- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Chaser #30187 üzenetére
hdd caddy-re gondolsz? már úton van egy hasonló [link], plusz a dvd-nek egy ilyen tok
Egy ilyesmi usb tokot vettem még régebben, amin hiába van esata csatlakozó, mert ugyanolyan lassú mint az usb2.0. Viszont az esata expresscard azt hiszem megfelelő lett, csak rendes drivert kellett telepíteni hozzá win alá. -
lapa
veterán
válasz
Chaser #30187 üzenetére
mennyivel rosszabb egy oldalra álló usb (...hosszabbító a kártyáig), mint a 3,5mm-es kábel?
nem mintha beleférne pcmcia-ba a 3,5mm mama.
mondjuk láttam már egyszer valami kusztom csatival ilyesmit, de nem vagyok meggyőzve a tartósságáról, ha tényleg használja az ember a gépet.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #30161 üzenetére
T23-ig, X24-ig (basszus, de elfogadnék egy ilyet) fekete volt, csak később került bevezetésre a kék színű enter. Igazából ez érdekel a legkevésbé, viszont a 7 soros kiosztásért a 6-os blokkal tényleg kár, ezzel szíven szúrták a brandet és a rajongókat is. A csikló amúgy marad, igaz így ebben a formában nem sokat ér...
-
dbius
veterán
válasz
Chaser #30138 üzenetére
Nyilván nem tesz ilyet, de valahol - ha emlékeznék, akkor linkelném - azt olvastam, hogy a linux alatti kikapcsolás - az a módszer, amit linkeltem - majdnem olyan, mintha pl. a wifit a hardveres kikapcsolóval kapcsolnád ki, azaz teljesen megszünteti az áramellátását, nem csak "alvó" módba rakja. pl. kevesebbet is fogyaszt a gép, ha linux alatt így kapcsolod ki az eszközöket, azt hiszem ezzel kapcsolatban pedig lapa írt egy vagy több hozzászólásban, de az is lehet, hogy Ő az fn+f5 és a hardveres kikapcsolást hasonlította össze
-
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #30026 üzenetére
Ezzel nem feltétlen értek egyet.
CPU: T8300 beszerezhető 50-60$. Simán elég. A T9300/T9500 csak minimális órajel és cache-ben térnek el. Inkább éri meg a T8300.
SSD: géptől függetlenül ugyanannyiba kerül.
RAM: Hát ez szerintem helyzetfüggő. T61 a 4GB-os kit vahol 10K környékén mozog, a 8GB-os meg 40-50K környékén ami burtális összeg. A T500-ba a 8GB-os kit 10K körül mozog valahol.Ha azt nézed veszel egy T500-at(ha már ilyet linkeltél számoljunk ezzel) 85K
RAM: 10K
CPU: Ha már bővítünk akkor P9xxx-et érdemes, ami hát 150$ körül indul, de ha szerintem elég a P8xxx-es széria ereje.( kivétel ha valakinek kifejezetten CPU erő kell)T61-hez:
CPU: T8300: 50-60$
RAM: ha elég a 4GB akkor az is kb annyi.Szóval szerintem ha nem kifejezetten fontos a T500 valamiért akkor olcsóbban kijön ha a T61-et bővíti CPU/RAM/SSD-vel és nem veszi észre, hogy nem T500 van alatta....
-
-
Sensei
aktív tag
-
somasz
addikt
válasz
Chaser #29614 üzenetére
Nekem is ez a bajom, t61-es gépbe kell, vettem hozzá innen egyet, utólag derült ki, hogy ez nem megy bele. A helyzetet nehezíti, hogy a gép nincs nálam, így látatlanba lövöldözök. Ennyit tudok, hogy ez a típusjelzésű akksi volt benne.
Esetleg van még pár kép róla, ha könnyít a dolgon.
-
meroly
veterán
válasz
Chaser #29612 üzenetére
3,5 éves
Eredetileg az Albacomp Classmate-t akartam de egy vagyon....
Sok értelmes dologra nem nagyon. Egy-két játékot tennék rá, meg netről futna flash játék, az gondolom elmegy.
T60-as nagyon komoly gép már neki, nem merném rábízni, meg ennyit nem is szánok rá.Tim82: nem ez a két választás amúgy, csak ezeket találtam hirtelen. Az x40-et nem tudom megnézni előtte mert az ország másik végén van, bár nekem is az tetszik jobban a mérete miatt amúgy, a T23 helyben van, most teszteli az akkuját az eladó. Ja meg az X40 egy 10-essel több is mint a T23.
-
stifi
senior tag
válasz
Chaser #29551 üzenetére
az asztalin jó a firefox, ott azt használom de a notimon még mindig nem működik a görgetés, valószínű a TP egerem driverében van valami ami problémát okoz.. thundermail alatt sem megy a görgetés sehol.. másik egérrel vagy másik gépen minden oké
mivel a céges gépemet többet használom, nagyon jól berendezkedtem a chromeon (addonok, kedvencek, kedvencek sávok, RSS), lehet itthon is felrakom majd az egyszerűség kedvéért. nem szeretek 5 felé konfigolni...
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #29539 üzenetére
Már nem emlékszem pontosan, hogy T60-on próbáltam-e, de több ThinkPad-en gond nélkül működött a dolog, viszont itt valaki szintén hasonlóval szenvedett: [link]
lapa: upgrade-elnék, csak az a gond, hogy kb. 50e Ft-ra felment az AFFS ára, annyiért már remek IPS monitorokat lehet kapni.
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #29498 üzenetére
Elég egyszer vagy még egyszer futtassam le?
Egy elég, mert ez a folyamat az akku tényleges állapotával nem csinál semmit, csak leméri az állapotát és az elektronika tudtára hozza. (A SANYO cellás akkuk már csak ilyenek: egyszer csak nagyonbehalnak - nálam most az X201 4c akkuja játsza ezt: 65 ciklus, 80%, kevesebb, mint 1.5h üzemidő, de T60 akku hasonló öregedéssel is járt már nálam) -
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #29171 üzenetére
Hát, nem az igazi, de most ez van, 12,1"-on annyira nem vészes, valahogy bele lehet hegeszteni SXGA+ IPS panelt a tablet verzióból, de nem egyszerű feladat, elég sokat kell rajta moddolni, meg a panel is rohadt drága. De sokkal inkább a szokás szerint fakó Tn panel zavar a vacak betekintési szögekkel, a felbontás kevésbé. Ezt leszámítva a gép nagyon ott van, talán a legjobban összerakott X, ilyen szempontból ráver az X200-ra is (hozzátenném ott is csak a bill alátámasztásába tudnék elekötni), de elég sokat megy a venti. Akksi elég jól bírja, visszafogott használat mellett akár 7-8 órát is elmegy és még alul se feszeltem a procit, wifi nélkül talán még többet, 100%-os Sony van benne, ami nincs egy éves, eddig oké.
-
NaNe80
csendes tag
válasz
Chaser #28810 üzenetére
Helló! Remélem még elég gyors: Link
Szerintem érdemes rá adni, bár lehet, hogy tényleg van olyan modell, amin mégis megy a DVI ettől függetlenül. Én anno azért figyelembe vettem ezt a gépválasztásakor.Szerk: értelem szerűen ahol "Note:.." van írva, ott nem megy az integrált kártyával a DVI a dokkolón!
-
zollí
csendes tag
-
!Overdose!
őstag
válasz
Chaser #28782 üzenetére
Nálam elég sok a sallang és van minialkalmazás is, de leginkább a NOD32 lassítja a folyamatot. Elhiszem, hogy lehetne kevesebb is, de nekem egyelőre így jó. Már ez is hatalmas változás az 5400-as HDD-hez képest.
Az X41T-be kellene még egy 32Gb-os SSD, mert abban baromi lassú a HDD, ráadásul a HD Sentinel szerint már csak napjai vannak hátra. -
cassius.clay
senior tag
válasz
Chaser #28770 üzenetére
Van benne Intel turbo memory elméletileg. Ha van azt hol tudom megnézni és hogyan tudom kilőni? Ezt még megnézem. Eszközkezelőt átnéztem, nincs Intel turbo memory. Nincs telerakva semmi felesleges dologgal. Szüz rendszerről beszélünk és csak a win saját frissitései vannak fent.
Mindig ezt a telepitölemezt használom és eddig 50-60 gépnél hibátlanul müködött márkától, hardvertól függetlenül. -
dbius
veterán
válasz
Chaser #28650 üzenetére
Elvileg a Smarter Battery is képes a töltési ciklusok számának megjelenítésére. Sajnos fizetős, de trialként ki lehet próbálni.
Illetve még korábbi notimnál használtam a Battery Bar Pro nevű szoftvert, de az nem tudja a töltési ciklusokat.
-
zollí
csendes tag
válasz
Chaser #28521 üzenetére
dejó memórijád van, jól rémlik
nagyon nyüstölhették fiatal korában hogymár 15%-a rossz
most találtam egy utángyártott gyöngyszemet a szekrény mélyén,
Full charge capacity: 70.94 Wh
Cycle count: 2
Manufacturer name: BATSZ
First used date: 1987-05beleraktam egy t61-be, teljesen kiakadt a gép... ki-be kapcsolgatja a kijelzőt
kihúztam a töltőt és azonnal lekapcsolt...
-
felvono
tag
-
lapa
veterán
válasz
Chaser #28443 üzenetére
arra jutottam eddig, hogy valami ilyen kell majd, és erre rá kő hegesztenem egy dedicated charge usb kábelt.
de az is lehet, hogy ha találok micro usb anyás kábelt, akkor még a telefont töltő kábelt sem kell kihúzogatnom, hanem csak azt bedugnom és már kapja is a hdd a záramot.
-
zollí
csendes tag
válasz
Chaser #28312 üzenetére
igazából én sem értem miért nem megy...
a wifi helyén gond nélkül működik minden más kártya... tv tuner, n wifik... a 4965-öt és 5100-át próbáltam, sőt még az 1GB-os turbo memória is megy, pedig az intel szerint a 965-ös chipset támogatja csak, de a crystal nem megy...
szomorú...
-
GBotond
tag
válasz
Chaser #28267 üzenetére
Gyakorlatban van mód a frissen telepített OEM Windows nyelvének megváltoztatására, Vistalizator címszóval lehet rákeresni. Amúgy gyakran van olyan, hogy egy gép az első bekapcsoláskor rákérdez, az értékesítés helyének megfelelő nyelvű vagy angol (esetleg német v. francia) verziót akar telepíteni az ember. A Belgiumban eladott gépeknél például tipikus a francia/holland/angol közötti választási lehetőség.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #27972 üzenetére
Szerintem leírtuk már párszor: X szériában csak tabletben volt/van IPS, T szériában pedig a 15" méretű, 1400*1050 (SXGA+) vagy 1600*1200 (UXGA) felbontású T42, T43, ill. T60 modellekben és ezek p betűs változataiban.
A T42-d nyilvánvalóan nem 15" és nagyfelbontású kijelzős volt.
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #27963 üzenetére
Próbáltam visszakeresni, de nem sikerült megtalálnom, szóval röviden a lényeg: a Toshiba sara, az SXGA+ paneles X61T gyártással pont ezért álltak le korábban, mint az XGA-val. Volt, akinek csak buborék jutott, volt akinek az egész plexi levált.
(Ellenőrzésképpen, ugye, Toshiba panel van a gépben? Csak mert ezt még akkor olvastam, amikor még ilyen gépet kerestem, de mégis X200T lett helyette) -
lapa
veterán
válasz
Chaser #27899 üzenetére
azért várj még azzal, Gondwanának van rajta egy mattos réteg a wacom miatt ha jól sejtem. a "gyári" nem mattos affs megint más tészta, az olcsóbbikon csak egy tükröződés-gátló réteg van, de mattítás nincs. nekem az jobban bejön.
és bár megpróbáltak már meggyőzni, hogy nem láthatom zavarónak a mattító réteget, én igenis látom a kis amorf szemcsés felületet a többi panelen. fényes affs rulez, pláne ha rásült a nap még jobbabb is.
nyilván látni meg használni kell (így hiába mondom hogy nem tükröződik), de én nem cserélném el mattosra az tuti. még jó hogy nem egy árban vannak, egyébként sosem lyukadok ki ennél. cserébe sokkal érzékenyebb a karcokra meg tapizásra, ami azért egy általános felhasználásnál annyira nem téma.
-
ro_bert17
őstag
válasz
Chaser #27863 üzenetére
Na a v200 állítólag tényleg nem túl jól sikerült.
Ez a buborék szerű képződménynek a mivolta engem is érdekelne, mert az én kijelzőmön is van. (T410) Nem zavaró, csak feltűnt, hogy hiába kapargatom tapétavágóval, nem jön le.
Komolyra fordítva a szót, kb. 2-3 mm átmérőjű, szabályosnak tűnő kör van a kijelző bal 1/3-ad részén, a közepe alatt picivel. Szerintem lefotózni sem tudom, mert nem üt el annyira. -
ro_bert17
őstag
válasz
Chaser #27860 üzenetére
Elhiszem. Sőt még azt is elhinném ha ezen kívül több ajánlott/jó típus is lenne, ugyanis nekem amúgy csak az kis pénzért csereberélt intel g2-vel van konkrét némi tapasztalásom. Klaffán gyorsan bootol az excel, de nekem jobban tetszik, hogy indulás után tovább csendben van a gép, és amikor dolgozik, akkor sem annyira hangos és meleg mint a 7200-es lemez(ek)zel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- LOQ 15ARP9 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4060 32GB 512GB NVMe gar
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest