- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Albigator
őstag
Ez igaz. De ugyebár az ember a laptoppal együtt a procit veszi meg, amiben ugyebár ott az integrált grafikus vezérlő. Ha lenne dedikált VGA akkor is egyértelmű, hogy egy jobb CPU-val lenne több FPS.
És igen még a RAM is fontos, nem hogy DDR3/DDR4 hanem pl simán DDR4-el sem mindegy milyen órajalen, késleltetéssel ketyeg a memória, van pár játék ami különösen érzékeny erre. -
Albigator
őstag
Average Gaming Intel HD Graphics 520 → 100%
Average Gaming Intel HD Graphics 630 → 143%
Average Gaming Intel UHD Graphics 630 → 144%Azért ezt nem mondanám.
-
Albigator
őstag
Intel® Core™ i7-6600U Processzor
Intel® Core™ i7-6500U Processzor
Intel® Core™ i5-6300U Processzor
Intel® Core™ i5-6200U Processzor
Intel® Core™ i3-6100U ProcesszorEzek a procik szerepelnek T460-ban.
Intel HD Graphics 520-al van szerelve a 6600U. Semmiképpen sem jó ez játékra..
Ahogy korábban írtam még a "legjobb" UHD630 is eléggé nyögvenyelős szerintem. -
Albigator
őstag
Fogalmam sincs, de most jegelve van úgyis az egész...
(#102638) Nestor16
Laptopokba, azaz mobilprocik világában nem vagyok otthon annyira de simán az asztali CPU-knál, sincs az UHD 630 a 1030 szintjén.
Az AMD integrált megoldásai vannak ehhez közelebb, mondjuk egy Vega10-es, ami pl egy 2700U, 3700U-val szerelt masina. Videót most erről nem találtam de egy jó kis összehasonlítás: [link] Ha lejjebb görgetsz van egy csomó játék összehasonlítás, de a legvégén van a lényeg:Average Gaming Intel UHD Graphics 630 → 100%
Average Gaming AMD Radeon RX Vega 10 → 133%Szóval ha játékra is kell a gép és intel vonalon maradsz úgyis, akkor azt te nem úszod meg + dedikált VGA nélkül...
-
Albigator
őstag
válasz
Tikakukac #102620 üzenetére
Akkor mit javasolsz? Mégis csak ebay rengeteg idő várás és lehetséges szívás kockáztatása? (Elárulhatod itt, vagy akár priviben is mit csesztem el a BT fülhallgatónál)
25-30et nem fogok kiadni érte. Lélektani határ a 20e kb. Amit nem mondtam, még hogy nem az enyém már a laptop, de a családban van és ajándéknak gondoltam ki az akksit. Amúgy sem létszükséglet a hordozása, úgymond "asztali gép"-ként is teljesen megfelelő jelenleg is. Csak gondoltam hátha jobb lenne megint ténylegesen laptopként használni.De azt hiszem azért megértettem a gyári akksi fontosságát ebből a hsz-ből, úgyhogy ennél is maradok.
-
Albigator
őstag
válasz
Tikakukac #102618 üzenetére
Erre a mysoftra gondolsz szerintem, ahol most 2 féle Lenovos akksit látok (egyik se jó nekem) de elég borsos az áruk. ([link1] és [link2])
Persze értem, hogy ha írok nekik biztos szereznek olyat ami kell de ennyiért tuti h nem veszek úgysem. (Meg ki tudja mennyi időt kell várni míg ők is beszerzik)
Elmondom miért: ez a laptop (i5 3360M, 8GB RAM, 240GB SSD) ér most kb 50-60 ezret. Ha neadjisten tönkre menne a közeljövőben akkor úgy mond a drága, kb fele annyit érő akksi is menne a levesbe.(#102617) zsolti75
Rendeltem már rengeteg mindent Kínából több féle boltból de megfogadtam, hogy semmi elektronikai, IT kütyüt soha többet...
Nem ebayes hanem alis vásárlás volt, ahol rendben megérkezett a termék (persze vagy 1 hónapot várva). Ez egy BT-os fülhallgató ami szar volt, nem nagyon működött megfelelően, hogy finoman fogalmazzak. A lényeg lett nekik írva hogy szar, ők kérdezték hogy csere vagy visszafizetés, én utobbit választottam. De vissza kellett nekik juttatni a hibás fülest, megírták milyen címre és hogy a legolcsóbb szállítási módot válasszam. Postán fel lett adva. Kérték a paypal accomat, ahová majd küldik a pénzt. Megadtam. Aztán vártam vártam és semmi. Írtam nekik többször már semmi reakció nem jött... Bukó a termék ára és még a posta költség is.Tőlem veheti a magyar bolt is Kínából de ők várnak X hetet rá és ők intézkednek úgyis ha nem teljesen úgy alakul a biznisz ahogy kellett volna. A lényeg, hogy én ebből a folyamatból inkább kimaradok.
-
Albigator
őstag
válasz
Flashcash #102612 üzenetére
Köszi a választ. Akkor mivel senki nem ellenkezett marad a gyári (se fejújítás, se utángyártott).
Szóval akkor megpróbáltam magyar oldalon direkt ilyet keresni amit te javasolsz (45N1005), hátha akkor ilyet is kapok:
-1. X HUF "nem megbízható bolt" (2 vélemény 4 csillag) 1 év garancia (ák link)
-2. X+1e HUF "nem megbízható bolt" (3 vélemény 5 csillag) elvileg 1 év garancia (ák link)
-3. X+2e HUF "megbízható bolt" (6484 vélemény 5 csillag) 6 hónap garancia
-4. X+8e HUF "megbízható bolt" (224 vélemény 5 csillag) 1 év cseregarancia (ák link)
Igazából az utolsót kicsit drágállom, nem szívesen adnék ennyit már érte de amúgy ez néz ki a "legtutibbnak".
Tudom nem nagyon szabad ajánlgatni meg reklámozni de érdekelne melyik "számú" boltokból érdemes/ lehetne nyugodt szívvel vásárolni. (1-2-3-4) -
Albigator
őstag
Sziasztok!
Gyári akkumulátor előtti vásárlás előtt állok és remélem jó topikba "tévedtem".
Szóval van egy Lenovo T530 ami majdnem 3 éve van meg, használtan lett vásárolva és elég hamar tönkre ment benne az akksi, amire ugyebár nem is volt garancia. Ezért akksi nélkül üzemel "asztali gépként" immáron kb 2.5 éve. De most szeretnék hozzá akksit vásárolni és inkább a gyári, Lenovo felé hajlok bár tényleg elég drágák sajnos.
A lenovo support oldalán nézelődtem és 2 találat van amiben szerepel a T530 (ami igazából 3 db):
1. ThinkPad Battery 28++ (9 cell slice)
ez nekem túl nagynak tűnik így el is vetem inkább2. ThinkPad Battery 70+ (6 cell) and ThinkPad Battery 70++ (9 cell) - Overview
itt ugyebár 2 van:
a)70+ 6 cellás 57Wh (0A36302)
b)70++ 9 cellás 94Wh (0A36303)Itt is inkább az a) kisebb 6 cellás felé húzok, az ár és a kisebbség, praktikusság a befolyásoló tényező. (+ Gyárilag is ilyen van benne azt hiszem: kép1; kép2)
Rákeresek erre a számra (0A36302) árukeresőn, akkor is 87 találatot dob azaz sok különböző termék van, persze leírásban ott szerepel a T530 de akkor se tudom melyiket lenne érdemes választani ezek közül. Pl.: Lenovo 42T4911 vs 42T4795 vs 45N1005 stb stb...
Viszont ha konkrétan az alapján keresek ami a mostani rossz akksin is szerepel 45N1001 (FRU P/N) vagy 45N1000 (ASM P/N) akkor arra csak 5 találat van de az mind "fake" igazából. Az első ami nagyon hasonló viszont az 45N1105-ös , azaz kicsit eltér.
Na ezekkel kapcsolatban kéne egy kis felvilágosítás mit és hol lenne érdemes nézegetni. Mindenképpen Magyarországról vásárolnék.
Előre is köszi a válaszokat.
De akár jöhetnek ellenérvek is, hogy pl: nem érdemes gyárit venni, vagy inkább nagyobb kapacitásút érdemes stb.
UI.: Remélem nem volt túl hosszú a szöveg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo T14 Gen4 AMD R5 7540U/512GB/16GB/14" 2240x1400 2.2K felbontás IPS
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision Workstation 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest