Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Peti...(16v)

tag

válasz paljoc #51539 üzenetére

Én azért még kérődznék a témán, mert most megnéztem a videókat és teljesen megváltozott a tesztről alkotott véleményem. A legalapvetőbb hibának azt tartom, hogy Weinmaker Gaggiaként próbálja használni mindkét gépet, miközben csak az egyik gép az. A Gaggiával már összeszoktak, kialakult a rutin. A lefolyási időből kapásból levonnám a Catlernél az előáztatás 4-5 másodpercét, így már egészen mások a lefolyási idők. Valszeg nagyobb a Catleren a vízhozam, hiába az azonos szűrő, nem lehet egyforma őrleményből azonos minőséget kapni. Itt korrigálni kellett volna.
    A másik, hogy szemmel látható a két gép közti hőfok különbség, az egyik kávé hőhiányos a másik meg szétégetett. Innentől kezdve értelmetlen az összekóstolás, a lapát cukorról nem is beszélve.

Teljesen értelmetetlen összevetni bármilyen gépeket pid hőfok alapján, ezt már számtalanszor kitárgyaltuk itt. Akár 3 darab pides GC-t egymás mellé téve is lehet tök más a kijövő víz hőfoka azonos pid beállítás mellett. Nyilván az a gép fog nyerni a 3 közül, amelyik (véletlenül) a legoptimálisabb volt hőfok szempontjából, ha minden más paraméter (nyomás, vízterítés, stb) azonos. Utána biztos a másik két gépen is el lehet érni ezt az eredményt a hőfok változtatásával, itt viszont már az eredetileg nyertes gép fog elvérezni. A koffeinrandi erre kiváló alkalom lesz :)

Befejeztem a rugózást, várjuk meg mit hoz a két Catler összevetése.

Új hozzászólás Aktív témák