Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
maximilian4
addikt
Tudom hogy volt már kérdés és választ is találnék, de fáradt vagyok visszakeresni. Garmin szakértőkhöz lenne a kérdés:
Mi az az alkalmazás, program, webhely amivel a legprecízebben meg tudom tervezni az útvonalaimat?. Pl. ha oúton akarok menni, nem visz terepre, ha terepre akarok menni, akkor pedig nagyrészt oda tervezi az utat.
Valamint. Mások strava tekeréseinek útvanalait valamilyen formában rá tudom importálni a garminra? Lehet akár gpx is.
-
FerNandor
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Köszi. Szerintem akkor benevezek egy ilyen Nebulára

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
nightmare13
üzenetére
Azok a sávok rövidek,így én ha sorolok akkor a közepén nyomom,hogy ne tudjanak megelőzni a sorolás közben.
...indulásnál természetesen azonnal a jobb szélen indítok. -
6030D
addikt
válasz
nightmare13
üzenetére
Én azért szoktam a balra kanyarodó bal oldalán menni, mert ha el akar menni mellettem egy autó, akkor jobbról tud előzni, a velünk azonosan haladók sávjába átnyúlva, nem a szemből jövőkébe.
-
nightmare13
őstag
Városi kerékpárosoktól kérdezném elsősorban:
Balra kanyarodásnál soroljunk a sáv bal oldalára. Ez azokra a sávokra is igaz, ahonnan csak balra lehet kanyarodni? Mert ilyenkor én úgy is áthúzok majd azon út jobboldalára, ahova kanyarodok. Vélemény? -
válasz
parandroid
üzenetére
Az acél villás fondriestem dög nehéz magas profilú kerekkkel 10kg. 15kg ez alu vázzal amúgy nem lehet.
-
TayRol
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
A váz(geo) király, de a hajtómű nekem nem begyere főleg a GRX után.
-
parandroid
félisten
válasz
szimpláncsak
üzenetére
230-ért... Hmmm. Végül is. Jó lenne, ha lenne valami akció, de manapság ez elég reménytelen. Sora-t személyesen nem ismerem, nekem Tiagra van, igazából ez alá én nem is nagyon mennék, ha nem muszáj, de nyilván ez pénzkérdés. 10,5 kg nem vészes, az én karbon villás alu bullsom is ennyi, ha jól rémlik. Én másfél éve valami 770 eur körül vettem akcióban (ugye tiagrával), aztán egy évet állt, és idén kezdtem használni. Egyszerűen imádom, pedig elég alap gép ez is. Ezzel együtt jövőre én is szeretnék majd előre lépni egyet, addig barátkozom a gondolattal, hogy sokba fog ez nekem kerülni...
Szerk.: Most nézem az adatlapon, azt írja, hogy tömeg 15000 g/db. Na, 15 kg viszont nagyon sok. Amúgy az a kérdés, hogy az a sok Csepel feliratú alkatrész az pontosan kicsoda, illetve a Kenda gumit nem tudom, milyen, de nekem gyanús, hogy nem egy Conti.
TayRol: Na pont ez az, Acera/Alivio egy ilyen gépen. Pfff. Azért egy Deoret megérdemelt volna (főleg, amennyiért adják).
p
-
FerNandor
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Gyönyörű
.Ma felraktam a Michelin Dynamic Sportokat. Könnyebben ment, mint gondoltam. LIDL-ös nagy pumpám van, de elég fura volt a Presta feje, fel tudtam fújni, de valahogy nem volt az igazi; a rácsatlakoztatás vagy nem is tudom. Elől-hátul 6 bart raktam bele, de holnap tekerés előtt ellenőrzöm majd még.
Közben a montit is elhoztam már, azt is elvittem egy kis szervizre.
Köszönöm a lámpás tippeket.
Napfénysüti a Moon Nebula első hátsók mennyire jól láthatók nappali fényviszonyok között? Mennyire feltűnők a gyakorlatban?Találtam közben még egy ilyet: Cygolite Hotshot Pro 200 Elég jónak tűnik, azt írja rá, hogy jobb, mint a Bontrager Flare RT, de ahogy látom, Európában sem lehet kapni, nem hogy Magyarországon
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Na meg az oké, hogy megveszek mondjuk egy Manitou Skarebet, de ha javítani kell, akkor honnan szerzek egy ilyen régi telóba alkatrészt?
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
maximilian4
üzenetére
Köszi, csak azt nézem, hogy 40-ért rugós Rock Shox-ok mennek, ami vicc megint, akkor veszek újonnan levegőset és az tuti jó.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
Triathlete
üzenetére
A beépítési magasságot el ne felejtsd lemérni!
-
flash-
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
esetleg aki sorás Trek et keres, ez 240 ezerért nem rossz ár [link]
-
-
szimpláncsak
tag
Köszi a felni kérdésre a válaszokat.
-
szimpláncsak
tag
válasz
parandroid
üzenetére
220-ért a Csepel torpedAl 2.0? Az is full sora csak nem karbon az első villa, meg kicsit nehéz. Valahol 10.5kg-ot írnak. Nekem jövőre lenne esedékes és ezen is elgondolkodtam.
[link] -
TayRol
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Attól félek én is...
Ezen a Tribanon - ha nem jön be - legalább sokat nem bukok.
A Soot 50 mindenképp marad, ezzel a GRX szettel nekem nagyon bejött, a Cannondale hajtása ellenben egy rettenet. Lehet, hogy ez miatt nem lesz maradása... -
TayRol
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Én most vettem meg talán az utolsó L-es egyenes kormányost, harmadik cangának. Kivancsi leszek, hogy milyen. 85e-ért nem tudtam otthagyni. Majd írok véleményt.
-
IzI
senior tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Nem feltétlenül ezt akarnám,csak próbáltam rámutatni arra,amit szeretnék

-
IzI
senior tag
Milyen néven árulják itton ezt [link] ? Olyan kéne ,az első váltora,ami megakadályozza,hogy le essen a lánc a vázra.
-
parandroid
félisten
válasz
kutga
üzenetére
Éppen 100k egy belépő triban100, és egészen elfogadható darab ennyiért, sőt, most nézem, egyenes kormánnyal 85k-ért árusítják ki a maradékot. 170-ért meg már a komolyabb 120-as van, bár azért a microshift/tourney-ért nem biztos, hogy adnék annyit, akkor már inkább 220-ért a sora-s triban 500. Na, ezen a szinten kezdődik egy normális országúti, csak decathlonon kívül kb 1,3-1,4-es szorzóval az árban.
p
-
válasz
kutga
üzenetére
a fék/váltókar, a fék és a pedál ha rendeset akarsz akkor nem lesz meg 20 alatt
(8 sebeséges ST-M310 5800 per darab, BR-T4000 fék 3800 per darab, plusz valami pedál 3-4000 forint) - a 7 sebességes verziók se sokkal olcsóbbak
nyilván a bowdenházak és a bowdenek mind cserések (még egy tizes) meg ennyi idő alatt a gumi is elöregedett (még egy tizes párban, plusz a belső, legyen inkább 15)
ott vagy, hogy mindjárt 45 ezer a felújítás -
kutga
félisten
válasz
bringasisti
üzenetére
Mindenképpen magam szerelném, főleg azért mert ezt is meg akarom tanulni.
MOD
peterkeT
2003-ban volt, nem mai darab. Mondjuk előtte azért még körbenézek, használt fronton is. -
parandroid
félisten
válasz
kutga
üzenetére
Azért az sem mindegy, mikor érettségiztél. Akár az én sztorim is lehetett volna, nekem kb 20 év telt el érettségi után, mire felmerült bennem a biciklizés gondolata, meg még pár év, mire vettem rendes bringát, de a Schwinn Csepel Apollot felújítani eszembe sem jutott volna, akármennyire imádtam 13-18 éves korom között...
Amúgy első körben szerintem Decathlon, ár/értékben még mindig a legjobb.
p
-
6030D
addikt
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Mez ha kicsi, átveszem.

-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Kis tanácsot szeretnék kérni.
Kellene egy bringa, rövid távokra, bevásárláshoz, semmi extra. Nézegettem őket újonnan, de vannak aztán árak, cserébe viszont otthon van a régi biciklim, kb érettségi óta nem használtam, igaz fék- és váltókarok, fékek, pedál nélkül, de garázsban tartva, rozsdamentesen (elvileg).
Egy régi Woodlands, de lehet fantázia a felújításban?
-
ZolkoW
őstag
válasz
ZolkoW
üzenetére
Amiről írtam minap, az ez: [link]
És már láttam a helyi Trek boltocskában, szóval ennyit egy kerékre kifizetnék, és ha működik, a másikra is. 21mm-es kellene belőle, ami elvileg létezik, majd ha lejár a vírusos para, lehet hogy beszélek a boltossal... Hátha Fulcrum profilba is kellőképpen belepasszol. -
Triathlete
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igen, köszönöm!

-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
szimpláncsak
üzenetére
[link] - bringás ajándékcsomag.
Meglepődtem amikor láttam az emailt de örültem neki. Gyereknek is jó lesz egy-két dolog a csomagból.
-
ZolkoW
őstag
válasz
szimpláncsak
üzenetére
a saját példámból kiindulva én ragaszkodnék a tubeless readyhez, már csak azért is, mert később eladhatóbb. A kettő márkás közül pedig a DT-t gondolom nagyobb névnek..
-
bardi
senior tag
válasz
szimpláncsak
üzenetére
Én 26-os méretben DT 533d-t vettem, eddig bevált, és van 27.5-ben is. Tubeless ready természetesen.
-
szimpláncsak
tag
Gondoltam, ha megjönnek végre az új iparis novatec agyak már nem a mostani felnit kéne használni, hanem abból is újat venni.
Szegecselt felniből 7-8-9 ezer forint környékén valami tipp? Ebike.hu-n nézegettem ezeket.
[Rodi]
[Mach1]
[Sun Ringlé inferno]
[Sun Ringlé Helix]A Mach 1 talán a legszimpibb a tubeless ready miatt. Vagy dobjak rá még egy kicsit és Mavic vagy DT?
-
6030D
addikt
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Majd jól beköplek, hogy nem is Skodád van.
Mi volt a kihívás, mi a nyeremény? -
szimpláncsak
tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Ez most kérdés volt vagy dicsekedés?
Amúgy gratu! Mit nyertél vele?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Triathlete
üzenetére
Első kerékagy gondolom gyors-záras és a homlokcső egyenes,nem kúpos...egyéb nincs. Gondolom A-head rögzítéses az eleje...
-
Napfénysüti
nagyúr
Valaki benne van Straván a Skodás We Love Cycling kihívásban?
Most kaptam emailt hogy a 7. heti kihívásnál engem sorsoltak ki.
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Esetleg valaki tudna ajánlani honlapot/appot ahol főleg outis túra útvonalakat lehetne nézni? Mostanában kezdek kifogyni az útvonalakból Budapest és Pest megyében, jó lenne az újdonság.
-
Triathlete
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy első telót a montiba, viszont mire kell figyelnem mikor nézelődök? A kerék átmérő 26", meg V-fékes. Más egyéb?
-
ZolkoW
őstag
válasz
6030D
üzenetére
mindig azt mondom, a hobbikra pont ugyanannyi pénz megy: az összes

Az árak ahogy nézzük... ha így nézem, drága, ha nem így nézem, nem annyira.
A Shimano tudtommal azzal tudott felemelkedni, hogy nagytételben tudta megcsinálni a speckó mechanikákat (váltók, stb), amikhez a technika baromi drága, de ha megvan, már olcsón/olcsóbban lehet gyártani. Tehát ha nem irtózatos darabszámokban menne, mégdrágább volna. Ugyanakkor egy autóban, még egy 20 évesben is vannak komolyabb alkatrészek, mint egy hátsó váltó, és anyag is van benne, még ha sokszor tényleg egyszerűbb is (legócskább acéllemez, stb). -
maximilian4
addikt
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Biztos jobb lenne, de én rugósat nem vennék. Max high coil rugós tagot enduro/dh gépbe. 26-osba azért már vannak jó áron levegős tagok. Egy szerviz árat azért kalkulálj bele, bár én anno 40-ért adtam el a hibátlan frissen szervizelt 27,5 boost-os sektoromat...de nem mindenki olyan jó fej mint én.
-
Alg
veterán
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Életemben nem ettem Nordsee-ben, és az áraikat elnézve nem is fogok
FB-on láttam valami csoportos körbetekerést októberre szerveződni
-
IMIIKE1998
őstag
Rugós Manitou Axel-t ti vennétek még? Jobb lenne, mint egy rst gila?
-
6030D
addikt
válasz
polonic
üzenetére
Én eszek minden halat, tengeri herkentyűt, legyen az sütve vagy nyersen, de szeretem a hekket is. Nem tudom megmondani, hogy miért szeretem, egy másik íz. Persze van ebből is jobb, rosszabb, nem mindenhonnan jövök el úgy, hogy ez jó volt. Szerintem meg a rántott hús van túl-hype-olva, de én egész gyerekkoromban azt ettem, szóval kinek mi.

ZolkoW: drága a bringa... múltkor egy baráti beszélgetésnél jött elő, hogy akkor nekem mennyi az annyi. Mindenkitől megkérdeztem, mennyit költ a hobbijára, aztán kb hasonló számok jöttek ki.

Én azt sem érzem, hogy pont a bringa lenne túlárazott. Egy analóg karórában mi kerül fél-1 millió Ft-ba? De akár csak 100e-be is? Egyszer valaki kitalálta a szerkezetet, olyasmi ketyeg belül, és kívül más az "ékszer". Ha megveszem és csalódok, akkor van egy nem működő órám. Ha a bringán szétnyílik alattam a váz az erdőben 40-nél, akkor még nagyobbat csalódok.
Mindenbe bele lehet magyarázni mindent, de az általánosság az, hogy akkor fogja megérni valakinek egy termék, ha van rá lóvé. (Bazzeg, 1000+ Ft/kg a kenyér, zöldség, gyümölcs... az se normális, mégis megvesszük) -
Alg
veterán
válasz
ivana
üzenetére
Az anyag szerintem a legkisebb költség a gyártásban. De maga a gyártás sem túl drága, ha jól emlékszem nagyságrandileg valami 70-100 euró egy karbon váz legyártatása a Távol-Keleten.
Hal: jó hogy mondjátok, csinálok már a héten valami jó kis paprikás lisztes rántott hrcsát. Vagy grill pisztrángot, meglátom mit kapok.

Más: Fertő tókerülő happening-el vajon mi lesz?
-
xy.zsolt
őstag
válasz
sticky35
üzenetére
Mivel írtad, hogy adott a szállásotok nem is ajánlottam Hegykőt....legközelebb. Itt több a szálláshely, tavasztól tél elejéig több a külföldi és hazai turista mint a helyi lakos....ha nincs covid. Nyáron 2 hetente rendezvények vannak, érdemes ezekhez igazítva is foglalni. Pl szüleim 8 éve költöztek ide, de anyu még most is úgy érzi mintha nonstop nyaralna
-
válasz
Studi
üzenetére
Anyag az van benne rendesen, ezerszer minőségibb dolgokat használ a kerékpár ipar, mint pl. az autók. Egy normális kerékpár mindig is drága volt, a régi tanyabikeok a maguk idejében egy gyári munkásnak több havi fizetésébe fájtak, ehhez képest ma nem is vészesek az árak.
-
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Ritkán tekerek kiállva mert valamiért én úgy lassabb vagyok....de komolyan mondom, hogy még soha nem ért a kormányhoz a térdem.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
xy.zsolt
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
Nem, tényleg nincs autóm....készülök máshol élni ezért nem vettem ismét, de a covid most bezavart
dobolan Bakker tényleg....kösziiiii
-
polonic
félisten
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Ez nem neked szólt csak, csak a te hsz-edre reagáltam. Mindenkinek szántam.
És csak azért írtam, mert íztelen a hekk szerintem is. Ahogy itt fentebb is írta más.
És én az ízek miatt eszem.
Egyébként a keszeg jól beirdalva, megsütve nagyon finom és kb nem kell a szálkákkal foglalkozni.
A ponty az tényleg silány, szerintem is. -
xy.zsolt
őstag
válasz
polonic
üzenetére
Én csak tengeri halat eszem (ha eszek) szóval kérdezhetném, hogy miért van mindenki rákattanva a számomra túl zsíros harcsára, vagy a nehezebben szálkamentesíthetőbb tavi halakra, uram bocsáss a néha iszap ízű, zsirosabb pontyra. A halászlevet viszont imádom, pontosabban csak a levét gyufatésztával.....sok halból paszírozva. Szóval ez is csak olyan mint minden más kaja.....ízlés kérdése. Hekk-et próbáltam máshol enni, itthon is elkészíteni, de nem lett hasonló sehogy a feeling....valamit nagyon eltaláltak amit 7lakat alatt őriznek. Pedig dolgozott ott egy csaj aki előtte nálam is, de ő sem tudta mi a titka az elkészítésnek.
-
Studi
veterán
válasz
ZolkoW
üzenetére
Ha reálisan nézzük akkor valóban aránytalanul drágák a kerékpárok. Sem anyag, sem innováció, sem mérnökóra nincs benne annyi, ami indokolná a többszázezres árakat. Viszont van kereslet, még ilyen széles gyártói kínálat mellett is, ezért tudják magasan tartani ezeket az árakat.
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Férfi rokonnak szeretnénk születésnapra a napokban városi kerékpárt venni.
Honnan érdemes most rendelni és milyet?
Valami ilyesmi kellene. (174 cm) Esetleg nagyon jó állapotú használt is szóba jöhet.
Köszönöm
-
polonic
félisten
-
ZolkoW
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
Egyik nap ebédnél felmerült a "mennyibe kerül egy bicikli" téma, és a kolléga jött ilyesmi dumával, hogy csak villogni kell a 300+ ezres masina, mert ugye mi másért. Én meg néztem rá nagy szemekkel, hogy azért ez nagyon nem az a szint, amivel villogni lehet, mentségére legyen mondva, hogy nem biciklizik, szóval nincs egyáltalán képben, csak azt hajtogatja mindig, hogy "ennyiért már ......-t lehet venni" (motort, autót, mindegy). Sőt, valójában ez már akkor előjött, amikor egy kolléganő megvett használtan egy 26-os egész pofás Haibike montit, 110-ért. Na mindegy.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
Studi
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
xy.zsolt
őstag
válasz
sticky35
üzenetére
Örülök, hogy szuper lett az itt lét. Szerencsére rendes, jóravaló emberek élnek erre, a táj szép, a kajáldák is rendben vannak....szeretek itt élni Hegykőn, na
Annak külön örülök, hogy ti is megtapasztaltátok, hogy annyi ember nem tévedhet a Kovács kocsmás hekk-kel....nem túloztam (ahogy soha sem)....csak az a baj vele, hogy ezután már sehol sem fog így izleni
Ha egyszer úgy jöttök, hogy nyitva számotokra is a határ akkor ahogy már előttem is említették még több szuper hely vár felfedezésre a "környéken", nem "csak" a Fertő kör. -
arn
félisten
Wienerwald MTB: Mauerbach hills
08.07.2020
Canyon Exceed
https://www.youtube.com/watch?v=tCXta35N1jY -
sticky35
tag
válasz
sticky35
üzenetére
Köszönöm Khelben a részletes útvonalakat, próbáltunk párat bejárni belőlük:
Első nap később értünk a szállásra mint terveztem, csak délután fél öt körül tudtunk elindulni, megcéloztuk a naplememtés szürkemarhákat. Fertődön megálltunk kicsit a kastélynál, onnan vitt egy jó kis bringaút észak felé, gondoltam az irány nagyjából stimmel, menjünk ezen. Nyárligetnél néztem a térképre, láttam hogy ez kicsit fére visz, a pénzváltónal beknyarodtunk egy murvás útra nyugat felé, azon folytattuk tovább. Ezen volt egy sáros rész amin egy döngölt keréknyom vitt keresztül, persze pont akkor jött szembe egy autó, lehúzódtam a dagonyába, gondoltam jobb ha elmegy gyorsan, akkor láttam hogy az utó is lehúzódik a sárba, majdnem elakadt szerencsétlen osztrák nyudíjas papa, de azért ki tudott jönni. Furcsa volt ez a hozzállás egy autóstól.:) Itt volt egy rövid földutas rész míg elértük az aszfaltot Fertőújlak felé de nem volt vészes. A nádasnál kinn voltak a szürkemarhák, itt megálltunk nézelődni, nagyon békés volt a táj.
Visszafelé már Sarród felé mentünk, még sötétedés előtt simán visszaértük a szállásra.Második nap megcéloztuk a Páneurópai piknik emlékhelyet, nem nagyon variáltuk az útvonalat, csak a jelzett kerékpárúton mentünk Fertőrákosra, onnan tovább az emlékhelyre. A bicikliút a szőlődombokon vitt keresztül enyhe lejtőkkel és emelkedőkkel, kb 10-20 méterenként nagy bogárrajokkal. Először azt hittem muslicák, de a szőlődomb után meg tudtam őket jobban is nézni, mert mindenünk csupa bogár volt, inkább valami szárnyashangyáknak tüntek. Szemüveg nagyon ajánlott és csak az orron lélegezni, különben megvan az ebéd is útközben.:) Az emlékhely furcsa érzés volt most hogy működött a "határzár", egészen nosztalgikus hangulatba kerültem, igaz volt amit kiírtak, "Európa itt kezdődik", csak még mindig a határ túloldalán...
Visszafelé megálltunk a Kovács kocsmában hekkezni ahogy xy.zsolt ajánlotta, tényleg megérte, még barátnőm is megette panírrral bőröstül, pedig azt máshol mindig meghagyja.:) Megkósoltuk a hugót is ami valami helyi specialitás lehet, utána láttam máshol is, bodzaszörpös fröcs citrommal, finom.Harmadik nap lett volna a tervek szerint a legjobb, Sopron Lövérek és onnan megnézni pár környező csúcsot. Enyhe emelkedő Görbehalomra és ott jobbra a bányászati múzeumnál be az erdőbe, itt kezdett el barátnöm durcizni hogy hideg van (hajnalban még esett, tényleg hűvös volt, de három réteg ruha volt rajta), feltörte a nyereg a fenekét, nincs kedve tekerni. Azért az erdészeti út végéig elmentük Asztalfő felé, de hiába győzködtem hogy visszafelé még nézzük meg a Hermest, megmakacsolta magát. Egy kis megállóval a tónál visszagurultunk Görbehalomra, itt ki van táblázva egy étterem a bányamúzeum melletti meredek zsákutcában, feltekertünk, de étterem sehol. Épp kint volt a kapuja előtt egy helyi öreg, kérdeztem hol az étterem, mondta hogy még az úton feljebb három utcával, de menjünk át a kertjén, így nem kell az úton is feltekernünk a meredeket, köszönjük neki. Így már meglett az étterem, finom volt a kacsás előétel meg a pizza, de annyira nem hogy barátnőmet rá tudjam beszélni hogy legalább a Muckot nézzük meg lefelé menet, szóval az is kimaradt, inkább a Harrer cukrászdára volt kíváncsi, oda gurultunk el, süti+fagyi, aztán irány a szállás.
Ezután már még kevesebbet mentünk, negyedik nap megnéztük Nagycenket Nagylózson keresztül, ahova egy földút vezet, ami most az autópálya építés miatt le volt zárva, de azért mentünk tovább rajta. Szombaton nem ment a munka, csak a biztonsági őr volt ott, de épp mikor arra mentünk, állt be a haverja egy Passattal "tankolni". Mi nem zavartuk meg őket és ők sem dobták el a kannákat hogy visszafordítsanak. Nagylózsról az új autópálya nyomvonal mellett egy nagyon szép kis út megy Peresztegre, onnan pedig egy széles bicikliút Nagycenkre a kastélyhoz. Innen mentünk tovább Hidegségre, aztán Hegykőre a Tornácosba ebédelni. Kívülől azt hittem egy sima csárda, de aztán láttam hogy feljebb pozicionálják magukat, de legalább rendes adagot adtak, még másnap reggel sem voltam éhes.:)
Vasárnapra esőt mondtak, ezért nem terveztünk semmit aznapra. Persze eső nem volt, de már csak sétáltunk, aztán irány haza.
Köszönöm az útvonalajánlatokat, szép helyeken tekertünk, élvezetes volt ez a néhány nap. Még nem vetettük el a Fertő-tavi kört sem, ha idén még lesz jó idő és a határon is át lehet menni, akkor mindenképpen visszamegyünk.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
INTELligent
üzenetére
...mondjuk még meg is keni évente egyszer jó vastagon...étolajjal.
-
INTELligent
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ZolkoW
üzenetére
Csakis úgy lehet ezt ennyire elkoptatni,hogy ráteszi egyik tányérra,aztán vigyáz nehogy valaki elváltson mert az ugye be van állítva,és neki pont jó.

(#175210) jjeahh...mese nincs,hátra kell hagyni a medvék-farkasok harmadjára mert túl nagy a tét és ritka az alkalom.
Amúgy meg tényleg nem hülyeség az elejét megnyomni,lemarad és remélhetőleg hazaér mielőtt felfalják a vadak...de ki lehet szúrni a gumiit,szétszedni a láncát meg ilyenek,hogy el se indulhasson.
-
6030D
addikt
válasz
bringasisti
üzenetére
Ezt csak a 4 hengeres szomszéd mondja...
-
6030D
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Mert nem azért van a pedelec, hogy mindenki tiltáson menjen vele, hanem hogy a közlekedés élvezetesebb legyen. Autós példával élve nem azért vesz valaki 6-8-12 hengeres motort sedanba, mert mindig 250 limiten akar közlekedni, hanem mert más érzés vele 0-130 között is.

-
ZolkoW
őstag
válasz
6030D
üzenetére

jjeahh:
Ez tényleg nehéz, de csak akkor, ha túl nagy különbség van a résztvevők erőnlétében. Én is vagy várok valakire, vagy rám várnak (utóbbi a gyakoribb), de olyanokkal mondjuk nem megyek biciklizni, akik kétszeres átlaggal tekernek felfelé.. (aztán lehet, hogy csak nem tudok róla, és ennyire szolidárisak velem - túl sokat végülis nem tekerek társaságban)
A javaslatom? ja, az nincs, csak kötekedni járok ide. De azt tudom elképzelni, hogy ezt két külön túrával lehet lefedni: egyiken gyalogtempó van, a másikon megtoljátok ahogy jólesik, és mindenki örül, lehet hogy van, aki kétszer is. -
parandroid
félisten
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Köszi a választ, ezt tényleg jó tudni. Kontextusba helyezi azt is, hogy a pedelecek nagy része még a 25 kmph-t sem éri el tempóban. Konkrétan talán 2-3 ilyet láttam az elmúlt hónapokban.
p -
ZolkoW
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
brutál, ráadásul az oldalán, ahol felveszi a láncot, mintha nem lenne kopott,tehát lehet hogy egytányérosként volt használva (hogy ez most miért fontos, azt ne kérdezzétek
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gitáros topic
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- Cyberpunk 2077
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- További aktív témák...
- darkFlash CF8 Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

...indulásnál természetesen azonnal a jobb szélen indítok.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Több helyre lehet rögziteni

Mi volt a kihívás, mi a nyeremény?

. Nagyon elvan mindenki.