Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Új, horkolásblokkoló funkcióval szerelt fülhallgató érkezik az Ankertől
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rithm
csendes tag
válasz
nylontacsko #34017 üzenetére
Én a Signal-lal jártam így. Kifogástalanul működött, de egy ideje nem jött értesítés, az üzeneteket és az elmulasztott hívásokat csak akkor láttam meg amikor beléptem. Letöröltem, majd újra feltettem az appot.Telepíteni nem sikerül, mert a telefonszám megadása után a "Tovább" nem visz tovább, hanem csak "forog".
Hasonló, nemrégi problémák:
3 éve használtam a Face Time-ot. Egyszer csak nem működött. Aktiválni akartam újra, de nem lehetett. Egy ideig hibaüzenetek jöttek: "Az aktiválás során hiba lépett fel, próbálja újra", "A Face Time szerverrel nem lehet kapcsolatba lépni, próbálja újra". Később már ezek sem, csak "Várakozás az aktiválásra" forog. Aztán jött egy üzenet, hogy az iMessage leállt, aktiváljam. Az eredmény ugyanaz. Neten körbenéztem, és az új rendszer letöltésétől eltekintve mindent megpróbáltam. Apple ügyfélszolgálat ugyanezeket javasolta. Ezután I-Style szervizes megnézte, azt mondta, ilyet még nem látott és fogalma sincs mi lehet a baj. 6S, 10.03-as rendszer van rajta, és ezt nem akarom frissíteni, mert a későbbiekben megszüntettek egy számomra fontos funkciót. A régebbi telefonokat nem is lehet már frissíteni, akkor azok is használhatatlanok lettek???
Még ez előtt történt, hogy a szintén évek óta használt Mi Fit appból néhány hónap óta nem tudtam kilépni."Nem sikerült kijelentkezni" hibaüzenet jött.
Most meg akartam nézni a pontos üzenet, erre a bejelentkező oldal jelent meg. ??? Vajon mitől javult meg?
Szerintetek mi lehet a gond? -
bigdady
nagyúr
Engem inkább az zavar ha egy fizetős válik előfizetőssé mint hogy egy ingyenes... pl airmail
-
skoos
őstag
Sziasztok,
milyen app vagy program van, amivel biztosan át tudom tölteni iphone fotóimat? Folyton elakad a Windows Fényképek alkalmazás, pedig minden a legfrissebb.
Köszi,
Sanyi -
moleculez
veterán
válasz
Totheground #34039 üzenetére
Valóban, nyilván üzleti/fejlesztői oldalról ez így előnyösebb. De, ahogy fentebb is írták, legyen is mögötte valami. Én pl fizetnék böngészőért, de akkor se reklám, se adat gyűjtés, tárhely mögötte , miegymás.
Ami nagyon fontos, mindenre van alternatíva. PDF alkalmazásból / naptárból van kismillió, ki kell próbálgatni, azt kész.
Nálam az veri ki a biztosítékot, hogy egy icloud accounthoz összesen jár 5gb tárhely. Ha veszel egy 10millás macpro-t ugyanannyi mint egy iphonehoz. Ha bevásárolsz 4-5 kütyüt szintén 5gbPersze, akinek majomra tellik, telljék banánra is, azért ez szerintem nevetséges. 5gb/device még azt mondom, okés, de így...
Nálam amúgy iCloud, Google One (évente 17£), Amazon Prime (4£/hó), tanulóként ingyen O365, Netflix, azt annyi. -
galaxys80
veterán
válasz
#05304832 #34036 üzenetére
Mi más jött volna le?
Nehéz lett volna félreèrteni amit idéztem tőled.
Ki az aki előfizet egy olyan szolgáltatásra amire nincsen szüksége?
Ez nettó hülyeség.
Te azt írtad, hogy szörnyű, hogy emberek előfizetnek zenei, filmes streamek-re stb.
Szerintem meg az szörnyű, hogy valaki azt hiszi, hogy ez ingyen van. Nincs, és soha nem is volt.
Nehogy màr azt nézzük hülyének aki fizet egy szolgáltatásért. -
Totheground
addikt
Én kifejezetten örülök az előfizetéses modellnek, a folyamatos revenue stream sokkal tovább a piacon fogja tartani a nekem fontos appokat.
Egyébként melyikőtök menne el úgy dolgozni, hogy előre megkapja mondjuk 3 évi fizuját, és utána egy fillért sem a következő három évben? Na ugye. -
BaLee
addikt
Engem zavar, sőt egyre jobban zavar. Androidon sem volt problémám, ha egy alkalmazásért ki kellett adni pár $-t és az a tiéd lett, kaptad a frissítéseket stb. Ios-en ez általában már inkább kapott egy 10x szorzót de még mindig szívesebben fizetek valamiért akár 1000-2000Ft-ot is ha jó és hasznos az alkalmazás, mint akár 2-300Ft-os havidíjat... Hosszú távon ugyanis az sok pénz, főleg ha nem használod rendszeresen. Infuse-t is inkább megvettem, került majdnem 10k-ba, minthogy évi 3000-ért béreljem évente.
Spotify, HBO go meg egyéb streamelős szolgáltatásoknál teljesen oké a havidíj de azért kapsz is szolgáltatást, ha megveszel egy pdf szkennert az nekem nem ér meg semmilyen havidíjat.
Meg az is idegesít, hogy a youtube alkalmazásban is naponta rá kell nyomnom, hogy nem érdekel az 1 havi ingyen prémium, mert inkább nézem a reklámokat, minthogy havonta fizessek. De sajnos a szoftverfejlesztésben ez a jövő, így tudnak folyamatos bevételhez jutni, az, ha egyszer eladják neked a szoftvert az hosszútávon nem móka...Volt erről nemrég egy cikk, akkor gondolkodtam el rajta, hogy ha utánaszámol az ember, hogy mennyi a virtuális "rezsije" akkor durva számok jöhetnek ki. Nálunk csak spotify, HBO go, icloud tárhely van de ez is 4k havonta, plusz a net csomaggal együtt már egy 10-es és akkor még a mobilnetről nem beszéltünk, de mi még nagyon szolidan toljuk, nagyon sokan fizetnek onedrive tárhelyért, officeért, google drive tárhelyért havi sok sok €-t.
-
Enjoy
addikt
válasz
galaxys80 #34031 üzenetére
Alapvetően nem a Fantastical-lal van a bajom, mert ők valóban még a legkorrektebben jártak el.
Csak ez relatív rövid időn belül a 4. olyan alap alkalmazásom, aminél ugyanez a helyzet.
Kezdte az Omron, majd 1password, Readdle és végül a Fantastical... inkább a trend zavar.
Alig várom, hogy bevezessenek egy olyan alkalmazást, amivel az előfizetéseidet tudod trackelni, managelni. Jah és ami 1ev után szintén át áll előfizetéses modellre. Témát ezzel lezárom. -
Giovan!
addikt
Nem is azzal van baj, hogy előfizetéses modellre váltanak, hanem hogy cserébe nem adnak semmi indoklást, hogy miért teszik ezt. Egy felhő alapú tárhelynél vagy egy streaming szolgáltatásnál, ok de ahogy írtad is, egy calendar meg egy pdf expert milyen jogcímen várja el hogy valaki havonta pénzt utaljon nekik?
Szóval egyetértek, szerintem is káros ez a tendencia, csak sajnos azt is látni kell, hogy a másik oldalon ott a fejlesztő, aki szeretne megélni valahogy a munkájából, szóval vagy f2p modellre vált (ez sok esetben az app jellegéből adódóan nem opció), vagy havidíjat kér. Megoldás lehetne, ha a store hatékonyabban reklámozná az igényes appokat, és az Apple láthatóan tett is lépéseket ebbe az irányba, szóval meglátjuk, mire mennek ezzel a segítséggel a fejlesztők.
-
Enjoy
addikt
válasz
devil-k #34027 üzenetére
Nem olvastad végig figyelmesen amit írtam...
Épp, hogy a zenéért, filmekért, felhő alapú tárhely szolgáltatásokért mindig is szoktam fizetni.
előbbikért már akkor, amikor megjelent az iTunes, miközben az emberek túlnyomó része torrentről szedte le a tartalmakat...
Szóval nagyon is félre ismersz a kommented alapján.
Ami engem zavar az az, hogy az általam annak idején akár többször is megvásárolt alkalmazások túlnyomó része átáll egy olyan előfizetéses koncepcióra amit nem kedvelek.
pl.: 1password 2015 óta használtam megelégedettséggel, Nem sajnáltam anno érte a pénzt. Megvettem még drágábban a Mac-es változatot is. Majd megvetették mindegyiket 1password 6 ként is, majd megjelent legutóbb a 7, immáron előfizetéses formában... de ugyanez van a PDF Expert-tel is, generáció ugrásonként megvettem az újabb appokat iOS-re és Mac OS-re, de újabban már csak ez az előfizetéses rendszer van..
by the way HBO GO nekem is ketyeg még, de h minek... ill van még Plex is az előfizetéseim között.
de az hogy már egy kalendar app is előfizetéses legyen... -
Cyberbeni
addikt
Officeból létezik egyszer fizetős változat is, de abban csak az alkalmazások vannak benne, nincs plusz tárhely, stb.
De amiket felsoroltál, az (majdnem) mind szolgáltatás, szóval teljesen érthető. Talán a PDF expert, ami nem az, de senki nem kényszerít arra, hogy fizess, hogyha neked nem ér meg annyit.
Macen van olyan app, amiért ha fizetsz, akkor 1 évig kapsz rá frissítést és utána azt a verziót bármeddig használhatod, vagy ha frissíteni akarsz, akkor megint veszel egy évet. Persze ezt iOS-en több munka lenne megoldani a mostani keretek között, hogy a legújabb verzió mindig azt kínálja neked, amiért te legutoljára fizettél (Plusz esetleg hibajavítást, vagy hogy igazodik az új iOS verzióhoz és nem kompatibilitási módban működikd).
-
Enjoy
addikt
Sziasztok!
Ki kell írnom magamból, hogy iszonyat csalódott vagyok, hogy minden értelmesebb alkalmazás áttér az előfizetéses rendszerre.
Az utóbbi időben 1password-ot kellett kukáznom, most pedig a Fantastical-t.
Lassan eljutunk odáig, hogy csak natív alkalmazások lesznek a telefonomon, vagy oldom meg az adott funkciókat primitív jegyzeteléssel..
Nem tudom, ti hogy vagytok ezzel az előfizetéses rendszerrel, de szerintem szánalmas, hogy szinte minden funkcióért előfizetésem legyen. (200TB iCloud, Dropbox, office365, Spotify, Netflix, YouTube, 1password, Fantastical , YNAB, PDF Expert, Omron Health)
Ebből utóbbi 5 alkalmazást pont emiatt az előfizetéses rendszer miatt töröltem.
Félreértés ne essék, mindig is szoktam fizetni alkalmazásokért, de az hogy szinte minden komolyabb alkalmazás előfizetéses koncepcióra áll át az röhejes.
Nektek mennyi Ilyen jellegű előfizetésetek van? És melyek azok? -
Cyberbeni
addikt
válasz
devil-k #34011 üzenetére
VPN-t kétféleképpen lehet jól használni. Egyrészt ha céges és tényleg arra használod, amit a neve is mutat, vagy pedig otthon felállítasz egy sajátot, hogy mobilról publikus wifin nagyobb biztonságban legyél. De bármilyen, akár fizetős, egyéb VPN csak plusz lehetőséget ad arra, hogy felhasználja azokat az információkat, amit ebből ki lehet nyerni.
-
moleculez
veterán
Kipróbáltam az Edge ios verziót. Tudom, a motorháztető alatt csak egy Safari, de nagyon jó lett. Funkcionalitásban is, meg designban is.
-
moleculez
veterán
válasz
nylontacsko #34021 üzenetére
Törlés, újratelepítés?
-
moleculez
veterán
válasz
nylontacsko #34019 üzenetére
Ja, én úgy értettem, hogy ezt akarja elérni. A Viber elég megbízhatatlan sajnos, hallottam másokat panaszkodni erre. Mondjuk én nem használom,csak a WhatsAppot.
-
nylontacsko
senior tag
-
moleculez
veterán
válasz
nylontacsko #34017 üzenetére
Olyat lehet, hogy az értesítések nem jönnek még, nem jelez semmit. De ha megnyitod ott lesz.
-
nylontacsko
senior tag
Milyen beállítás oldhatja azt meg, hogy az asszony iPhone 6-ján a viber csak akkor fogadja az üzeneteket, ha elindítom az alkalmazást.
Tehát nem kap meg semmilyen üzenetet "úgyegyébként". -
Syl
nagyúr
válasz
#40993792 #34013 üzenetére
Köszönöm az ügyfélkapus linket!!!
Waze nálam nagyon bejött. Sokat megyek be Pestre, és nélküle sokat bolyonganékAz Apple térkép sajnos több hónapos lemaradásban szokott lenni. Például a nálunk szeptemberben átadott M2 bekötőút valamikor újév környékén jelent meg az almás térképen (wazeban másnap). Külön bosszant, hogy a desktop térképben sem tudok két pont között útvonalat tervezni. Ha bele gebedek is, csak a jelenlegi pozíciómtól tud tervezni.
A saját kezűleg feltöltött epub könyveket (pár tucatnyi) törölték, az utolsó darabig. Figyelmeztetés nélkül. Szerencsére mindről van másolat a play.google.com/books-ben.De igazad van, elég az OFF-ból
-
Syl
nagyúr
válasz
#40993792 #34010 üzenetére
Hasonló. Persze mindent nem tudtam otthagyni. A fő email címem maradt a kugli. Még a meghívós időszakból való (2004-es) és sajnos az ügyfélkapum is arra van kötve. Plusz a megoldhatatlan szenvedésem iOS Mail (és/vagy Naptár) app + icloud.com párossal - sookszor panaszkodtam már ez ügyben, mindent kipróbáltam, de nem és nem. Úgyhogy marad a gmail. Térképben is toronymagasan vezet a gugli. Navihoz meg egyértelműen csak a waze. Apple térképen semmit nem látok, annyira egybefolynak a színek (50 év felett már nem olyan egyszerű dolgok ezek...) Aztán persze néha az Apple is mindent elkövet, hogy felqrja az agyam. Például a múlt héten minden feltöltött könyvem eltűnt a Books-ból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Formula-1
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ !! MacBook Pro 14.2" INCH (M4 PRO - 2024) 14C / 20C / 24 GB / 1 TB / 100% AKKU - Magyar
- Crucial Ballistix Sport LT 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
- Kingston NV3 1TB (SNV3S/1000G)
- Lenovo Thinkpad P15v Workstation Laptop -50% i7-10750H 6Magos 16/512 Intel UHD Graphics FHD IPS
- PS5 Slim Digital Edition 17hó Garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest