- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pertu2016
újonc
Köszönöm!
A BIOS megmatatásához itt találtam egy nagyon szép leírást, de még nem érzek magamban kellő affinitást, kicsit hardcore számomra: https://www.bios-mods.com/forum/Thread-TUTORIAL-Lenovo-X230-Tablet-BIOS-Whitelist-Removal-Hardware-Flash
A 40k-n még eltűnődöm - addig is ha a Quectellel kapcsolatban van valami update, annak nagyon örülnék! -
HSM
félisten
Hopsz, és tényleg. Ezt a másodikat nem próbáltam, de majd pótolom.
Valamiért azt hittem, ez amit próbáltam. Pedig rá is kattintottam, de nem esett le. Ma már egy nagy marhaságot írtam, lehet még mindig a 3 óra alvás a gáz...
Ilyenkor hajlamos vagyok furcsa dolgokat csinálni.
-
...teljesen jól műkszik a PM Win7-ről 10-re frissítés után. (T430s) 1edül a WWAN sz@...rozik valamiért.
Amióta kiadták a végleges W10-et fent van a notin és nagyon stabilnak tűnik, idáig semmi bajom nem volt vele. Különben meg minden "kötelezettség" nélkül ki lehet próbálni egy hónapig tárolja a régi rendszert a W10. Tehát ha nem jön be, vissza lehet telepíteni. -
vtechun
veterán
nah, kis fejlemény. erdetileg volt a gépben lévő HDD-n win7. Az valami másik termékkulccsal volt aktiválva, mint kiderült loaderrel. Azt uninstalláltam, beadtam neki az eredeti kulcsot. Aztán el is fogadta. Aztán upgradeltem a HDD-s win7-et win10-re. Ez is lefutott simán, win10 is aktivált lett. Eztán mondom, talán bejön a számításom, hogy SSD-n lévő win10 Proval indítom el (ez korábban már a bejelentkező képernyőnél kiírta a hogy nem aktivált), aztán majd észleli, hogy a hardver ugyanaz, aztán hátha jó lesz. Ettől függetlenül meglepve tapasztaltam, hogy az aktiváló vízjel eltűnt. Belépést követően pedig az aktiváló menüben láttam, hogy a windows aktivált. Úgyhogy ezt most megúsztam
megj: az SSD-s windows az egy több éves, valamiféle másik aktiválási metódussal aktivált példány volt. Egy Thinkpadba (t400) átrakást még elviselt, majd aztán onnan win10-re aktivált maradt, viszont, a második Tp-be rakva hamar kiírta, hogy nincs aktiválva.
-
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
Köszi!
Ezek a hardverek:
- Intel Centrino Advanced-N 6205
- valami szutyok UPC-s Technicolor wlan router2.4GHz-en megy a router, de 5GHz-et is tud, csak nem biztos hogy azt tudja minden itthoni eszköz. Most bementem a router beállításaiba, megpróbálok ott valamit machinálni.
-
-
-
Veled már élőben is akartam találkozni, akkora legenda vagy itt! Szerintem áprilisban leszek csak Magyarországon / Budapesten. egy-egy van most a két zsanérban, egész jól tartja, de nem akarom ki-becsukogatni a kijelzőt.
Róla lenne szó:Amúgy ez a mostani projektem -> zsanértartó-törés (=nem lehetett csavarozni) + Wi-Fi kábel szakadás. Hát ezzel a 4db vezetékkel (mivel totál ki kellett cserélni a fedlapot) jót legóztam. Szerencsére csak Wi-Fi + WLAN + kamera volt ragasztva, minden más jópofán ment, de ezeknél brutálisan oda kellett figyelni, mert a jelfogó rézlapka (ha jól értelmezem, hogy az az) nagyon hajlékony, törékenynek tűnt.
A PROJEKT:
-
whited
addikt
Akkor lehet en voltam a banga de nem lattam a hatoldalon hogy szet lehetne csak azt a reszt is kapni
(Lehet a sok matrica miatt...user error)
Ha a beepitett chdsk nem fut le 0%nal megall es a win telepito is 20 perc utan 0%on all akkor ez hdd baj lesz ugye?
Memtestet meg csinaltam de annal nem volt gond, alapvetoen pedig hianyzo bootmng a hiba amivel hozzam kerult -
Kube
senior tag
Most gyorsan win10 alatt csináltam egy 99% max CPU-t az energiagazdálkodásnál, így a turbo kikerült a képből és az alapból számolja a százalékot, 2.5-2.6 körül döcög normálisan, a teljesítmény nekem elég, megnézzük így mit produkál hosszabb ideig, de szerintem ez már megoldja a problémát.
Pasztázást majd megcsinálom, szerintem is már ráfér, Turbót hosszabb ideig nem is tudja tartani, egy idő után lemegy az órajel, proci 94 fok körül pörög olyankor.
-
azbest
félisten
6205ös wifi van benne, mondjuk az AC-hez routereknek is kellene támogatni, ma még talán nem annyira elterjedt. Az ips dolog már múltkor is felkeltette az érdeklődésemet, csak ez a kínai srác által usa-ban árult bizonytalan működésű dolog még kicsit neccesA wwan slot kapcsán még dolgozik bennem a kisördög, hogy esetleg második ssd a tárhely miatt. Vagy csak keretbe kerül a 320-as gyári hdd-je a dvd helyére. 7200as fordulattal van azért hangja. Bár a hűtőventi időnként túlzajongná ahogy tapasztalom. Amennyire olvastam sajna ez ilyen hűtésű.
Hmm, még a 4 mag 8 szál proci tűnik hosszú távon érdekes upgrade-nek, de nem láttam jó áron. Régi hirdetésben volt, amire simán rácsapnék annyiért, de most csak sokkal drágábbakat látok. Ahogy olvastam a topicban is van aki olyan i7essel használja meg neten is látok olyan gépet, amit azzal árulnak. Bár ha jól tudom nem gyári felszereltség ez, mert talán csak T530ban volt. Nálam annyiből lehet majd érdekes, hogy ez jó teljesítménynővelő opció lesz, ha kevésnek érezném a mostani i5 3320m-et. (Android fejlesztés, virtuális gépekkel, szimulátorokkal, ezért a sok ram. 8GB már necces).
Billentyűzetnél vettem észre érdekességet, hogy nem backlites magyar van benne és a lámpát használva az F gombokon lévő szürke ábrák rendesen becsillognak bizonyos szögnél, hogy nem látszik az ikon rajta, mert elég nagy fényes pacára tették a rajzokat.
-
s3toraph
senior tag
+ (#82570) metal01:
A lenovo system update-ben nálam nem szerepel intel matrix storage.
Ezek voltak alapból, lefényképeztem mikor első alkalommal indítottam a friss rendszeren a system update-et:
Most így néz ki a lista a system update-ben, felraktam mindent ami fontosnak tűnt:
Látható hogy az IDE ATA/ATAPI vezérlőknél csak ez az egy van ott, az alap:
Intel (R) Mobile Express Chipset SATA AHCI ControllerItt pedig az látható, hogy a háttérben tölti a frissítéseket mert ott a felkiáltójeles pajzs a leállítás gombnál, közben meg a vezérlőpult update részénél azt írja sosem volt még frissítés keresve.
-
metal01
őstag
Nálam most jelenleg fent van. (Szerintem véletlenül bepipálva hagytam.) TRIM megy rendesen, nem jelez semmi hibát. Hagyjam fent, vagy gyalu? Mit lehet a Lenovos helyett feltenni? Próbáltam már HP-s drivert, de "nem támogatott platform" miatt nem megy fel.
Viszont amit nem értek még mindig (már régebben írtam), hogy a Lenovo Solution Centerben a HDD tesztnél Smart Drive self test "warning"-ot jelez. WD Red 1 terás vinyó caddyben. A vinyó tuti hibátlan. Gyakorlatilag zsír új. Minden más tesztszoftver szerint OK. Csak a LSC Smart Drive self testje jelez "warning"-ot. Ez miért lehet? Más vinyóval is ua. Szoftver bug?
-
-
Tim82
félisten
Amúgy a múltkori T61 moddolt BIOS-os kérésre előkapart letöltőlink pl. még működik, de ugye nem tudom, hogy jó-e a Te T61-edhez.
-
Szia!
Nemrég kérdeztem meg a lengyeleket, hogy a ZW1 mégis mit takar, mert "local"-t írt a garanciára, de mondták, hogy egész Európára kiterjed a garancia. Amúgy USA-ban még mindig 1 év a garanciaidő?
Szerintem az ő hibájuk is az, hogy évente vannak új generációváltások, s nem 3 évenként vannak a leselejtezések a cégeknél, bár a 3 év is bagó. Egy jó ThinkPad 5-6 évig is simán elmegy. Még mindig megvan a W500-asom ... lehet ideje szétszednem, s megnézni, hogy akkor az a GPU tényleg forrasztott-e, mert ez hidegzuhanyként ért :| ... -
-
Oscar
tag
-
HSM
félisten
No, időközben én is eljutottam a tesztelésig... No, ugye nálam már alapból jó volt a hang, nem nagyon voltak megszakadások, csak 4000 körüli volt a DPC WIFI-ről. Pár dolgot kipróbáltam ezzel az Affinity tool-al, de előrelépést nem sikerült elérni. A DPC maradt 4000 körül, próbáltam többmindent többféleképpen beállítani, de a LatencyMon szerint a kritikus WIFI driver mindenképp az egyes magot boldogította, hiába nyomtam rá minden hálózathoz köthető eszközre, hogy küldje szét az összes magra. Érdekes módon viszont szétkenve mintha lassult volna a rendszer, de ezt nem tudom mérésekkel alátámasztani, sőt, lehet csupán a véleltlen műve. (Nálam elég tág határok között mozog a wifi sebessége, néha 70Mbit felett, néha 40 alatt van a szomszédság aktivitásának függvényében, ami mondjuk 23 nyitott weblap újratöltési idejében szignifikáns faktor lehet.)
Mindenesetre visszaállítottam mindent, ahogy volt. Szerencsére LAN-ról 90-100Mbit csontra terhelése mellett is 500us alatt marad az ősrégi HP LAN-driveremmel a latency, az pedig nekem teljesen tökéletes.Érdekes, hogy viszont qnadam-nál jól észrevehető javulást hozott. Úgy látszik, többváltozós a dolog, szóval mindenkinek érdemes próbálkoznia ezzel, akinek ilyen jellegű gondja adódott.
-
most jutottam csak el, hogy kipróbáljam, egyelőre az x220-on próbáltam ki: ignoráltam a hibaüzeneteket, a wifi drivert odakötöztem a hármas számú szálhoz, és varázslat. a grafikoni is zöld marad, de ez kit érdekel, nem pattog a hang. szóval
a napokban még kipróbálom a w520-on is, de gondolom ott is hasonló lesz az eredmény.
-
törölt tag
Tényleg mehetne az összefoglalóba.Nálam w10+ 6205 kari, latencyMon alapján elosztottam a 10-15 legvészesebb drivert. A latencyChecker alig mutatott változást. Picit simult. Maradt minden a sárgában, de a maximum µs 3150 lett, yt hd alatt belehúzogatva.
LatencyMon-ban nézegetve, minden magon átlag két tized ms körüli a dpc. Jó ez így.
-
Molk
tag
DPC Latency eltűnt ennek a módszernek a segítségével!
(Köszönet Tim82-nek)
Amit csinálnom kellett (ez alapján):
1. Letöltöttem a Microsoft Interrupt Affinity Policy Tool-t (telepítettem)
2. Rendszergazdaként futtatás x64 vagy x86 (C:\Program Files (x86)\Microsoft Corporation\Interrupt Affinity Policy Tool)
3. A listában megkerestem az Intel Centrino advanced-n 6205-wifi adaptert (nekem ez van) és Set Mask-ban beállítottam 3.-at. (a lényeg, hogy ne az első legyen)
4. Kiírta, hogy újraindítja az eszközt.
5. Minden jó!(egyelőre)
Most így néz ki: -
Chaser
legenda
Ez már szubjektív. Nekem a billzet x220-on bejön, a kis pilács tökéletesen bevilágítja. USB3 nem érint mert i7 verzió és van Egy generációval újabb, cpu kevesebbet eszik. Igp szinten kb oly mindegy, előzőhöz képest gyorsabb de érdemi játékhoz kevés. Aki filmezik htpc szinten annak jól jön hogy az előző hibáit javították. 75-ért ha nem fake hirdetés vicc az a gép is az biztos.
Tikakukac Kipróbálom ha előttem lesz pár nap múlva. Eddig neteztem vele, filmet néztem, nem láttam semmi gondot. Itt az ára a lényeg, 70-ért vicc SSD-vel és kb a legfullosabb konfigban. 63-ért meg HDD-vel még nagyobb vicc
TN paneles nincs 50 alatt, nincs miről beszélni. Bármelyik 12,5" TN-re 10 kört ver ha van ghost effekt akkor is. Gyanítom ezek kifogynak a nagykerből aztán volt nincs egy darabig megint x220 ilyen áron/konfiggal.
jss 2,2Ghz-es cpu-t 1080p már meg tud fektetni, bitráta függő.
dying_star Az intel ott még nem tudott dxva-t, az nvs140-en meg nem jól működött. Ennél marad a core-avc, az amennyire tudja kiaknázza a cpu-vga párost.
-
lefkosia
őstag
-
Fragosus
csendes tag
Szia!
feltelepítettem az általad belinkelt drivert ,de sajnos ez sem segített.
Ahogy azt leírtad a billentyűzet minden más része működik,csak az fn funkciók a trackpoint és a touchpad felett lévő három billentyű a trackpointhoz.Sajnos már kifogytam az ötletekből,még egy lenovo system updatert is leszedtem de sajnos az sem segített.
Esetleg nem lehet valamiféle billentyűzetkombináció, amivel kikapcsolhattam a funkció billentyűket?Válaszaitokat és segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv.
-
Fragosus
csendes tag
Szia!
Köszönöm a gyors választ.
Közben feltelepítettem az ultranav drivert és a képernyő is bejött amit linkeltél.
A trackpointnál nincs pipa és nem is tudok tenni,mert ugyan olyan szürke mint azon a képen amit linkeltél.
Nekem pont fordítva van, touchpad kipipálva settings lehetőséggel,traickpoint szürke teljesen nincs pipa.
Olyan mintha fizikailag nem érzékelné a windows.
Na és innen nem tudom hogyan tovább.Az eszközkezelőben minden rendben van minden driver megfelelően működik,csak éppen nem tudom használni sem a trackpointot sem az fn funkciókat.Segítségeteket előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest