Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Xabi78

aktív tag

Lidl Bio Organic 100% Arabica: a babok elég változatos méretűek, a közepestől a nagyig van minden. Egységesen jó sötétre pörkölt, elég olajos, és jó pár égett végű szem is akad. A daráló Joker álláson, a hőfok pár fokkal az arabica kávék alá belőve. A lefolyás gyorsan megindul, a crema elég vékony, egységes, mintázódás nincs, de a cukrot csak nagyon rövid időre tartja meg. Íze némileg füstös-kesernyés, de megjelenik egy kis savasság, meggy, marcipán nyomokban érezhető. Elég sötét, testes kávé a végeredmény, hosszú, füstös, kissé fanyar utóízzel.
    Ha kevésbé pörkölik szét, szerintem jobb lenne, de alapvetően így is iható, az ennyi pénzért kapható szinte bármivel (2600/kg) összevethető. Olcsó, repi kávét keresőknek szerintem ajánlott, ár/érték aránya jó, de nem összevethető az 5-8e forintos blendekkel (nyilván). Elsősorban a hagyományosabb ízvilágot kedvelőknek lehet szerencsés választás, bár a klasszikus olasz vonalnál sokkal vékonyabb cremát produkál, de nagyon bántó ízhibákat nem érzek, a füstösség az általam elviselhető szinten belül van.
    Nálunk a nagyobbik része az automatában fogja végezni, a kisebbik részével még játszadozom, de szerintem ennél sokkal jobb arcát nem fogja mutatni :)

Új hozzászólás Aktív témák