- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
brekiisti
tag
válasz
FoxiestFox #45780 üzenetére
1 az ESD karperec csak dísznek van nincs bekötve a helyére
2 Nem néztem végig de ha már elektromos akkor állítható nyomatékos szerszám kéne hogy ne tépje szét vagy nyalja szét a csavar fejét amiért ugye ha megszakítja nem jó, ha elnyalja fejet soha nem szeded ki + sorja is lesz a gépedben pici fém darabok az áram alatt lévő alaplapban megint nem jó.csak bele tekertem 5 mp erejéig ez az 5 mp elég volt ehhez
Bocsi a 2 posztért
-
Tp_fan
tag
válasz
FoxiestFox #45722 üzenetére
Hanekem ilyenem lenne a billentyűzet melleti részt levágnám kisfejszével egyből jobb lenne a hűtése
-
YumeD
tag
válasz
FoxiestFox #45722 üzenetére
Lenovoware, ufofej nélkül
-
Tp_fan
tag
válasz
FoxiestFox #45713 üzenetére
Eza noti belőlem egy fajta wá érzetet kelt
-
Borote
addikt
válasz
FoxiestFox #45713 üzenetére
Lenovo Y710
Nem ThinkPad -
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #45698 üzenetére
De.
-
ielektros
senior tag
válasz
FoxiestFox #45600 üzenetére
Tele vannak vele a forumok. Valami hulye dolby driverrel lehet annyira eletre kelteni, hogy hasznalhato legyen. De a minosege ugy is kritikan aluli, de azert hasznalhato. sajnos tenyleg rossz.
A jelenseg olyan, mintha tulvezerelne valami valamit... Egy par mp-ig "jo". Neha 5-6mp -ig is. De tobbnyire csak minden szonak az elso hangjanak az elso tizedet lehet hallanai. Nagyjabol ugy hangzik, hogy baaa-haaa-baaa-kaaaa-baaaaa amit hallanak. Semmi tobb. Driverrel en probalkoztam mar, de mivel Win8-at hasznalok igy meg nem sikerult megoldani. Haverom Win7-et hasznal, varom tole a fejlemenyeket. De a lenovo community forumon is van ezer topik ezzel kapcsolatban. Megoldas (igazi) semmi sincs.
-
KTibxx
aktív tag
válasz
FoxiestFox #45586 üzenetére
Köszönöm a gyors választ
Neked
és parkasz -nak is! -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #45550 üzenetére
Amúgy annyira nem vészes. Csak alulról és felülről torzul eléggé, oldalról vállalható.
Lentebb van fotóm az LG panelről, de amúgy ahogy korábban írtam, nézegesse az alulról, akinek két anyja van.
sutszi: úgy tudom, hogy WSXGA+ és WUXGA panelhez ugyanazt az invertert szerelik, úgyhogy igen. Amúgy milyen paneles?
-
karamblo
tag
válasz
FoxiestFox #45460 üzenetére
Én hatvanért vettem anno, nyilván olcsóbbnak kell lennie, ha hozzájutsz, de ez sokszor nem biztos.Vannak régi modellek, amik unikumok lettek valami miatt,és tartják az árukat.
Ugyanakkor ujabb , jobb gépek árai látványosan eshetnek.
Egy link a Z61M-RŐL.http://www.technet.hu/notebook/20070326/tuti_titan_tank_lenovo_thinkpad_z61m
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #45467 üzenetére
Azért a Z61-ek titánium fedeléről annyit, hogy nagyon könnyen elszíneződik idővel, illetve ha nem vigyáznak rá, rendes karcgyűjtő - ennek megfelelően ritka az ép fedelű, szép állapotú példány. (Ha nekem lenne ilyen fedelem, biztosan használnék rajta valamilyen átlátszó védőfóliát, még ha az rontja is valamennyire az esztétikai élményt.)
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #45465 üzenetére
Gravírozás megoldható, meg a kopogást is el lehet tüntetni. De.
Mint tapasztalt barkácsoló, és mániákus lehetetlenül nagy hülyeség megvalósító lebeszéllek róla. Sajnos hosszú és kemény éjszakák árán nomeg sok pénzzel lehet eljutni oda, ahova az ember azt hiszi, hogy egy mondjuk laza bitumes lap elég lesz, vagy csiszolunk, szórógitt és mehet a menet. Mindenesetre ha érzed a belsődben, akkor le nem beszélnélek róla, én egyik nap felkeltem, és azt mondtam, hogy kell egy saját biliárdasztal. Így hát 1 hónap szívás és kb. 300 munkaóra után egy leharcolt asztalból lett egy gyöngyszem.
Szóval hajrá -
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #45458 üzenetére
T61-től T400/T500-ig műanyagból van a fedél és alatta van a magnézium rollcage, szóval inkább ne állj neki lecsiszolni.
A korábbi T-knél többnyire fémből volt, legalábbis T4x-nél és T60-nál. T2x-nél asszem valami bakelit szerű műanyagot használtak.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #45460 üzenetére
A csúcs a FireGL V5200/V5250 (~ Radeon X1600 Mobility), 256 MB VRAM-mal, ez van a Z61p-ben (ami hardveresen gyakorlatilag egyezik a T60p-vel).
A lecseréléssel nem járnál amúgy jól, a Quadro FX570M azért jobb (pl. DX9 vs DX10).
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #45458 üzenetére
R és Z szériánál (illetve korábban az A, G-nél is) úgy van, ahogy mondod. Azt hiszem, a Z-k titánium fedele is dizájncélokat szolgált.
Illetve kései R modelleknél van a fedélnél is roll cage.
-
karamblo
tag
válasz
FoxiestFox #45441 üzenetére
Éppen meg akartam kérdezni Timtől, hogy ugye ez nem valódi titán? Mert tényleg furcsa lenne, a titán nagyon drága anyag, mégha jelen esetben egy vékony lemezről is lenne szó.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #45441 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy valamilyen ötvözet egyébként, nem "tiszta" titánium, csak így ment át a köztudatba.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #45430 üzenetére
Szerintem WLAN antenna elvezetése van ott.
Elég sok Z modellnél volt titánium fedlap, illetve itt vezették be először a 16:10 képarányt a Thinkpad-szériáknál, illetve plusz multimédiás fícsörök. De erről már írtunk párszor a topikban, ha visszakeresel, részletesebben is megtalálod.
-
brekiisti
tag
válasz
FoxiestFox #45430 üzenetére
régen az N es wifinél meg a WWAN nál az volt a 3 antenna vagy a wwan antenna.
A Z ha jól tudom mobile workstation próbálkozásnak indult kb most a W reprezentálja azt a célt -
Tp_fan
tag
válasz
FoxiestFox #45320 üzenetére
Ok.Köszi
-
ielektros
senior tag
válasz
FoxiestFox #45271 üzenetére
Ha laikus vagyok nem allok neki ugysem.
Nyilvan lehet ugy is ertelmezni, hogy szedesd ki. Nezesd meg.
A lenyeg azon van, hogy jobb ha nem hajtja amig nincs leellenorizve.
-
jss
aktív tag
válasz
FoxiestFox #45200 üzenetére
Igen, ez egy valós modellje volt az IBM-nek. Kapható volt, sőt, még egy James Bond filmben is szerepelt kütyüként.
-
Tim82
félisten
válasz
701c "Butterfly", volt kereskedelmi forgalomban is.
-
soldi3r
veterán
válasz
most meg egy zsanert nem tudnak normalisan osszerakni
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #45061 üzenetére
Jó példa a nagy hőingás okozta hatások személtetésére az aprózódás folyamata...
-
Tikakukac
titán
válasz
Azt, hogy a hőmérséklet sokadlagos gond volt. Ezek első sorban azért döglöttek, mert hőmérséklet változást nem bírták. Önmagában a 90 fok nem lenne gond, de az, hogy 20 fokról startolunk és felérünk ide, aztán vissza az már igen. Ezért repedtek tokozások és szálltak el a gépek.
-
válasz
hőmérséklet-változást ami megviseli az chipet/forrasztását
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #45049 üzenetére
Jó hűtés mellett is meghaltak volna. Ha 30 és 50 fok között lett volna az a GPU világ életében, stabilan, akkor éltek volna. Sajnos a nagy delta verte őket tönkre, lényegtelen volt, hogy most 70 lett a max vagy 90. Döglési szempontból legalábbis.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #44965 üzenetére
Szívesen.
Flashcash: Lesz a gép kijelzőjén is kép.
szerk: Ha összejön a T60 @T61 alaplap upgrade nekem is be kell szereznem egy ilyen dockot
Jaj de fullos gép lenne
-
válasz
FoxiestFox #44960 üzenetére
Ehhez kapcsolódóan írok én is egy kérdést.
Van egy T60-am Intel SSD-vel amiből hardcore stratégiai játékra alkalmas gépet kell varázsolni.
Ha az advanced dock pci-express portjába benyomok valamilyen ati hd5xxx-hd6xxx vga kátyát, akkor lesz képem magán a laptopon, vagy csak külső vga-val lehet majd használni a külső videokártyát? -
Chaser
legenda
válasz
M4600 pl
Vagy attól feljebb.
-
btudos
nagyúr
válasz
Dell Precision gépek FirePro-val elég komoly játékos teljesítményt nyújtanak, szerintem azok állnak legközelebb a felvázolt kategóriához.
Tim82: Ezért merült fel bennem is az univerzális dokkoló, de még nem találtam megfelelőt. Bár nem sürgős a beszerzés, szóval még keresgélek.
-
xcds
őstag
válasz
Vannak páran itt a fórumon, akik dell precision-el gémelnek.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #44778 üzenetére
T9500 & T9300.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #44775 üzenetére
Nem lesz az jó neked T61p-be.
-
Pisztillus
senior tag
válasz
FoxiestFox #44771 üzenetére
és Tim: Akkor alszom rá még egyet.
Szerk.: Elütés...
-
Pisztillus
senior tag
válasz
FoxiestFox #44767 üzenetére
Még csak a hirdetést láttam, így azt nem tudom. (A hirdetés nem Hardveraprós.)
Az itt lévő T61p-ről van szó, én is csak ennyit tudok róla.Tim: Köszi, akkor viszont nem kockáztatok, inkább kihagyom.
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #44706 üzenetére
Részvét
De hogy egy SSD többet egyen, mint egy HDD...pfff.
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #44704 üzenetére
ODD-hez nem nyúlunk
Anélkül nálam minden notebook netbook.
És csak a fogyi miatt cseréltem volna, de így teljesen felesleges. A 7200-es HDD elég gyors nekem.
Részedről N900 vonal megdöglött?
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #44668 üzenetére
Hát ott valami nagyon nem kóser
/mármint a gyárihoz való hasonlóságot nézve/ -
btudos
nagyúr
válasz
FoxiestFox #44489 üzenetére
W701
-
brekiisti
tag
válasz
FoxiestFox #44439 üzenetére
meglesem köszi !
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
FoxiestFox #44395 üzenetére
Pont az új gép vásárlását szeretném elkerülni ezáltal. De akkor úgy látom nem maradt túl sok alternatíva...
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
FoxiestFox #44393 üzenetére
Részemről érdemesnek találom mivel új alaplap esetén a system update kizárva + drága mulatság egy új alaplap
Mennyiért javítják? A lényeg hogy a gazdaságosabb megoldást szeretném választani! -
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #44272 üzenetére
Tehát, ha mondjuk nem csak gépelnél, hanem mellett időközönként belepillantanál valami olvasmányba stb. ami papíron van, akkor vagy kapcsolsz lámpát, vagy kapcsolsz beépített kis lámpát. Nem hülyeség ez, max nem Apple trendi. Ez van, én őskövület vagyok.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #44266 üzenetére
Fényt terít, fentről, sokat. Tehát ha valami papírt, cetlit egyéb vackot odaragasztasz, akkor azt látod, míg alsó világításnál, khm. hát feltolod a vérbe a fényerőt és sütkérezteted a szemeidet.
+Shatterstar
audi100td: Ezt tudom. Viszont hiába van most már multivilágítás, ha a billzet pocsékandusz.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #44264 üzenetére
A felső kis lámpával tudsz olyat, amit az alsó világítással nem. Az a lámpa funkcionalitásában kicsit tovább megy.
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #44175 üzenetére
Nem tuningolom...még csak meg sem próbáltam..
Már nem játszom rajta egy ideje, de Dragon Age, meg Witcher kipörgött rajta...
(#44174) Shatterstar 2008.09-es a gép. Ez némileg csökkenti a kockázatot. Szerintem.
Pusztult már itt a topikban T400 is...csak a példa kedvéért. Ez egy ilyen dolog. Egyszer úgyis tönkremennek.
(Kivéve lapa napelemhajtású x200s|uper lego kiadású változatát.)
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #44103 üzenetére
Én is kizárólag Windows belépésre használom, egyszerű és gyors megoldás
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #44038 üzenetére
Én meg itt tolom a DMC-t, közben 10 lap megnyitva, és mindenki vígan szaladgál
DDR2-es gépbe így, hogy ott már annyira nem olcsó a ram (és 2x1-et ki is kell árulni) biztos nem fogok vele szórakozni. Ehhez a vashoz ennyi elég, még mindig hamarabb reszel a vinyó, mint fogyna el a ram.
GTA4 meg tipikusan rossz példa. Iszonyatos konzolport, amihez 32 giga ram kell, meg egy Paks, és akkor talán agyonpatchelve nem szaggat meg hullik szét.
Mondjuk azt is kihagytuk, hogy a win7/8 addig terjeszkedik, ameddig a takaró ér, szóval ha indítasz egy proci és ram igényes feladatot, és fogy a dolog, akkor eléggé le tudja magát zsugorítani.
-
balaaazs
senior tag
válasz
FoxiestFox #43849 üzenetére
meg egyébként nem a boot az ami fontos, hanem, hogy feleslegesen ne fussanak ezek a programok
-
balaaazs
senior tag
válasz
FoxiestFox #43849 üzenetére
igazság szerint csak ez a simple tap ikon az ami zavar. nem kell, nem is fogom használni. azt nem lehet eltávolítani? amúgy egyelőre 4gb ram van, de hamarost veszek bele még 4et
-
jss
aktív tag
válasz
FoxiestFox #43756 üzenetére
Igen, tudom, olvastam, de nem csak a te hozzászólásodat, ezért nem vagyok biztost a dologban...
100%-ig biztos vagy abban, hogy a proci nem cserélhető? -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #43688 üzenetére
T9500, de egy T9300 jobb választás (az előbbi alig 100 MHz-zel magasabb órajelű, ami nem éri meg az árkülönbséget).
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #43688 üzenetére
http://www.thinkwiki.org/wiki/Category:T61p
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
FoxiestFox #43669 üzenetére
Az én T61-em ha megnyomom egy hangyafasznyit hajlik csak be ami szerintem még normális. Ellenben a T420 burkolata cseppet sem bizalomgerjesztő...
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #43671 üzenetére
T510-esemnél úgy rémlik nem volt ilyen, ami kb ugyanez csak más alaplappal/kijelzővel, viszont a 15,4" T61p-mnél a kurzor gomboknál igen, T410-nél több ponton is. Többféle billentyűzet van, gondolom a gyártásnál is van valamekkora szórás, nem mindenkinél jönnek elő ezek a problémák.
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #43669 üzenetére
Melyik videón?
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #43600 üzenetére
Akkor az ATI jobban szereti a meleget
. Észrevettem T61 nVidia NVS140M-nél is, hogy hűvösebbek az ATI-s T60-asoknál.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #43596 üzenetére
Nekem is volt ilyen problémám, igaz T60p-n FireGL V5250-nel, és Gap Pad baja volt. Az eredetit cserélnem kellett a GPU-n, de szarabb minőségű volt, Google Earth felvitte 107 fokig. Aztán áttettem az Északi híd még eredeti padját, azóta hűvösebb, mint amikor megvettem, 20 perces renderelés nem viszi 91 fok fölé a GPU-t (TPFanControllal). CS Source-t is 1680x1050-es felbontáson, Medium beállításon 83 fokon viszi
-
Borote
addikt
válasz
FoxiestFox #43594 üzenetére
És ez nem is annyira komoly hardver, ami indokolná az eszeveszett melegedést o.O
70W-nyi TDP-nek nem szabadna problémát jelentenie. (Oké + chipset)
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #43592 üzenetére
A nem tud mit kezdeni vele mit jelent? Bekapcsol a hővédelem vagy csak elég rendesen melegszik?
"fehér trutyi" Gyárilag nem ilyen van alatta, szóval már hozzányúltak. Ahogy Chaser is írta, jobb lesz ha ránézel arra a hűtőre, lehet sérült vagy nem jól rakták fel, esetleg hiányos vagy nem megfelelő méretű a gap pad.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #43592 üzenetére
Ott valami bibi van. Erősebb cpu-val gpu-t meghúzva is bírja a hűtés. Nekem is volt és bírta. Amikor nem jól illeszkedett a hűtő meg gebaszosak voltak a hőcsövek akkor nem bírta.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #43590 üzenetére
Nálam T60p-n "Smart Mode 2"-n alapjáraton is 4200-on járatja alapbeállítással. Talán egy próbát megér
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #41127 üzenetére
Ez kb HD3650 tudásban. Desktop megfelelője 8600GT. Nem rosszak ezek azért.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #41125 üzenetére
Gpu-t 650-700-ig húztam. Desktopnál 700 kifagyott, játéknál jó volt
Én AMD gputools-t használok.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #41120 üzenetére
Gpu-t is lehet hajtani elvileg. 3650-et kicsit megbifláztam próba erejéig
Hőmérséklet alig változott. Mondjuk GTA4 eleve rosszul érzi magát 2 maggal, annyira jól optimalizálták
portolták. -
mustang28
tag
válasz
FoxiestFox #41102 üzenetére
igaz-Igaz! Apunak akartam venni egy laptopot! egy T43-ra gondoltam kezdésnek. Én megfertőződtem ThinkPad vírussal, tovább adom neki is!
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #41100 üzenetére
Szerintem sem, csak az eladó nem ért hozzá. Ez a normális, eddig mindegyik birtokomban/környezetemben lévő Thinkpad-nál égett az a LED kikapcsolva is.
-
tototos
addikt
válasz
FoxiestFox #40813 üzenetére
A legújabb a 14-es de én még a 12-resről sem tudok frissíteni
-
solaris7
tag
válasz
FoxiestFox #40806 üzenetére
Az eszközkezelőben ezt a drivert látom 13.3.0.137
-
tototos
addikt
válasz
FoxiestFox #40788 üzenetére
Nekem volt 32 és 64 bites Win7 a gépen, mindkettővel recseg a hang bekapcsolásnál. Engem ennél jobb idegesít a fényerőállítás hibája. Kipróbálnád, hogy töltőn elaltatod a gépet, majd lehúzod töltőről és felébreszted? Nekem ekkor nem szokott fényerőt állítani.
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #40791 üzenetére
Jól emlékszel, volt ilyen probléma, pl. nálam is, de nálam a lan driver (szintén Intel) okozta. Latency vizsgálattal lehet ellenőrizni, mi a hiba oka. Nálam egy régebbi driver telepítése oldotta meg, de van akinél a nem windows tűzfal, vírusirtó stb. is belejátszik a dologba. Sőt, az nVidia powermizer is okoz ilyet.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #40788 üzenetére
Nekem Intel 3945 ABG Wifim volt 64 biten, de nem vettem észre semmilyen hasonló hibát. T60-nál is észlelhető a hibajelenség? Most már Atheros N-es Wifim van
-
Vegha
senior tag
válasz
FoxiestFox #40784 üzenetére
bakker, épp ezzel a problémával szívok én is már hetek óta a T61-en, W8. csak nekem Intel 3945abg van benne. Driver frissítés nem oldja meg. Az RC-vel való kísérletezgetéseim után kínomban már felraktam egy végleges W8-at, de ott is ugyanez a szívás. Eleinte az "Audio Stutter" kifejezésre gyanakodtam, de ott rendre Realtek alaplapi hangkártyákkal volt a gond, W8-nál. Aztán mikor belenéztem az EventLogba, elcsodálkoztam: egyetlen hibaüzenet szerepel benne, de az vagy milliószor. Sőt, nem is hibaüzenet, csak egy bejegyzés, ami vélhetőleg a wifi driver egyik elemére panaszkodik (nem telepített szolgáltatás?). Érdekes kérdés, hogy miért kell ezt kb. percenként 100 alkalommal beírni az Event Logba...
Intel oldalán találtam hasonló panaszt, de nem tudom, hogy ez az e.amúgy - mivel a driver csere nem oldja meg - én azt gondolom, hogy nem a driverrel van probléma, hanem az oprendszerrel. legalábbis nekem W7-en kifogástalanul muzsikált korábban minden.
-
tototos
addikt
válasz
FoxiestFox #40781 üzenetére
Wifi driver miatt recsegne a hang?
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #40717 üzenetére
laptop táskám van kb. 3db, egyiket sem használom, csak a neoprén tokostul bedobom a hátizsákba
kézben elég az utazótáskát vagy egy szerszámos ládát cipelni
olyan kell amit repülőre is fel lehet vinni és beleférnek a kábelek meg 1-2 apróság stb...(#40718) metal01, de nem nálam
(#40719) btudos, köszi! a logitech sem rossz, de a 25 év...
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #40665 üzenetére
Info itt: [link]
Letölteni is innen lehetett régen...Ha nem találod felteszem DB-ba...A frissítés menete: 1. Elindítod. 2. Lefut. 3. Örülsz.
Pár dolog azért van: Akku ne 2% legyen. 64Bit-es Win alól nem fog menni, csak bootCD-ről. De nem para mert a modbios-t iso-ban is adják. Ha 32bit-es Win-ed van akkor fut OS alól is. -
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #40445 üzenetére
Framedrop eddig nem volt szerencsére, úgy egy órája tolja, de soha nem voltam hc gamer.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #40433 üzenetére
T61-nél az már valós mini PCI-E lesz, T60-nál/X60-nál "drótozott USB".
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #40356 üzenetére
Szerintem csak olyan létezik, amiben egy pcie 1x csatlakozó van (persze ettől még lehet beletenni nagyobb kártyát, csak ne főjön meg) [link]. Ha asztali gépbe való kártyák kellenek, akkor neked szerintem asztali gépre van szükséged.
Laptop lévén expresscard és/vagy pccard (pcmcia) slot-os bővítőkártyákat kellene nézned.Ha nagyon extrém igényed van, akkor az expresscard slotból külső expresscard dobozba való adapter rednszert is lehet kapni - nem olcsón. Azzal és a kártyás dokkolóval két pcie 1x slot lehet. [link]
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #40277 üzenetére
Szándékosan szoros az, szerintem.
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #40272 üzenetére
Az a wireless kapcsoló.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #40272 üzenetére
De az kapcsoló. Fizikailag leválasztja a hálózatos részeket, BT, Wlan, WWAN. Ha jól rémlik ledje nincs.
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #40270 üzenetére
Ez az RMclockos akció teszi lehetővé, hogy alacsonyabb feszen hűvösebbé lehessen tenni a procit?
Igen, de azért gondold végig...a hűtési rendszered véges...és közös a CPU és a GPU között.
Ha csökkented a CPU hőtermelését akkor a kevesebb hőt kell a bordáról elvinnie a ventilátornak...aminek két jótékony hatása is lehet.
1. adott esetben alacsonyabb fordulaton is hatékony marad a hűtés -> kisebb zaj.
2. a GPU sem melegszik fel annyira hiszen a hűtés nincs annyira terhelve a CPU által...Szerk:
A gép elején az balról jobbra haladva az alábbi "dolgok" vannak sorrendben:
1. FireWire
2. WIFI hardveres kapcsoló(igaz...BT, WWAN-t is kapcsol...)
3. Kártyaolvasó. -
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #40270 üzenetére
Intel Dinamic Accelerator vagy hasonló
Turboboost elődje. Rmclockkal és egyéb sw-ekkel lehet managelni a feszt és órajeleket. IDa eléréséhez éppen elég annyi is, hogy max performance van beállítva a win sémában.
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #40267 üzenetére
Az IDA support miatt az egyik mag ideiglenesen képes 2.4Ghz-re felugrani...de ez nem igazán jellemző...
Én RMClock-ot használok és nem is engedem neki ezt mert nagyon nagy feszültség kell a stabil működéshez ezért rontja a downclock-om hátékonyságát....amúgy sem ezen múlik a történet..Azért ha nem gond legalább egy falapot vagy tálcát tegyél már a gép alá, ha már ágyban használod....ha nem jó a szellőzés ne csodálkozz rajta, hogy hővédelem lenyomja a "biztosítékot"...
Ha meg asztalon kapcsol ki akkor idézd elő újra az adott helyzetet, miközben figyeled a hőmérsékleteket...
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #40265 üzenetére
Nekem elég jól szabályozza a TP Fan Control a ventit Battlefield 2 alatt, eddig a max 3900-as fordulat volt játék alatt. ThinkVantage Toolbox stresszteszt alatt 4400-as fordulat volt a plafon /T60p, T7600-as CPU, FireGL V5250/. E-mailedre elküldöm a progi telepítőjét, ha megirod privátban.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #40260 üzenetére
T60p-men és az eddig nálam volt T61-eken is 64 bit-en ment
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #40257 üzenetére
Akor valami Windows gond lehet! Nekem a T42-től kezdve a T61p-ig bezárólag mindig működött, XP-n és Windows 7-en is tökéletesen.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #40250 üzenetére
Valamilyen szinten TP Fan Controllal lehet szabályozni T61p-n is a ventit, nem tudom az Neked mennyire felel meg
-
válasz
FoxiestFox #40252 üzenetére
THX!!
-
tototos
addikt
válasz
FoxiestFox #40106 üzenetére
Windows 7 most frissítette a vga drivert az jó?
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #40014 üzenetére
Nekem se, ellenbena GMA 4500HD-val igen. Az biztos, hogy x200-nál olyat csinált, hogy random lekapcsolta a fényerőt használat közbenm, talán T400-nál is. Most T500-nál is, van erre megoldás? Az a driver van fenn amit W7 rakott fel, illetve a switchable graphic.
-
buvartacsko
addikt
válasz
FoxiestFox #39996 üzenetére
Azért kíváncsi lennék hozzá hogy mit szólnál ha 30-60 máspdpercig tartana sleep után miután lenne WiFi-d. Akkor is ennyire vicces lenne-e.
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #39993 üzenetére
Nem csak az X-eket érinti, X61s 4965AGN csatlakozik egyből, W500 5300AGN meg itt szórakozik velem. Csak a wifi karin múlik, meg persze a driveren mint kiderült.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #39968 üzenetére
Robson Turbo Memory és nem igazán. Ha nincs SSD, elvileg valamit javít bizonyos műveletek sebességén (szerintem kb. az érezhetetlen kategória), ha meg van, akkor végképp felesleges.
-
dabgergo
őstag
válasz
FoxiestFox #39646 üzenetére
Igen nálam is (T61), de csak most próbáltam ki, mert trackpointot használok és az nem akad meg.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #39625 üzenetére
Ha végre kicserélem a törött képernyős X61 tabletemben a kijelzőt, akkor én is kipróbálom.
CharlieDrop: nincs multi-touch tulajdonsága a kijelzőnek, ujj érintésére nem reagál, csak a Wacom tolléra. Amúgy a GMA950 már Aero-képes, úgyhogy miért ne lenne elég?
#39629: IPS.
-
buvartacsko
addikt
válasz
FoxiestFox #39534 üzenetére
mert hogy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Spórolós topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kuponkunyeráló
- Horgász topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest