- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
raidx
őstag
válasz
F e Z o #2054 üzenetére
Te melyik lapról beszélsz?
A BLKD510MO lapon nincs a külön 4 tűs /2*sárga+2*fekete/ csati hely!
Elviekbe ugyan 2 verzió létezik a lapból, de csak 1 jelent meg eddig. A másiknál annyi a külömbség, hogy van lehetőség HDMI kimenet kialakítására. Vagy eleve rajta lessz.
A plussz 4 tűs csati ott sem lessz a lapon! Az atomnak nem is kell plussz energia! -
raidx
őstag
Kipróbáltam és működik! Egyébként lehet átalakítót venni is ami 20-ból 24-est csinál. Illetve fordítva is ha kell.
-
raidx
őstag
válasz
kingabo #2045 üzenetére
Annak nincs hely a lapon!
A D201GLY-nál a tápcsati 20 és külön a négyes csati amit mondasz.
Ennél a lapnál a tápcsati 24-es. A táp mind két 4-es csatit biztosítja. Tehát ha kell akkor 24 csati (20+4) és külön a négyes csati (2 sárga, 2 fekete, a másik négyes piros, sárga feket, rózsaszín).
[Kép] -
-
raidx
őstag
Magjött az Intel BLKD510MO alaplap. Kicseréltem a D201GLY lapot és nem működik a dolog. A monitoron semmi nem jelenik meg! A billentyűzet és egér ledek nem világítanak. A HDD felpörög és nincs továb.Ha a táp csatit bedugom már indul is. Akkor is ha a ki/be kapcsoló nincs csatlakoztatva. A monitornál készenléti állapotot mutat a led. Kikapcsolom és 20-40 másodperc mulva magától bekepcsol.
Ha a memóriát kiveszem, akkor csipog érte. Az összes többi kábel és HDD kihúzható, teljesen csendbe marad. Reset gombra nem reagál. Minden kimenete olyan mint kikapcsolt állapotba. Ha bedugok egy pendrivot semmi nem történik, nem érzékeli.
Szóval ezt megszívtam. A PCX.hu-tól származik. -
raidx
őstag
Ha minden igaz kedden érkezik a BLKD510MO lap.
A D201GLY lapot mennyiért lehetne elpasszolni szerintetek?
-
raidx
őstag
válasz
kingabo #2034 üzenetére
Első dolgom telepítés utánn az UAC kikapcsolása!
A korábbi beta verzióknál működött is a dolog, de az utolsó két kiszivárgott beta és a végleges esetén már nem.
Lényeg, hogy működik és remélem nem fogják valami frissítéssel elrontani!Annó az XP SP3 megjelenésekor a D201GLY lapomnál az USB kergült meg. Gondolt egyet és közölta, nincs USB. Ilyenkor restart és egy darabig ment minden rendben. Végül frissítettem, vagyis újra raktam a lap USB dríverét és megoldódott a gond egy időre. Mert jött egy frissítés ami megint előhozta, de a driver újrarakása megoldotta. Most nem tudom hol tart a dolog, mert az első W 7 beta óta azt nyúzom a kis gépen.
Végül is úgy döntöttem, hogy a szerver lapját is kicserélem. Az kapja a D945GCLF2 lapot. A másik gép meg a D510MO lapot (remélem sikerül beszerezni a várható áremelkedés előtt). -
raidx
őstag
Korábban Írtam, Win 7 alatt gondom volt a HP scanjet 2200c scennerrel, mert már nem kapott drívert Vistához sem.
Eszembe jutott, korábban egy külföldi fórumon olvastam, a srác telepítés utánn minden exe fájlnak egyenként beállította az XP SP 2 kompatibilitást és Futtatás Rendszergazdként.
Kipróbáltam és szépen működik a Scennerem Windows 7 alól.Érdekes, hogy az XP SP2 kompatibilitási módba telepítve nem ugyanaz az eredmény, úgy nem működőképes.
Találtam SATA-CF átalakítót, csak igen húzós az ára, 8.512 Ft (áfás ár), ugyan ez Ide-CF 3.500 Ft. Mindkettő kártya nélkül.
Szóval, lemondok a CF-kártyás windowsról. Végül is a házba 2 3,5-ös HDD egy ODD és egy Flopynak van hely. -
raidx
őstag
válasz
canniball #2029 üzenetére
Ha megnézed a képet és figyelembe veszed miről van szó, magadtól is rájössz.
A képen egyértelműen a proci venti piros-fehér-fekete vezetéke csatlakozik az alaplaphoz. A ventik akkor kapnak három kivezetést, ha szabájozhatóak. Egyébként elég a kettő vezeték!sazabi kolega, akinek válaszoltam modta, neki olyan lapja van amin van Pata csati.
Itt is azt mondják!
[link]
Ezért csodálkozom a dolgon! -
raidx
őstag
@sazabi
Érdekes! Az intel oldalán található leírás alapján a D510MO lapnak nincs ata portja. Egy magyar oldalon (bár jelenleg nem kapható) a INTEL D510MO iNM10 tipusú lapon viszont van.
Intel oldal:
Peripheral interfaces Two Serial ATA ports
Seven Hi-Speed USB 2.0 ports (four back panel ports, two ports via header and one USB for Flash /SSDMagyar oldal:
Storage Controller
Storage Controller Type: IDE/EIDE, SATA II
Storage Controller Form Factor: integrated
IDE Controller Interface Type: Ultra ATA/133
SATA Controller Interface Type: Serial ATA II/300Az iNM10 a cshipsetre utal.
Visszatérve a szabályozott ventillátorra. Az intel oldalán található hívatalos leírás alapján a proci venti a szabályozott!
[link]
Itt a képeken egyértelműen látszik.
[link] -
raidx
őstag
válasz
canniball #2016 üzenetére
Ahogy nézegettem a hazai beszerzési lehetőséget, egy nagykernek volt 1 db és azt hirdették a boltok. De már azt is elvitték tegnap!
Két dolgot hiányolok róla ami jó volna:
Ata csatoló felület. DVD íróim ATA felületesek, (mivel nagyon keveset írok, nem szívesen ruháznék be másikba) és a Windowst kártyára gondoltam telepíteni. Satához még nem láttam kártya-adaptert.
A másik az S-video kimenet. Szeretném a régi Samsung tv-vel összekötni. Ehhez meg is van a megfelelő Scart átalakítóm régebbről. Bár erre is van megoldás. DVI-VGA átalakító és VGA-SCART kábel.
De ha nem lehet kapni, bár nem sürget semmi. Hátha lessz a tavasszal. -
raidx
őstag
válasz
kingabo #2013 üzenetére
Sajnos már Vista alá sem készült driver. Még a W7 előzetesek egy részénél sikerült működésre bírni, úgy hogy manuálisan minden exe programját beállítottam XP SP2 módra, de a vége felé már úgy sem működött. Mivel elég ritkánn használom, nem veszek újat. Próbáltam virtuális gép alól XP-vel használni, de kellene valami hozzá ami a W7-hez már nincs. A kütyü HP Scanjet 2200c. A nyomtatóm régebbi (deskjet 920c) ahhoz van cucc. Leszedi az MS-től telepítéskor.
Akkor marad az USB-s XP SP2 mint kisegítő, bár kicsit illegális a megoldás mert a telepítőbe belekell piszkálni, pár *.ini fájlt kell manipulálni.
-
raidx
őstag
válasz
canniball #2007 üzenetére
Álltalában a proci ventijét szokták szabályozni. A ház venti direktbe kapja a naftát. Legalábbis az eddigi miniITX lapjaimnál mindig a proci ventije volt gyárilag a szabájzós csatira dugva.
Bogarászom itt a topikot és úgy látom, elfogadható árkategóriába ez az alaplap még nyerő. Egyik D201GLY lapomat akarom lecserélni erre (a szerveré egyellőre marad). Mondjuk egy Zotak Ionos jobb volna de nemakar az ára közelíteni a pénztárcámhoz. Mivel nincs szándékomba HD TV-t venni, így ennek a videótudása maximálisan megfelel.
A lényeg!
Valaki próbálta már D945GCLF2 + Win 7 + XP mode? Megy e rajta?
A HP szkenneremnél huzták meg a határt annó a Vista megjelenésekor és már nem kapott új drívert. Ezért gondoltam az XP módra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Windows 10
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG Strix Z790-I GAMING WIFI
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest