Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága
- Pebble - az átgondolt okosóra
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
legiaap
félisten
válasz
Ragnar95
üzenetére
Megnéztem a méretet és lekonvertálja. Amúgy meg zavar mert feleslegesen foglalja a helyet a leméretezett fotó a másik készüléken. Így ki is kapcsolhatom a funkciót, mert nekem használhatatlan.
Ha pl. a teljes felbontású iPhone-os képet akarom szerkeszteni iPad-en akkor fel kell töltenem felhőbe (én OneDrive-be töltöm fel) majd letölteni iPad-en. Kissé körülményes. -
Ragnar95
félisten
válasz
legiaap
üzenetére
Nem azt írtam, h mindenki elégdett vele, hanem azt, h az Apple hátradőlhet, mert azt mondhatja, h nesze felhasználók, kaptatok fájlküldést is, örüljetek...
Még sosem vettem észre eddig különbséget az erdeti és átküldött fotók között, szóval honnan vesze, h lekonvertálja azokat az AirDrop? De ha azt is teszi, tényleg azonnal kell 8MP-es méretben a fotó, nem ér rá addig, amíg nem lesz net? Dokumentumokat is lehet vele küldeni, most direkt csekkoltam egy mailben kapott ppt-vel. -
legiaap
félisten
-
Ragnar95
félisten
Egyrészt a illegális tartalmak megosztását gátolja ezzel az apple, másrészt egyszerűen nem fér bele az ökoszisztémájába, hogy ne legyen szinkronban az iTunesszal a teló, hanem máshonnan kerüljenek rá adatok.
Ráadásul az AirDrop óta végképp nem indoka az Apple-nek a BT fájlküldés engedélyezése... -
madgie
titán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Szerinted ha az egyiket megoldanák, meddig tartana átnevezni mondjuk az mp3-at jpg-re?
szerk: meg hát tetszik, nem tetszik, ők azt akarják, hogy mindened epöl legyen. Otthoni gépen már ott figyel az iPhoto-ban minden kép, mire hazaérsz és leülsz a gép elé.
-
madgie
titán
Nézd, az Apple annak idején komplett ökoszisztémát épített az iTunes-ra, pontosabban fogalmazva arra, hogy te lehetőleg megvedd a zenét, amit hallgatsz. Ezt a PC felől meg lehet kerülni, a telefon felől jelenleg nem, nem is valószínű, hogy engednék, hogy te zenét küldhess BT-n.
Nem kevés anyagi indokuk fűződik ehhez.
Szerk: abban meg semmi vicces nincs, hogy úgyis cloud backupol az ember, azzal osztom meg másnap a képeket, akivel akarom. Nem aznap, abban a percben, részegen, a borospince alján? Nosza, annál is több időm jut vedelni

-
válasz
norbi2010
üzenetére
Kösz a normális választ, ez lehet a megoldás!

Ragnar95: Control Center sem volt korábban, aztán hirtelen lett. Tudtommal semmilyen szabály sem tiltja, hogy BT fájlküldés legyen a rendszerben, és éppen ezért nem is igazán értem, hogy miért nem elérhető (amikor a modul benne van).
madgie: volt droidom, utána WP-m, most iOS van. Köszönöm, maradok, messze ez a legjobb rendszer az eddigiek közül. A BT fájlküldés olyan dolog, amit korábban én sem használtam, azonban a jelen körülmények között bizony gyakran jól jönne, és semmi sem indokolja a hiányát. A vicceskedő beszólogatások helyett lehet normálisan is válaszolni (lásd norbi2010-et), vagy csak skipelni azt, amit írtam, de az ilyen hsz-eknek tényleg nincs értelme, mivel egy teljesen elterjedt funkcióról kérdeztem, nem pedig arról, hogy hogyan lehet az akku kapacitását rituális véráldozatokkal növelni...
-
Ragnar95
félisten
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Nem levette, hanem zárolta, viszont a zárolás feloldásáról nem kapsz külön SMS-t. Amúgy kb 2 hétre zárolják az összeget.
-
legiaap
félisten
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Ilyet csinálnak?
Nekem nem volt ilyen. Amúgy gondolom könyvelés után kövi hónapban. -
SpongyaBob
veterán
A kb. 2 eurós app store kártya reg díjat mikor adja vissza az apple? Azóta már vettem több appot is de ezt az összeget nem igazán kaptam vissza

-
bigdady
nagyúr
válasz
vadászcsiga
üzenetére

-
erdoke
titán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Csak vicc volt, a többitől függetlenül erre reagáltam:
"Bt-n kívül nem sok lehetőségem lett volna 5 km-re a notimtól" -
erdoke
titán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
5 km-re nem is ér el a BT, lebuktál.

-
vadászcsiga
félisten
válasz
madgie
üzenetére
Nekem múlt heten jól jött a bt. Anyámnak vettem egy utolsó mohikán gombos telefont, es kérte hogy tegyem ki az unokája fényképét hatterkepnek. Bt-n kívül nem sok lehetőségem lett volna 5 km-re a notimtól úgyhogy en úgy gondolom legyen, aztán max évekig nem használom. Nem lesz tőle nehezebb a telefon

-
Ragnar95
félisten
válasz
Vasinger!
üzenetére
Mondjuk egy 930 egy kompaktot nálam simán kiváltana, de a kompaktokat nem is tartom semmivel sem többre egy mobilnál

Ha jó képeket akarok csinálni rossz fényviszonyok között is vagy távolról, akkor úgyis viszek DSLR-t
Ez valóban nem rossz kép, de nem is fényben van a baj az iPhone kamerájával, hanem sötétben. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Ragnar95
üzenetére
Igen tudom, egyedül engem is csak a kamera vonz ott, de még mindig nem váltana ki számomra egy kompakt fényképezőt egy Lumia csak kompromisszumokkal. (Optikai zoom, erős vaku, hosszú üzemidő és sorolhatnám még)
Egyébként én meg vagyok elégedve a kamerájával a mobilomnak, ezt egyik nap lőttem HDR nélkül: kép
HDR-rel még jobb lett volna, ezért kerestem volna ilyen appot
-
Ragnar95
félisten
válasz
Vasinger!
üzenetére
Sajna nem igazán, akkor már záridő emeléssel jobban jársz, de az sem fog sokat segíteni. Nagyobb szenzor + nagyobb optika + xenon vaku kéne, hogy érezhetően javuljon a képek minősége.
Jelenleg mobilos képalkotás terén sajnos egyedülállót alkot a Nokia, a kamera az egyetlen vonzó pontja bizonyos Lumia modelleknek, de az nagyon
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Ragnar95
üzenetére
Ebben egyetértek, főleg a HDR ami megmenti egy ilyen optikának a becsületét véleményem szerint. (napsütésben) és ezért szeretnék olyat, amiben van self timer funkció, az ISO állítás nem annyira lényeges, csak kísérleteztem volna vele. hátha ki lehet hozni valamivel többet egy képből.
BoboDJ:

-
Ragnar95
félisten
válasz
Vasinger!
üzenetére
Telón ISO állításnak mondjuk nem sok értelmét látom, mivel a miniatűr szenzor + optika miatt 400 fölött úgyis tiszta zaj az egész kép, 400-al meg még mindig nem sokra mész.
Arra jó a teló, hogyha nincs nálad más, fotózgass, de főleg rossz fényviszonyok között már úgyis legalább m4/3 szenzor kell a normális fotókhoz. -
Ragnar95
félisten
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
A médiafájl elég tág fogalom

Videóra nPlayer, zenére Capriccio. -
Vasinger!
nagyúr
Szerintetek melyik a legjobb fotós app, amiben sok állítási lehetőség van? ( pl.:HDR időzítővel együtt, panoráma HDR-rel, ISO állítás stb.)
-
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok melyik a legjobb program médiafájlok lejátszására?
-
Nincs semmilyen net, és egy iPhone 4S-ről van szó, szóval nincs airdrop sem. És nem, nincs semmi világmegváltó dologról szó, de ennyi erővel akkor soha semmilyen funkciót sem hiányolhatunk semmilyen telefonból, mert az nem vezet mások pusztulásához...
-
vadászcsiga
félisten
Ötletes képbuheráló app Stackables for iPad
Most ingyenes -
HardRic
addikt
Mostanáig pátyolgattam ezt a Godust, de most úgy felidegesített, hogy ragequit és törlés lett belőle. Nem igaz, hogy csak ezeken a hajós szarokon lehet érdemben stickereket találni (alapból minek ez a baromság bele?) de ha még csinálnám se lehet, mert ezek a k*rva followerek olyan hülyék, hogy végig meg van csinálva az út, de nem bírnak menni. Kész, nem kell nekem ebből több, ez nem játék, hanem szopás.
-
Sonja
nagyúr
-
Oldman2
nagyúr
Egy Podcastban hallottam nemrég, hogy az iBooks segítségével fel lehet olvastatni E-book -okat.
Hogyan?Nem találok benne ilyen funkciót sehol.
:-( -
Az iOS 8-cal kapcsolatban várható valami bővítés a rendszer bluetooth opcióival kapcsolatban? Elég zavaró, hogyha nincs nálam se kábel, se net, akkor nem tudom sehogy sem feldobni a képeimet a gépre, vagy átküldeni másoknak.
-
törölt tag
Jött Godus fix, a hajós küldiket lehet is előröl kezdeni..
-
jimhun
senior tag
Sziasztok
Tud valaki arra megoldást vagy programot, hogy ha rákapcsolok a telefonra egy bluetooth microfont( headsetet) es elhelyezem valahova akkor a telefonon halljam amit beszelnek pl a masik szobaban. Vagyis egyfajta távoli mikrofonkent működne a headset az iphone meg kihangositokent. Megoldható ez?
Köszi -
mondomén
őstag
válasz
Mela Kehes
üzenetére
your lists-refine-genres
-
legiaap
félisten
Tudtok olyan appot, amiben érdekességekről, különböző rekordokról tudok olvasni?
-
norbi2010
őstag
válasz
Mela Kehes
üzenetére
ToDoMovies? Nem minden filmet ír ki magyarul, de jobb mint a semmi.
-
mondomén
őstag
válasz
Mela Kehes
üzenetére
imdb nem jó? csinálhatsz saját listákat is. annál nagyobb adatbázis nem tudom van e...
-
Mela Kehes
addikt
dvd filmjeimnek szeretnék egy katalógus programot. Csak külföldit találtam, jó lenne olyan ami magyar nyelven írja ki a filmeket. Olyan kellene ami egyből betölti a film összes adatát (színész, rendező stb.), ne kelljen mindent bepötyögni.
-
Mela Kehes
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nekem megvan, jól működik.
-
vadászcsiga
félisten
Good reader 4-et használja valaki iPaden? Jo cucc az még? IPhone-on anno megvettem es tetszett.
Most le van árazva csak azért kérdezem. -
206 cc
senior tag
Ma ingyenes:
- PowerCam
- QuickReader
- Background Eraser
többek között.....
-
Drachoo
senior tag
Sziasztok!
Angol nyelvtanuláshoz, elsősorban szókincs fejlesztéséhez tudtok ajánlani valami alkalmazást?
Köszönöm előre is az ötleteket!

-
sagesz93
addikt
Scanbot ingyen, ha esetleg még valakihez nem jutott volna el a hír

-
legiaap
félisten
[link]
Nem tudtam mi hiányzik!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Én el tudnám bőven költeni, esetleg meg is venném tőled, de a többit PÜ.-ben!

-
Vasinger!
nagyúr
Egyébként ez a freemyapps csak egy napig tartó csoda? Amikor felraktam egyik készüléken 1000+, másikon 110 pontot szedtem összem, azóta 0 új app. Ez normális?
-
-
oszy
veterán
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Azért kérdem, hogy aki használja, az tudja az előnyét a gyárival szemben.

-
válasz
SpongyaBob
üzenetére
ez csak azért van, mert még nem raktak át a wp szerverről

-
SpongyaBob
veterán
Nektek értesít a Skype rendesen? Akárki ír és akármit állítok be rajta meg se nyikkan..
-
Mela Kehes
addikt
Cloudmagic ingyenes! -
bigdady
nagyúr
9 eur helyett free: cloud magic
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux Mint
- Call of Duty: Black Ops 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Energiaital topic
- Assetto Corsa Rally
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen - 512GB
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3670 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Meg a kezelés is gázos. Ha egy ujjal húzza a képernyőt, akkor sokszor valamilyen tereptárgyat húz el és nem a kép megy odébb.