- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
#49155328 #4263 üzenetére
Sima egyszerű öblös literes dzsúzos üvegre rápattintani szeretném. Holnap még elrobogok a Király utcai üvegedényeshez, mert elmentem ma erős felindulásból és benéztem az ablakon. Tele van minden csodával a bolt - majd harmadáron.
Nem érzem valahogy, hogy tényleg filléres akármin mi kerul 3xxx forintba. -
törölt tag
válasz
#49155328 #4254 üzenetére
Amúgy csak egy biciklipumpa kell hozzá és egy Szarvasihoz hasonló AMA Milano A120 szép presszót főz.
https://www.youtube.com/watch?v=DqMFIE3qviE
Vagy ha van sűrített levegő...
https://www.youtube.com/watch?v=OO2Qn93vatk -
törölt tag
válasz
#49155328 #4186 üzenetére
Asszondja, hogy befolyásol egy koleszterinszintet szabályozó mechanizmust a cafestolnak nevezett összetevő, legtöbb a török-kávéban van jelen.
https://www.sciencedaily.com/releases/2007/06/070614162223.htm
De hogy ez hogyan aránylik a csülökpörkölthöz, vagy egyáltalán a lattéba rakott tejhez, foggalmam sincs. Én csak azért szeretem a papírt filterben, mert nincs keserű utóíz és szép tiszta a végeredmény. Bár a keserűséget szitálással is el lehet érni, ha csak nagy szemcsék maradnak.
-
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
#49155328 #4101 üzenetére
Egy Lelit Bianca -m van, es hogy oszinte legyek, nem akarom havonta vizkoteleniteni, mert pain. Szoval nem magam miatt, hanem a gep miatt. Norda lenne a legjobb, de ha nem Bp. -n laksz, akkor nem lehet beszerezni.
Kalkulaltattam mar szallitast, bevasarolnek 40k -ert, de a kiszallitas ugy is draga, leven kamionnal kuldik le...Nem vagyok hardcore kaves, nem az en vilagom az a fanatizmus.
Mod: talaltam egy italnagykert, ahol van Norda, es a szallitas 'csak' 6k. Lehet ez lesz, es inkabb berendelek 1 evre elore.
-
-
sesshou
senior tag
válasz
#49155328 #3938 üzenetére
Próbáltam de sajnos az sem segített.
Tchibo Milano style kávét használtam hozzá. Ezek után azt sejtem hogy az őrleménnyel lehetett baj.
De létezik hogy esetleg annyira szét daráltak hogy emiatt nem ment át rajta a víz?Esetleg a pumpaval lehetett baj..
De most szüleimnek is ilyen gepe van és az is küszködik :/
-
-
viktorhu
veterán
válasz
#49155328 #3833 üzenetére
Én akkor iszom nagyon sok kávét, ha egész nap a számítógéphez vagyok kötve (egésznapos teams / zoom sessionök) - ilyenkor minden szünetben az első utam a kávégéphez vezet. Emiatt is lett az automata, karos géppel rámegy a szünet a kávékészítésre, így meg gombnyomás és kész.
-
maross
nagyúr
válasz
#49155328 #3830 üzenetére
Automatak kozott is van kulonbseg, a Philipsemen 5os erossegen fozott kavenal erezhetoen erosebb a delonghi 2-es erossegu kaveja. Pedig en nem nagyon szoktam erezni kulonbsget. Utana is nezek, Philips tudtommal 9g, delonghi passz. Es ti is kemenyek vagytok, ketten egy honap alatt becsokoltok 4 kilo kavet, attol lehet egesz nap jarna az egyik labam
.
-
válasz
#49155328 #3830 üzenetére
Nem automata illetve nem tudom mit értesz automata alatt. Ha ilyen pénzbedobóst akkor nem szerencsére. Normál automata presszókávéfőzők amikből iszom.( Jura /Saeco) Trafikokat látogatok, a legtöbben jó minőségű gépeket használnak. Azt is kitapasztaltam hol használnak finom belevalót
napi 14-16 látogatásom van, könnyebb megszámolnom hol nem kínálnak meg kávéval. Szerencsére hogy ilyen a hozzá állásuk a legtöbb helyen. AZ mellett itthon kezdem a napot kávéval és azzal is fejezem be minden délután. -
viktorhu
veterán
-
viktorhu
veterán
válasz
#49155328 #3671 üzenetére
Ceruzatartónak vette tehát mind1is.
Gondolom a drága tollak meg a sok kiönteni vett kávé után nem maradt pénz rendes dobozra
Attól, hogy nem hc topik, a bolti tégla akkor is szar!
Mondjuk ahhoz pont nem is kell fórum, erre rájöhet az ember magától is. Én is rájöttem jó régen, de hogy hogyan kell őrölni, ahhoz kellett még pluszban jó pár év, hogy megtudjam - olyan helikopterkéses darálóm volt régen, amit a filteres főzőmhöz használtam.
Viszont ha lett volna kitől kérdezni, akkor gyorsabban is ment volna a fejlődés, ahhoz meg kellenek a kávésznobok a kezdő fórumba is
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
#49155328 #3663 üzenetére
Bocsássál meg, de csak egyszer főznék belőle. Utána öntöm ki az egészet a téli kertbe a növények alá, ahogy múltkor egy sötét pörkölésű Starbucks járt. Annyira tele vagyok, hogy megtehetem. Csak ezért vettem, meg a dobozért, amiben tollakat fogok tartani. Mont Blanc, Parker illetőleg Waterman - már ne is haragudj
-
törölt tag
válasz
#49155328 #3559 üzenetére
Tegnap még este is felröhögtem a párbeszédeteken...
Ma megkóstoltam amit egy Dolce Gusto Krups KP130831 gép főz, jobb mint amire számítottam, töltöttem hozzá kapszulát saját pörkölésből, filterpapírral, egész jó lett, amit automatával főztem belőle, ahhoz képest kiegyensúlyozottabb, úgy tűnik az automatám hőhiányos vagy túl nagyot ingadozik főzés során.
Nöhmal Tiramisu kapszulát is kóstoltam, a gyári utasítás 2-es a tejporos, 4 a kávés kapszulára, pedig úgy látszik még marad a tejkapszulában bőven tejpor, 4-esre engedve a tejest és 2-re a kávés kapszulát nagyon jó az eredmény, nem gondolom hogy jó ötlet hosszan főzni a kávét, céges kapszulásnál is az jött be ha üresen engedtem forró vizet a rövid kávéhoz americanonak, a hosszan átfőzött kapszula döglesztően csípős keserű. Volt.
Szóval ez a Krups DG főző tök jó, ki fogom próbálni az alu nyomásfokozós trükköt is. És lehet hogy bohóckodás, de én automatával is rengeteget bohóckodok.
-
vtechun
veterán
válasz
#49155328 #3552 üzenetére
5 perc alatt megcsinálok 2 lattet, latte arttal, különböző tejekkel(az egyik mandula, másik tehén, french pressel habosítva.
Nemrég használtam munkahelyen Gaggia-t. Valóban jobb volt valamelyest, de semmiképp sem annyival, amennyivel többe kerül egy 10-15 ezres alap DC géptől. Ugyanannyi idő alatt tömök meg egy kapszulát, mint egy kart. Sőt kapszulából ha kell betömök többet, és akkor egymás után főzhetek.Tapasztalataim szerint ezek a DC gépek rendkívül megbízhatóak, tartósak. Gyakorlatilag pár havonta vízkőtelenítem és más gondom nincs vele. Ristretto, maximum espresso méretet főzök vele, így ekkora kávéban a hőstabilitással sincs gondom. A Graef CM 702-essel úgy őrlöm, hogy megfelelő idő alatt jöjjön le a megfelelő mennyiség.
ilyeneket szoktam reggeli mellé rottyantani.
Így fő le nálam: [link] -
ServerWorks
aktív tag
-
-
Toobee
veterán
válasz
#49155328 #3331 üzenetére
Nem tudom, hogy te is láttad-e vagy a másik topikból emelted át, de közben beugrott, hogy cimbi is keresett ilyesmit, ezért fotóztam neki egyet. Felénk Bosch és Philips automata is van, mindre megy a 15%-os kedvezmény. Nekem a MySpar apbban látszódik, de gondolom megint van print kupon is belőle, 12.20-ig érvényes.
-
ANDROID???
addikt
válasz
#49155328 #3296 üzenetére
Nem szülőknek lesz, ha ennyiért lenne pl deidca, lehet azt venném.
Ezeket a csodákat (soha nem is hallottam korábban róla) is néztem, de ez sem meggyőzőbb mint az aldis. -
válasz
#49155328 #3298 üzenetére
A srác nem írta, hogy ajándékba lesz. Az Mortein, aki meg is vette.
Amúgy én az ötvenedikre egy fullos gaggia szettet kaptam, meg egy -10 éve -csúcsfelszereltségű bicajt. Mindkettő használt és beljebb vagyok sok-sok feleslegesen kidobált pénzzel...Mortein@
mérd le a szűrőt, bár szerintem 58-as. Vedd meg a legolcsóbb pl. avx tampert kb 4-5k Ft és kész vagy. Ha ebben is az a nyomásfokozás, hogy egy műanyag lap, meg rajta egy szilikonalátét pici lukkal, na az igenis érzékeny lesz mindenre. Legalább is meghálálja, ha nem bénáznak a kv-val. Az aldis fekete arabica jó lesz hozzá, ~17g egy dupla. -
viktorhu
veterán
válasz
#49155328 #3264 üzenetére
Most épp a múltkori Lidl akcióban összevásároltakat, épp egy Costa 8-as "medium roast"-ot, előtte egy szintén akciós zárókupakos tchibo sicilia volt, de ahhoz vagy lejjebb kellett vennem a hőmérsékletet, vagy keverni semlegesebb ízű kávéval, hogy ne legyen égett az eredmény. A sicilia + semleges keverék meglepően jó lett, lehet, hogy ahhoz fogok visszatérni a végén, mert önállóan még nem találtam olyat, amire azt mondanám, hogy wow, igen, ez az, de szerintem túl jó kávé nem is automatába való - viszont így is jobbak a kávék most itthon, mint amit a legtöbb helyen út közben inni lehet.
-
viktorhu
veterán
válasz
#49155328 #3258 üzenetére
Ahhoz képest, hogy olyan kávékat használok, amik Nálad valószínűleg a növények alatt végeznék, ráadásul automata géppel, még így is óriási az előrelépés.
Egészen vicces módon vettem észre: az tűnt fel az utóbbi hetekben, hogy mostanában milyen rossz kávékat árulnak azokon a helyeken, ahol korábban jó kávékat kaptam, aztán tegnap leesett, hogy nem ott romlott el a kávé, hanem itthon javult meg
-
tobias40
veterán
válasz
#49155328 #3250 üzenetére
Lavazza crema egusto classico a kávé,megkérdeztem.
Tehát akkor a Frei aromás kávéból a mogyoró-kávé-t használhatom a gépemben,nem lesz baja a gépnek?sz.zs : [link] van babkávé,lehet rendelek és kipróbálom
a legmagasabb hőmérséklet van beállítva ha jól emlékszem,de még átnézem a beállításokat..
Innen veszem a mio espresso,paradiso stb. pod-kat,az ízesítetteket,pedig itthon veszem a kávébolt.net-ről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óvodások homokozója
- Nem lett arányos a fogyókúra
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- DJI RC2 drón távirányító
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 18/256 GB Használt, szép állapotban 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest