- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
slayernick66
tag
válasz
vicze #109878 üzenetére
ugy remlik hogy neztem par hete, de most mar sokkal tobb mindent ertek belole uh ujra ranezek.
az elmult par oramat pedig ezzel toltottem:
https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-P-and-W-Series-Mobile/can-i-configure-backlit-keyboard-on-a-P51-to-be-always-on/td-p/3949273?page=1
https://github.com/ligius-/lenovo-backlight-controlelvileg jol csinalok mindent, megis elhasal az AutoHotKey (egy oraval ezelott azt sem tudtam mi az) amikor a *.dll-t keresi.. pedig egy-az-egyben megtalaltam es a jo path-t irtam bele az *.ahk file-ba
most azon agyalok, hogy lehet hogy zavarja hogy az egy rejtett konyvtarban van? de nem kene sztem -
slayernick66
tag
válasz
vicze #109857 üzenetére
ugy tunik ez bejott! ket egymas utani ejszaka is reggelre maradt a 100%
nagyon koszonom innen is! sikerult beallitanom meg par dolgot a windowsban ugyhogy most egesz pofasan mukodik az hgy mikor kapcsoljon ki a keprnyo es mennyi kikapcoslas utan legyen mar log-in screen, mennyi elott csak siman jojjon vissza a kepernyo es mikor menjen sleepbe. ugy tunik ez a sleep vs hibernalas gebasz is ennek a moder standbynak a furcsasaga volt.szoval sokkal beljebb vagyok, orok halam. viszont megint rettentoen elkezdte b*szni a csoromet ez a nagon buta billentyuzet hattervilagitas policyjuk. egyszeruen nem rem miert praktikus szerintuk az amit csinalnak..
ha be van kapcsolva a bill vilagitas eg mint a barom akkor is ha sokaig nem hasznalom a billentyut, de ha egyszer is elmegy a kepernyo alvoba vagy barmi miatt kikapcsol akkor kikapcsol a bill vilagits is, de az persze nem jon vissza ha a kepernyo felebred! meg ha legalabb ezt tudna.. de igy hgy par perc utan elmegy a kepernyo szundizni es utana hasznalni akarom, vagy lecsukom a tetejet mert mennek egyik helysegbol a masikba vele, es utana ujra be kell kapcsolni, ez olyan kenyelmetlen, hogy csomot levesz az egesz gep elvezeti ertekebol..bezzeg a HP elitebookom: az ha be van kapcsolva a billnetyu vilagitas, akkor par sec utan kikapcsol, de akarmikor hozzaerek vagy akar a touchpadhoz akkor rogton ujra bekapcsol, es mukodese tok fuggetlen ujrainditasoktol vagy kepernyo allapotatol. tok termesztes es allandoan rendlekezesre allo erzetet biztosit. latom neten hogy marha sok ember panaszkodik erre, es par ugye ssrac csinalt ra ilyen olyan scripteket, amik ugymond maguk jatszak el ezt az fn+space kombinaciot kulonbozo triggerekre pl az inditasnal vagy talan a keprnyo ebredesnel. no problstam msr vgy harmat amibe belefutottam de egyik sem mukodott.
@vicze1: bocsi az imentit nem neke dcimzem hanem mindnekinek akit erdekel, csak ide irtam be
van koztunk olyan akinek szinten x1 carbonja van es akit szinten zavart ez es kezdett erdemben valamit a problemaval? vagy ezzel ekvivalens gepe? (nem tudom ebbol a szempontbol hol van hasonlo megoldas, t4x0s szeria talan?)
meg egyszer koszi az eddigi szupportot mar azert most is sokkal jobban erzem hogy ugy viselkedik ahogy en szeretnem nem a maga feje utan megy.
-
róland
veterán
válasz
vicze #109874 üzenetére
A Windows 10 Home Plus a W10 Pro helyett (talán olcsóbb így gép és nekem jelenleg elég a Home változat, az adott konfighoz viszont ez volt a minimum rendelhető Win.)
IPS kijelzőnél csak 45% sRGB? (Sajnos a mostani - 9 éves - ASUS K55N gépem kijelzőjével kellene összehasonlítani, de fogalmam sincs, hogy abban milyen van gyárilag, se fényerő, se színkezelés terén.
)
Az SSD jó ötlet!!!, úgyis drágán mérik a kész gépekben. Úgy tűnik, lehet jobb áron találni megfelelőt, normális boltban is.
A szállítási idő problémásabb. Január elejére kell egy Frontend fejlesztésre (jelenleg tanulására) alkalmas számítógép: 8GB RAM, SSD, Core i5 vagy kompatibilis az előírás.
Most megfelelő processzort csak az AMD Ryzen 7/Ryzen5 4000-es vonalon látok normális áron. (A Core i5-1035G1 és társai elég gyengének tűnnek a megjelölt AMD-khez képest. Míg az azokkal szerelt gépek hasonló áron kelletik magukat, mint megjelölt AMD-s társaik.)
-
slayernick66
tag
válasz
vicze #109866 üzenetére
tallitottam a BIOS-ban amit irtal, ejjel fogom tesztelni, es kozben par windowsos dolog is alakuloban van, uh koszi a lokest a jo iranyba, remelem haladni fogok a dolgokkal
de meg sajnos mindig nem teljesen ertem mire jo ez az egesz azon tul hogy villantni akart valamit az intel, meg aztan a gyartok. nem olyan jo a koltsegfuggvenye en ugy latom, de hat ki vagyok en, hogy itelkezzek
abba meg bele sem merek gondolni mennyi kivalo optimalizacios lehetoseg van meg, amivel tudnam pl novelni az uzemidomet anelkul hogy barmit is eszrevennek a mindennapi hasznalatban
de szepen sorjaban
-
slayernick66
tag
válasz
vicze #109854 üzenetére
gen7 x1 carbon
akar par iranyvonalnak is orulnek amerre el lehetne indulni, lehetoleg systematikusan. nem is allitanek tul sok mindent egyszerre el, mert egyreszt lehetnek side effectek, es nem tudhatom hogy milyen beallitas megvaltoztatas amit is okoz pontosan.. ezt nem neked, hanem altalanosan irom
elvileg mindnebol a legfrissebb van fenn, lehet ez a gond, franc se tudja
mindenesetre ennyiert egy gepben bosszantanak ezek a dolgok
altalanos szabalyok vannak? pl az hogy nem akar hibernalni az istennek sem az valami lenovo trukk? igy "helyes"?
tovabbra is koszi a supportot
-
HSM
félisten
válasz
vicze #109844 üzenetére
Amennyiben a GTX1080-as gépet is használni szeretné a fórumtárs a monitorral, szerintem igen lényeges extra valamilyen adaptive sync technológia használatának lehetősége.
Az Intel IGP-k esetén viszont a támogatás gyakorlati hasznosságáról nem vagyok azért meggyőződve.
A T480s-ről amúgy nekem nem hiányzik, fix 100-120-144Hz valamelyikével kb. mindent kiszolgál, amire szükség lehet, játék pedig marad az asztali Rx580 VGA-val felszerelt gépen, azon "picit" magasabb élményfaktorú az ilyen tevékenység.
-
HSM
félisten
-
meri
aktív tag
válasz
vicze #109797 üzenetére
Köszi szépen, hogy időt szántál erre. Igen, céges, és ezek alapból fent voltak, mind a driver, mind a Store-os beépülő app-ok, és a tisztogatás után én is felraktam újra. Driver verzió stimmel. Szerintem is a Win verzióval lehet gond, ill. a Win és a driver-ek verziójával - megpbálok régebbi Syn drivereket az MS catalog-ból, ill. engedélyeztetni a Win frissítést (nem igazán tudom, miért van titva, a mostani gépemet simán engedte a 2004-esre upgrade-elni).
-
meri
aktív tag
válasz
vicze #109795 üzenetére
Kollégám helyezte üzembe, megkérdezem majd, de igen, valszeg a "gyári" Win + új domain, céges group policy és 1-2 app ami rákerült, legújabb frissítések. Most próbálom leszedni a Driverstore-ból a régi drivereket úgy, hogy letiltottam a pöcköt, a TP-t és a fingerprint szenzort (ezek a Synaptics-ek). Egyelőre nem segített, mert amint elindul a Syn drivere, meghal a TP (kivéve a gombok).
-
HDR123
tag
válasz
vicze #109765 üzenetére
TRFC szerint cpu alapban 50 fok körül, ha nyúzom, akkor 70-80 fok. A GPU az szomorú dolog. Az a durva, hogy ezek új gépként kerültek hozzám. És már a második. Céges, szó nélkül cserélik ha nagyon akarom. Csak hát munkaeszköz. Megint költözni macera, inkább kinézem mi lehet helyette. Utoljára T495 volt csak sajnos AMD procival.
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #109770 üzenetére
Tehát akkor maradsz a összevissza zagyválásnál és nem hozol fel 1db konkrét példát ahol két generáció közül azonos 15W-s procival a régebbi gyorsabb. Ergo levegőbe beszélés, ennyi marad.
Adott két hsz. között egy hónap ugrás és bekevered egy frissel, mert valahonnan feljött. És én zagyválok? Bármit szedsz, ne tedd tovább.Az ugye megvan, hogy 30 ciklusról van szó és jó pár óra futásidőről. Legalább értenéd mit linkelsz.
Basszus elfelejtettem, hogy csak a számodra kedvező részeket szabad mindig kiemelni a tesztekből is, a többit nem. Én kérek elnézést, na itt fejeztem be ezt az Apple topik jellegű karatét -
-
válasz
vicze #109772 üzenetére
Kíváncsian várom, hogy milyen érdekességek lesznek itt az új L széria után még.
Amúgy miért nem írják le USB-C portok esetén a gyártók hogy hányas DP-ot tud?FoxiestFox:
Nekem a HP üzleti gépek a kedvenceim, amik minden portot jobbra és viszonlag középre raknak, hogy kicsit se legyen zavaró jobb kezesként. XD
De azért nem lenne rossz, ha hátul is lennének portok. -
válasz
vicze #109777 üzenetére
Mindig reménykedek, hogy egyszer visszatér
Legalább 2-3 USB oda, vagy töltőcsati, hdmi
Sosem tudtam megszeretni a notik oldalából kiálló vezetékeket-perifériákat.
babusgatom azt az A31p-t, az összes portja hátul van, olyan szépen el lehet vezetni mögötte a vezetékeket, nem lesz kupis az asztal. -
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #109768 üzenetére
Végül is itt van előttem 7 generációnyi gép, köztük ez is.
Mi rohadt nagy asztalod lehet és milyen sokat kell porolnod, tyí
Előttem csak egy T60 flexi van és a maradék ebédem. Csóriság van.
Továbbra se szolgáltál konkrétummal... Nem látom a linken a 2 generációval régebbi jobban teljesít mantrát.Ja, hogy a lemez beakadt és így ugrálsz több száz hsz.-t ide-oda, hogy legyen kapaszkodó?
Elmondtam és ismét: marhára nem érdekel te mit hiszel, én letoltam 2 projektet Pr-ban, a stopper meg kiköpte az eredményt. Majd gyártok neked róla Excelt is. Hogyne, sőt, ezüsttálcán viszem be kinyomtatva. Engedd el szépen.Vissza a jelenbe: Arról van szó, hogy a drága tulaj ha a gépére ráküldi a grafikailag intenzív progit, kifekszik, mint a sz@r egy idő után. Jól látod a linket, kezded összerakni a kirakót, igen, a turbo lesz az, ami első körben OFF-os és emiatt csökken a póver. És onnan még 1-2 lépcső és megérkezünk oda, ahol ő most tart, vagyis a gatya és ingadozó teljesítményhez, amit megfelelő teljesítmény és hőlimittel lehetne kontrollálni meg egy rendes hűtővel és venti profillal.
Mondok vad dolgot: egyik tulaj a 650k-s ROG gépén észlelt hasonló dolgokat. Mit ad Isten, mivel ellentétben az "x %-al gyorsabb meg a táblázatot linkelem és majd megjavul biztosan" jellegű kollégákkal ellentétben mi nem keresünk/tünk pénzt ilyesmivel, így egyeztetve az úriemberrel a legcombosabb hővezető párnák és paszta alkalmazásával nem csak a VGA tudott majdnem max órajelen menni a CPU terheléssel párhuzamosan, hanem a proci is virgoncabb lett, simán tartotta a maximális base órajelet minden magon. De legközelebb majd elmondom neki, hogy nem ez a gond, örüljön, mert amúgy 40 generációval ezelőtt meg lyukkártya volt.
Mit kéne lássak a linken, hogy 5%-ot csökken a CPU teljesítmény miután kilép a turbóból?
Azt kéne. Ja. És akkor kis logikával megküldeni, hogy vajon mi a kövi lépcsőfok ha tovább forszírozod a tesztet. Más kérdés, hogy hát igen, 5%-ot ér az egész show... ciki.
Ja hogy 30%-kal gyorsabb 7gen-hez képest tök lényegtelen végül is, ami dettó ugyanezt csinálja.
Ha az előző sz@r volt és ez is sz@r, akkor végül is legitimálja az utóbbi az előbbit, ha azért kicsit mégis jobb bizonyos helyzetekben. Tudunk mutatni olyat, ahol 30% a plusz? Sirály, mehet a menet. Hogy ez nem tartós, sőt? Ja, hát ezt nem kell tudnia senkinekMajd jön 1-2 patch és ez is nullás lesz és akkor lesz új link gondolom
Azt hogy számodra újdonság a turbó órajel és az alap órajel fogalmak, megint más dolog.
Igen, mikor az Intel tartotta azt a techdayt az első genes i proccokhoz, akkor bealudtam és utána úgy húztam le fél évtizedet a frontvonalban, hogy újdonság volt minden nap és mint a Mementoban, úgy rakom össze újra és újra ezt a 2 dolgot. De milyen jól titkoltam, nem? Most meg lerántottad a leplet -
Tikakukac
titán
válasz
vicze #109765 üzenetére
A probléma sajnos inkább az, hogy alap guglival kiszedhető infókról csatározunk legtöbbször meg nyílt titkokról és neked a szádba kell rágni ezeket, mert valamiért igényleg. Parancsolj, linkelek levegőt.
A további szép napot, ha megvolt és sikerült az olvasottakat megérteni, akkor most képzeljük el, hogy a Cinebenchtől még 3 fokozattal van fentebb gépgyilkos felhasználás főleg tartósan. Némi logikával összekombinálva akár magad is rájössz, hogy bammeg, a baromja tényleg nem mond hülyeséget a szélsebes és ultra gyors gép pont úgy működik, mint a sprinter vagy maraton futó összehasonlítása. Kenheted a hajadra a 0-60-at, ha neked 5km-t kell letolni.
Ha átment, ha nem, erre ennyi időm volt.
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #109761 üzenetére
Semmi, ezért írtam papíront, nem azt, hogy IRL.
Nem kell táblázatot linkelned, én olyan ezres mennyiségben gyártottam le tesztjeim során az évek alatt, hogy meguntam őket.
És 45W-ról sem beszélt senki, a Latimban is 15W-os U-s proci van. Az a fél kiló arra kell, hogy egyben is maradjon a drága és ha felrakom rendert és visszamegyek ebéd után az asztalomhoz pont annyi időt látok vissza, amennyinek lennie kell, nem pedig azt, hogy nőtt 3 órát, mert a drága csodaproci lefőtt a francba és nyöszörög amint ráengedte magát a VGA is a bulira -
Pano
addikt
-
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #109674 üzenetére
Igen, 3 évre. Plusz vettem hozzá baleset biztosítást a kijelző miatt, azt meg ha jól emlékszem csak 60 napos koráig lehet.
Ja meg átírattam depo garira, ha esetleg hosszabbítani szeretném, akkor fele annyiba kerül.
Most láttam az ebay-en egy T14-et 10év garival, valami student verzió, de hogy hogyan? passz -
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #109667 üzenetére
Mostani gépem '19 szeptemberi gyártás, '20 júniusban vettem, számlát elküldtem az ügyfélszolgálatnak, és gond nélkül átírták, vagyis +9hónapot kaptam.
Volt olyan gép nálam, ami címke szerint '19 decemberi volt, '20 áprilisban bontottam a dobozt bekapcsolás után aznaptól, vagyis áprilistól írta a garit a vantage. -
adalbert1
veterán
válasz
vicze #109661 üzenetére
Köszi, ez új volt, hogy automatikusan ketyegni kezd a gari akkor is, ha nem lesz eladva a gép - ilyenkor ezt amúgy nem lehet visszairatni a Lenovo-val, hogy 3 év legyen ismét, ami leketyegett belőle, az mindenképpen elveszett (lehet, hogy hülyeségnek hangzik, de pl. Xbox-nál a Microsoft számla bemutatása után simán átírja 2 évre a garanciát, ha kevesebbet mutatna a warranty checker amiatt mert mondjuk fél évet állt már a boltban)?
Mert ha tegyük fel ezekhez a gépekhez már csak fél-1 év garancia van, akkor máris sokkal rosszabb ajánlatnak tűnnek. -
adorjant
őstag
válasz
vicze #109551 üzenetére
Nem vagyok annyire kihegyezve ezekre, mind a kettő jó minőségben dolgozik, nekem ennyi elég
Persze lehet,hogy pár nap után én is azt mondom, hogy sokkal jobb az Innolux...
Van még itt egy ugyanilyen AMD konfig,megnézem majd, az mi kapott, illetve több inteles is, hogy vajon éppen ez volt raktáron, vagy tudatosan ezzel szerelik-e őket... -
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #109515 üzenetére
Van ezzel ugye egy olyan problematika, hogy 5év support, illetve strapabíróság.
Ezzel tényleg van gond, a supportról szerintem pont ebben a topikban nem kell sokat mesélni, nagyon mókás, hogy mit meg nem enged magának egy ilyen kategóriában a gyártó, a strapabíróságról pedig én tudok hosszas és érzelmes beszédet tartani. A legjobban a generációkon átívelő ismert és tudvalévő hibák nem kijavítása tetszik. Konzumerben is simán ellállásra dobnám vissza 1-2 év után azt, amit itt is lazán megcsináltak már. A papír elbír mindent, ha leírom, hogy tudok repülni, attól még nem igaz.És mivel elég időt voltam szervizben is, pontosan tudom milyen az alkatrészellátás is. Olyan lazán visszadobta a Dell az ügyfél gariból pont kiesett kérését, hogy fizetős javításra szeretne alaplapot! mint a huzat. Voltak érdekes levélváltások akkoriban is, hogy amúgy srácok, remélem felfogtátok, hogy most miről van a szitu. Márkabolt, márkaszerviz, hivatalosan. Csak a margóra.
Az ár meg valóban, cégeknél durván kisker ár alá megy a végösszeg. Kérdés, hogy mennyire nyomorultnak kell lenni ahhoz, hogy még mindig forgalmazzunk olyan kijelzőket, amiket 10 éve sem akart már nézni a kutya sem. De van "fejlődés" ezer másik téren. Akku resethez fóruok eldugott linkjéből kell csomagolnom progikat és azt felrakni meg frissítseket tiltani, hogy egy már létező funkciót elérjek. Az is egy szint, amikor idáig eljutunk.
-
-
róland
veterán
válasz
vicze #109470 üzenetére
A gyártó oldalán elérhető felhasználói kézikönyv 1. oldala (az arab számokkal számozott 1. oldal tetején) és hardver üzembentartási útmutató 47. oladala is arról szól, hogy mind Intel, mind AMD változatból van Gen. 2-es.
-
-
Tim82
félisten
válasz
vicze #109452 üzenetére
Volt akár egy szó eddig is ejtve az árról? A méreten ájuldozott a kolléga.
Amúgy 2k-val szerencsés vétel volt, én anno 5-6k-ért vettem a sajátjaimat, amiből 1 már elhullott. A GaN töltőfejek meg nem sokkal drágábbak, csak el kell csípni leárazást, amiből nincs is ritkán AliExpress-en.
Nem hiszem, hogy bármelyikért fizettem volna eddig 7,5k-nál többet. Igaz, még kell hozzájuk PD kábel és adapter is.
-
-
HSM
félisten
válasz
vicze #109435 üzenetére
Meglepődnél, de nem olyan sokat.
Az akku 80% töltési limit, egyszeri, és opcionális, ha valakit nem zavar, ha hamar amortizálódik az akkuja, nem kell beállítani.
A maximális órajel limitet beállítottam a vezérlőpultos energiagazdálkodási profilban, hogy akkuról 2,6Ghz legyen a maximum, egyszer kellett kimérni, hogy itt már elég jó a perf/watt arány, így ideális "turbózni" akkuról, most már automatikusan működik. A 12W power limit pedig egy profil betöltése XTU-ból, ami amúgy is minden nap el kell indítanom, ha már gyárilag teljesen feleslegesen elengednék short power limitre 44W-ig, ami szerintem kb. 20W-al több, mint az ideális.Én egyébként őszintén nagyon kíváncsi lennék, egy hasonlóan alapos user mit tudna kihozni egy aktuális AMD hardverből ehhez képest azonos körítés mellett.
Alulfesz témát direkt nem írtam, van, aki -100mV-okról ír 8250U-val, nekem nem kedveli, de az előző 6600U sem kedvelte, így nem élek ezzel a lehetőséggel, fontos nálam a stabilitás.
A "powersaver" csúszka amúgy elvileg az újabb Thinkpadokon automatikusan állítja ezt a limitet, amit én XTU-val piszkálok a T480s-en, de amúgy nem szeretem nagyon lehúzni a csúszkát, mert akkor azért rendesen komótosabb lesz a felhasználó élmény is.
-
HSM
félisten
válasz
vicze #109433 üzenetére
Én alapvetően akkuról a hosszú üzemidőre pályázok. A T480s-et a 8250U-val tudom venni kiindulási alapnak, azzal ha nem is 10 órát, de egy olyan 4-5-öt nagyjából el tudok érni kicsit visszafogottabb munkatempó mellett (kiegyensúlyozott profil, max olyan 2,6Ghz turbó, 12W limit) a szokásos max 80%-ig töltős akkuval, ami már teljesen megfelelő, nálam ez a cél, legalább egy fél nap, némi tartalékkal, használhatóan. Nálam szinte sosem megy teljes terhelésen egyszerre 4-5 másodpercnél tovább, viszont sok rövidebb terhelés van, pont mint netezésnél, csak sokkal gyakrabban és intenzívebben. Lehet, így a 30% előnyből mondjuk már csak 20% maradna, de az még mindig plusz egy teljes óra lenne, ha 5 órás üzemidőről indultunk, ami nem kevés. Ebben én úgy tapasztalom, már a 8250U is nagyon jó, ha kézzel megfelelően lekorlátozom, akkor nagyon alacsony W-ból is (mindössze akár 8-10W) használható teljesítményt tud kicsikarni. AMD-t nem volt lehetőségem még notebookból tesztelni, de az asztalinál az a tapasztalat (ami könnyen egybevághat a linkelt review-ban látottakkal), hogy magas terhelésen extrém takarékos tud lenni, de kis terhelésen annyira nem. Lásd különbségek a PB OFF üresjárat, egy és két szálas R15 eredmények között: [link] .
-
HSM
félisten
válasz
vicze #109431 üzenetére
"Az üzemidő különbség végfelhasználási szempontból elenyésző."
A notebookcheck teszt alapján ez nagyon erősen függ attól, mit csinálsz rajta. Pl. üresjárat kb. egál, de a wifis 30% az nagyon sok, viszont ha csontra terhelve volt, akkor meg az AMD vitte a prímet 20%-al. Nálam akkuról leginkább a wifis tesztnek megfelelő szakaszos terhelés a meghatározó, így azt gondolom, hogy az én felhasználói szokásom mellett az Intel lenne a jobb és nem kevéssel.
A tapasztalataid alapján ez megalapozott feltételezés részemről?Az persze továbbra sem vita tárgya, hogy az AMD-s jóval gyorsabb, és állandó magas terhelésen takarékosabb is, szerintem a legtöbb esetben itt el is dőlt a kérdés.
-
-
válasz
vicze #109286 üzenetére
Nekem a G700-am is elmegy sleepbe, ugyanúgy lassan tér magához, ráadásul könnyebb megzavarni is, mint a bluetoothos Shinobim (ami ugye bill és egér is egyben).
Irodában pl használhatatlan volt a G700, fogalmam sincs, mi zavarta, de folyton lagolt és reconnectelt a vevőjéhez.
Itthon nem zavarja semmi.
Shinobi mindkét helyen zavarmentesen megy szerencsére. -
-
Tim82
félisten
válasz
vicze #109266 üzenetére
Ha dongle alatt type C to A átalakítót értesz, az van dögivel. Ha azt, hogy az egér csatlakozója vagy vevőegysége miért nem USB-C, asszem, az utóbbi 1-2 évben mintha jelent volna meg pár ilyen egér (nekem valami drágább árfekvésű Asus gamer cucc rémlik valami PH!-s hírből/cikkből)
-
Picco
addikt
válasz
vicze #109156 üzenetére
ahhaha, jo lenne de a T14s egy eros asztali gep mellett uri moka szerintem. "Bagoert" vettem ezeket igazabol, tobbe szamomra nem er egy laptop.
Megfordult a fejembe hogy atallok teljesen laptopra (dokkoloval), meg egy kulso hazas GPU-ra, de a T480 usbC problemai meg az hogy nincs TB3 a T14s-en visszatartanak.
Apropo usbC, ha a firmware idoben lett frissitve akkor is lehet kesobb baj vele? (fizikai kopast most ne szamoljuk ide)donjohnson: mitt tett szegeny usbC ellened? firmware problema mint a tobbinel?
-
válasz
vicze #109021 üzenetére
Szokás pedig ilyet SMD hűésre is. Széles fólia, beleforrasztva alkatrészoldalon hűtőzászló.
Abba gondolj bele, hogy amikor ki akarsz venni alaplapból egy kondit, a - oldalát brutálisan kell melegíteni, annyira viszi a föld a hőt.
@NakonXipan : 2-3. generációs már űrtechnika a legtöbbeknek... Csomóan nyomják Core2 laptopokkal
2 magos AMD asztalit 1GB RAM-mal úgy vitték el, mint a szél...
-
HSM
félisten
válasz
vicze #109021 üzenetére
Nem az üvegszál, hanem a réz benne, ami vezetik. Egyébként nem is keveset, ha megfelelő ehhez a kialakítás. Az SSD-nek nem is kell azon az oldalán csipnek lennie, ugyanezen okból, a hő jelentős része távozik a PCB irányába, ha nem hiszed, nézz meg egy tetszőleges hőkamerás képet, pl. [link] .
A T480s-eshez volt szerencsém nemrég, szerinted igen vékony, szerintem jó vastag, de teljesen mindegy, van benne, és szvsz segít is valamennyit, kb. 5-10 fokot nyertem a T460s hőfokaihoz képest, amiben nem volt alatta semmi.
-
HSM
félisten
válasz
vicze #109013 üzenetére
"Lenovo nem rak semmilyen se passzív se aktív hűtést rájuk"
Ez nem igaz.A SATA-s M2-eseken valóban nincs, de a melegedősebb NVMe típusok alatt van vastag hővezető pad, ami az alaplap felé segít elvezetni a meleget.
Legalábbis T470s, T480s esetén egészen biztosan így van. Napi használatban amúgy az enyém is 40 és 70 között szokott lenni (Samsung NVMe).
-
S_x96x_S
addikt
válasz
vicze #108925 üzenetére
> thinkpad ...
> Linux .... 5.8 vagy 5.9 kell hogy úgy ahogy menjen.
friss hír : 5.10 kernel
.. úgy néz ki, hogy most már a Lenovo is több energiát tesz bele..
- javítások a ThinkPad X1 Gen8 and Gen7 -re ( sound subsystem )
- New Hotkey support(F9/F10/F11) : X1 Carbon Gen8 ; T14 Gen1
- ...Linux 5.10 To Bring Some Improvements For Newer Lenovo Laptops
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Linux-5.10-More-Lenovo-Work"As part of offering Fedora and other distributions on more of their products, Lenovo said they will be working more with ensuring good Linux hardware support on their behalf as well as better engaging their hardware partners along with getting involved with the likes of LVFS/Fwupd support. Red Hat engineers in particular have been working quite a bit on polishing up the Linux hardware support and more enhancements are on the way for Linux 5.10."
-
válasz
vicze #108976 üzenetére
Ja, az, hogy egyes emberekét viszi/nem viszi, az mindegyiknél általános. A 480-asban levő kb. 70%-ban eltalálja az ujjam, a Dell régebbi swipe-osai rosszabbak voltak, de a régebbi swipe Lenovo-k meg szinte mindig vitték...
Asszony bőre télen olyan száraz, hogy az iPhone olvasója teljesen meghal tőle -
Tikakukac
titán
válasz
vicze #108979 üzenetére
Ugyanaz a teló anyámnak 5. alkalommal olvassa le az ujját, nekem minden alkalomra. Felvettem az ujjlenyomatomat, nekem ott is azonnal viszi, az övét meg alig.
Biztos van erre is mindenféle okosság, de én ott feladtam, hogy ez user gond, nem hardver, így én oda nem kellek
-
válasz
vicze #108976 üzenetére
A legjobb lehúzósom az itthon található összes TP közül a T43-ban van.
Szemre azonos a modul sok másikkal, de ez nagyon ritkán téveszt. Lehet, másféle felületkezelést kapott a szenzor.
Amúgy ja, ha valakinek nagyon száraz bőre van (mint sokszor nekem :\ ), célszerű rálehelni lehúzás előtt.Az újabb fajta, ráhelyezős is ilyen amúgy, csak nem ennyire. Simán van, hogy elég erősen kell rányomnom az ujjam, hogy megismerjen, ami azért nem túl kényelmes.
De alapvetően mindkét félével elégedett vagyok / voltam mindig is. -
HSM
félisten
válasz
vicze #108976 üzenetére
Sok múlik azon is, mennyire száraz a bőröd.
Ha kicsit dehidratált vagyok, máris nem szeretnek az olvasók, se touch, se swipe.
Nekem egyébként semmi bajom nem volt a swipe-os T420-al, leszámítva azt, hogy kicsit körülményesebb "jól" lehúzni.
Mondjuk az újabb gépek másmilyen lehúzós egységeiről azért lehet sok panaszt olvasni, azokkal nincs tapasztalatom. Bár van olyan gép itthon, de sosem próbáltam. -
-
z123456789
addikt
válasz
vicze #108897 üzenetére
Nos Uraim! Megérkezett a dokkoló.
Thinkpad T450
40A2 ultra dokkoló
45w táp
A sima 45W-os táppal próbáltam ki, hálózatra kötött NAS-ról egyszerre futtatott 2 db BluRay filmmel. A T450 egyszerű videókártyája által adott silány képet leszámítva, hibátlanul futott a két monitoron a két film. Nem tudom ez mennyire releváns teszt, engem meggyőzött. Nem azért kell a két monitor használata, hogy nagy grafiakai igénybevételű műveleteket csináljak, de talán arra jó volt, hogy adjak egy képet róla.
Ha esetleg valakit érdekel, és van jobb ötlete a tesztelésre, és segítség a topicot használóknak, szívesen kipróbálom már téren is a dokkolót.
Köszönöm a segítséget. -
Picco
addikt
válasz
vicze #108935 üzenetére
tuti hogy mindketto halott es tuti hogy mindkettot tolti amikor atultettem egy szet mukodo akksit.
valamint a rosszakat es atultettem egy masik gepbe es abban sem mozdulnak meg.
arra tudok gondolni hogy akitol vettem, kicserelgette hogy csak egy gepe legyen ami "bad battery" es kesz.eladasra vannak egyebkent, senki sem fogja megfizetni £150-et a ket akksiert tehat marad a kinai, "jo ertekelessel" akksi.
-
azbest
félisten
válasz
vicze #108929 üzenetére
Mondjuk ubin lts ágon is van újabb kernel lehetőség hivatalosan is, ha hwe kernelre vált valaki ge-ről. Az a .02 javítós verziókkal szokott kijönni. A 18.04.05-üm is hwe kernellel 5.4-est használ. Szóval gyanús, hogy a 20.04.02 hwe is 5.8 lesz. [link]
Ha jól értem az aktuális sima verzió kernelének lts-re portolt változata mindig. És ha 20.10 -esben 5.8 lesz, akkor a 20.04.02 hwe is 5.8 lesz. Annak, aki nem akar az 5 év támogatású ge 5.4 ágon maradni. Ha tartják az ütemet, akkro a 20.04.02 az februári lehet.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
vicze #108925 üzenetére
> Ryzen 4000-rel amúgy a Linux még most is elég halálos, olyan boot
> hibák vannak hogy na, 5.8 vagy 5.9 kell hogy úgy ahogy menjen.Az Ubuntu 20.10 - már Linux 5.8 kernel-el várható,
és már most is elérhető a teszt verzió,
A végleges: október 22 várható.
Persze ez nem segít a céges LTS-hez ragaszkodókon, de az egyedi felhasználókon talán igen.
https://9to5linux.com/?p=4365 -
HSM
félisten
válasz
vicze #108925 üzenetére
A 2004-es verziótól még tartok, 1909-en vagyok. Illetve munkaeszköz, így inkább nem bántanám, amíg nem biztos az eredménye. Egy Vantage reinstall egyébként megfordult a fejemben.
De jó lenne, ha jönne másoktól is visszajelzés, náluk jól működik-e ezen a modellen, ne hiába locsoljam rá az időt, ha másnál is ilyen.Igen, a Linux nehézségekről is olvastam, hogy sokáig nem ment a turbó, azért is friss Ubuntuval próbáltam.
-
HSM
félisten
válasz
vicze #108910 üzenetére
&(#108914) vicze1: "Az intelligens hűtés az alap, ... és nem is megy megfelelően ha nincs bekapcsolva", "de mind Linux-os úgyhogy nem tudom sajnos megerősíteni a viselkedést"
Kipróbáltam, mi történik Linux alatt, az alany egy frissen letöltött 20.04-es Ubuntu, "Live" módban indítva. Abszolút minden vacak telepítése nélkül is gyönyörűen, hibátlanul üzemel a rendszer, ugyan a TDP-t és limiteket nem tudtam közvetlenül monitorozni, de azt igen, hogy Fourier transzformációkkal minden szálon megterhelve a viselkedés ugyanaz, mint win10 és Cinebench terhelés alatt normális 15/44W limitekkel, azaz néhány másodpercig 3Ghz feletti órajelen és 80 fok fölé megy, majd az órajel olyan 2,3Ghz magasságában, a hőfok 70, a ventilátor 4000rpm-en stabilizálódik, altatás előtt és után is.
Szóval nálam ez lett a dolog konklúziója, hogy valamelyik windowsos "intelligens" feature számomra többet árt, mint használ.(#108923) QuarK: Köszi a hasznos információt, hogy a Throttlestop is alkalmas ilyesmire. Én azért preferáltam eddig az XTU-t, mert a TS nekem elsőre kicsit átláthatatlannak tűnt, de jó tudni, hogy érdemes lehet megbarátkoznom vele.
Sajnos nálam az undervoltot nem szereti, és amíg garanciás, addig inkább hagyom a gyári pasztát, annyira nem tűnik rossznak amúgy. -
HSM
félisten
válasz
vicze #108914 üzenetére
"Így kéne működjön: ...."
Ezzel én 100%-osan elégedett lennék, én is így gondolom.Ez így szinkronban is lenne az Intel specifikációkkal, ami a TDP UP/DOWN értékeket illeti.
Sajnos nagyon nem így csinálja nálam, ahogy elnéztem. Nehéz kiismerni, mert össze vissza dobálja a PL1 limit értékeket akár terhelés hatására is (lehet, az új power driver, amit nemrég rakott fel, korábban ilyesmikre nem emlékszem, pedig nyomkodtam ezt az intelligens hűtés dolgot, mit csinál a két üzemmódja, és nálam akkor nem nagyon csinált semmit), de nagyon nem olyan kellemes, mint amikor betöltöm a saját XTU profilokból az általad is említett értékeket.
A 29W-os max PL2-nek örülni kell, én is le szoktam vinni a 8250U-ét 44W-ról nagyjából 20-ra, semmi értelme nincs 44W-on pár másodperc alatt egekbe lőni a hőfokot magas órajelen, sokkal jobban bevált, ha kicsit ésszerűbb órajeleken, de sokkal-sokkal tovább turbózik, és úgy még halkabb, hűvösebb is.
Lehet, megpróbálom majd holnap egy live Linux alatt, ott mit csinál a limitekkel, hátha találok valami monitorozó eszközt, ami legalább a CPU-hőfokot ki tudja írni, azzal már el lehetne indulni. Az intelligent cooling nálam nem egészen azt csinálja, ami kedvemre lenne, pedig nincsenek nagy igényeim, egy sima Intel-féle alap 15W/44W limittel is már szuperül elégedett lennék, ha úgy maradna.
(#108915) nemethbalazs: Enyém touch nélküli, szerencsére.
-
vicze
félisten
válasz
vicze #108623 üzenetére
AMD körkép update.
Nem mondanám, hogy Európában javulna..
US: CTO 5+hét, raktáron
UK: Nincs CTO, T14 nem elérhető, X13,T14s R7 only raktáron
DE: Nincs CTO, T14s nem elérhető, X13,T14 R5 only raktáron
AU: CTO 5+hét, R5 only, nincs raktáron
JP: CTO: R5 2-3hét, R7 6+hét, nincs raktáron, rendelhető R3(japánok tényleg a jövőben élnek...)
KR: CTO: 4+hét, csak R5 rendelhető, rakráton R5 és R7 is, (Minden sold out akciós)
MY: CTO: 4+hét, csak R5 rendelhető, nincs raktáron -
z123456789
addikt
válasz
vicze #108875 üzenetére
ADLX45NDC3A Akkor ez 45 W-os?
És most akkor mi a helyzet?Kettő ilyen monitort, és egy egeret, billentyűzetet szeretnék rákötni.
Vajon az én tápom elviszi ezeket?
Jó, mondjuk ha nem, akkor még mindig van lehetőségem venni egy erősebb tápot, igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Goddess of Victory:Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest