-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Valószínűleg eléggé a szubjektív használatra menne rá. Az utóbbi fél évben kíváncsian figyelem az iPad és az Android-os tablet-ek térnyerését, de személyes meggyőződésem szerint az X41t és a hasonló tablet PC-k majdnem olyan jól használhatóak ugyanazokra a feladatokra, ráadásul sokkal több előnyük is van, mint teljes értékű számítógépeknek az iPad-szerű gadget-ekkel szemben.
De igazából szívesen kipróbálnék egy iPad-et vagy egy jobb (nem óccókínai-féle) Android-alapú táblát is, mert erre eddig nem volt lehetőségem.
A szubjektív listám szerint:
iPad/Androidos táblák vs. X41t:
+ az előbbieknek jobb az üzemidejük (iPad elvileg 10 óra vs. X41t 4 óra 82%-os állapotú 8 cellás akksival)
+ az előbbiek könnyebbek kb. fél-háromnegyed kilóval (nekem nem túlzottan számít, 1,8 kg-nál húztam meg a kényelmes hordozhatóság határát)
+ kapacitív/multi-touch kijelző vs. Wacom (az X61 tabletből elvileg már volt multi-touch enabled modell, az X200t pedig tutira támogatja) - ez csak nézőpont kérdése, mert én szeretem a Wacom toll használatát (ha lesz egy kis időm, elmélyedek az X41t rajztáblaként való használatában is).- az iPad-szerű gadget-ek nagy hátránya a hardveres billentyűzet hiánya (ez egy igencsak nagy hátrány, mert az X41t-t, mint minden convertible tablet PC-t, a tábla- és a notebook-mód közötti rugalmas váltási lehetőség teszi igencsak vonzóvá és használhatóvá)
- a kijelző minősége (az iPad ugyan IPS, de glossy, az Android táblák pedig még csak nem is IPS panelesek)
- számomra a desktop OS-nek több előnye van, mint a mobil OS-eknek (sokkal jobban használható, bővíthető)
- árban az X41t sokkal kevesebből kijött, mint egy iPad, sokkal jobban bővíthető hardveresen (USB, PCMCIA, kezeli az SDHC kártyákat) és szoftveresen is (megfelelő alkalmazásokkal gyakorlatilag nincsen olyan dokumentum-, zenei-, képi- és e-könyv fájltípus, amit ne tudnék megnyitni, dolgozni vele stb.).De leszögezem, ez szubjektív lista, az én személyes preferenciáimat tükrözi (legyen kéznél egy munkára és szórakozásra egyaránt alkalmas, viszonylag kis méretű és elfogadható üzemidejű, kiváló kijelzőjű hordozható gép, amelyik ráadásul stabil és strapabíró).
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen egeret válasszak?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Netfone
- CPU léghűtés kibeszélő
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- általános iskolai rendszergazda
- További aktív témák...
- Ryzen 3 7320U/8GB DDR5/512GB NVME SSD/Radeon 610M/ Notebook.
- DELL 7490 i7-8650U 16 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Dell Latitude 5300 i5-8365U 16GB / 256 GB FULLHD TOUCH WIN11 EU BILL - ÁFÁS számlával!
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Dell Latitude 7420, 15,6" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás számla,
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest