- Fotók, videók mobillal
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Dobjátok a padlóla, le!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Wolfy999
üzenetére
Egy picit részletesebben reagálva:
Amit a nyomásviszonyokkal kapcsolatban írtam, az nem az én elméletem, hanem pl. Pascalé, Bernoullié, Torricellié stb. Én csupán leírtam a dolgaikat a fejekre vonatkozóan.
Az áramlási törvényeket nem kóstolással adekvát alátámasztani, így nem is ilyennel szokták. Én meg nem írtam ízekről, ízlelésről, ízlésről pedig a legkevésbé sem :-)
A PID-nek a nyomásviszonyok tekintetében itt nincs lényeges szerepe.
Az teljesen biztos, hogy ha 9 bart látunk a mérőn, az a kvpogácsa tetejénél annyi, az aljánál meg a nyomásfokozósnál nagyobb, mint a hagyományosnál, így az őrleményre ható átlagos nyomás a nyomásfokozósnál magasabb, azaz közelebb áll a 9 bar-hoz.
A nyomásfokozók -eddig általam látott- megvalósítása elég egyszerűcske, és biztosan spriccelést okoz a kis szelepnél - ettől lesz pl. buborékos a kávé.
Az is biztos, hogy ugyanazt a mennyiséget, ugyanazzal az őrlésfinomsággal és szűrővel nem lehet egy hagyományos és egy nyomásfokozós karral lefőzni, ha a kazán nyomását 9 bar-on akarod tartani, és a térfogatáramlást is azonosnak szeretnéd. A nyomásfokozósnál ugyanis nem tömörítheted annyira az őrleményt, mert vagy nem jön le, vagy ugrik a 9 bar. Így aztán lazábban kell hagyni, tehát kevesebb fér be.
A kérdés a különbségekre vonatkozott, ha jól emlékszem, ezekről írtam, nem másról.
Peace!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- AliExpress tapasztalatok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Majdnem 5 GHz-en ketyegett egy GPU, ami új rekordnak számít
- PlayStation 5
- PCI Express 7.0 – Brutális sebesség, de minek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Bundle topik
- További aktív témák...
- Lenovo 40AH és 40A1 dokkoló, töltő is.
- Samsung Galaxy Z Fold6 12/256GB Silver Shadow használt, karcmentes 6 hónap garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo A14 4/64GB Kék / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest