- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tikakukac #102757 üzenetére
Akkor úgy lesz. Még megkérdezem az eladót, bár ezt a gépet pont anyámnak vettem, haladni kell a korral, nem használhatnak anyukák mindig T60-as gépet
, a legjobbat érdemlik. Az a szerencse, hogy őt pont nem érdekli ez, csak én akartam egyetlen dolgot bekapcsolni rajta, hogy a Thunderbolt 3-on keresztül az USB kapukat is érzékelje ... így gyakorlatilag a 40AC dokkoló bár működik, de az USB-k full használhatatlanok emiatt. Kész elmebetegség!
-
-
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #102736 üzenetére
a részényeseket csak a gyors pénz érdekli... ha jól nézem, az akkoriban történt, hogy Michael Dell-nek sikerült visszaszereznie a cég irányítását a részvényeseket kiszolgáló board-tól. [link]
Utána kezdett visszatérni újra a minőség és nem meglepő módon még a profit is nőtt, mert nem filléres spórolásokkal akartak kaszálni már.
-
adamhr
lelkes újonc
válasz
Tikakukac #102723 üzenetére
Sokat gondolkoztam. T440-re van gari is, hardveraprón anélkül láttam azért az árért... mennyivel lehet gyengébb a i5-4300u a i5-5300u-tól? Végül is amire kellene, Office work, háttérbe zene, néha filmezés. Későbbiekbe csak nem lesz ilyen annyi gebasz. És akkor gondolkozás nélkül bele csaphatok. De az már majd T470es lesz.
Mennyire lehetnek igazak amiket néhol olvastam, hogy csalódás a T440? Touchpad nekem nem gond. -
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #102694 üzenetére
5éve semmi baja kösz.
Pedig úszott esett és még ki tudja...Más:
Az új BIOS.A legcsodálatosabb benne, hogy nem lehet billel navigálni...
Szerk: Most nézem, hogy a gépen olyan BIOS van, ami publikusan nem elérhető... 1.51 a legújabb 1.49. 20perce hozta a UPS.
Sehol nem találok róla semmit, és olyan opciókat tartalmaz, amiről még sose hallottam. Csudálatos. -
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #102642 üzenetére
Ellentétben a T490-el, a megjelölt 150K-s keretből vígan kijön egy patika, FHD IPS-es T460 SSD-vel, amibe akár nagyobb akku is lehet, így bátorkodtam megemlíteni.
(#102643) Albigator: A 630 is ugyanazt tudja grafikai tempóban, csak a videós képességek bővültek, ha nem tévedek.
Persze, játékra ez sem ideális, de azért egyszerűbb címekkel megbirkózik. [link]
Sajnos kicsi könnyű akkuról sokáig menős minőségi gépet nem nagyon fog dedikált GPU-val kapni, főleg ennyiért....
Talán T460s-ből volt, de nem nagyon látni olyanokat pl. aprón, főleg nem 150K-ból. -
Albigator
őstag
válasz
Tikakukac #102620 üzenetére
Akkor mit javasolsz? Mégis csak ebay rengeteg idő várás és lehetséges szívás kockáztatása? (Elárulhatod itt, vagy akár priviben is mit csesztem el a BT fülhallgatónál)
25-30et nem fogok kiadni érte. Lélektani határ a 20e kb. Amit nem mondtam, még hogy nem az enyém már a laptop, de a családban van és ajándéknak gondoltam ki az akksit. Amúgy sem létszükséglet a hordozása, úgymond "asztali gép"-ként is teljesen megfelelő jelenleg is. Csak gondoltam hátha jobb lenne megint ténylegesen laptopként használni.De azt hiszem azért megértettem a gyári akksi fontosságát ebből a hsz-ből, úgyhogy ennél is maradok.
-
Albigator
őstag
válasz
Tikakukac #102618 üzenetére
Erre a mysoftra gondolsz szerintem, ahol most 2 féle Lenovos akksit látok (egyik se jó nekem) de elég borsos az áruk. ([link1] és [link2])
Persze értem, hogy ha írok nekik biztos szereznek olyat ami kell de ennyiért tuti h nem veszek úgysem. (Meg ki tudja mennyi időt kell várni míg ők is beszerzik)
Elmondom miért: ez a laptop (i5 3360M, 8GB RAM, 240GB SSD) ér most kb 50-60 ezret. Ha neadjisten tönkre menne a közeljövőben akkor úgy mond a drága, kb fele annyit érő akksi is menne a levesbe.(#102617) zsolti75
Rendeltem már rengeteg mindent Kínából több féle boltból de megfogadtam, hogy semmi elektronikai, IT kütyüt soha többet...
Nem ebayes hanem alis vásárlás volt, ahol rendben megérkezett a termék (persze vagy 1 hónapot várva). Ez egy BT-os fülhallgató ami szar volt, nem nagyon működött megfelelően, hogy finoman fogalmazzak. A lényeg lett nekik írva hogy szar, ők kérdezték hogy csere vagy visszafizetés, én utobbit választottam. De vissza kellett nekik juttatni a hibás fülest, megírták milyen címre és hogy a legolcsóbb szállítási módot válasszam. Postán fel lett adva. Kérték a paypal accomat, ahová majd küldik a pénzt. Megadtam. Aztán vártam vártam és semmi. Írtam nekik többször már semmi reakció nem jött... Bukó a termék ára és még a posta költség is.Tőlem veheti a magyar bolt is Kínából de ők várnak X hetet rá és ők intézkednek úgyis ha nem teljesen úgy alakul a biznisz ahogy kellett volna. A lényeg, hogy én ebből a folyamatból inkább kimaradok.
-
Butcher82
senior tag
válasz
Tikakukac #102585 üzenetére
Ehhez van egy jó sztori. Rokon Y510 gépe. Újratelepítés. Lenovo System Update felrak. Felkínálja a dolgokat, biost nem pipálom be. Jön a kérdés a figyelő szemektől "há azt mé nem". Mert nem. Tuti ami tuti. Gép kész, mindenki örül.
Rá pár napra, teló csörög rokon hörög (bocsánat, de a mai nap lazítás van, a rose meg finom). "Hát én felraktam mégis a biost mert felkínálta, de nem indul......
"
-
Wolfskin
őstag
válasz
Tikakukac #102582 üzenetére
A lenovo oldalán semmi érdemlegest nem találtam róla. És nekem sincs semmi gondom vele
[Important updates]
- Security fix addresses LEN-22133 Speculative Execution Side Channel Variants 4
and 3a (CVE-2018-3639, CVE-2018-3640). Refer to Lenovo's Security Advisory page
for additional information. (https://support.lenovo.com/product_security/home) -
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #102485 üzenetére
Megkérdezném, hogy ezt pozitívan kell érteni az AUO esetében?
Tapasztalat egy Delles AUO panelről, hogy pár nap után legalább egy centis fehér folt jelent meg a kijelzőn, amely mintha átvilágította volna a kijelzőt azon a részen.
Ugyanannál a típusnál, de más konfigurációban meg a BOE panelesekre semmi panasz nem volt két gépnél sem.
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #102485 üzenetére
"Eredeti cuccokat vagy heroin árban kapsz"
Ezt nem tagadom.
Viszont néha ki lehet fogni, kifejezetten régi gépek estében amik lassan kiesnek a 3 vagy 5évből. Ilyenkor azért már próbálják söpörni a raktárt, illetve Lenovo is kiszórja 5év után a piacra. Illetve van amikor a szervizes otthagyja úgy hogy nem az volt a baj, mert meg lett rendelve, neki mindegy. Két ilyen panelem van a fiókban...Az új hülye USB-C mechanikus dokkolókat(40AH/40AJ) vadászom és simán akad féláron néha, csak 2év kellett hozzá... Mind bontatlan volt, fullos garival.
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #102481 üzenetére
Teljesen megértem és el is fogadom a véleményed. De tisztában vagyok, hogy abból eredően, hogy mivel foglalkozol, más a nézőpontod, mint pl. a sajátom. Te alapból hibás termékkel találkozol legtöbbször, ez nyilván befolyásolja a véleményed. Még egyszer, egyáltalán nem közök bele és abszolút elfogadom ezt az álláspontot. Nem veled szeretnék vitába szállni.
Eredeti alatt pedig én olyat értek, ami Lenovo dobozban jön és ott van rajta a piros hologramos bontatlan zárjegy. Vagy legyen rajta legalább az FRU címke(pl.), pontosan úgy ahogy gyárilag, ami most már a parts lookup-on általában meg lehet nézni és összehasonlítani.
Amikről utána beszéltem, mind "kompatibilis" ágba sorolnám, és semmi köze az eredetihez, és az úgy esik ahogy puffan kategória. Erről írsz te és teljesen ok."PLS panel is mindenbe"
Kizárólag a Samsung gyárt PLS, mivel a saját IPS brandjük. Általánosan Lenovonál ritkább és inkább régebben használták, illetve high end WQHD panelek setében(már azok is AUO).
Olyan modellről beszéltem, amihez nincs Samsung opció, és csak LG FHD panel van.Egy Thinkpadekben jelenleg AUO, Innolux, CMI, BOE, LG és néha becsúszik 1-1 IVO (aka. JDI, KOE, Pana), de elég ritka. Valamint sokszor az AUO panelek jobbak LG-vel szemben, ha nincs Samsung opció az adott modellhez, de Samsungot 7gen óta nem láttam egy Thinkpadban sem.
-
embe
nagyúr
-
embe
nagyúr
válasz
Tikakukac #102473 üzenetére
Nem kell ezt túl misztifikálni.
Ahogy Silenc3Hun írta, venni akarok egy T460S-t.
Ha használt autót veszel, azt is körbejárod, hogy milyen lehetséges hibák fordulnak elő. Próbálva ezeket elkerülni azokat.
Na most ugye ha nincs rajta gari, akkor ahogy írtad kellemetlen tud lenni egy ilyen művelet. Viszont, ahogy szintén írtad, ha belefutok esetleg egy kijelző hibás példányban, de minden másban jónak tűnik, akkor tudjam mire számíthatok, mi az az összeg amit még érdemes a gépért kiadni.
Ebay-n pl. 20eFt. körül vannak IPS-nek mondott kijelzők, az EU-ból. Azért kérdeztem hogy pl. ezekkel érdemes-e foglalkozni.
Van-e bejáratott eladó az Ebay-n, akivel már van a fórumnak pozitív tapasztalata? -
embe
nagyúr
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #102416 üzenetére
Az tényleg nem olyan vészes. De ugye el is kell juttatnom, meg visszahurcibálni, ez megint költség, meg ha mégis több mint 30 font. Egy használt i7-2640M-es alaplap meg 70-100 font között van, egy i5-2520M-es meg 40-80 között. Illetve van olcsóbban is, de az nem leinformálható, meg BIOS jelszavas, meg valami hiányzik róla.
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #102396 üzenetére
Nem tudom milyen árak vannak itt, de tuti drágább, mint 6,5k. Majdnem egy alaplap árával vetekszik, ha hozzászámolom az eljuttatás és visszajuttatás költségét. Inkább benyelek néha egy-egy nagyobb kárt, mint hogy az angolok lehúzzanak, sajnos lehúzó népség, szinte minden irreálisan drága itt kint. Azt nem állítom, hogy anyagi bukóval is megérte, nyilván nem, de ez most így sikerült.
Kamerát nem tudok fölém tenni szereléskor, nincs állványom, nincs rendes kamerám. Csak telóm van, de azt meg nem tudom kitámasztani, hogy végig jól láthatóan vegye az egész folyamatot. Plusz nem is egy helyben csináltam az egészet, mert az alaplapot és a kasznit máshol poroltam ki palackos sűrített levegővel.
Pedig szeretném tudni, hogy mit rontottam el.
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #102374 üzenetére
Két dologra gyanakszok:
1) nem viselek antisztatikus csuklópántot. Persze régen sem használtam, de évekkel ezelőtt még talán többet bírtak a chipek, nagyobb csíkszélességen készültek, nem voltak erre olyan kényesek. Csak elmélet, de lehetséges ok.
2) túl bőkezűen izopropil alkoholoztam tisztítás közben az alaplapot. Bár az izopropil nem vezeti az áramot, és el is párolog nagyon gyorsan, 99%-os töménységűt használok. Pillanatok alatt illan, csontszáraz felületet maga mögött hagyva.Másra nem tudok gondolni, sehová máshová nem nyúltam. Egyébként ha vennék ilyen csuklópántot, akkor hová lenne érdemes csatlakoztatni? Nagyon figyelek arra is, hogy aksi el legyen távolítva, és videót követtem, de a service manuallal is konzultáltam. Ennél sokkal óvatosabb nem nagyon tudok lenni.
Sajnos tapasztalatnak sem jó. De meg kellett már lépnem, meg kellett már pucolni, túlzottan melegedett. Így is halogattam már hónapok óta, ha nem próbáltam volna kipucolni, akkor a hőgutába halt volna bele előbb-utóbb. Itt a közelben nincs szakszerviz, csak messzebb, és nagyon drágák is. Így mindenképp magam szedem szét, ha már nem garanciális laposról van szó.
Mivel a SATA eszközökkel volt baja, ezért gondolom a chipsetet (déli hídat) sikerült kinyírnom. Hiszen a lap azért bootolt, a BIOS is bejött, szóval a proci, BIOS kizárva.
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #102387 üzenetére
Bár még nem ez a mindennaposan használt gépem, de eddig az alkalmi használatnál nekem nem volt eddig gondom vele... Sőt, nekem vékonysága ellenére kellően masszívnak is tűnik, ergonómia is nálam pipa, és a fém burkolatát is jobban szeretem, mint a műanyagot, hiába kényesebb. Ha nagyon akarnék még beleköthetnék, hogy a pöcökegér nem olyan gyors, mint a normál 460-ason vagy a régi vasakon, de ebbe már talán nem érdemes.
-
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #102364 üzenetére
Már megrendeltem. Nem UK-ből jön, hanem Kínából. Ráadásul mivel megesz a kíváncsiság, és nem akarok a kínai postára 20-40 napig várni, így DHL-lel rendeltem az első panelt, ez egy kicsit drága volt, de nem vészes. A 40 USD vámmentes, igaz lehet 8 font kezelési költséget rámvernek (mivel vámkezelés az is, ha azt állapítják meg, hogy vámmentes, és a vámkezelésnek van ez az alap 8 fontos költsége). Majd megírom milyen. Legfeljebb rápacsálok vele, tanulságnak akkor is jó lesz a topikba, elrettentő példának.
eBayről, Amazonról nem veszek panelt, mert ott TN-nel trükköznek, benne van az apróbetűs rész végén mindig, hogy ha nincs nekik IPS, akkor „compatible part”-ot küldenek. Olyat ne küldjön, dugja fel magának. De ennél a kínainál nincs ilyen trükközés, a kollégának is itt felettem tényleges IPS-t küldtek. Tényleg nem kizárt, hogy valami „kici kinai occóért” rátette a kezét valami normális panelszállítmányra, simán előfordulhat, hogy vak tyúk talál szeget. Igaz kicsit olcsónak tűnik, de nem olyan gyanúsan olcsónak, hogy átverés legyen.
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #102358 üzenetére
Hú, ez rossz hír
Pedig lehet ennek ellenére is megrendelem, mert 40 USD nem sok megpróbálni, ha mégis normális, akkor szinte ajándék ennyiért, nálam a posta is olcsó lesz ide Angliába. Még úgy sem lenne nagy kockázat megpróbálni, ha mindkettőt berendelem az SLT1-et és az SLB3-at is.
A review-k az aliexpressen nem a termékhez, hanem az eladóhoz kötődnek. Ott jókat írnak, se halott pixel, se folt, és jó képminőség. Ghostingot nem említ egy sem. Még ha nem is tökéletes, azért a TN panelhez képest csak előrelépés lesz. Azzal tisztában vagyok, hogy ha hibátlan is az IPS panel, akkor sem lesz valami nagy szám, ezek az X220, X230 Thinkpad IPS panelek egyébként is gyenguszok, ghosting, foltosodás nélkül is, kicsi színtérlefedettség, nem valami jó kontraszt. Nyilván egy profi IPS vagy VA panellel felesleges összehasonlítani.
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #102298 üzenetére
Nekem volt egy nagyon "vicces" eset, ment a venti egy ideig, aztán leállt és venti errorral a gép is, fél órába telt mire rájöttem véletlenül, hogy egy kis műanyagdarab került a ventibe és az akasztotta meg a egy idő után, aztán ahogy mozgattad elmozdul és a venti ment megint. Végignéztem a belsőt többször sehonnan nem volt letörve semmi, és nagyon úgy tűnt, hogy kintről ment be valahogy, de azt nem tudom, hogy hogy jutott át a lamellákon...
-
Butcher82
senior tag
-
-
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #102051 üzenetére
Annó meséltük, hogy kolléga gépébe kiszállós szerviz nem belevaló képernyőt hozott. Ami még akár valami dokumentációs tévedés miatt hihető is lenne (t440-es képernyp t450-ben, valamelyik doksiban rosszul listázták)
Viszont legközelebb, mikor ment, akkor a teljes kit a képernyőn kívül a keret martricából is állt, mivel nem garantálható a sérülésmentes leszedés és visszarakás. És persze a matricán rajta a model neve, így nem lehet összecserélni sem.
Az nem derült ki, hogy így optimalizáltak-e alkatrészre várási időn, hogy megbontanak kiteket és külön-külön felhasználják vagy esetleg bontott alkatrész volt. De eléggé benne lehet a pakliban az, hogy egyesek seftelnek is az alkatrészekkel.
-
válasz
Tikakukac #102053 üzenetére
Igazad van abban, hogy nem éri meg vele szórakozni, a nagy része a kijelzőknek problémás. Különösen az SLB1 és SLB3 sorozatban, de a többiben is számos átmatricázott példány van.
Én sem tanácsolom senkinek, hogy ezzel rabolja az idejét vagy merítse a pénztárcáját, nem éri meg, ebben egyetértünk. -
válasz
Tikakukac #102051 üzenetére
A fizikai méretekben mi vadorzó érték neked?
Itt van a kezemben egy SLB3 kb. 250 gramm mérlegen lemérve, az SLT1 kb. 180 gramm, ebben mi a nem valós?
Vastagságra az SLT1 kb. 1mm-el vékonyabb, ebben konkréten mi a nem valós?Koloriméter fel és hajrá. Addig így szemre bármit mondani igen karcos.
Színtérben kb. ugyanaz a két típus, sehol nem írják, hogy ez többet tud színtérben, tehát mit fogunk itt kimérni? -
válasz
Tikakukac #102049 üzenetére
Nem írom le a nevük, mert lényegtelen a téma szempontjából.
A hivatalos magyarázatuk az volt, hogy őket átverte egy vevőjük és ő cserélte ki a gyári alkatrészt majd visszavitte és nekem ezt adták oda véletlenül. Persze mondtam nekik, hogy én egy vadonatúj, eredeti, bontatlan alkatrészért fizettem 3X ezret.De kijelzővel is volt nemrég hasonló történet, ahol ismerős T560 IPS gépet kellett gariztatni, így nem tudtam kikerülni a hivatalos szervizt.
Mitől lenne vékonyabb meg könnyebb? Így sincs benne lófarok se, azért foltos az összes, mert így is túl papír. Ha valami már láthatóan vékonyabb lenne, akkor lenne csak gond.
Itt sem sikerült elolvasni amit írtam. Ez egy más típusú kijelző, amit az U230 laptopokhoz gyártottak. Fizikailag vékonyabb és 80-90 grammal (mérhető) könnyebb mint az SLB1-SLB3 típusú kijelzők mivel más technológiát használ. -
válasz
Tikakukac #102047 üzenetére
Nem ezt írtam. A hazai üzleteket és beszerzési forrásokat, hivatalos szervizeket kerülöm.
Csak Németországból rendelek, mivel "hivatalos" magyar FRU csomagolásban, hivatalos boltban, számlára vett terméknél már kaptam hamisított akkut.-Viszont érdekel a ghostingolós kijelző, csak hogy tudjam mit kerüljek.
Tudsz egy képet küldeni a jelöléséről, súlyát lemérted, láthatóan vékonyabb mint egy SLB3 egymás mellé téve a kettőt?
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #102029 üzenetére
Én ezért is nem cseréltem kijelzőt az X220-ban.
1) Ha nincs valakinek szervizháttere, akkor vagy beszerezhetetlen vagy méregdrága, irreális a gép értékéhez mérve
2) sokan számolnak be ghostingról
3) hiába IPS, elég szar a színtérlefedettsége, fényereje, kontrasztja, közelébe nem ér a tényleg profi IPS paneleknek
4) épp úgy alacsony felbontású, mint a TN panel. Ma már a 1366×768 egy durva vicc, lényegében az 1024×768-nak a szélesvásznú változata, ami utoljára a 90-es évek végén, kora 2000-es években volt menő. Ma már minden vicc FullHD felbontás alatt.Egyébként nem is értem, hogy 3rd party gyártók miért nem gyártanak olcsó, normális IPS panelt régi TP-ekhez, elég sok embernek lenne ilyenre igénye, nem egy űrtechnológia, egyszerű LVDS csatin csatlakozik. Legalább épp akkora igény lenne rá, mint az utángyártott aksikra, meg a BIOS jelszó leoldására.
-
-
Fifi
őstag
válasz
Tikakukac #101953 üzenetére
Köszönöm! Saját és használatra is szeretném majd fogni némi upgrade után.
Van valamilyen alkatrész, ami jó eséllyel a szétszedés takarítás során tönkremegy és előre készüljek fel cseredarabbal?
Tudom e-bayről lehet mindent rendelni, de csavarokat és trackpoint sapkát (Soft Dome) honnan tudnék beszerezni rövidebb idő alatt? Itthon csak Classic Dome és Soft RIM sapkáim vannak tartalékban, csavarom meg semmi ...
-
carr
őstag
válasz
Tikakukac #100544 üzenetére
Köszi.
Kissé későn, de előkerülök.
Már ott tartok, h nem 39%nál zuhan 6%-ra, hanem 7x%-nál.
Korábban mondta valaki, hogy csinált már cella cserét magának...
Amit akkura költenék, inkább nekiadom, ha elvállalja.
Megveszem a 6 (?) 18650(?) cellát, elküldök mindent, megcsinálja? -
darvinya
titán
válasz
Tikakukac #101863 üzenetére
Akkor azt mondod, hogy adjak ki egy gépért 20+ eFt-ot, ami hirdetésben szép és jó, de otthon kibontva ugyanilyen döglött.
Még most sem 100%-os, de már alakul.
Ha végleg meghal, akkor nem 20+ eFt-ot bukok, mert ugye ilyenre nincs visszavétel, ha itthon fekete képet ad első indításra. -
darvinya
titán
válasz
Tikakukac #101846 üzenetére
Ki ad ki ennyit érte?
Kicsit nem tudom mit szíttál, de pont emiatt nem fogok 10eFt-nál többet kiadni 10+ éves gépért, mikor kiegészítve kapható 3 éves gép is.
Ami kicsivel tovább lesz jó.Amúgy nem létszükség, hogy most azonnal legyen gép.
Megpróbáltam, nem jött be, kész.
Lépek tovább. -
Penguin95
senior tag
válasz
Tikakukac #101825 üzenetére
Nos igen, nyilván mindenki azt vesz és csinál amit szeretne, nem kényszerít senki senkit semmire. Nekem anno bőven elég volt két Nvidiás T61, amiből az egyiket csak úgy ingyen nekem adták, mert már akkor GPU hibás volt, míg a másikat magam vettem CAD-re. Igaz, akkoriban még csak a trágya Nvidia driver volt vele a bajom, de most inkább örülök, hogy végül ha bukóval is, de eladtam. Így is maradt belőlük fateromnál (egy T61, és egy T61p), épp elég azokért aggódni, nehogy megmurdáljanak.
-
-
_adaml21_
őstag
válasz
Tikakukac #101803 üzenetére
" (...) ezek most olyanok, amiket 3-4 éve konzumerben is fikáztunk a tesztekben (...)"
Na ez az a pont, ahol az érvelésed már teljesen érzelemvezérelt, és alapokat nélkülöző. Azért egy T460-T470-T480 még mindig nem említhető egy lapon semmilyen konzumer laptoppal, ha csak a legalapvetőbb dolgokra gondolunk, mint 180°-os zsanér, bill túlfolyó, recsegésmentes illesztések, anyaghasználat, stb.Én még emlékszem azokra az időkre, amikor az egész egyetemi évfolyamom Dell Inspiron N5110-et vett egyetemre a 2010-es évek elején, mert 200 alatt kinált kórájhetet, meg Geforce VGA-t, szörnyedelmes idők voltak
Ha böngészőben megnyitottál 4 lapot, már akkor throttingolt az a szenzációs hűtéssel rendelkező i7, na de az i7, az i7
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #101803 üzenetére
3-4 éves konzumereknél ezerszer masszívabbak ezek a Thinkpadek is. És kényelmesebbek is. Itt én a mértékkel nem értek egyet. Oké, értem, hogy egy régi T42-őn kocsival áthajthattál és nem lett baja, szidták is miatta a ma már klasszikusnak nevezendő 400-430 szériákat, hogy már nem olyan masszívak...
Szóval a mérték nem mindegy, mit kell egy gépnek kibírnia. Én azt gondolom, az izomból belekönyökölés és asztalról leejtés továbbra sem az elvárhatóan sérülés nélkül túlélendő kategória. A kv beleöntése már sokkal életszerűbb, nehezebben kivédhető baleset. Arról nem beszélve, az adott megoldás milyen kompromisszumot kíván. A vízelvezető beépítése nem tűnik nagy kompromisszumnak, míg azért egy masszívabb fedlap rendesen növelhetné a gép méretét, súlyát. Mondjuk a T460s-ből pont kimaradt a túlfolyó, és bár hasznos funkciónak tartom, de szerintem én együtt fogok tudni élni a hiányával, a T420-nál sem volt szükségem rá szerencsére.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #101801 üzenetére
Üzleti kategória... Én ettől jól használható, masszív gépeket várok. És ezt tökéletesen hozza a T460, T460s, T480 is. Azért ezeket írom, mert ezeket volt szerencsém az utóbbi hónapokban alaposabban szemügyre venni.
Értem, hogy valakinek az a business, hogy leveri az asztalról a gépét, meg belekönyököl a kolléga, de énszerintem ez nem business, hanem barbárság. Ennyi odafigyelés elvárható kellene legyen egy munkaeszközzel szemben is.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #101781 üzenetére
Sikerült megtalálnod a mondandóm lényegét...
Azt akartam ezzel mondani, hiába más világ, azért ezekkel sem feltétlen lesz szomorú, aki régivágású üzleti gépről jön.
(#101784) sutszi: Nekem az a benyomásom, hogy egyszerűen másmilyenek. Én nagyon szerettem a 420-ason a Thinklight-ot, a zárható fedelet, a 7 soros billentyűzet kiosztást. Mégis én összességében szívesebben ülök a T460s elé, és nem az újdonság varázsa miatt. A T420 nálam már ott végtelen hátrányból indul, hogy elég gyenge TN paneleket lehetett csak rendelni bele, hiába a 900p... Azt utcahosszal veri még egy gagyibb FHD IPS panel az utódokban. A 420-as dpc latency-s problémájáról nem is beszélve a gyári 6300-as wifivel. Az is egy vicc, hogy egy ősrégi hp driverrel lett csak jó a lan, és egy modbios-al belerakott Atheros kártyával a wifi... A T460s pl. kapásból hibátlan a gyári 8260-as wifiről.
Szóval értem a hype-ot, magam is szerettem/szeretem a T420-asom, de jelenleg jobban bejön a T460s, pozitívabbak sokkal az első tapasztalataim vele.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #101777 üzenetére
Nézd, T420-at használok kb. 4 éve, előtte egy T410-em volt. És jelenleg fülig ér a szám a nemrég vásárolt T460s-el. De egy T480-al sem lennék szomorú, az az egy példány, amit volt lehetőségem tüzetesebben szemügyre venni teljesen rendben volt. Szvsz kell neki egy masszívabb tok, és rendben is vagy vele. És nekem ezek munkaeszközök is, nem csak esténként egy filmet nézek rajtuk...
De tény, a T490-eseknél már nagyobb bajban lennék, mit ajánlanék az esetleges vásárlónak.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #101775 üzenetére
Azért ez az s-s-s-s-s változat erős túlzás... Kitalálták ezt a vonalat a T431-el valamikor 2013-ban, aztán ebből lett T440, T450, de igazából a T480 is még szvsz ez a konstrukció. Egyedül a 460-asnál került valami új változat elő a T460s-el, na azt derék módon lekönnyítették egy erős áttervezéssel, és az maradt nagyjából a T470 és T480s is. A normál kiadások ráadásul legjobb tudomásom szerint végig két ramslottal, de az S kiadások is hoztak egyet.
Én nem fogok neked ilyet mondani, én falnak megyek a forrasztott CPU és ramtól is....A forrasztott CPU-ra még látok racionális érveket is, de a ramnak azért illene beférnie, a T460s-be is be tudtak zsúfolni egy slotot. De ha már forrasztott, legalább ne csak 4GB-ot forrasztottak volna rá... Na mindegy.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #101773 üzenetére
A 460/470/480-nál eléggé megvolt ez. Az S változat vagy fél kilóval könnyebb volt, de cserébe néhány kompromisszummal, mint pl. a kicsit gyengébb miniatűr trackpoint, vagy kettő helyett csak 1 ramslot, kihagyott billentyűzet túlfolyó, a külső akku hiánya, vagy az ellenálló műanyag ház helyett kívülre került a festett fémváz, ami nyilván sérülékenyebb. Ebben így nem látok problémát. De pl. a 440-450 szériánál számomra kb. vicc volt hogy az s változat kb. 50 grammal volt könnyebb, aminek a fele lehetett kb a lehagyott memória slot.
És a 490-es is efelé tart, hogy lassan X1 Carbont csináltak a T490s-ből (a lehagyott portokkal és full forrasztott ramokkal együtt), és kb a korábbi S széria lett a nyakára a sima, a régi sima vonala meg kihalt.
Itt viszont már fájdalmasan látom az általad említett problémát, van gyakorlatilag egy X1 carbon, meg mégegy, meg egy műanyagházas vékonyított összvér, ami a korábbi slim verzió kb. light kiadása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest