- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yiggdrasil
aktív tag
Na sikerült.
Először is kiderült, hogy rossz a DVD-olvasó a gépben, ezért nem sikerült semmilyen ilyen formájú telepítővel működésre bírni.
Behoztam a munkahelyemre, beraktam egy PC-be az SSD-t, és úgy sem ment az én pendrive-jaimról. Próbaképp betettem a céges telepítő DVD-t és elindult. Gyorsan visszaraktam az SSD-t a TP-be, és csináltam egy új USB2.0-ás pendrive-ra a Win-es tool-lal egy magyar MSDN-es képról egy telepítőt és azzal már elindult szépen, már updatelem a rendszert.Már csak az bosszant, hogy nem tudom, hogy miért nem szerette azt a pendrive-ot, amiről pár napja húztam újra az egyik gépemet. Lehet, hogy az USB 2.0-át jobban szereti, vagy nem tudom.
Mindenesetre köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
Yiggdrasil
aktív tag
Próbáltam egy másik telepítővel is amit most húztam le MSDN-ről. Rufussal végipróbáltam, 2 különböző pendrive-al, különböző partition scheme-el, de semmi. (GPT-nél konkrétan csak egy fehér "-" villog végig és ennyi).
Elképzelésem sincs már, hogy mi a frász lehet a problémája ennek a gépnek...metal01: Ez lenne a RAM környékén a kis műanyag ablak alatt?
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
metal01 #78023 üzenetére
Végignéztem, szétszedni nem tudom, mert akkor bukom a garit, de semmit nem látok benne ami gondot okozhatna.
Megpróbálhatok egy Win7et is hátha azzal megy, de ez azért akkor is fura.
Szerk: Megpróbáltam 5 másik Win DVD-vel, mindegyikre ezt írja ki:
An operating system wasn't found. Try Disconnecting any drives that don't contain an operating system.Nem értem. Próbáljak meg egy másik SSD-t belerakni? Nem szivesen zúznám le a kisgépben lévőt de már tényleg elvesztem.
Szerk 2: Kiszedtem az SSD-t, így se bootol be DVD-ről. No valid operating system. Pedig ez most egy Win7 Prof. x86 volt.
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
metal01 #78021 üzenetére
Igen, töröltem, újat csináltam, nem hozott változást. Linuxot nem ismerem hogy azzal milyennel hogyan kellene sajnos. Az USB-t a Windows 7 USB DVD Download Tool-al csináltam, eddig mindig működött vele. Az img pedig ugyanaz, ami a párom gépére ment, nem értem, hogy mi lehet a baj, fura, hogy a DVD-t se ismeri fel.
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
metal01 #78017 üzenetére
Nyomtam egy default settingst, megnéztem, alapból AHCI-be teszi. Próbáltam megint USB-ről, de továbbra is ezt írja ki: "Nem sikerült sem új rendszerpartíciót létrehozni, sem meglévőt találni. További információt a telepítő naplófájljaiban talál."
DVD-ről való bootolásnál pedig No operating system found, és hogy távolítsak el minden olyan eszközt ami nem tartalmaz bootolható OS-t.Próbáltam a telepítőnél DISKPART-tal reszelgetni, csináltam neki egy 100 megás rendszerpartíciót, a maradék 119 gigából pedig egy logikait, szépen mutat is mindent, de a hibaüzenet továbbra is fellép.
Win8.1-et csak a sebessége és a támogatottsága miatt szerettem volna feltenni.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Vettem tegnap apámnak egy T410-es Thinkpadet, beletettem a régi gépemből egy Kingston SSD-t, és próbálnék egy Win8.1 Pro x64-et felvarázsolni rá, de folyamatosan falba ütközök. Ha USB-ről próbálok bebootolni, akkor annál a résznél hasalok el, amikor partíciót kellene csinálni a rendszernek.
"A telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létrehozni" --> ezt a hibaüzenetet kapom.
Kiírtam DVD-re is a telepítőt, F12vel kiválasztom, hogy DVD-ről bootoljon, de fel se pörög a lemez, hanem egyből LAN-ról keresi a bootrom-ot, hiába állítottam be az USB-t 2.-nak a sorrendben, semmi nem történik, a végén kilistázza a lehetőségeket és vagy Device not found, vagy No valid operating system.Ilyenbe még nem futottam bele, tudna valaki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lightyear - befektetési app
- EAFC 25
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest