Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ketchup2020

lelkes újonc

válasz dsk976 #102274 üzenetére

Kapcsolódva az elöttem szólóhoz nekem kicsit az a bajom a szarvasi mellé brikka komboval hogy nem igazán van különbség a működési elvben (zárt térben melegített víz létrehoz 1-2 bár nyomást és átnyomja a pogácsán a vizet) ergo a végeredmény is hasonlóra hozható.
    Ezen a fórumon szerintem egyetértenek azzal hogy érdemi változás minimum 25-30ezer egy régi olasz plussz kézi daráló.
    Lehet hogy azzal jársz a legjobban ha veszel egy olcsóbb kúpos fém örlőműves kézi darálót (20e-tól) egy két csomag jobb friss pöris kávét (1500-2500/250gram) és megkeresed a szarvasihoz adott kettes szűrőt és kitapasztalod. Nagyon nagy lessz a változás.
    Ugyan úgy gondolkozhatsz mint a kotyogosnál.
    Nagyon sok múlik a frissen örölt kávé méretén.
    Ki kell próbálni hideg-meleg vízzel indítva, több-kevesebb vizzel. Semmiképp ne várd meg amíg kifogy a víz belőle. Mindig akkor kapcsold le amikor lejött a kívánt mennyiség de még fojjon a kávé (nyilván alá kell tenni egy bögrét) akkor talán nem égeti meg.
    Tényleg csak az a bajom a kotyogosnál hogy ugyan azt csinálja mint a szarvasi és nemlátom értelmét a beruházásnak.
    Tényleg inkább tapasztalod előbb ki mit lehet kihozni a szarvasiból és azután vegyél egy gépet vagy egy bialetti. Jobban képbe leszel. 🤔 :F

Új hozzászólás Aktív témák