- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát szopás az biztos, de nem lehetetlen látod
Simán megcsinálod csak ne idegeskedj és ne így állj hozzá. Ott az a sok balkuki, akkor Te is ott lehetsz jogsival, és még nem is fognak ledudálni ha normálisan vezetsz
Csak egyszer kell letenni a jogsit, utána már azt csinálsz amit akarsz nagyon sok éven keresztül.
Volt hely ahol megmondták, ha nem kensz max 3x mehetsz át, akármilyen jól vezetsz. -
V.Stryker
nagyúr
Nem igazán tudom,hogy most hol tartunk ilyen téren, de lehet,hogy elvárnak egy kis csúszópénzt. Én nem fizettem egy dekát sem, és nem is fizettem volna, de pl. nekem mondta az oktatóm,hogy van olyan vizsgabiztos,hogy elvárja a suskát, hanem nem enged át az életben, de aznap reggel már tudni fogja ki lesz a viszgabiztos és akkor jelzi,hogy kit kaptunk. Szerencsére, egy becsületes emberkét kaptunk, én voltam az utolsó, esőben, sötétben. Simán ment. Egyszer szólt,hogy ne türelmetlenkedjek, mert az egyik forgalmas kereszteződésnél szép lassan toltam ki az orrát,hogy valaki engedjen már ki.
Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem biztos,hogy te vagy a buta. Olyanok veszik meg pénzért a jogsit, hogy hidd el, nem tőled kéne tartani a forgalomban. Esetleg kérdezd meg az oktatót,hogy ilyen téren mi a helyzet, csak finoman.
-
At4
tag
megin megbuktam
ki gondolta volna .....................
ha vkit érdekel: egri vasútállomás felé a főútról nyílik két jobbra kanyarodó sáv (az egyikből egyenesen is lehet menni) én pedig ott ahol nyílik, kimentem a külsőbe, de csak 1x indexeltem illetve néztem körül .......... ez a vb szerint végzetes hiba volt, oktatóm szerint meg em
ja meg amikor oda közeledtem, akkor em voltam szorosan rátapadva a járdaszegélyre, ez is hibának lett véve, illetve volt 1 sávváltásom, balra akartam kanyarodni (agria parknál), és ráfékeztem mielőtt váltottam volna.. persze, mert ha tartom a sebességem, már em fértem volna be
de ezt is hibaként könyvelte el.. ezen kívül oktatóm szerint tökéletes volt minden, és ez sem akkora hiba h megbukjak érte, egyszerűen bal
fasszallábbal kelt a biztos ... ez van ezt kell lefosniasszem hagyom a p****ba, amilyen 1 lúzer g**i vagyok az életbe em lesz jogsim, akkor meg minek erőltessem
inkább áramot fogok vezetni, jó sokat
olcsóbbnak olcsóbb lesz és hasznosabb is
-
Szplöttyy
senior tag
Én meg még azóta sem mertem időpontot kérni az elsősegély vizsgámra, annyira félek tőle.
Viszont vezettem a héten egy 7-es BMW-t. Féltem tőle azért, de beülve meg is nyugodtam, féltem a méretétől, de mindent tökéletesen látni. Hiába 3szor akkora mint a clio amivel tanultam, ezzel sokkal könnyebb a parkolás, beállás, bármi. Mert szép sedán, látod hol az eleje, vége. Parkradart úgyis kikapcsoltam, picit szívbajos, 20centinél már visít hogy túl közelAmi viszont isteni az az automataváltó. Eddig is tisztában voltam a kúszónyomaték fogalmával, de hogy beálltam a kapubejáróba(lefele lejt, eléggé) és beraktam R-be, leléptem a fékről és elindult hátra. Meg tulképp. 0-160között bárhol picit rásimítok a gázra, elkezd morogni 2ezres fordulaton és gyorsul. Szóval, megint csak önigazolás volt, eddig is állítottam, hogy teherautóval/nagy sedán/kocka autóval könyebb bármit tenni, mint ezekkel a kis gömbölyű izékkel.
Nem válasz akart lenni, sorry.
-
Szplöttyy
senior tag
Hallod, ne aggódj! Vizsgámhoz közeledve én is egyre szarabbul vezettem, a vizsgám elötti napon meg szuperjól(vizsgán meg szarul, de átmentem
) Zárovonal, ilyesmi nekem is volt sok, sok helyen alig látható, stb. Elindulásnál, emelkedőn, ha nem kézifék akkor én így: Jobb láb a féken, bal a kuplungot nyomja. Lököm az 1-est, és leugrok a fékről át a gázra, de miközbe lépek le a fékről már engedem a kuplungot is, és akkor még ha nem is ovatosan hanem picit jobban nyomom be a gázt mint kéne, akkor se pörög 2ezer fölé, és szépen elindulok, minimális hátragurulással. Bár nem mindig jösz össze
-
Atomgeszi
nagyúr
Tartozás? Hát eddig mindent kifizettem, csak a városi van vissza.
De mintha, olyan rémlene, hogy másik iskolához csak úgy lehet átmenni, ha kifizetem azt a részét a tanfolyamnak is ami még nincs kész. Magyarul ki kéne fizessem a városi vezetéseket meg a vizsgát.Aki esetleg csinált már ilyen költözést, az elmondhatná a tapasztalatát. Köszi!
következménye meg nincs. (legalábbis hivatalosan
)
Hogy érted? Keresztbe tesznek a másik sulinál? -
Szplöttyy
senior tag
Sikerült a vizsgám! Picit kötözködött az öreg, de átmentem.
Emelkedőn elindulásnál mi nem megy? Nekem az elsőre ment, és tök könnyűnek találtam, azért csodálkozom. Nemtom nekem úgy mondták, és úgy is csinálom, hogy megállok kézifék, 1-es kb 1800rpm engedem a kuplungot, autó háta megy le, 1500rpm, kézifék ki és megse mozdítom a lábaimat és már megy is felfele.
Másik! Ladás játékhoz, emlkedőn való elinduláskor NEM szabad kettest rakni! 1esbe felmész, tetőn rakod a kettest. Különben bukta. Nekem így tanították.
-
Szplöttyy
senior tag
-
Szplöttyy
senior tag
Hogy ehhez énis hozzászóljak, én úgy csináltam, hogy mikor orral kellet beállni, akkor ahogy a karó a tükör vonalába van, koppig alászed, a tőlem balra eső karóhoz közelítve, és ha egyenesbe a vas, akkor visszaszed. Mert a balos karókat jobban látom, és ha ahhoz közel vagy, tuti a másik oldalt se bontom le. Hátrafelé, meg, mikor a B oszlop környékén van, akkor koppig alászed, és akkor is a te oldaladon lévő karókhoz rakom közelebb, ha egyenesbe, akkor tükör off(sajnos...) és hátrafordul, egyenesen hátragul, megáll. Bár mikor csinálom jön magától, leírni nehezebb, mint megcsinálni, de már úgyis mindenki leírta, gondoltam leírom énis, hogy csinálom.
-
Szplöttyy
senior tag
Nem emlékszem mind-re, de tudom, hogy 5-1pontos volt, és 1-3pontosat rontottam, a 3pontos az volt, hogy van egy zebra, elötte kerékpáros, a kerékpáros mögött meg én. És hogy megkezdhetem-e a kerékpáros előzését a gyalogátkelőhely előtt, énmeg ingenre nyomtam
A másik, ami megragadt, az az volt hogy "Milyen jogosítvánnyal vezethet Mopedautót" A,B,M? Én M-et nyomtam, mert úgy tudtam eddig azzal lehetett, meg ment a szarkavarás a mopedautó,quad meg minden körül, de a B volt a helyes. Erre a kettőre emlékszem. Viszont ma Du első rutinóra, reszkess RönóClió, égjen a kuplung(ami nem kuplung, hanem tengelykapcsoló....
)
-
zsiga_667
tag
A rutint nem kell 110%-ra tudni, épp elég annyira hogy átcsússz a vizsgán, a nevéből adódóan ugyanis rutinról van szó, amit hosszú idő alatt lehet megszerezni, semmi értelme sokezerért pótórákra járkálni ezért, majd forgalomban meg jogsi után ráérsz olyanokat gyakorolni mint a saroktolatás, meg padka mellé szűken parkolás, meg emelkedőn indulás (utóbbit azért érdemes erőltetni ha dombos-hegyes környéken laksz
).
EÜ vizsgán elvileg egy csepp vért se fogsz látni.
(Pedig jó lenne a leendő autósoknak levetíteni egy kis fotósorozatot mindenféle jó véres balesetről, csak hogy lássák mért nem érdemes gyorsan menni...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Hobby elektronika
- Elemlámpa, zseblámpa
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Canon EOS DSLR topic
- Napelem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest