- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimrod
addikt
válasz
csapos2 #3023 üzenetére
Ebédszünet.
Tehát ott hagytam abba, hogy rutin.
Az egészhez úgy álltam hozzá, hogy addig nem megyek vizsgára, amíg nem érzem azt, hogy ez megy nekem.
Őszintén szólva azt se tudtam járműkezelésin, hogy hol vagyok. Hiába, néha nehéz fejem van.
A rutinozás során időnként olyan manővereim voltak, amin még Alonso is pislogna. Mindenesetre gyanús módon mindenki betartotta mögöttem a követési távolság kétszeresét is.
Vizsga, húsvét utáni kedd, reggel.
Fél óráig bírtam, kicsit totojáztam is, meg az említett fulladás és egyenrangú, helycsere.
Kis szünet (nem rajtam múlt), majd két héttel később vasárnap este sms az oktatótól, hogy másnap reggel menjek vezetni. Rákövetkező nap vizsga, szintén reggel.
Rutin feladatok kicsit döcögősen mentek, mert fura volt, hogy a vizsgabiztos mondta mit nézzek.
Indulás. Fejemben csak annyi volt, hogy végigcsinálni fulladás nélkül.
Aránylag sikerült is, egy kanyarnál utolsó percekben tettem vissza gyorsan kettőbe.
Kiegészítő feladat, két kocsi közötti parkolás.
Ezt kicsit érdekesen akartam megoldani, mert egy helyen mondták, hogy jobbra és akkor lehet csinálni a parkolást. Helyem volt szépen, én meg beálltam a legutolsó kocsi után, szabályosan. Csakhogy kettő KÖZÉ kellett volna, de semmi gond, megcsináltam azt is.
Visszaút, kanyarnál szisszegés az oktatótól. Igen, kanyarodni szépen szoktam.
Egy zebrás lámpánál lefulladtam sajna, gyorsan váltott a lámpa én meg bénáztam.
A kocsit ettől függetlenül rendben visszavittem a vizsgabázisra, 8 hibaponttal átmentem. Második nekifutásra.
Ettől függetlenül tartom, hogy férfi létemre ritka bénán vezetek, azoknak meg köszönöm, akik beengedtek pár alkalommal a vizsga során.
Ocsmányiroda 4000 Ft, meg is kaptam másfél hét alatt, azaz ma.Mission szökszesszful, mert jogsi megvan és az oktató kocsit sem aprítottam föl. Vagy csak éber volt az oktató.
Félni nem kell, nagy forgalomban nem fogok vezetni még jódarabig, de majd csöndes utcákon gyakorolni igen.
Végösszeg: 160.000 Ft -
lsc
nagyúr
válasz
csapos2 #2634 üzenetére
Nem , jól gondolod , ezért is tanították nekem is , meg így fogom továbbadni én is , hogy vészfékezésnél mindkét pedál padló . Viszont ez a továbbhaladás "necces" , más fokozatba kell rakni a váltót , és erre nem biztos , hogy van rá idő .Természetesen automatánál nincs gond , viszont egy vészfékezés mindenkit telenyom adrenalinnal , szerintem olyankor amint megálltál csak arra koncentrálsz . Aki meg tud állni és rögtön tud indulni , nos ez lenne az ideális .
-
lsc
nagyúr
válasz
csapos2 #2625 üzenetére
Azt kell megtanulni /nem bonyolult / , hogy vészfékezésnél nyomod a kuplungot is meg a féket is .Ez a kinyomott kuplunggal történő sima fékezés új divat az oktatóknál /pár éve volt róla szó , hogy ha vészfékezésnél kinyomod a kuplungot , akkor a kocsi hamarabb megáll , mivel a féknek nem kell lefékeznie az erőátvitelt / , szerintem az előbbit alkalmazták minden fékezésre . Az asszonyt már leszoktattam róla /mármint normál lassításnál / , a gyerek meg most jön majd / a héten talán megkapja a jogsit / .
-
zsiga667
addikt
válasz
csapos2 #2625 üzenetére
Egy vészfékezéskor nem gond ha lefullad a motor, nem is foglalkozom vele tudatosan, viszont mivel normál használatban már megszoktam, ezért ilyenkor is reflexszerűen nyomom a kuplungot pont időben.
Valahogy úgy mint a biztonsági öv bekötése induláskor, nem is gondolok rá csak csinálom.
doc : Én anyámtól-apámtól kaptam a leb@szást.
Egy éves Renault Thalia (dízel ráadásul) volt, 3-4 éve kb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest