- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fungi
aktív tag
válasz
Tim82 #100341 üzenetére
Jelentem, kész az R61 Frankenpad, Tikakukac hathatós segítségével, T8100 proci lett végül,ami talán egy fokkal hűvösebb mint a T9300, /nagyon nem bírom a ventizajt, így is gyakrabban bekapcsol a hűtés mint a T500-é, de inkább az a kivételes,/ 1400x1050-es IPS, kissé elkésett darab, de az én céljaimra tökéletes lett. Middleton Bios, Ssd-vel egész fürge, nagyon ritkán fagy, talán a modBios miatt, de hobbigépnek nagyszerű. Köszönöm a tanácsokat!
-
bb.bocs
őstag
válasz
Tim82 #100983 üzenetére
köszönöm nektek. akkor elvileg sok kül nincsen. mitől lehet az hogy amíg a w530-as laposon Bluetooth hang esetén minden oké,addig az x230t néha gondol egyet, és ha közben oldalt görgetek akkor szakadozni kezd a hang? proci nem pörög 100%-on, sem a ram, viszont egy totál különálló usb Bluetooth-szal nem igazán érzékeltem ezt. Ezért gondoltam esetleg erre.
-
-
-
-
carr
őstag
válasz
Tim82 #100581 üzenetére
Köszi. Értem, csak nem tetszik. Lenovo kicsit szigorúan veszi ezeket.
Újat meg már nem nagyon kapni....
Kerestem genuine-t.
De ennek a menete érdekel, ha mégsem megy a gép az új "eredeti" akkuval.
mindig úgy vásárolok.
"(Ha mégsem az, akkor ebben az esetben, ha "genuine"-nak volt hirdetve, elég könnyen leverhető eBay-PayPal segítségével az eladón.)" -
válasz
Tim82 #100599 üzenetére
Bocsi az alaplapi elemet... Én is ezt olvasgattam, s ez alapján próbálgattam... A poén az, hogy ma reggel bekapcsoltam a gépet, ugyanúgy dobálta a 192-es hibát, pedig egy jó akkut is kapott a gép hátha biztos ami tuti alapon... Közbe azt találtam ki hogy a kibontott alaplapot mondom megpróbálom elindítani, nem akarok vagy 3 órát vacakolni az átépítéssel, hogy akkor megy-e meg minden. Közbe a 192-ezezés közben kapott a laptop külső monitort, meg egeret, hogy lássam, hogy ha kirakom az alaplapot az asztalra, külső monitorral, billel lehet-e vezérelni... Adott képet megy az egér. Már nézegettem is a kibontott alaplapot, hogy akkor mindjárt kap egy jó kis ESD-s tasakot amin kipróbálom. közbe felpillantok, és a másik gép el indult
nincs hiba üzenet... "megjavul" bakke'
-
Penguin95
senior tag
válasz
Tim82 #100526 üzenetére
Részemről is elnézést, ha gondot okozott valamelyik hozzászólásom ez ügyben. Én azért írtam le amit, hogy megosszam a tapasztalataimat arról, melyik rendszerrel mire jutottam, hátha hasznos lesz másnak. Főleg hogy saját magamon tapasztaltam, mennyire bosszantó tud lenni, mikor az amúgy imádott gépemen még egy filmet sem nézhetek meg, mert valami mindig közbejön. De mostantól kerülöm a 10-es dolgot, pláne hogy további tapasztalatot nem gyűjtök a témában.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #100528 üzenetére
Elbeszélünk, szerintem nem, nem ugyanaz a felállás. De nekem mindegy. Csak a kényszeres Win10 áttolás az egyre felkapottabb lesz és továbbra sem ajánlom azt, hogy ráfrissítsenek a népek vagy azt tegyenek fel régebbi hardverekre. Mert lehet user errorozni, de sajnos a win10 hemzseg azoktól a végtelen időrabló bugoktól, amikre a gatyát el lehet költeni a szervizben egy idő után, mert otthon ez nem fog menni sokaknak.
Megköszönni nem kell, megértettem, csak szerintem ez másik eset
-
Frawly
veterán
válasz
Tim82 #100528 üzenetére
Elnézést. A figyelmeztetést nem vettem észre. Nem akartam Win10 flame-be belekezdeni, csak leírtam néhány alapvetést. Egy hozzászólásért nem sok értelme lett volna átmenni a Win10 topikba, ahol azt sem tudják, hogy mire fel válaszoltam, mert nem lesz ott előzménye.
Itt meg azért mégse teljesen off, mivel a TP-osok főleg régebbi gépeket használnak, és ez a Win10 kompatibilitás rendszeresen visszatérő téma.
-
szaszyka
senior tag
válasz
Tim82 #100396 üzenetére
Azt tudom, csak "reméltem" hátha valaki, aki járt így, vagy szervízben cseréltetett, aztán van tapasztalata.
De akkor marad vagy a komplett alaplapcsere, vagy ez az ultrabase, ami pont akkora elvileg, mint maga a notebook(Nem lóg ki sehol oldalt), vagy levadászni az utódot. -
szaszyka
senior tag
válasz
Tim82 #100391 üzenetére
Szia. Akkor ezt megszívtam
Most nézek ebay-en alaplapokat, illetve alaplapot vázba építve, 10-15-20 környékén mozognak. Illetve nézegettem ezeket az Ultrabase nevű, alulra felpattinthatós dokkolókat, azok is 10 környékén mozognak, kb ugyanott lennék.
De ha már itt vagyok, azért megkérdezném, mint jóval rutinosabbaktól. Van most egyáltalán a piacon olyan notebook, amire érdemes az X220-at lecserélni, ami szintúgy kibír még pár évet használtan, nem hullik szét, , és nem kerül 100-nál többe?
X230-at nem tartom nagy előrelépésnek, bár már beesnek 40 alá helyenként, de kb ugyanott lennék egy cserével, csak lenne egy szigetes billentyűzetem.
X240 felejtős, ugye a minőségét hagyjuk.
X250-ek anyagminőségben jobbak azért már, vagy inkább kerülendők? Illetve egy i5-5300U tud annyival többet a 2520-hoz képest, hogy megérje váltani?
Latitude-ket, Elitebookokat nem néztem, maradnék Thinkpad vonalon.
T-szériából a 440-ek is olyan hulladékok, mint az x240, vagy esetleg egy T450 megérheti az árát?
Azzal tisztában vagyok, hogy ezek az újabbak már nem bírják 8-9 évig, mint a 20-as szériák, de azért ha 3-4 évet még kibírnának, az jó lenne. -
fungi
aktív tag
-
fungi
aktív tag
válasz
Tim82 #100331 üzenetére
Furcsa, mert a touchpad és a trackpoint is működik, de mintha mégse érzékelné valami- a driver nem települ fel, a másik ami felmegy, az meg nem jó. Megpróbáltam előző verziókat, de nem jók azok sem, lehet hogy ez a bios ezt hozta magával? Alapbeállításokra állítottam, nem látok abban sem semmi furcsát. Alapvetően lehet azért használni, csak nem tökéletes, egyébként bios flash után sok minden megváltozott, de minden más működik. Átportolok Macriummal egy T60-as W7-et, működő Ultranav driverrel, hátha, /amúgy is iszonyúan lelassult a rendszer a sok driver fel-le huzavonától./ Köszönöm a felajánlást! J
-
fungi
aktív tag
válasz
Tim82 #100306 üzenetére
Felment a 2.24-1.08 Middleton Bios az R61i-re, miután 32bites W7 volt rajta, a linkelt külföldi hozzászólás alapján, Win alól simán. Viszont a touchpad nem igazán oké, a synaptics driverre /ezzel eddig működött/ azt írja hogy nincs ilyen eszköz, az alps driver felmegy, de fagy, és nem lehet váltani touchpad és trackpoint között. /szürke az oldal ahol választhatnék/Wint újraraktam, de normálisan csak a Microsoft driverrel megy, /ott eleve nincs váltási lehetőség, lassú is, meg nekem a trackpoint only lenne jó./ Mit lehet tenni vajon?
-
fungi
aktív tag
válasz
Tim82 #100306 üzenetére
Egy R61i-t sikerült szereznem, egy nagy baja van, a T2310-es kb. leggyengébb /nem Celeron/proci jó meleg, létezik hogy sima netezésnél 60-70 fok közé szalad a hője? Idle is csak 49 fok, és elég lassan éri el, inkább 52-53. Pasztáztam, kifujkáltam, nem megy semmi a háttérben, /Win7, 2 Giga Ram/ lehet hogy hőcső hiba, vagy ezek ilyenek? De a többi Merom erősebb, nem tudom elképzelni hogy ez így rendben van. T500 után ez horror...
-
-
-
-
PLaci58
addikt
Köszi a korrekt választ.
Közben találtam egy T61 Hardware Maintenance Manual-t, amiben leírják, hogy az modem és az antennára is ugyanazt, amit te javasoltál (szürke-main, fekete-aux).
Felkeltetted az érdeklődésemet a mikro SD PCI-e kártyával. A többi lehetőség nemigen érdekel, antenna nincs.
Ilyet találtam. Ha egy ilyen kártyát beleteszek, akkor mondjuk 2x32 GB kártyával bővíthetném a tárhelyet. Ehhez gondolom valami driver kell és két új meghajtóként jelenik meg a Windowsban?
Üdv Laci.ui. A T9300-as proci úton van Kínából, majd egyszerre fogom a bővítéseket megcsinálni (proci, WiFi, esetleg ez a PCI-e kártya). A memóriát simán kicseréltem 2x2 Gb-ra, azzal nem volt gond. Gondolom kell majd drivereket vadásznom, hogy minden menjen rendesen. Ha minden sikerül megy bele egy 64Gb-os SSD is a rendszernek. Jelentkezem, ha gondom van
-
-
Nirvanus
aktív tag
Jogos. Itthon kallódott egy 32-es SanDisk, az LTSB-s áruház nélküli Win10 az alap programokkal elfért rajta. Maradt is hely, 10 giga körül. Gyorsabb, mint a Black vinyó így is, az pedig elvan pár játékkal és pár sorozattal. Szerintem marad így a felállás, nem költök rá többet. Főleg, hogy láttam memória+msata árban X61-et.
-
nemethka2
csendes tag
Telepítettem a linkelt programot. Valamennyi Fn funkció működik, de az a program ami előhozta ezt a hibát nem. Arra gondolok, hogy a programban van kutya elásva. A helyzet az, hogy a szimulátorban igaz, hogy a numerikus billentyűetet kell használi, de kikapcsolva. Ezt az Fn kombinációval nem tudom megoldani, mert vagy bekapcsolom a numerikus billentyűzetet és akkor azokon a helyeken ahol egyébként betük vannak jöbbek a számok. Ha kikapsolom akkor újra a betük jönnek. Külső billentyűzettel, ahol ki lehet kapcsolni a numerikus billentyűzetet tökéletesen működik. Az egyik kolléga javasolta a külön numerikus billentyűzetet ezt fogom tenni. Mindenesetre arra jó volt ez a kis tanulás, mert most minden funkció elérhatővé vált.
-
Frawly
veterán
Ezekben igazad van, fizikai kiosztás szintjén nincs rajta í. Ezt én is így akartam írni, de félreérthető lett. Arra akartam utalni, hogy akinek ilyen billentyűzete van, az tud vele í-t gépelni. De lehet nem jött át: én sem ajánlom ANSI billentyűzet beszerzését. Nem csak a hosszú í miatt, hanem az ű is túl messze van a 2. sor jobb szélén, ahol lehetetlen gépírástartásban elérnie a jobb kisujjnak, emiatt nem felel meg a magyar gépírásszabványnak sem.
Abban viszont megnyugodhatsz, hogy bizony van olyan noti, amelyiknek van magyar ANSI billentyűzete. Tisztában vagyok vele, hogy az ANSI amerikai szabvány, írtam is, hogy maga az ANSI billetnyűzet is az amcsiknál népszerű, de volt idő, mikor M.o.-n is volt némi elterjedtsége. A jelenlegi táborát nem ismerem, feltehetőleg elhanyagolható. Az oka feltehetően az, hogy az adott gyártó fizikilag csak kiosztást gyárt, max. csak a billentyűket gyártják regionálisan helyi karakterekkel. Nagyon merem remélni, hogy ma már nem sok olyan notigyártó van, ami aki európai régióban ANSI keyboarddal spílerkedne, az azért szánalmas lenne 2018-ban. De egy régi szériás TP-nál a fene tudja létezett-e magyar ANSI változat.
-
nrbii
tag
Akkor a T61-be ez nagyon be van építve, inkább nem esek neki, utána az a kijelzőkeret már sose fog úgy passzolni, ahogy eddig.
De ez az ebay-s nem tűnik drágának, akkor ez 99% eséllyel meg fogja oldani a problémát szerintetek? Ugyanennyi pénzből kijönne egy USB-s is, de az nem olyan, szeretem a beépített dolgokat, így inkább ez a megoldás lenne a célszerű.
-
Frawly
veterán
Nem írtam, hogy csak úgy hullanak. Hanem hogy nem zárható ki, hogy egy-egy mégis meghal úgy, hogy nem volt fizikai behatás. Nem is értem milyen alapon jelented ki, hogy kizárt. Ezt tudod bárkinek is garantálni?
Magyar ANSI kiosztás már pedig létezik, dedikált í valóban nincs rajta, de AltGr+j kombóra elérhető. Azt valóban lehet vitatni, hogy mi előnye van, ki akarna ilyet, de valakiknek csak gyártják ezeket. Programozók néha preferálják az ANSI kiosztást, mert azon az egysoros Enter szélesebb, a kisujj eléri kisebb nyújtózkodásra, de ők US ANSI billentyűzetet vesznek ilyenkor, nem magyart, mert a többi ékezetet sem használják, nem csak a hosszú í-t. Nem sok esélyt adok neki, hogy TP-khez van magyar ANSI keyboard, de ki tudja, meglepődni mindig lehet. Nem teljesen elképzelhetetlen valami klasszik régi kiadású, nem chiclet billentyűs modellhez fellelhető ritkaságképpen.
-
Frawly
veterán
Magyar ansi layout biztosan van, láttam már nem egy ilyen billentyűzetet és laptopot, amin volt. A TP dologban viszont lehet igazad van, hogy TP-n nem érhető el magyar ansi layout.
Az, hogy meg tud halni a billentyűzet, azt fórumokról szűrtem le. Nincs is ezzel semmi baj, semmit nem gyártanak az örökkévalóságnak. Semmi nem tart ki örökké. Az, hogy a TP-ek masszívabbak, az nem azt jelenti, hogy nem tudnak meghibásodni, hanem hogy tovább bírják, mint egy ilyen papírvékonyított, mindenforrasztott-ragasztott-benne típusú, nem-bővíthető, nem-javítható-eldobható ultrabook, meg ha valami bekrepál, akkor kapható bele megfizethető áron alkatrész.
Márpedig egy TP-ben is tönkremehet bármi, így a billentyűzet is. Egyébként ezért is érdemes megtanulni gépírni, egy életre meghálálja magát, akkor is, ha valaki nem megy titkárnőnek. Mikor 1-2-3 ujjal kopácsoltam, akkor 2-3 évente elhasználtam egy billentyűzetet (nem TP-en ugyan). Mióta gépírva 10 ujjal tapintom a billentyűket, eddig egy billentyűzetem sem ment tönkre, nem kopik.
-
-
thgergo
tag
Pedig nem vicc:
X210: - azaz DDR4 rammal és i7-8550U-val szerelt X201 akár 2880X1920 IPS kijelzővel
Még notebookreview-es cikke is van az X62-nak
Viccet félretéve Butcher82 gépe már ezekhez a modokhoz is túl retro lenne
-
-
X1400 van a kinézett gépben, de ez alapján lényegében ugyanaz. 128 MB van rajta.
Viszont elvileg mindkettő erősebb egy 9600-nál, ami már elég lenne nekem igazából. -
szabifotos
senior tag
Azt látom, de ezzel műküdne? Mert ha igen akkor ezt megvenném alzáról. 16-ért tűrhető a 240-es...
-
-
-
Nem a Lenovo FN+F5 menüjéből eltűnt a WWAN kártya és csak a Wifi / Bluetooth maradt állítható. (gondolom, hogy ennek a működéséhez gyári Lenovo driver szükséges,ami az X230-hoz + MC7710-hez elérhető, ha lesz időm majd még próbálkozok vele)
A hardveres kapcsolót kipróbáltam, ez is csak a Wifi / Bluetooth részt kapcsolja le, a WWAN kártya elérhető marad. (Persze úgy van beállítva, hogy nem csatlakozik automatikusan, csak készenléti állapotban van.)
-
Arra, hogy hogyan lehet ugyanazon típusú gépben olyan FRU-jú alaplap, ahogy 42W helyett 43X, vagy 11S43Y szerepel, igen
Tehát maga az azonosító elemeire...
Nekem is az volt a bajom, hogy ott van a képen, de Lenovo parts list-en sehol
Mondjuk tegnap este lecsaptam egy komplett R61 alsó részt, meglátom, jó lesz-e - azon legalább lehetett tudni, hogy milyen azonosítók vannak, bár drágább is volt ... :SKöszi
-
Sry, efölött átsiklottam akkor.
Akkor ugyanúgy 15-ös lap fog kelleni, frankó. Mondjuk nem sok eladó írja oda, hogy 15, vagy 14-es.
Annyit találtam még, hogy van, amin nincs Firewire, de a tulaj úgysem használja, max. marad ott egy lyuk (de a legtöbb lapon van (meg milyen már, egy Fusi S7010D-n van...)
Köszi!Hűtésben tényleg nem látok különbséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Építő/felújító topik
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Renault, Dacia topik
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged