- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Yettel topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dane
senior tag
Szia!
Először is köszi a választ! RMClockot még nem próbáltam.
Tegnap szétszedtem a gépet, iszonyat mennyiségű port fújtam ki a ventiből meg a bordából.
Egy kis olajozást is kapott de nem segített...Ugyanolyan hangja van. Azt hiszem veszek bele hamarosan egy újat. Ebay-en 25$... elég húzós de mit lehet tenni.
Az LCD panel nem rózsaszínesedik úgy ahogy mondod, láttam már ilyet mert van a családban egy ezer éves T20, na az ezt csinálja. De még mindig működik!Továbbá van még egy miniPCIe hely is benne, alaplapon pedig SIM foglalat. Előkészítés viszont nincs, nincs benne antenna a HSDPA modulnak. Gondoltam akkor a szabad helyre teszek Intel Turbo Memory-t. Elég olcsón be lehet szerezni.
Kérdésem az, hogy érdemes-e illetve mekkora kapacitásút vegyek? 1-2-4gb? (4gb elég drága már és lehet nincs is különbség az 1 és 4gb-os verzió között)Köszi a választ!
-
audi100td
nagyúr
Igen, hurcolaszni az ultrabase-t sem szoktam, os telepitesen kivül nem hasznalom semmire illetve ha sok USB kell.
Egyebkent az uj X41-em olyan ultrabase-zel fog erkezni mint ami a tablet-ekhez valo, a hangszorokon kivül van valami lenyeges külöbseg a sima X4-eshez kepest? Illetve annak mi a pontos tipusa?
-
^Clown
addikt
+1, az X40/X41-nél nagy szívás ám az 1,8"-os PATA HDD - SSD problematika. A memória szerintem nem katasztrófa, hogy csak 1,5Gb fér bele a 2Gb helyett.
Ettől függetlenül is sok szerintem a 45K az X31-ért, főleg, hogy karcos a kijelző, repedt a ház, francia a billentyűzet. Ha nem lennének ezek a hibái, akkor megérné, de így nem.#12261 evone: lol ,miket észre nem veszel
-
^Clown
addikt
A "tablet vs. android" összehasonlításra kíváncsi lennék. Durva topikja lesz majd, az biztos, jönnek az Apple-fanboyok
Itt a hivatalos Intel magyarázat, hogy az Intel GMA 900 miért nem támogatja az Aero-t:
"Why doesn’t the Intel 915 Express chipset family support Windows Aero*?
The graphics architecture and design of the Intel 910 and 915 Express chipset families (with the Intel® Graphics Media Accelerator 900 or Intel® GMA 900 graphics engine) was finalized prior to Microsoft releasing the WDDM specifications. Thus, there are hardware limitations in the Intel GMA 900 architecture that would limit graphics performance and memory capabilities when attempting to run WDDM on Windows Vista.
The hardware limitations of Intel GMA 900 are centered around not having a large enough memory table to support Windows Aero user interface, a key feature that is part of WDDM driver support. This, along with hardware restrictions on surface placement and graphics memory alignment, results in graphics memory usage that is not optimized for Windows Aero performance. Additionally, the lack of native hardware support in the Intel GMA 900 for Windows Vista’s dynamic memory management would result in slower graphics performance and a suboptimal user experience with Windows Aero.
With these identified limitations, Intel GMA 900-based graphics systems do not meet the performance requirements for Windows Aero user interface of Windows Vista. Intel addressed these hardware limitations with the desktop and mobile Intel 945 Express Chipset families.
Starting with the Intel 945 Express chipset families (Intel GMA 950), Intel graphics drivers for Windows Vista fully support WDDM and the Windows Aero user interface."
-
bwoay
nagyúr
én is szívesen olvasnám nagyobb (logout) terjedelemben az okfejtést/tapasztalatokat, mert anno azért tettem le az x200t-ről, mert nem tudtam elképzelni, hogy a tablet kialakítás számomra milyen előnyökkel járna. (Meg azért is, mert "mélységben" és súlyban is egyezik a T400s-el.)
-
audi100td
nagyúr
En is feldobtam egy Win7-et az X41-re, viszont 2 napnal tovabb nem birtam, elegge zabalta a procit meg a RAM-ot (pedig van benne 2GB), persze a tetü vinyoval, igy elegge kinszenvedes volt, talan majd adok neki meg egy eselyt SSD-vel. Az aero nekem igazabol mindegy, viszont az baromira idegesit, hogy nelküle nem lehet mondjuk feketere allitani a talcat, ez a rikito vilagos szin nekem nem jön be.
-
meroly
veterán
De, de arra gondoltam.
Az a baj, hogy jó áron jutottam hozzá a T43-hoz, de nem igazán van szükségem rá, van egy céges T500-am, meg asztali gépem is, stb. Szeretnék túladni rajta, de vinyó kell bele, mert az nem volt. Úgy eladni, hogy bootoláskor sípol, elég nehéz lesz
^Clown: áhh... nem kell 0km-es
-
meroly
veterán
A SATA-s dolgot egy másik gépen már kellett csinálnom.
Akkor ok, ezt vettem ki én is, meg a hibaüzenetet lehet kikapcsolni, de akkor végülis semmi gebasz nem lesz...
Viszont hogy elkerüljem érdemes IBM-firmware-s vinyót venni? Azok a típusok amik a wiki-n fel vannak sorolva, akkor gond (sípolás) nélkül menni fognak? -
meroly
veterán
Köszönöm.
Olvasgattam, de nem sok minden derült ki számomra. Annyit tudok hogy a SATA-t először "ki kell kapcsolni" a biosban, hogy felismerje a gép, majd utána vissza lehet.
De ugye itt csak IDE van, nem?
Akkor ez nem lesz olyan egyszerű, hogy veszek egy IDE vinyót, belerakom és kész?
-
-
^Clown
addikt
Hasonló lett nekem is,a Crystal szerintem is gyanúsan mér...
Más: a héten lesz alkalmam megtapogatni egy SL510-et, egyik ismerősöm végül ma rendelt egyet nagyon jó áron. Ne vegyétek a fejemet, de én ajánlottam neki. 140-150K volt a határ, lehetőleg új, vagy alig használt, min. 2 év garis gépet keresett, ami 15"-os, alap felbontású. Kritérium volt még a strapabíróság és megbízhatóság (kilöttyenő kávé, folyamatos dohányfüst, hamu, sok hurcibálás, stb.) Sehol nem találtam jó T500-at, R500-at sem. Maradt az SL széria. Remélem jó tanácsot adtam.
Megj.: 14"-os gépet nem szeretett volna, pedig volt új T400 160K-ért, esetleg HP 6930p 145K-ért használtan. -
Gondwana
addikt
Ringman: asszem, X60/X61 tabletben van SXGA+-os változat.
Sokáig kerestem egy ilyen gyöngyszemet, de nem sikerült. Az első eladott néhány példányra állítólag az volt a panasz, hogy az írófelület üveglap(?) rendszeresen levált a kijelzőről, a Lenovo pedig úgy oldotta meg a problémát, hogy megszüntette az SXGA+ opciót.
Lassan már negyedik hete próbálok X200Tabletet venni, de valahogy soha sem felel meg az eladóknak pont akkor, amikor én megyek Budapestre. A vége az lesz, hogy valahol felhajtok inkább egy x201s-t, és átmoddolom IPS/AFFS-re. -
spyduck
nagyúr
-
^Clown
addikt
Ezen a caddy-megoldáson én is csodálkoztam rendesen
Kár, hogy bezárt, pedig jó kis teázó volt... Ideális helyszín lehetett volna!
vikcsi: de, pontosan így van. Tim82 most pl. az USA-ból vásárolt, plusz akkor is figyelni kell, ha eBay-ről Kínából vásárolsz (bár a kínaiak rutinosak, ráírják, hogy gift, meg valami nevetséges összeget).
-
dbius
veterán
Win7 aktiváció mentéshez pl ezt is ki lehet próbálni. Szerintem egyébként az olyan szoftver, ami komplett partíciót ment/ghostol, az az aktivációt is menti, tehát visszaállításnál aktiválva lesz a win.
Magnat: szerintem két gépet nem bírna el egyszerre, elfüstölne a cucc... de ki lehet próbálni
-
^Clown
addikt
Több verziót is olvastam már a TRIM-mel kapcsolatban - én arra tippelek, hogy nem tudja. Majd Te megmondod, úgyis Win7-et húzol rá
adorjant: jut eszembe, teszteltem én az X40 HDD-jét
-
lapa
veterán
nehéz ügyek ezek. az A mosógép nagyjából 1kwh / mosás (60 fok), azaz (nálunk) 60 forint. ha 2 naponta mosol, az havi 900 forint összesen.
hogy ez a számon túl valamit jelentsen is, most a T61 --> x200s csere 500 forintot jelent havonta, mert 24/7 megy.
a korábbi LG tévénk standby 13w volt, kapcsolós konnektor nélkül 560 forint / hó álltában. a upc előszeretettel osztogat mostanában 20w standby hd beltériket.
persze ez csak zsebpénz, energiában sokkal többről van szó. a mosógépet napelemről kihajtani az milliós kezdő beruházás felé tendál. a napelem 12 / 24 / 48 voltos akksifürtökbe rakja az energiát, onnan vagy közvetlen veszed ki, vagy inverterrel. igen, mint a kocsiban. csak egy szinusz jelet képező inverter, ami a mosógép 2 kw pilllanatnyi csúcsfogyasztását kihajtja negyed millánál kezdődik. lásd még szünetmentes tápok ugyanezt csinálják. az akksi töltés vész esetén gépjárműben második akksiként megoldható, mondjuk enyémben gyengusz 55A (~500w nagyságrend) generátor van. akartam venni olyat, amivel lehet heggeszteni meg van rajta szinuszos 2kw 220v kimenet, aztán kiderült, hogy 3000 eur.
ennél sokkal fontosabb lenne, hogy a mosógép és a mosogatógép napkollektorral melegített vizet kapjon. példámak: 60 fokon mosás 1kwh, 40 fokon már csak 0,5kwh. nagyságrendileg a fele áram megspórolható, ha a készülék tudja fogadni a meleg vizet. persze napkollektor nélkül is egyfajta hitéleti kérdés lehet, hogy maga a gép fűtse-e fel a vizet (40% atomenergiával), vagy 100% fosszilis gázkazán. lásd még villanytűzhely vs pazarló de olcsó gázláng. itt legalábbis van egy lehetséges C terv a fatüzelésű tűzhely / kályha formájában, de ahhoz nem árt 20-30 év rutin, hogy az ember kevés fával hatékonyan főzzön ebédet.
a világítás nálunk (is) azért élvezett prioritást, mert nem voltam hajlandó kompakt fénycsőre váltani az ismert hiányosságok miatt. a nagyságrendileg 150w / szoba viszont csak napi 2 óra mellett is 600 forint havonta szobánként. a szereld magad 12v ledek egy része drágább a normális kompakt fénycsőnél, másik fele nem. energiában rengeteg, pénzben jópár év a megtérülés. ma a lakás összes világítását felkapcsoltam (kint és bent), a notival együtt volt 150w. mondhatom, hogy fényár mellett, és várhatóan 10.000+ óra élettartammal.
a hűtő érdekes téma, mert ott is a folyamatos működés a probléma (azaz pénzkérdés, sok napelem + akksi). 12v kompresszorok vannak, de mindenképpen valami hatékonyabb megoldás kéne a hőleadásra, ha rászánnám magam a napelemmel hajtásra.
úgy gondolom fontos megjegyeznem, hogy akár gazdasági, akár tényleges energiaegyenlegek felől nézzük ennél jóval triviálisabb dolgoknak sokkal nagyobb a megtérülése. spórolás-odafigyelés-mérés, szigetelés, szelektív hulladékkezelés (a csomagolás általunk elhasznált energiájával spórolás), nem-mindenszar-megvevés (megelőzés).
kevés energiatermelő gépem van itthon. pár bringa dinamó, de nem az igaziak. vizes időben nem műxenek. kinéztem szép agydinamókat, a belépőszint 7000 forint. mindemellett csak 36 lukasban árulják, csak a 15+ ezres deore lx-ből van 32 lukas. nyasgem. btw: kemény tekeréssel nagyjából 90w kinetikus munka végződik, egyesek csinálnak is akksitöltőket hobbi célra ezekből a divatos elektromos brinyókból. agydinamókhoz navi meg mobil töltőket is lehet csinálni pár alkatrészből. névkegesen 2-3w, szóval nem notitöltő.
igen, gondolkodtam rajta, hogy pedálozással mire lehet menni. ha 60w-tal számolok, akkor 4-5 óra alatt megcsinálom a 24 óra noti fogyasztást. ha mindezt télen csinálom, akkor 100% a hatékonyság, mert a rengeteg elfűtött hő nem vész kárba. az emberi test nem a leghatékonyabb gépek egyike, viszont a földből kinövő dolgokkal üzemeltethető. idén csak kézi fűnyíróval nyírtam a füvet, mondjuk heti fél óra x 1,4kw elektromos ellenében, az havi 168 forint, meg fele idő mert nem kell kábelezni-ürítgetni. sajnos a locsolás jóval többe kerül, de most nem húzom tovább az idegeket napparabolás vízpuma koncepciókkal. pedig az még a 12v-nál is jobbabb.
-
audi100td
nagyúr
Az SSD-s topikban felhívták a figyelmem egy FlashFire nevű progira, ami lecsippent egy kis részt a rendszermemóriából és azt használja az SSD-nél cache-ként, a jmicron vezérlő állítólag nem tartalmaz gyorsítótárt. Ez ha minden igaz javít a lag problémán, talán meg is szünteti, majd kiderül.
-
lapa
veterán
nem, mert nem gyorsítja a vidijót eléggé. nekem szükségem van a gépre miközben anya mozizik vagy ilyesmi. meglepődve láttam egyébként amit evone írt, hogy elfut rajta a 720p, de azért amellett már nem az igazi melózni. pláne, hogy a tévétuner is előbb-utóbb hd-t fog küldeni.
nem csak úgy kinézetre meg felvágásból választottam ám, mindent meg tudok magyarázni.
evone: a makacs fehér foltok, meg rögtön utána a billentyűzetes dolog biztosan leesett?
ja, migráltam jól. felszedtem a powertapet a mini dockról, leragasztottam az ultrabase-t takarékosan ugyanazzal a kupac powertappel meg átcsavaroztam a vinyót. najó, még mondtam neki, hogy felejtse el az nvidia drivert, meg a phc beállításokat. csak a dvi meg az spdif árválkodik most...
-
audi100td
nagyúr
-
adnoctum18
senior tag
Tudom, hogy tud bootolni, csak nem indul el a LiveCD valamiért.
Fogalmam sincs, mi az oka.
Az SSD tervben van, de lehet, hogy majd X60/61 lesz inkább később, az X40 meg marad így.
Igazából kísérleti jelleggel szereztem be, mert kíváncsi voltam mennyire tudok együttélni egy ilyen kicsi géppel. Mint kiderült, egész jól.
-
adnoctum18
senior tag
Egyáltalán van aki használ win7el X40et? Driverezettség milyen? 768 mega ram mellé érdemes szórakozni vele?
Az Xp ugyanis eléggé lelassult kb "varázsütésre" az Ubuntu 10.04 live usbt pedig még elindítani se hajlandó a drága.
Szerk.
Baze' Bwoay epic hszt sikerült szülni látom.
-
gecsoz
aktív tag
Na igen, csak ezeknek az IDE -s WD HDD-knek horribilis ára van..
Nincs értelme annyit költeni egy HDD -re, mint a gép teljes értékének a fele, mikor csak egy WIN XP fut rajta és netezésre használjuk, otthon meg útközben..Ezért gondoltam a Transcend SSD -re, mert csak 2000 -el drágább mint az említett WD winyók, és akkor ez legalább gyorsabb, meg kevesebbet fogyaszt..
Az, hogy nem tudja a TRIM -et, nem gond, mert úgysem tudja az OPrendszer sem ami menne rajta -
gecsoz
aktív tag
Sajnos elég elkeserítő a helyzet.
IDE 2,5" -os HHD -ből jelenleg nagykerekben kapható:
- WD Scorpio Blue 2.5" HDD, 250GB, 5400rpm, 8MB, IDE (WD2500BEVE)
- WD Scorpio Blue 2.5" HDD, 320GB, 5400rpm, 8MB, IDE (WD3200BEVE)
- 120Gb Samsung 2,5" 5400rpm 8Mb PATA
- 160Gb Samsung 2,5" 5400rpm 8Mb PATASSD:
- SSD Transcend 32Gb 2,5' IDE MLC TS32GSSD25-MTermészetesen a WD -k horror áron.. ami vicc, hogy csak 3.000Ft -al drágább a Transcend SSD mint a WD HDD -k.
Vajon WinXP -vel TRIM nélkül meddig bírná az SSD a T41-ben?A samsungo elég jó árban vannak, de semmi infó nincs szériaszámról, meg APS ről :|
-
TOZ
addikt
Khm...
OSD/Hotkey kozul T61-en (aszem 10.04-van fent - de ujabban nem frissitgetek uj verziora a megjelenes utan, szoval meg az is lehet, hogy 9.10 van rajta) minden megy.
Amit mokolni kell az a trackpoint kozepso gombbal scrollozas, az akku menedzsment, az ujjlenyomat olvaso, es a HDAPS (utobbi kettore nem szoktam ido pazarolni, de dokumentaltan megvan a workaround mindre). Ja es fancontroll is megy siman.Nem TP feature ugyan, de megemlitenem, hogy van CPU alulfeszeleshez masok altal elore leforgatott kernel is PPA-ban.
A felfuggesztes az szepen megy, hibernalni nem szoktam (azzal regen ugy olvastam voltak gondok).
-
-
Shadowfax
addikt
Hmm. Messze vagyok még a 40-től, most jelenleg 17 db működő Thinkpadem van (a 730TE hiányzik a képről). De adományokat szívesen elfogadok.
Balról jobbra, fentről lefelé haladva:
PS/2 Note N33SX, ThinkPad 220, 345C, 340
365E, 701C, 365XD, 360PE
370C, 755C, 765D, 600
i1400, X20, A31P, T43.Ezen kívül van még szétszedve egy 560Z.
-
evone
őstag
Nekem volt már fent mindenféle oprendszer, jogtiszta, nem jogtiszta, linux, osx, bsd. Mindkét gépen, de egyiknek sincsen semmi baja.
A nem jogtiszta os sem tud semmi kárt tenni benne, azok a loaderek nem nyulnak a biosba.
Most viszont mindkét gépen jogtiszta os van.
XP Pro Hun, Win7 Prof ENG x64
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Rog Strix G16
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest