- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 8300 mAh, maradhat?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
Hmmm, automata? Nincs rajta tempomat?
(Kolombusz)
Nem kell sietni csak mert valaki tol hátulról. Ilyenkor én alulról szoktam közelítni a megengedett maximumot, hogy minál előbb leelőzzön oszt menjen csavarodjon fára ha olyan sürgős neki. Sokkal jobb nyugodtan érkezni 5 perccel később, mint idegesen 5 perccel előbb. -
t1
veterán
rávoltam kötelezve....napi 100-120km csak, hogy melóba tudjak menni meg hazajönni... meg szerinted én tankolok? Megyünk 5en, 100-on eszik a suzi 5.5-t akkor nem olyan sok a benya
Most kell belejönni, nem szabad hagyni veszni. 1 hét múlva megyek görögbe....4000km lesz összesen. Persze nem én fogom az egészet levezetni hanem apám.
Imádom, hogy van saját kocsim.
-
AMD Power
titán
De az elején most nem igazán érdekel , hogy mennyire olcsó vagy nem olcsó a kocsikázás. Nem azért költöttem kocsira meg jogsira száz ezreket ,hogy ne menjek vele. Persze egy idő után mikor elmúlik az újdonság varázsa akkor már érdekelni fog ,hogy hány liter gázolaj megy el egy hónapban.
-
jerry311
nagyúr
Az árakat a kereslet és a kínálat határozza meg. Nyilván vannak határok, ilyen lehet az 55-60k HUF-os minimálár, ami alá még nem ment autósiskola.
Vidéken teljesen más a helyzet, ott sok esetben 2x szorzó van a pesti árakon. Pl: Bp C-kat. ~150k HUF, ugyanez veszprémben 260k HUF. Vidéken kevesebb az iskola és ezt ki is használják a magasabban tartott árakkal. -
jerry311
nagyúr
3-4 éve van jogsim. 58k HUF-ot fizettem az oktatásért, mint ahogy jelenleg is csak a KRESZ és gyakorlati oktatást reklámozzák ennyiért. EÜ és társai nincsenek benne ebben az árban.
Lehet van akin behozzák, rajtam biztosan nem. B-n megvolt minden elsőre. C harmadjára lett meg. Az első kettőt én basztam el. Az egyiknál benéztem egy Teherautóval behajtan tilos táblát, a másodiknál meg nem adtam elsőbbséget egy busznak, ami éppen idnult volna az autóbuszöbölből. Úgy tűnik a vizsgák kihozták belőlem a vasárnapi vezetőt, ilyen hibákat egyszer sem csináltam a gyakorlati órák alatt. Inkább a jobbra kisívnál voltak gondok a padkázással...
-
fero02
nagyúr
-
fero02
nagyúr
Nem, azóta semmit.
Bár a kocsim előző tulaja az tolta rendesen a kocsiba a bagót, de majdcsak sikerül vmivel elnyomni a szagot. Annyira nem zavar végülis.
Én mondtam...
-
-
V.Stryker
nagyúr
50-es endurot??? Nem gyenge egy kicsit??? - Volt szerencsém egyszer kipróbálni egy 80cm3-is,olajhűtéses TM crossmotort...igaz versenygép volt...60LE volt benne, kuplung nélkül lehetett váltani,csak ez 1-esnél kellett kuplungolni....eszméletlen durva volt a moci..remegő lábakkal szálltam le róla. Ha csak 12LE egy mostani 50cm3-is enduró, akkor az bőven elég. Szvsz egy robogó, ami csak 50-et megy tényleg kevés Pestre.
A lefulladáshoz hozzászólva, nem gond ha lefulladsz vizsgán. Nekem annyit mondott az oktató, amikor rákérdeztem,hogy azért 5-nél már szólnak,hogy akkor vegyél még órákat, de 2-3 az simán belefér.Nem kell kapkodni, szépen újraindítod és csinálod tovább a feladatot. Gyakorlott sofőrökkel is megesik,hogy lefullad.
Ha meg vkit azért buktattak meg,mert egyszer lefulladt, akkor az nyugodjon meg, mert biztosra mondhatom,hogy ha nem fullad le, akkor valami más miatt buktatták volna meg. Vagy a másik lehetőség,hogy előtte még volt pár olyan hibája,ami a lefulladással együtt már tényleg okot adott pár plusz óra vételéhez. -
Kobe
veterán
nem siettem el a besorolást, csak senki nem egedett be....saját sávomban meg nem állhatok meg ugye mert akadályozok, kicsit fékeztem, inde folyamatosan ment h átmennék, de azért haladtam, bőven időben kiraktam és így is épp záróvonal előtt értem át, ott meg ugye hogy ne akadályozzak és gyorsabban érjek át, kicsit megindultam,jött a piros, élesebb fékezés, köszönjük, majd legközelebb....
-
fonak
csendes tag
Az is lehet, hogy az oktató fékezgetett be, ki tudja. Nekem is szokása volt, hogy óra szerint 45-tel engedett menni, ahol 50-el lehetett, ahol 60-as tábla volt, ott meg 50 felé nem engedett menni, előzgettek is a kamionok, buszok is.
Nem voltak ott jobbkezes utcák? Lehet azért fékezgetett szegény tanuló, ugyanis muszáj neki, különben megvágják a vizsgán, ha nem nézi elég látványosan a jobbkezet, és nem lassít. Az is lehet, hogy először vezetett életében, akkor mi is 25-30-al csorogtunk... (mert persze nem rutinpályán kezdtük az oktatóval, hanem közúton, de ahogy másoktól hallottam, ez a bevett szokás, rutinvizsga előtt is én ültem a bal egyben a rutinpályára menet és vissza).
P.S.: nem ide tartozik, de bnőm anyjának az oktatója vmi raliversenyző volt, akivel első órán már 140-el száguldoztak, igaz valamikor 20-30 éve... -
jerry311
nagyúr
Ne is mondd, bár ez másik topik már...
Szombat: eső, szél, út csupa sz.r, csúszik is kicsit. Erre fogja magát a kiscsaj és zöld lámpánál beleáll a fékbe. Nem kanyarodik jobbra vagy balra, nem megy egyenesen, nem jön keresztbe elefántcsorda. Megáll, megvárja a sárgát, pirosat majd újra a zöldet és bekanyarodik balra. Gyász.
Ku...ra fogalma sem volt miért álltam a fék mellett a dudára is... -
fonak
csendes tag
Sok volt hát (de egy duplaóra is 4,5-5k volt), szóval elég drága volt a jogsi a pótórákkal együtt enélkül is), de ennyit kért, lehet, hogy ő is zsebre tett belőle, mivel csak oktatón keresztül érdemes próbálkozni, zsebbe boríték a tanulótól az sztem nem megy
(aszonta az oktató, ennyiért sem minden vizsgáztató kenhető meg, vannak becsületesek is
de vannak olyanok is, akik megfelelő összegért átengednek bárkit, ha nyilvánvalóan közveszélyes, akkor is (ennyiért amennyit én adtam, aszonta nem engedik át az olyanokat, akiket nyilvánvalóan nem engedhetnek ki a forgalomba), illetve megfelelő pénzért (gondolom már 100 felett) azt is el tudta volna intézni, hogy a sorsoláson biztosan megkenhető vizsgáztatót kapjak, ha akarom... legalábbis szerinte, aztán lehet, hogy kamuzott
Ja, Bp-en vizsgáztam és nem túl rég, lehet régebben vagy vidéken más (volt) a szokásos -
niti
aktív tag
Majd legközelebb csinálok dugiban egy videót és felteszem valahová
Aranygyerek: nem hiszem... Egy másik Mercit lehet, hogy jobb lesz vezetni, de ez nekem nem fekszik. Körülbelül félig be kell nyomni a gázt, hogy egyáltalán történjen valami. Ez azért van, mert dízeles?Vagy beállítás kérdése?
-
Dictator^
veterán
helló
ha jól emléxem 2006.10.05kor kezdem az egészet, most lett meg mult héten elsőre a kresz vizsgám, elsősegély előtte lévő héten lett meg szintugy elősre, durván 1 héttel a kresz után szoltam csak az oktatómnak, hogy mennék vezetni, a vezetést a héten kezdtem, azaz a rutin első órám kedden volt, és most hivott hogy dec 1-én pénteken vizsgázok rutinból...a forgalmi vizsga meg 20tájékán lesz! lehet 20 lehet hogy 21... de tuti hogy 24 előtt...
amugy hol kezdted a jogsit? melyik /minek is hijjjják ezt/ társaság vagy tanulóiskolánál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest