- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
tototos #55243 üzenetére
Ugyanezt játszottam el a szétesős képpel. Én is beszartam, aztán kiderült csak eddig nem volt ennyire háklis a 2 ram egymásra. Mindig van új, mindig kell a teszt
simonjoe: Nagy kiszerelésben kell venni MX2-t. Úgy olcsó, apróról 5k-ért vettem 3 éve, most fogyott el, pedig toltam az ipart rendesen.
-
-
feketekkrcsn
csendes tag
válasz
tototos #55104 üzenetére
Sziasztok!
tototos: Én Lenovo T420si-t használok (Windows 7-tel, gond nélkül), telepíteni ugyanolyan sorrendben szoktam, mint Francia91. A Windows Update-n keresztül soha nem telepítek a vashoz tartozó meghajtóprogramot, mert összeakadhat a SU-tel. (Saját tapasztalat és fórumbejegyzések alapján írom.)
Egy érdekesség a két grafkártyával kapcsolatban (bár lehet, hogy csak nekem nem volt triviális):
Vannak programok, amik akkor is a külső kijelzőn akarnak megnyílni, amikor az már nincs csatlakoztatva. Ilyenkor a tálcán ha rákattintok az ikonjukra (ezzel aktívvá téve az ablakot) és megnyomom az egyik <Windows gomb> + <nyíl> kombinációt, az ablakot az aktív képernyőre tudom csalni.Ugyanez advanced szop@tásként:
Vannak programok, amik csak egyes felugró ablakokat akarnak megjeleníteni a külső kijelzőn, amikor az már nincs csatlakoztatva (én Ansys CFX-nél és ICEM CFD-nél tapasztaltam, de utóbbinál meg sem lepődtem). Ezért a fenti kombót akkor is érdemes bepróbálni, ha egy parancs megkérése után - a kurzormozgást leszámítva - non-reszponzívvá válik a gép.
-
metal01
őstag
válasz
tototos #55104 üzenetére
Az SSD-t szerintem ne koptasd az újratelepítéssel, de ha van egy másik vinyód, azon megpróbálhatod. Először a windows, utána közvetlenül az összes windows update, majd utána a SU.
De előtte én legóznék egy kicsit a régebbi switch driverrel. Hátha valamelyiket megeszi, és működni fog. Max. azt nem frissíted le ha feldobja az SU később.
-
Francia91
veterán
válasz
tototos #55104 üzenetére
Én így telepítek mindig, eddig sosem volt gond:
1. Windows
2. Vírusvédelem (Windows tűzfalat és Defendert előtte letiltom teljesen a szolgáltatások közül)
3. System Uptade, majd ahogy feltelepül, egyből leszedetem és telepítem vele a drivereket
4. Windows Uptade --> itt le akarja szedni az Intel 4500MHD driver-ét is, de kilövöm a listából (Választható frissítések között van), mivel ilyenkor már fent van a Switchable Grpahic Driver
5. Egyéb programok
6. Ezután, ha gondolod, az ATI-ra már rá lehet frissíteni, az nem okoz gondot neki -
metal01
őstag
válasz
tototos #55098 üzenetére
Én mindig úgy telepítek Windowst, hogy telepítés után az összes Windows update-et felnyomatom vele, addig amíg talál bármit is. Utána megy csak a Lenovo SU. Így nem volt még driver problémám. Ha valami mégis volt akkor Driver Genius az adott driverre, és megy minden.
Akkor most megoldódott a dolog? Megy rendesen 60hz-en is a switchable is?
-
válasz
tototos #55083 üzenetére
Szedegess le különböző drivereket ahhoz a nyamvadt Intelhez, és adogasd be neki manuálisan, egyik csak jó lesz... én T500-on csak egyféle Intel drivert tudtam megetetni vele, a Radeonhoz akármelyik felment, ami kompatibilis, switchable is működött mindegyikkel, csak épp integráltról dedikáltra váltásnál elfelejti a megnyitott ablakok helyzetét (néha idegesítő).
-
metal01
őstag
-
-
metal01
őstag
válasz
tototos #55058 üzenetére
Előfordul
Nem kell idegeskedni. Anno volt nekem is valami hasonló problémám. A SU az istennek nem akarta feltenni ami kell. Manuális telepítésnél meg error.
Azt hiszem akkor a Driver Genius mentett meg. Azokat a drivereket szedettem le vele amikkel gáz volt. Azóta OK minden.
-
-
metal01
őstag
válasz
tototos #54951 üzenetére
50-60 fok között azért ne tartsd a procit venti nélkül. Oda be tudod lőni az 1-es vagy 2-es fokozatot a tpfc-ban. Az olyan 1800-2400rpm között van. Annak sincs még sok hangja, és vissza fog menni a hőmérséklet is. A tpfc beállítások mindenkinél szubjektívek, ki hogy, és mire használja a gépet. Nekem 45 foknál kapcsol be 1-es fokozaton a venti, 50-nél 2-es, 55-nél 3-as. Ritka az amikor a 2-es is bekapcsol egyáltalán. Leginkább 0, vagy 1. El lehet vele játszani. Valamint sokat dob a hőmérsékleten az is, ha a procit alulfeszeled. RMclock pl. Jópár fokot visszavesz belőle, és az akku üzemideje is megnő. P-s prociknál jól lehet alulfeszelni. Nálam p9700 van. A proci hőmérséklete átlagosan 40-45 között mozog. De nem titka amikor 40 alá megy.
-
metal01
őstag
válasz
tototos #54939 üzenetére
Fél vagy egy évente mindenképp megéri újrapasztázni a gépet. Rosszabb nem lesz tőle. Pár fokot mindenképp javul majd a hőmérséklet. Csak arra kell figyelni, hogy jó minőségű pasztát kell használni, ne azt a fehér szutykot. Én MX-2/MX-4-et szoktam használni.
A gap-pad-et is érdemes lenne cserélni, ha már elhasználódott. Emellett szoftveresen beállítani mindent amit kell: BIOS, Power Management, TPFC. Ha minden jól megy akkor nem fog melegedni a gép, és a venti is csendben lesz.
Természetesen a fentieknek csak akkor van értelme, ha maga a hűtés rendben van. Nem csapágyas a venti, a hőcsövek rendben vannak, stb. Ha fizikai a baj, akkor a komplett hűtést kell cserélni.
-
-
-
-
-
metal01
őstag
válasz
tototos #54867 üzenetére
Nekem a T400-am is 2 VGA-s. P9700 van benne. A venti alig megy. Ha bekapcsol akkor 1800-1900 rpm, de egy hangja nincs a gépnek. Szerintem első körben egy pasztázás kellene neki valami jobb pasztával. És kiporolni rendesen a ventit, és környékét. Ha nem segít akkor ha még gar. van a gépen cseréltetni a hűtést.
A TPfancontrol is sokat segít. Nekem is fent van. Belőttem egy skálát a ventinek, hogy mikor mocorogjon, mikor ne.
-
audi100td
nagyúr
válasz
tototos #46382 üzenetére
Akkor lehet rosszul emlékeztem, de a teljes kompatibilitás azért túlzás, T61-en pl. kisebb a tapipad, a ThinkPad felirat is más, max a rögzítése azonos.
Windows update felteszi T400-hoz is a megfelelő FPR driver-t.
xcds: Intel AMT engedélyezve van BIOS-ban? Ha igen és nem használod, lődd ki, az is szokott lassítani.
-
audi100td
nagyúr
válasz
tototos #44583 üzenetére
A Win8-as hotkey engem is megszívatott, szerintem bugos. Egyel régebbi verziót tegyetek fel, ha rámentek a honlapon a driver részleteire, ott lesz a lap alján az archívum ahonnan le lehet tölteni.
eric.cartman: Nálam Win8 alatt működött a BT és minden egyéb (TP W500). Egyedül a toolbox-al voltak gondok, azzal még együtt lehet élni szvsz. User error ellen nem tudok mit tenni.
hito: X301-et tudom a figyelmedbe ajánlani, igaz 13,3", de szintén pehelysúlyú. Displayport van rajta, HDMI egyik igazi ThinkPad-en sincs tudtommal, de adapterrel megoldható. 80-90 még ma is necces szerintem, de nem kizárt, hogy találni. Vagy T400s lenne még, 14,1", de mindössze 1,8kg kb. 12"-os kategóriában a lenovo-nál nincs optikai meghajtó, beépített DP is csak X220 óta, X200/X201-nél dokkolón.
-
Francia91
veterán
-
hito
nagyúr
válasz
tototos #44583 üzenetére
Én nem tudom miért ilyen kurv@ bonyolult belőni a hotkey-t, nekem se megy. Miért nem tudnak egy értelmes vezérlőt írni neki, amit az ember tényleg csak feltelepít és működik ahogy kell.
Annyit sikerült elérnem win7 alatt, hogy egy-két Fn dolog és az oldalt lévő hangerő állítás + némítás működik, de a rádiókat nem lehet kapcsolni sehogy sem.
És ez azért nem jó, mert folyamatosan eszi a telepet. Tápról nem zavar, de BT + wifi folyamatos működése biztos nincs jó hatással az akksi üzemidőre. -
ielektros
senior tag
válasz
tototos #44183 üzenetére
tipikus nvidia chip. sok sok esetben kiprobaltam mar, hogy ha hozzam kerult egy halott NVS-es gep akkor csak a magot melegitettem 8-10 mp-ig paka csucsaval es. utana szinte mindegyik beindult. Ha kicsit lesokkolta valaki holegfuvoval, sutoben
, stb. akkor tobbynire beindulnak. De altalaban 0-3 honapon belul megis halnak. Orokre. Es akkor johet az uj chip. Ha kaphato persze meg ha van aki feltegye. Bar "lassan" mar nem eri meg NVS140 (meg nem mondom most fejbol a chip tipusszamot) BGA-t venni es cserelni a T61-ben.
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
tototos #41827 üzenetére
Hiába veszi vissza a lenovo, ha ő termel utána veszteséget, mert ezek szarháziak nem fognak neki fizetni. A garancia 3 év, ezalatt cserélték is az ilyen meghibásodott alaplapokat, sőt úgy rémlik a garancia lejárta után még volt pluszban egy bizonyos időszak amíg volt erre lehetőség, de nem tudom biztosra.
-
solaris7
tag
válasz
tototos #41014 üzenetére
Mióta letölthető azóta az van telepítve.Tökéletesen fut a win 8 T61-en főleg ssd-vel de vinyóval is.Talán annyi negatívum full képernyős módban nem minden flash jelenik meg,pl itt az aprón lévő sem.(középen fent az autó) Vagy még a linkelés sem működik.Normál használatnál nincs ez a probléma.
Nekem sokszor dobott kékhalált a win7 valószinű a system update tett fel olyan drivert ami ütközött egymással.Nem tudom pontosan szinte mindig mást írt ki hiba üzentnnek.De legtöbször driver probléma volt.
Windows 8 alatt még soha nem volt kékhalál,a boot fel annyi idő az alul feszelős progi is telepíthető és stabilan működik.Van egy pár portable progi ami nem indul el. -
rgeorge
addikt
válasz
tototos #41014 üzenetére
Én nemrég telepítettem egy T61-re Windows 8 x64-et, de előtte XP volt, Windows 7 összehasonlításom így nincs. Mindenesetre a Windows 8 T7300-al, 4GB-al és egy új 320GB-s WD 5400-es HDD-vel elég jól megy. Egy gond van: a teljesítmény-felmérés nem fut le, és utána kicsit megbolondul a VGA: az aktuális felületen átsejlik az alatta lévő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- Stellar Blade
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged