretek vele közlekedni, a levegős gumik kényelmesek. Az akkupakk könnyen cserélhető, a hátsó megtört részben van benne. Nálunk nem volt hiba, de tudok egy olyan esetről, hogy vissza lett küldve a webshopba, mert kicsi volt a hatótáv (sok emelkedőn valóban kicsi). A kormány magas és nem állítható. Budapest vonzáskörzetében lakom keleti irányban, ha ki szeretnéd próbálni, akkor meg tudjuk beszélni, szívesen megmutatom. Valószínű ennyi marad az ára, a Geekbuyingon és a Banggoodon elektromos pumpát adnak hozzá ajándékba, illetve gondolom az N2-t nyomják, annak 350W teljesítményű a motorja.
-
PociAti
őstag
válasz
st6969 #10181 üzenetére
Én mondjuk biztosan nem venném meg.
Számomra nem tűnik jó üzletnek, mivel
nagyon ormótlan hamisítvány kinézetét
kelti. És ahogy az elemeket egymáshoz
hegesztették, az se bizalom keltő. Nem
gurulnék oda vele a haverjaimhoz hogy
nézzétek mit vettem! Általában véve az
olcsó húsnak híg a leve, csak ebben az
esetben most nem egy levesről, hanem
a forgalomban részt venni kívánó, fürge
közlekedési eszközről van szó. -
PociAti
őstag
válasz
st6969 #10033 üzenetére
A korábbi hozzászólásomban: (#9719) próbáltam összehasonlítani az új, 3-as rollert az elődjeivel, az 1S és Pro 2 modellel.
Xiaomi 1S-t alapul véve:
- ami maradt: akku és ezzel összefüggésben a hatótáv,
- ami javult: 300W-os motor (a 250W helyett),
- és ami általánosságban frissült: egybefüggő, ezáltal vízállóbb kijelző, új fékrendszer, AMG és egyéb modellekből átvett összehajtási mechanizmus. -
Skynet258
veterán
Az első teleszkóp 30k volt (Monorim), a hátsó nem Monorim hanem Esparts (a Monorim megoldása elég batár hátra és fúrni is kell a roller vázát hozzá, így azt végül elvetettem), ez 18k volt. A felszerelés szerintem nem egy nagy művelet ha használtál már csavarhúzót meg imbuszkulcsot, de jó pénzért pár helyen fel is szerelik akár.
PociAti: én februárban vettem a Pro 2-t, és múlt hónapban került fel rá az első lengéscsillapító, tehát fél évig használtam alapon. Úgy is tetszett, de szeretem pimpelgetni a dolgokat, ezért is vágtam bele ezekbe. Hátrányok a plusz súly (összesen 4 kilóval szerintem nehezebb lett), és ha a hátsó lengőt is felrakod akkor pluszban 5 centivel lesz hosszabb.
A gyári rúgónak van némi susogása az első napokban, aztán ez moderálódik (alapból sem vészes csak megemlítem), de EXA légrugó beszerzését is tervezem, ez már hangtalan, plusz a levegővel állítod a nyomást/ellenállást, így baromi jól testreszabható - előnye még, hogy van belőle hosszabb/rövidebb kialakítás is. Egy Exa rugó darabja bő 20k körül van, így ha összeadunk mindent akkor egy százast még rálocsolok a cuccra. De persze ez nem kötelező manőver egyáltalán, de ilyenekre hajlandó vagyok költeni, ahogy gépházra vagy billentyűzetre is többet kiadok ha úgy van, mint az átlag. Ez is egyfajta hobbi.Amúgy nagyon más hátránya a fentiektől eltekintve szerintem nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- MSI CYBORG 15 A13V
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest