- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
szerintem az akksi mérő mutatja legjobban, hogy jó-e vagy nem. audi100td-nek pl everest vagy melyik diszk-izélgető evett látatlanban 2-3w-ot üresben. ha ránézel az idlére és nagyjából az elvárható, akkor oké (és a venti is nyilván többé-kevésbé a fűtés - fogyasztás függvénye.
-
Chaser
legenda
Ügyesen
Hirtelen nincs 5letem, ha nincs a gépedben turbo memory, talán okozhatja a sata vezérlő. Milyen módra van állítva? Esetleg be van állítva bootnak hogy lan, ez-az amaz, stb, amíg végig járja az idő, felesleges dolgokat tiltsd le, maradjon hdd elsődlegesnek, utána meg az optika. Ha véletlen arról bootolnál indításkor F11 vagy F12 ha jól rémlik.
-
metal01
őstag
Soha nem foglalkoztam a boot-idővel. Szerintem nem lényeg, és teljesen szubjektív dolog. Függ attól is, hogy mik indulnak el a startup bejegyzésekben, lehet gyorsítani azzal is, ha a rendszerindítást 2 processzorral (maggal) állítod be stb... Az igazi SSD-érzés a használat közben van. Nagyjából el lehet felejteni a "homokóra intézményét". Egy baj van csak az SSD-vel. Hozzá lehet szokni
Ha már használod, nem akarsz vinyóval dolgozni többé
-
audi100td
nagyúr
Mondjuk zsanérból is van 2-3 beszállító, előfordulhat, hogy van amelyik jobban bírja.
cigam: Rescue and Recovery
-
brekiisti
tag
Arról ha nincs alkatrész nem a szerviz tehet ahogy audi100 kolléga is írta. Elhiheted hogy őket is mérik és ez valószínűleg nekik sem jó + ők kapják a hideget meleget ilyenkor nem a gyártó. Na meg a zsanérosat sem ők találgatják ki gondolhatod. Miért lenne nekik érdekük ezt tenni mármint a Smartnak kevesebb munka több pénz ?
-
Francia91
veterán
Ha kb 20-25 alkalommal átkapcsolod a Power Managerben Maximum Battery Life-ra (vagy akármelyikre), akkor átteszi alapértelmezett profillá a sémát (amire váltottál 20-25 alkalommal), és azzal indul a Windows. Ha nem csináltad, akkor passz, de nekem így viselkedik a T60p-n a Power Manager
Szerk: közben megkaptam az infót a T60p hűtés kapcsán: a komplett hűtőegység kerül 11.300+ÁFA-ba, nem a simán a venti, csak a hölgyemény nem tudta a választ a szervizmérnök segítsége nélkül
-
audi100td
nagyúr
"Na, én meg pont most írtam jókat róluk."
A Smart-nak ehhez semmi köze, ha fejre állnak se kapják meg hamarabb az alkatrészt a lenovo-tól.
"Én meg olyanokat olvastam erről a ciripelős dologról, hogy volt aki kicseréltette az alaplapot gariban és az újjal is ciripelt, szóval egyáltalán nem biztos, hogy a huzavona végén nem fog ugyanúgy ciripelni."
Attól még egy próbát nyilván megér, a gép itt van nálam, addig nem kell beadnom amíg nem érkezett be a rendelés.
-
Francia91
veterán
Na megkérdeztem, 11.300 Ft egy gyári venti a T60p-be...
Ugyanis eddig eBay-ről vettem, de a legutóbbi, amit rendeltem, nem hozza azt a fordulatszámot, amit a gyári, így nem hűt annyira, a gyárinak meg már nem lehet mit csinálni, a kenés már nem ér neki (lehet hogy későn kentem már meg, több, mint egy hónapig kerregve/zörögve használtam, mert nem volt alkalmam szétkapni) -
Csedit
aktív tag
Tavaly augusztusban cseréltek garanciában zsanért és proci hűtőt a T500- amban a Smartservice-nél.
Előre leegyeztettem velük email-ben, szóltak mikor megjött az alkatrész és fél óra alatt kicserélték mindkettőt.
A zsanérnak talán, ha másfél centi holtjátéka volt. A proci hűtőt pedig ők ajánlották, ha már viszem a gépet és lejár a gar, akkor azt is érdemes előtte cserélni. -
SüdiLaller
aktív tag
Engedd meg hogy bemutassam a matricázásomat Az X60-am még nem készült el, de a lényeg látszik. Ez nem a 300 Ft-os matrica.
-
lapa
veterán
sorry, nekem az volt az uccsó win (najó 2003). gugli nem dob valamit win7-hez? a másik ötletemet a más oprendszer telepítésével el se merem mondani.
@G-lader: érdekes. mondjuk nekem nem volt még core i a kezeim közt, de a truecryptben úgy látom megvan az előkészítés. friss verziót használtál?
-
lapa
veterán
ott valami nem kóser. bootvis nevű eszköz megmondja a valót, hogy mi akasztja. tippre vga driver meg ilyesmik szoktak.
mondjuk szerintem nekem anno a truecrypt se csinált +10 mp-t (az xp volt monjduk), ha meg core i és aes a titkolás, akkor semennyire nem szabad érezni a truecryptet fde-nél sem.
-
audi100td
nagyúr
T510i: i5-450M, 2x2GB RAM, 64GB Samsung 830, Win 7 Pro x64, Comodo Internet Security
Bekapcsológomb lenyomásától számítva a login képernyőig 21 sec, mire minden betöltődik 35.
Friss telepítés kevesebb utility-vel és egyszerűbb víruskeresővel faragna még belőle valamennyit, de nekem így megfelel. HDD-vel 1,5-2 percbe biztos beletelne.
UEFI-s gépeknél (T420/T520-tól felfelé) meg ennek töredéke a bootidő, főleg Win8-al.
-
G-lader
tag
Nálam 25-26mp, VISZONT nálam csak SATA2 slotban van az SSD, és az egész meghajtó titkosítva van TrueCrypt-el, ami sokat fogott rajta, titkosítás előtt ca. 10mp-el gyorsabb volt!!!
Amikor szűz volt a rendszer (titkosítatlanul, autó induló progik meg tűzfal, ill. vírusirtó nélkül) hihetetlen volt hogy pár másodperc alatt felállt a rendszer.
Persze ez neked nem biztos hogy mond vmit, hiszen más a rendszerünk.
-
audi100td
nagyúr
Gyorsabbnak is kellene lennie sokkal, normál esetben minimum fele annyi a boot idő SSD-vel. Valami nálad nem oké. A típusból kiindulva gondolom használt a meghajtó, állapota rendben van?
JAGER 10: Nem, ki lehet kapcsolni amikor akarod, csak arra utaltam, hogy esetleg hurcolászás közben nem lett-e véletlenül kikapcsolva és ezért nem megy?
-
-
Nem értem mi a kérdés. Itt a grafikon is mutatja, hogy HDD bitang lassú, SSD-k között meg nincsen különbség. HDD és SSD között talán egyetlen esetben nem érezni a különbséget, ha teljesen szűz mindkét esetben a telepítés és valamilyen lassú SATA csatoló van, ráadásul legacy BIOS mód és MBR.
-
Kiss67
senior tag
-
azbest
félisten
Gondolom ha egy rendszergazda távtelepítést akar végezni a melós gépén, akkor igencsak hasznos. A console redirectionnal ha jól sejtem teljesen nulláról fel lehet telepíteni vele egy linuxot. De csak felületesen ismerem a lehetőségeit, eleve két módban tudja ezt és azt hiszem az egyszerűbbet próbáltam ki.
-
azbest
félisten
Amikor látszólag ki van kapcsolva a gép, akkor is lehet távolról matatni rajta. Felcsatolni lemezképet és elindítani róla, újraindítani a gépet... meg tudhat mást is, attól függ mennyire modern változat van az adott géptípuson. A T61-esen játszottam vele egyszer, de aztán inkább letiltottam, mert lehet hogy okozott némi zavart néha.
-
btudos
nagyúr
Valamilyen szinten az igényekhez igazodnak. A Thinkpad név sokaknak jelent minőséget, még ha nincsenek is tisztában a valódi értékekkel, de meghallják, ránéznek és tudják hogy az jó.
Viszont sokan problémáznak a formavilág miatt, azok felé nyitnak, így új területeken hódíthatnak. Ez az eredeti felhasználói rétegnek hátrány, mert a klasszikus értékekből veszítenek egye többet a gépek, de üzletileg valószínűleg többet nyernek rajta.
Bármennyire nem tetszik ez az irány, üzletileg van alapja sajnos.
-
-
Akkor nem csak én vagyok így ezzel... kopog az akku fölött, kopog a billentyű két oldalán, és nyekereg a palmrest is.. legalábbis tenné, ha nem lenne alászivacsozva.
Még jó, hogy volt valami bontott eszközből vékony fajta szivacsom. De azóta legalább nagyon egyben van, akárhol fogom is meg. (Kivéve ODD) -
audi100td
nagyúr
Azért elég masszív az az alsó tálca, egyedül az UB alatt hajlik picit a szélén, de a HDD-nél mint írtam nincs ilyen rész, a fedél lezárja az egészet. Én is 7mm-es SSD-t használtam benne, nem volt emiatt semmi probléma. Palmrest meg egy olyan dolog, hogy nem kell direkt nyomkodni, normál használat mellett fel sem tűnik, legalábbis nekem nem volt vele problémám, recsegést sem tapasztaltam, kivéve egy korai szériás T500-nál.
T510-nél viszont a biztonság kedvéért ráraktam egy kis karton darabot, hogy kitöltse a szabad helyet, itt már máshogy van megoldva a HDD rögzítése.
-
audi100td
nagyúr
Azért olyan komoly horpadozásnak nem mondanám azt ami az ultrabay-nél tapasztalható. A vinyó meg abszolút nem vesz részt a teherviselésben. A HDD takaró közreműködésével ott eleve teljesen zárt a ház, míg az üresen hagyott UB-nél egy nagy lyuk tátong, ezért tudod picit benyomni ott alul.
-
audi100td
nagyúr
-
Francia91
veterán
Ha nem csinálnák meg gariba, akkor csináld magad módszer:
Szépen kiveszed a hűtőbordát, én az alufóliánál késsel szépen elvágtam annál a résznél, ahol találkozik a venti fém háta a bordával. Megfogod a lapátokat, és szépen, óvatosan lehúzod a motorról. Azután a perselyt és a tengelyt óvatosan meg kell kenni az említett zsírok valamelyikével, de csak egy csöppnyit tégy rá, ne sokat, azután pedig visszaépíted. Nekem éppen van olyan öntapadós alum /szervizes haverom adott egy rakattal/, amilyen van rajta gyárilag, de ha nincs Neked, nem probléma, a késes módszer semmit sem ront rajta.
-
Francia91
veterán
Itt a válasz a kérdésetekre
Amúgy a szétszedése sem egy nagy dolog, egyszerűen meg lehet csinálni, videót nem tudok róla mutatni. -
Shatterstar
aktív tag
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- EAFC 25
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Home server / házi szerver építése
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Synology NAS
- További aktív témák...
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest