- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Szplöttyy
senior tag
Féknél alapjárat fölött valamivel benyomod a kuplungot, az elég. Váltásnál, ha nagyon ráérsz, akkor gázt elenged-kuplung be-fokozatot rakod a következőbe és kuplung lassan fel, és szépen "visszajön" a fordulat. De ez a nagyon ráérős. Ha már vezetted párszor az autót, nagyjából tudni fogod melyik sebességnél kb mennyit forog az autó, és finom gázzal segítheted a váltást. És akkor nem baszogat az oktató mint engem, hogy ez nem versenyautó, ne ugorjak le váltás után a kuplungról
-
VR6-Fan
veterán
városban bőven jó első pár órán az hogy
kuplung be, közben gáz el, kuplung és kis gáz majd kuplungról lelépsz és gyorsítasz.
majd ha rendesen belejöttél akkor lehet gyorsabban gáz fröccsel is váltogatni.
azt hogy fékezéshez nyom e az ember kuplungot vagy sem mindig a forgalmi szituációtól függ nyilván 130-ról 100-ra lassulásnál nem fogok kuplungolni.
full féket meg nem sűrűn nyomsz, max ha szívatod az oktatót
-
bzoley
veterán
Köszi, ezt is tudjuk. Ugyanaz a dilemmám, mint Szplöttyy-nek, csak talán annyival aggasztóbb a dolog - korábban már talán említettem - hogy nem vagyok fogékony a témára, hiába olvasom a könyvet, semmi nem marad meg. A gyakorlati rész megy(lélegeztetés, oldalfekvés), de az elmélet...
Röhögve vizsgázok minden egyébből, de még a végén emiatt nem kapok jogosítványt -
jerry311
nagyúr
A kérdés helyesen (vagy teljes egészében): Kell-e elsőbbséget adnia ebben a forgalmi helyzetben az "A" jelű gépkocsi részére?
A helyes válasz: Nem.
Miért nem? Mert mindketten a főútvonalat keresztezik, így mindkettőjüknek ott van a macisajt. Tehát, táblák szintjén, egymással szemben egyenrangú elsőbbségi viszonyban vannak. A tanulókocsi egyenesen halad, az "A" jelű pedig balra kanyarodik, ezért a tanulókocsinak van elsőbbsége. -
Atomgeszi
nagyúr
Kanyarodási szabály. Mivel Te mész egyenesen és ő változtat irányt ezért ő ad neked elsőbbséget. Nézd meg neki is van táblája.
Más: Megvolt az első rutinpálya látogatás. Hát érdekes. Diesel Fusion. Azt hittem, hogy kisebb kocsi de még ebből se látok ki rendesen. Meg a pálya fura még kicsit de a tolatások is mennek végülis meg úgy nincs gond. Indexelni felejtek el mindig.
-
jerry311
nagyúr
És milyen elrendezésben? Ki hol van?
Amit előre borítékolni lehet, hogy a jobbra kanyarodó lesz az első, mert nem kerül elsőbbségi viszonyba a másik kettővel vagy neki lesz elsőbbsége.
Felállástól függően, változhat a helyzet a megmaradt balra kanyarodó és egyenesen haladó autó közt. -
Winner_hun
félisten
Neked elsősegéllyel kell kezdened, ha megvan a sikeres vizsga akkor mehet kreszre, ha megvan a kreszvizsga akkor meg kell ismételned az elsősegély tanfolyamot, majd ismét vizsgáznod kell, ha ezt is megcsináltad akkor mehet rutinra, ha a rutinvizsga megvan akkor ismételt kresz és elsősegély tanfolyamot és vizsgát kell tenned, ha megvan akkor mehet forgalomba, minden egyes forgalmi előtt rutinból és kreszből kell vizsgáznod, majd a forgalmi vizsga előtt egy kresz, majd egy elsősegély, aztán egy rutin és ismét egy kresz vizsgát kell tenned hogy kimehess forgalomba.
Ha sikerült akkor mehetsz a papírokat intézni.Szigorúan bármilyen smiley nélkül.
-
Winner_hun
félisten
Szerintem nézd át az ebbe a topikba írt összes hozzászólásodat, mindent többször megkérdeztél már... [a hozzászólások]
-
peti_s
addikt
Most elég sok hírportálon felbukkantak, de amennyiben most ( 2 hónapon belül ) mész majd vizsgázni, még a régi az érvényes.
Szerk: Itt egy link.
-
Vevőjelölt
tag
Engem nem aggaszt ha neked kevesebből is megvan az oktatás, de azért érdekel, hogy hány perc vezetés volt egy-egy órában, megvolt-e az éjszakai+a távolsági menet is. Illetve mennyit szaladgáltál az oktatód ügyei miatt?
(Némi kötözködést olvastam ki az utólsó mondatodból, de én itt be is felyeztem.) -
-
VR6-Fan
veterán
én senkinek nem adtam egy plusz forintot se még egy + köszönömöt se, persze az oktatom más, mert ő régi barátunk.
én a nyári, drágább szezonba kezdtem el, 134k-ra jött ki cserébe nem csináltam semmi mást, csak végig seggeltem a kreszt meg az eű-t amilyen hamar tudtam menni vizsgáztam, nem buktam. (aki ezeken megbukik nagyon buta, vagy nagyon vizsga drukkos szóval itt esélytelen az is hogy zsebezzünk a vizsga biztosoknak, egyszerűen kelöen át kell nézni az anyagot és nem köröm rágva kell menni vizsgázni. a kresszt meg nem azért tanulod hogy át menj hanem azért hogy tudj közlekedni, persze a kressz és a közlekedés két külön világ)
aztán utána jön a lényeg az oktató nekem itt nagy luxusom volt és egyben nagy békióim is, mert volt egy öreg úr akik kb az egész családot oktata így más választásom nem volt (néha nem nagyon jöttünk ki, cserébe nem elmis-másolta nekem a a vizsgát a vizsgabiztos haverokkal hanem 2x belém verte hogy mit miért, persze ő se igazán vezetni tanított meg hanem a vizsgára készített fel így még ha néha kicsit esetlenül is meg lassacskán, de bár hol eltudnék közlekedni.)
szóval a lényeg az oktató választásra figyel az oktatókat informáld le, hogy azok vezetni tanítsanak és ne csak ledarálják az X órát, ha meg megtanulsz annyira vezetni amennyire kell akkor úgy se talál annyi indokot hogy megbuktasson.
u.i.:bocs kicsit zavaros lett meg a helyesírás se az igazi...
-
VR6-Fan
veterán
egyszer fizetsz egy
-kressz díjat
-eű díjat
-orvosnál 6k (emlékeim szerint)
- 30 órát (+esetleg a plusz órákat)-kressz vizsga díj
-eű vizsga díj
-rutin vizsga díj
-forgalmi vizsga díjlehetőleg olyan helyet keres ahol nem hála pénzzel mész át mert ott egyszer tuti meg vágnak valamelyik vezetési vizsgán.
-
mayerlaci
senior tag
Hello.
Elméleti vizsga 16.75 év.
Elméleti tanfolyam elkezdése 16.5 év.
Rutin elkdezése 17 éves korod elött 2 hét.
Nem igazán érted a kérdésed de remélem segitettem.Amugy 4 honapja van jogsim és ahogy elnézem nem csodálom azt a rengeteg balesetet.Föleg a robogosokon lepödtem meg hogy mennyire szemtelenek tudnak lenni.Most nem a piros lámpára gondolok ( amikor elöre jönnek PL olaszba azt hiszem elöre is kell engedni) hanem az elözésekre mit bevállalnak... Szoval ovatosan és soha ne hallgass senki másra !
-
Sipi16
őstag
Mint az előző hozzászólás is tartalmazza 100eFt alatt ne kezdd el a jogsit. 17 év alatt nem vezethetsz legálisan közúton. Még tanulóként sem!
mod: Nagyon olcsó ez az iskola. Ezek az árak nem a valóságot tükrözik szerintem. Gondolj bele, hogy mennyibe kerül az üzemanyag... Itt valami nem 100...
-
jerry311
nagyúr
Apám két három éve kezdte a pesti robogózást, még egyben van. Persze 15 évesen már motorozott és már vagy 35 éve vezet autót is...
Szerinte nem is annyira az autósokkal van a baj, hanem az utak minőségével meg a kis kerekű robogókkal. Nyomvályúk, kátyúk, néhol durván megdobják ezeket a kis robogókat.
Az biztos, hogy a motoros és biciklis futárok sokat rontanak a két keréken közlekedők megítélésén. Nem egy életbiztosítás a robogózás, de nem is teljes életveszély.
Legtöbb esetben probléma mentes lesz, viszont mindig résen kell lenned, hogy kivédd annak a néhány parasztnak a "támadását", akik utálják a két kerekűeket vagy csak nem vesznek róluk tudomást. -
csapos2
addikt
Részt kell venned egy elméleti oktatáson, ahol kiokosítanak a KRESZ-ből, ezután teszel egy KRESZ vizsgát, ha ez sikeres elkezdheted a járműkezelést, ami kb.9 óra, plusz a vizsga, ha ez is meg van, akkor mehetsz forgalomba gyakorolni. Levezetted a kötelezőt, és a felkészültséged alapján az oktató megmondja, hogy kell-e még órát venned, vagy mehetsz vizsgára. Mindeközben kell egy EÜ tanfolyamot is végezned, ami kb. 3-4 alkalomból és egy vizsgából áll. Van olyan suli, ahol ezt előre kérik, van, ahol közben is lehet csinálni, de míg ez meg nincs, addig a jogsit nem kapod a kezedbe.
-
jerry311
nagyúr
* KRESZ vizsga: 3.760 Ft
* Járműkezelés (rutin) vizsga: 3.080 Ft
* Forgalmi vizsga: 3.660 Ft.
* Elsősegély-nyújtó tanfolyam + vizsga: 7.900 Ft
* Orvosi vizsgálat 5.000 Ft ???
* Igazolványkép készítés 2.000 Ft ???
* Vezetői engedély elkészíttetése okmányirodában 5.000 Ft ???Szóval + 30.000 HUF kb, és persze minden sikerül elsőre...
-
zsiga667
addikt
17-től folyamatosan lehet csinálni akármit, tehát 17,5 évesen nyugodtan neki lehet kezdeni.
Szerk.: Lassú voltam.
Szerk.#2: Winner: Forgalmi vizsga előtt elvileg vezettél összesen ~30*50 percet, amiből bőven van mit felejteni. Jogsi után van idő valódi rutint szerezni amit már nem felejt el az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- PlayStation 3
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest