Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz fulton #278014 üzenetére

    Na, ez a jó hozzállás, menni kell vele, nem egyből szétkapni :) Bár megértem a dolgot, én a tárcsafékkel vagyok így, hülyére idegesít, ha alapból is hozzáér a fékbetéthez. Tudat alatt frusztrál, hogy az bizony akkor lassít.

    Én is toltam egy jó kis gravel kört havas tájban. A fagyott traktornyomokban csúszkálni a gödöllői dombságban mondjuk nem volt akkora élvezet, el is estem 2x. De azt a szakaszt leszámítva jó volt.

    S a lényeg: Garmin 530. Biztos tök jó volna, ha látnám! Ti látjátok a kijelzőt napszemüvegben? Én alig. Bár vettem rá egy kínai szilikon tokot, lehet, hogy az bekavart a fényérzékelőnek. Szemüveg nélkül okés volt, de ahogy felraktam a fényre sötétedős szemüvegemet, egyből szinte semmit nem láttam a térképből. Az adatképernyőket még csak-csak. De emiatt egyszer rossz irányba is fordultam, bár valszeg nem volt nagy ötlet a tervezett útvonalat vörösre állítani, miközben a főutakat is azzal a színnel mutatja.

    Akkor egyébként jó volt, hogy mutatta, hogy forduljak vissza. Ha azonban 20-50 m-re megyek egyébként párhuzamosan a tervezett úttal, akkor jó volna, ha nem akarna visszafordítani, hanem mutatná a legközelebbi becsatlakozási pontot. De végül is felvette a fonalat onnan, hogy visszatértem a tervezett útra.

    Miután elvergődtem Gödöllőig, onnan már nem akartam visszafelé is gravelezni. Gondoltam, megterveztetem vele az útvonalat haza, az előre elmentett otthoni koordinátákhoz.

    Ám bizony így is földutakon akart vezetni. Ha gravel úttípust indítottam, akkor nem lehet ebből kizökkenteni anélkül, hogy elveszne a felvétel? Nem találtam meg. Mert miért ne akarhatnék egy adott pont után műúton visszatérni.

    Na, mindegy, most amúgy ismertem az utat. Ismeretlen helyen azonban gáz lenne. Nem akartam az út szélén sokat szórakozni ezzel, mert ez nem az az idő, hamar elgémberedik az ember. Amúgy tud ilyet?

    Másik lényeg: Selle Italia Novus Superflow Endurance TM Gel Road nyereg. A gyári Cube után meglepően alulpárnázott, de nem volt vele bajom. Ez keskenyebb, több hely van a combomnak, meg elvileg megfelelőbb a 98 mm távolságú ülőgumóimnak. Jó lesz ez, de lehet, hogy még pár marketing jelzővel még jobb lenne :D

    [ Szerkesztve ]

    Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

Új hozzászólás Aktív témák