Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tknof1871

    őstag

    válasz Lacerta #278782 üzenetére

    Vettem új láncot. Azt mondták a boltban, hogy lehet, ugrani fog. De nem tudják ránézésre megmondani, hogy már annyira elkopott-e valamelyik lánckerék. Pontosan nem is értettem, mit jelent, hogy ugrani fog.
    Ha tényleg probléma lesz az új lánc és egyik, vagy több, lánckerék kompatibilitása között, akkor mit csináljak? Tegyem vissza a régi láncot és vegyek egy új 6 sebességes menetes racsnit? (Az ebike-os linken csak 7 sebességesek vannak. Az árukeresőn találtam 6 sebességeseket.) Aztán amikor megérkezik az új menetes racsni tegyem fel a kerékagyra és próbáljam meg újra az új lánccal?

    Nagyon szerény műszaki érzékem azt súgja ez lenne a legjobb megoldás. Talán még jobb választás, ha előbb rendelek egy új 6 sebességes menetes racsnit. Majd akkor teszem fel az új láncot, ha megjött. Ha a régi menetes racsni az új lánccal nem illenek össze, akkor már kéznél van az új menetes racsni.

    A régi racsni SJ SHIMANO SIS MF-HG20. Ebből megállapítható, milyen szerszámmal kell leszedni? Arra a dugóra gondolok, ami a tengelyre megy, a feje hatlapú és franciakulcs vagy huszonakárhányas villáskulcs kell hozzá.

    Ezeket a többsebességes menetes racsnis dolgokat szét szokják szedni, vagy addig hajtják, amíg elkopik valamelyik lánckerék és kuka? Lehet, hogy érdemesebb a menetes racsnikat a láncokkal egyszerre cserélni?

    [ Szerkesztve ]

    Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

Új hozzászólás Aktív témák