- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
scarbantia
aktív tag
válasz
metal01 #78884 üzenetére
Szerintem elég melegedős, hűt is eleget. Mondjuk meleg van, de eddig azt hittem egy pasztázás takarítás megoldja majd, most kapott MX2-őt és alapos pucolást, de így sem a hűvös halk Thinkpadek közé tartozik. Alapjáraton böngészgetve 55-60 fok, ha valamit csinálsz is, akkor hamar eléri a 70-75 fokot, akár egy videótól, akármitől. (i7-820QM) Nekem 90W táppal van jelenleg, egy átkötéssel átverve(elvileg 135W-nak látja), de nem érzem valami kraftosnak. (asztali gépben van W3540, de még sose röccent meg, mondjuk a W510-ben 5400-as HDD van, lehet emiatt is érzem lassúnak)
-
-
-
RoboGuru
tag
válasz
metal01 #78651 üzenetére
Ez egy jó kérdés, mert ha jól tudom hátúlra is van a hűtőn szellőző. Akkor látnám értelmét lezárni ha nem lenne, mert akkor ott nincs légmozgás és csak porosodna. A T420-am esetén nem volt ilyen "zárlap", alapban Inteles volt és csak később cseréltem le az alaplapot NVIDIA-ra.
-
-
válasz
metal01 #78408 üzenetére
Valakinek, ja, a TP-k atyauristenenek.
Szvsz szarul fogyott az uj TP vonal, es a Levono is belatta hogy a businessclass nem gyerekjatek. Nem azert piacvezetok (vagy annak kozeleben allok) pc es noti vonalon, mert a sajat maguk ellensegei.. most kiprobaltak vmi ujat, consumeresiteni *megujitani, muhah, a brandet, nem jott be, most lassan visszakapjuk az elhagyott dolgokat. -
Chaser
legenda
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
metal01 #78023 üzenetére
Végignéztem, szétszedni nem tudom, mert akkor bukom a garit, de semmit nem látok benne ami gondot okozhatna.
Megpróbálhatok egy Win7et is hátha azzal megy, de ez azért akkor is fura.
Szerk: Megpróbáltam 5 másik Win DVD-vel, mindegyikre ezt írja ki:
An operating system wasn't found. Try Disconnecting any drives that don't contain an operating system.Nem értem. Próbáljak meg egy másik SSD-t belerakni? Nem szivesen zúznám le a kisgépben lévőt de már tényleg elvesztem.
Szerk 2: Kiszedtem az SSD-t, így se bootol be DVD-ről. No valid operating system. Pedig ez most egy Win7 Prof. x86 volt.
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
metal01 #78021 üzenetére
Igen, töröltem, újat csináltam, nem hozott változást. Linuxot nem ismerem hogy azzal milyennel hogyan kellene sajnos. Az USB-t a Windows 7 USB DVD Download Tool-al csináltam, eddig mindig működött vele. Az img pedig ugyanaz, ami a párom gépére ment, nem értem, hogy mi lehet a baj, fura, hogy a DVD-t se ismeri fel.
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
metal01 #78017 üzenetére
Nyomtam egy default settingst, megnéztem, alapból AHCI-be teszi. Próbáltam megint USB-ről, de továbbra is ezt írja ki: "Nem sikerült sem új rendszerpartíciót létrehozni, sem meglévőt találni. További információt a telepítő naplófájljaiban talál."
DVD-ről való bootolásnál pedig No operating system found, és hogy távolítsak el minden olyan eszközt ami nem tartalmaz bootolható OS-t.Próbáltam a telepítőnél DISKPART-tal reszelgetni, csináltam neki egy 100 megás rendszerpartíciót, a maradék 119 gigából pedig egy logikait, szépen mutat is mindent, de a hibaüzenet továbbra is fellép.
Win8.1-et csak a sebessége és a támogatottsága miatt szerettem volna feltenni.
-
-
-
HSM
félisten
válasz
metal01 #77951 üzenetére
Úgy tűnik.
Sokévvel ezelőtt, amikor még nem voltak tesztek, én is a szétkenős módszert használtam, de utána áttértem vagy az X-esre, vagy a csíkra, a proci formájának függvényében.
Amúgy nem olyan vészes a különbség, ahogy írtam, néhány fok... Ezért szerintem kár piszkálni.
-
HSM
félisten
válasz
metal01 #77949 üzenetére
Maga a teszt elég gyenge, de látszik, mi a gond: [link] Itt értékelhető eredmény is van: [link]
Valahol találtam még egy jót, de az most nem került elő.A lefolyás pedig nem gond, ha nem vezető a paszta, mint pl. az MX2, MX4. A proci kiszedésénél nem sokkal nagyobb meló letakarítani. Ami nehéz, ráérezni, mennyi az, amennyi kell a nyomós módszernél.
Amúgy néhány fokokról van csak szó, szóval nem olyan eget verő lényeges dolog. -
Mankó
veterán
válasz
metal01 #77936 üzenetére
Most pasztáztuk újra, mivel proci csere is volt. Most hűl vissza Prime után 45-50 foknál járnak a magok.
Lelőttem a Prime-ot, míg válaszoltok nehogy túl melegedjen. Szerintem Prime alatt 100 fok fölé is melegedne. Meddig kellene futtatni a Prime-ot, hogy biztosra mondhassam, hogy renden vannak a ramok?Aggregátor: azt a hűtőpasztát használtam, amivel az asztalit is szoktam kenni. Még Audio boltban vettem, erősítőkben szokták használni.
-
-
thgergo
tag
válasz
metal01 #77742 üzenetére
Esetleg próbáld lekapcsolni az IDA-t teljesen. Biosban, vagy más tabjában az RMclocknak. Be van kapcsolva jelenleg különben a screenshotban nem ajánlaná fel. Az is igaz hogy az Rmclock a feles szorzókat nem jól kezeli. Az általan beállított 10x csak 2666Mhz, 10.5 a max szorzó 2800Mhz-en, amire lehet hogy néha felkapcsol 1V-al, vagy a ki nem pipált 2933Mhz-es IDA módra. Egy throttlestoppal max kipróbálhatod, hátha azzal nem fagy. De ha plusz (1-2)*0.0125V-al többet adsz rá az egyszerűbb és biztosabb.
-
-
Francia91
veterán
válasz
metal01 #77742 üzenetére
Tápegység szerintem. De nekem pl nincs ilyen gondom
Aggregátor:
Csak egyszer van vele macera, aztán már nincs gond, ha beállítottad. Én lőttem a beállított értékekről egy PrintScreen-t, így újratelepítés után is be tudom lőni ugyanazokat az értékeket. Én egyszer beállítottam, azóta pöpec!
-
barnam_
nagyúr
válasz
metal01 #77742 üzenetére
Gyaníthatóan inkább a töltő vs. akku tápellátásnak köszönhető a különbség, mintsem a dokkolónak
Amúgy az én véleményem az, hogy szerintem nem ér olyan sokat az alul-feszelés, mint amennyi macera van vele. Amíg "szenvedsz" a beállítással, csinálhatnál csomó más hasznosabb dolgot
-
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #77697 üzenetére
Én max órajelen használom a cpu-t, ha nincs terhelve úgyse fogyaszt, ha terhelve van úgyis felkapcsol a szorzó. Túlmisztifikálni nem kell ezt, pár fokért nem állok neki órákat tesztelni pluszban. Ráadásul úgy tapasztaltam, sok sw érzékeny rá ha a win kapcsolgatja az órajelet.
-
thgergo
tag
válasz
metal01 #77550 üzenetére
SLFM bekapcsolása esetén alacsonyabb feszültségeket lehet beállítani. (Nem csak SLFM móban, a normál módokban is.) SLFM = fsb felezés, tehát egy 8 szoros szorzó 133x6=800 lesz és nem 266x6=1600Mhz. Energiamegtakarítást az alacsonyabb beállítható feszültségen kívül nem tapasztaltam, így az én T9500-am anno 2400Mhz-en ment (200*12), nem SLFM módban. A 100*24=2400Mhz, 24x szorzó beállítása esetén a lassabb RAM miatt csak lassabb volt, de nem energiahatékonyabb. ugyenez állt 12x100Mhz=1200Mhz, és 6x200=1200Mhz esetén is.
-
xcds
őstag
-
-
-
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #77396 üzenetére
Csak ragaszkodás a bevált dolgokhoz
HSM A 420-asnál ezt már tudom, de esélyesebb egy 220. Ha nagyon kell tudom vinni kényelmesen, itthon dokkoló. Nem tudom meddig tölt a pana, 95-re szoktam beállítani a maxot. 510 elmegy 5 órát, 80%-on nem feltétlen lenne meg. 220-zal az a baj, előbb-utóbb úgyis ips menne bele.
-
Tim82
félisten
válasz
metal01 #77395 üzenetére
Nem, legalábbis eddig nem cicergett. Vagy lehet, hogy inkább sercegést kéne mondanom...
A használt alaplap kockázatával tisztában vagyok, de inkább eBay-es/PayPal-es vevővédelemmel veszek valamit, mint itthon. Amúgy volt már rá példa, hogy vettem eBay-ről Thinkpad-alaplapot, bevált.
Ha komplett X201-et vennék, drágább lenne + az AFFS kijelzőt, SSD-t, 8 GB RAM-ot ugyanúgy át kellene tenni (feltéve, hogy jó akkuja, wifimodulja, 3G modeme van az új gépnek). Elgondolkodtam helyette egy másik X220-on, illetve egy X230i-n is, de nem éri meg nekem. Egy X220 így is van, az a Windows-os gép, az X201 volt a Linuxos.
-
-
-
Aethelstone
addikt
válasz
metal01 #77384 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de hasonló dilemmáim vannak nekem is, bár a megoldás nálam mindig egyszerűbb. Végigmentem T60,T61,T400,T410 vonalon és közben volt Elitebook meg Dell Vostro kitérő is, de ha nem akarok hibázni, mindig visszajövök a TP-hez. Most éppen T420. A T430-as vonalat még nem tudom, idén nem váltok, de TP-t kábé vakon is megveszem....
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #77382 üzenetére
Tel. az ms-nek, megoldják. Jah, régen lehetett mondani az su perfekt, más gyártóknál nincs ilyen, tettek róla
Elgondolkodtam leváltom a gépeimet egyre, illetve 15-ösből a T500 marad. T420 v x220 lenne a kiszemelet. Ezekhez van még panasonic akku? Abból nem szívesen engednék.
420-as HD+ kijelzője mennyire vállalható? x220-ba ips-t mennyire macerás mostanában szerezni? -
válasz
metal01 #77377 üzenetére
Nem tudom, le lehet-e. T61p-n volt gondom ezzel, ugyanazzal a vinyóval, ami most a caddyben van.
Megőrültem, beaktiváltam a Wint, és nem ment az update... mire rájöttem erre az összefüggésre..
Poén, hogy nincs szükség az Intel szarjára, de ha már felerőlteti magát, legalább frissítenék, vagy dobna be installkor egy figyelmeztetést, hogy WD vinyóval esetleg kiüti a Win alól az egyik alapfunkciót, de semmi ilyesmi.. -
-
-
-
azbest
félisten
válasz
metal01 #77134 üzenetére
Első körben azt érdemes tisztázni, hogy tényleg nem tölt-e be semmit, vagy csak kép nincsen. Ha csak kép nincsen, akkor a háttérvilágítás ment-e ki (lámpával rávilágítva látszik-e valami) vagy tartalom sem szerepel. Külső monitorral nézni esetleg.
Ha winyó sem kerreg vagy más led aktivitás sincsen, akkor lehet komolyabb a baj. Venti felpörög?
-
Razermazer
őstag
válasz
metal01 #77012 üzenetére
Nekem van egy t9600-am cseréltem a p8600-at. Sokkal jobb, a feszelésről meg annyit, hogy hűvösebb mint a p8600,(az is igaz hogy figyeltem arra, hogy a legutolsó stepping legyen, valószínű a régebbiek melegebbek) aminek az oka a gyári paszta öregsége lehetett. Kapott jó kis mx4 pasztát a cpu és az ati kártya is.
50 fok a plafon cpu terén ha hajtva van, vga pedig 60-ra beáll.
Persze ha van alatta hűtőpad, ha nincs azért magasabbak az értékek, de bőven elfogadhatóak akkor is. -
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #76784 üzenetére
Ilyen
Viccet félre. Most, hogy tényleg baromi sok kijelzőt szereltem át meg tudtam nézni, hogy egyes gépek között mekkora a difi. Van amelyik annyira pontos, hogy tényleg alig lehet szétszedni és szinte fojtogatja a kijelzőt /sárga és a többi csúnya dolog/ másikban meg szinte tökéletes.
Olyan mint az akksi lötyögés. Volt olyan gépem amiben nagyon fix volt. Na most itt 2mm-ről beszélünk és ötvözetről, tehát ez gyárilag lett egyik ilyen másik olyan. Minőségbiztosítás érdekes lehet így, de ez van, ezen nem akadok ki
-
válasz
metal01 #76680 üzenetére
marad, de úgyis a vezetéken kommunikál, így nem zavar.
viszont jönnek a dokkolós nyűgök: az az én privát hülyeségem, hogy lehajtott kijelzővel nyilván nehéz odaférni az ujjlenyomatolvasóhoz, de arra nem számítottam, hogy a külső kijelzőn a kép csak akkor jelenik meg, amikor a win bootolt. vagy lemondhatok az optimusról... és ha a dvi porton lóg a monitor, akkor onnantól minden az nvidiát használja, akkor is, ha saját kijelzőn nézve az intellel menne. emiatt viszont a hűtés is hamarabb tekeri fel magát (persze lehet, hogy a dokkoló rontja a hűtést, de nem hiszem)
aztán van még olyan, hogy az usb thinkpadbillentyű reboot után nem működik, csak ha kihúzom és vissza, bár ez lehet hogy ilyen simán a gépbe dugva is. szóval nem mindig egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- OTP Bank topic
- Path of Exile (ARPG)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DUNE médialejátszók topicja
- E-roller topik
- Építő/felújító topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest