- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Google Pixel topik
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Köszi a tippet. Majd meglátjuk, mit hoznak ki ebből, milyen gyakorlati haszna lesz.
Nem sürgős, egyelőre elrajzolgat az air3-mal, magamnak meg vettem akciósan egy mini5-öt, de már a nejem is sorban áll, hogy neki is jár egy.
Nagyobbik lányom meg pedzegti, hogy jövőre egyetemre megy, meg fog halni egy pro nélkül, de azt lesheti - meg különben is térjünk vissza rá, ha tényleg ott ül majd, de jegyzetelni neki is elég lesz egy air, sőt... Hm, tényleg, ott lesz majd helye a pencil1-nek.
p
-
törölt tag
...”rajzoljak rajta”... Igen, erre nagyon jó (már akinek megvan a művészi tehetsége hozzá
Én konkrétan nem használok Pencilt, de 400 rugós rajtábla azért eléggé luxus. Persze lehet, hogy te vagy Gattyán Gyuri álnéven...
igazából a célom az, hogy egy iPhone és + 1 eszközöm legyen, olyan amivel mindent meg tudok oldani mert mert nem szeretem hogyha sok eszközt kell töltögetni, meg nem is túl szép egy modern, minimalista stílusú otthonban... A feltételeim: 11 inch-től ne legyen nagyobb. Érintőképernyős legyen. Passzív hűtéses. Gyárilag magyar kiosztású billentyűzet tartozék (vagy külön vásárolható [emiatt esett ki a Surface Go 2 nálam pl.]. Telepíthető legyen torrent kliens és külső forrásból származó alkalmazások. Ezek miatt gondolkozom a fentebb belinkelt Lenovo 2in1 eszközön.
-
törölt tag
Oldman2: Úgy kerültem ide ahogyan te is, hogy nekem is iPad van ahogy gondolom neked is. Azért mert fel tettem néhány kérdést nektek, nem azt jelenti hogy feszültséget akarok kelteni köztetek, egyszerűen csak választ szeretnék. Érdeklődöm, hogy álltok a dologgal.
smc: Ha processzorra gondolsz hogy nem elég erős, valóban igazad van, de tudásban alázza az iPad Pro 2020-at is negyed áron. Ráadásul én még nem vásároltam meg ezt a Lenovo gépet, de gondolkozom rajta hogy ez legyen az iPad utódja. Ti gondolkoztok ilyen, vagy hasonló (esetleg Surface Go 2) gépre cserélni a korlátozott eszközötöket? -
tuzpenge
őstag
Tavasszal biztos nem fog jönni. Így is alig bírják legyártani amit a jónép venne, nem bolondultak meg hogy elessenek a jó kis befektetés nélküli haszontól. Én se tudtam várni és megrendeltem a 8-at, pedig józanul belegondolva várnom kellett volna a 9-re. De ezzel az erővel ugye várhatnék utána a 10-re, és így tovább....
-
törölt tag
Pont egy évvel ezelőtt vásároltam mellé kiegészítésnek egy Lenovo D330 2in1 Windowsos gépet, de sajnálattal tapasztaltam hogy a régebben vásárolt, érintőképernyőre tervezett Windowsos appok eltűntek, vagy évek óta nem frissültek. Pl. Metro Commander, Torrex, Felhő tárhely appok stb. 10,1 hüvelyken pedig a desktop appok nagyon kicsik, érintés vezérléssel használhatatlanok. Úgyhogy egy hét múlva visszavittem és visszakaptam az árát mert interneten rendeltem. Az iPadet sajnálom eladni annyiért amennyit adnának érte. Kíváncsi leszek hogy az iPadOS 15 milyen PC specifikus funkciókat kap... Az Apple már úgy hirdeti az Air 4-et, hogy “Az iPad Air többet tud, mint egy számítógép...”
-
SharpSA
veterán
Nekem is ilyen billentyűzet van a pro alatt, szeretem. Szerintem a trehányság miatt hullhat darabokra egyeseknél. Például a rendszertelen, nagyon kevés kézmosás által tudnak szétmálni a műanyagok. Sajnos nagyon sok ember nem mos rendszeresen kezet, ezt kézfogásnál is lehet érezni. Emiatt nem is szívesen fogok kezet, de ugyebár illik...
Ugyanígy a külső részeknél fontos, hogy mivel, hogyan ér össze. Lehet vigyázni rá, hogy hosszú távon rendben legyen, de azért nem kell hímes tojásként kezelni. -
CrAzY88
aktív tag
Nekem megjelenés óta megvan, semmi gondom nincs vele. Azon kívül, hogy beleborítottam véletlen egy jó adag sört, vigyázom rá.
Az enyém a táskában kb 3000 km-t utazott, ezzel kapcsolatban nincs negatív tapasztalatom. Mondjuk mindig egyedül van a táska zsebében. Elképzelhető hogy másnak amiatt rojtosodik a széle, hogy bedobja minden más dolog mellé.
Azért láttam már nem egy embert Apple terméket használni, és háááát.... Az egyiknek az volt a baja, hogy kopik a MacBook teteje/alja/sarka.... Én meg azon csodálkoztam hogy egyáltalán még van külseje (ugye alapból nem rakunk más kemény dolgot semmi mellé) -
tuzpenge
őstag
Magyarul arconköpik magukat (mármint az apple) és hót hülyére veszik a vásárlóikat (már akit tudnak). Megy a nagy duma a karbonlábnyomról, meg emiatt a töltő / füles elhagyásról, közben meg egy akkucsere miatt dobd ki az eszközöd és vegyél újat! Persze én már ez első perctől kezdve tudom hogy mekkora álszent kapitalista cég ez is, de undorító amit az utóbbi időben művelnek....Na mind1.
-
PlayMax
nagyúr
Már csak az alkalmazások bezárásához kéne egy billentyű parancs ,vagy gesztusvezérlés.
Alkalmazás kezelőt természetesen elő tudom hozni ,csak be zárni (ki lökni) nem sikerül őket.Meg annyi még az észrevétel ,amit beállítok az AssistiveTouch ban ,és le kapcsolom a Bluetooth vezérlőket ,mikor újra csatlakoztatom elfelejti a beálltásokat.
-
-
Parson
addikt
No ezt már az új iPad-röl irom skacok!
Ma 17:00-kor megjött a Paperlike, kapásból azzal kezdtem, hogy felraktam. Hát mit ne mondjak, tökéletes ez se lesz, naná hogy került alá egy-két porszem, de egy idö után megelégeltem, és végeredményben egész jó lett... nekem egyáltalán nem zavaró a matt hatás, Pencil-lel is teljesen jó.
A Logitech Combo Touch viszont most van igazán teszt alatt, ahogy ezt gélem, ezért is fosom most ennyire a szót, de szerintem ez teljesen jó lesz, kimondottan jol tudok rajta gépelni.
Van még egy rahedli aprólékos beállitás, ami még várat magára, de szerintem kegyetlenül jó kis gép ez, nekem nagyon bejön...
-
xhege
veterán
Köszi neked és atöbbeiknek is a hozzászólást. Az irodai felhasználás nem professzionális munkát jelent 8 órában, hanem azt, hogy mondjuk egy hosszabb e-mailt gyorsan este még meg tudok írni, vagy egy megküldött 10-15 oldalas word dokumentumot el tudok olvasni, ne adj Isten korrektúrázni. Adott esetben egy excell táblát megnyitni pár számot beleírni. Ezekből a hosszabb email ami jellemző és jól jön hozzá a billentyűzet, a többi eseti jellegű. A felhasználás nagy része tartalomfogyasztás, böngészés youtube, esetleg fotók kisebb szerkesztése (többnyire Snapseed appal).
-
Parson
addikt
Jókat kérdezel... amazon-ról meg ebay-röl még eddig soha nem kellett rendelnem... No de végeredményben megrendeltem a paperlike-ot, most újabb pár nap türelem jön, aztán már csak eröt kell gyüjteni, hogy ne baxam el a felhelyezést... addig meg szépen vár a dobozban minden.
-
Parson
addikt
Na felkurta az agyam egy kicsit a helyi lehetöségek szükös tárháza, úgyhogy felmerült egy üvegfólia használata is - ha azonnal venni akarok egy fóliát... ha nagyon belemelegednék a rajzolgatásba, paperlike-ot késöbb is lehet még venni, vagy egyebet rendelni. De itt jelenleg csak Schutzglas = üvegfólia van... (35 EUR / db, és a felhelyezése se olyan szépen elökészitett mint a paperlike) a vastagságát viszont a franc se tudja... franc se tudja mi a franc legyen...
-
Parson
addikt
A jó tanács mindenképp jól jön, de hol van itt felár?
Irtam, hogy mi a helyzet itt. (Kieg.: A black week akciot csak kihasználom én is, mint mindenki más, ettöl még egy minöségi termékre adok ha kell... ergo, nem egy fólia árkülönbözet az, ami mellbe fog vágni... )
Szponzorált reklámokat nem nézek... független felhasználok véleményei és/vagy videoi alapján látom ezt igy. De mondj technikai érveket és ha igazak, akkor keresek mást - én mindig nyitott vagyok a jobb megoldásra (jelen esetben számomra jobb), de csak ha létezik. -
Parson
addikt
'Paperlike egy túlárazott szétreklámozott matt fólia.'
Akárcsak az apple termékek, mondanák sokan.
Nem mellesleg az itteni felhozatalban, minden passzoló fólia 30 EUR körül mozog, ezzel szemben a Paperlike 35 EUR, de:
- 2 db-ot tartalmaz
- most akcioban 25 EUR
- pencilhez mindenki jobban ajánlja, nekem is jobban fülik hozzá a fogam
- ha a 2 db kibir 1-1 évet, már akkor is megérte nekem, mivel a Black Week miatti akcioban vett iPad + kiegészitök miatt olyan, mintha ingyen kapnám
- ha mégse jön be, akkor na bumm, van más matt fólia, ami szintén jó lehet, de ha a paperlike nem jön be, akkor valszeg más matt fólia se.Vélemény?
-
-
Cyberbeni
addikt
Nem mindenben jobb az OLED: iPhone X - (OLED) Screen smearing - YouTube
-
MurdR
veterán
Csájna pencillel van esetleg tapasztalatod? Néztem videókat, egész használhatónak tűnik némelyik.
Igazából szeretnék megpróbálni rajzolgatni, és ha mégse vagyok akkora picasso mint azt megálmodtam, akkor ne kelljen már porosodnia egy 40 rugós tollnak. Ha viszont tetszik a toll, akkor persze beszerzek egy epült is.
A Procreate Neked hogy foglal 60 gigát, hogy kell ezt elképzelni? -
dave182
senior tag
Sztem találkoztam már hasonlóval és kb másnapra megoldódott... ma pl az időjárás widget fagyott ki iPaden, de estére jó lett.. a technika ördöge
annyi vígasztal, hogy droidon/windowsban sokkal több anomália volt/van.. rühellem is őket használni, de munka miatt muszáj.. a privát életemben mindent cseréltem már, piszok drága de megéri minden fityingjét! -
moleculez
veterán
Mindkettőnek megvannak a helye. Nekem MBA-m van. Ugyan egyetemi dolgokra használom csak, 90% elég lenne egy iPad. Sőt, jobb lenne a laptop. De az a 10%.... A tavalyi modulban Audacityt kellett használni. Tudom, van n+1 jobb app iPadra, ez volt a követelmény. Pont. Most épp Minitabot kell használni (statisztikai szoftver), de az is csak Winen teljes értékű. Szóval most VMWare-ben fut egy W10 azon a Minitab (teszem hozzá egész simán megy).
Szóval érnek néha meglepik, amikor kell egy akármire is jó OS.
De pl ebookoknak, jegyzetelni verhetetlen egy iPad, tudom, mert volt, most vehetek megint. -
wm2
őstag
Szerintem 1 darab usb-vel is meg tudnák lépni / magic keyboard + 8 Gb ram, ám sanszos, hogy nem fogják. Nem végezné ki feltétlenül az AIR-t, mert van tábor, aki ettől a vonaltól nem tud elszakadni, de az biztos nem én lennék.
Megvárjuk a tavaszt. Egyszerűen nem hoz már lázba semmilyen laptop.
-
consono
nagyúr
Én is így gondolom. Viszont az új chipre lesz egy halom natív alkalmazás Mac vonalon, az iPadOs kompatibilitás miatt, így helyből lesznek jól működő, nem emulációban futtatott alkalmazások. Az másik kérdés, hogy hogyan működnek ezek touch screen nélkül, de az iPad Pro-t is sokan egér+billentyűvel használják...
-
benyo513
tag
Valóban backlight bleedet akartam írni, este már nem működött a Google Translate a fejemben
BTW, valaki tud mondani egy hasonlóan jó USB-C adaptert, mint mondjuk ez? https://www.baseus-cn.com/baseus-6-in-1-usb-hub-for-ipad-pro-macbook-pro-type-c-hub-docking-station/
11 inches iPad Prohoz keresek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- VR topik
- Facebook és Messenger
- Azonnali fotós kérdések órája
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- iPad Air 2. 128 GB - HIBÁTLAN
- Honor Pad X8a 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- iPad Mini 6 / A17 Pro Smart folio hibátlan
- szinte új 11 hüvelykes iPad Pro (M4) (2024)Wi-Fi 256GB silver ezüst Smart Folio Apple 3 év garancia
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Samsung Watch Ultra - Használt, karcmentes
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest