Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Dottore #84283 üzenetére

    Azért a Meridát, pláne a Giant-ot, ne nagyon emlegessük egy lapon egy nagyáruházi, saját márkás termékkel, mert ez még viccnek is rossz. :D
    A fent említett gyártók soha nem engedtek meg maguknak olyan szintű gagyiságot, mint amit tetten érhetünk egyes decathlonos kerékpárok esetében. Nyilván nem is ugyan az az árkategória, és nem is ugyan az a célcsoport.
    A decathlonos bringák 100k-ig vállalhatóak, mint ahogyan már említették. Ebben a szegmensben máshol sincsenek nagy csodák, és itt még megengedhető az, hogy nem olyan hú de jó a geo, illetve rugalmasabb mint kéne. Viszont amikor több száz ezret óhajtunk elkölteni kerékpárra, nem gondolnám, hogy azért mert a decaában kicsit jobb felszereltséget kapunk, érdemes lenne megvenni egy olyan bringát aminek olyan a váz merevsége mint egy kolbásznak. És itt most nem arról van szó, hogy ránézésre fikázok, vagy leszarozok mindent ami nem 1 millióba kerül legalább, hanem arról, hogy a 400k értékű decathlonos XC fully-nak úgy tekeredett a közepe, hogy rossz volt nézni, a fitness gépük olyan lomha volt mint egy trekking, a több száz ezres FR gép úgy mozgott mint egy tesco bike, és stb. Ott mennyiségi értékesítés van, nem minőségi. Ez egy bizonyos igény szintig elég, de aki egy kicsit is komolyabban gondolja a kerékpározást, ott már nem annyira.
    Sokan elájulnak attól, hogy na bezzeg a decathlonban már ennyi pénzért mennyivel jobb a felszereltség, ja, csak a váz egy hulladék. És egy kerékpár lelke mégiscsak a váz, nem csak attól lesz jó, hogy milyen szettet aggatunk rá. A hulladékot természetesen nem úgy értem, hogy használhatatlan, meg, hogy el fog törni, nyilván nem véletlenül adnak rá élettartam garit, hanem úgy, hogy sokkalta rosszabb hajtáshatékonyságban, kényelemben, súlyban, értékállóságban mint egy minőségi gyártó váza. Ez 100k-ig belefér, felette már nem, mert akkor inkább legyen rajta egyel gyengébb váltó, de valami épkézláb tervezésű váz. Én így gondolom.

    (#84241) 6030D: Nincs nekem bajom a turistákkal, de ami sok az sok. :D

    Ja hát ez a túra javarészt turista útvonalakon megy, de normál hétvégéken, hétköznapokon pláne, szerintem simán okés lehet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák