- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nrbii
tag
válasz
FoxiestFox #117144 üzenetére
Köszönöm a választ, akkor valószínűleg sok ilyen gép lehet, de ez így nincs rendben. Már kedvem sincs használni a gépet. Megpróbálom a garanciális javítást akkor, ez így nem maradhat.
-
nrbii
tag
Sziasztok!
Találkozott-e valaki olyan problémával, hogy a trackpointhoz tartozó bal, jobb gomb kicsit érzéketlenül működik? Nemrég egy T14s gen1-es modellre váltottam, és azt csinálja, hogy hiába "lekattan" a bal gomb mondjuk, elkezdek egy szövegben kijelölni, de ha gyengébben nyomom, elengedi, majd újra elkezdi kijelölni már, csak máshonnan. Vagy egy objektum húzásakor is hajlamos félúton elengedni, ha nem nyomom elég erősen. Eközben végig lekattant állapotban marad.
Két napja keresgélek, egy videót találtam, ahol pont ezzel a hibával küzd valaki: [link]
Korábban a T420-asomon nem volt ilyen probléma, de szándékosan nagyon gyengén nyomva előidézhető azon is. A még régebbi T61-esemen még szándékosan sem tudok ilyet csinálni, egyszerűen "kikattan", ha túl gyengén nyomom. Az új gépen meg hamarabb engedi el, mint ahogy kikattan.
A kérdésem, hogy ez egy jellemző hiba-e, fogadjam el így, vagy a szerviz meg tudja javítani (billentyűzetcserével)? Még van rajta garancia. Már csak azért kérdezem, mert ha az új is ilyen rossz lesz, akkor nem sok értelme kicseréltetni. Gondolom van összefüggés azzal, hogy egyre gyengébb minőségű minden.
Videó a hibáról: [link]
Köszönöm a segítséget előre is.
-
nrbii
tag
Akkor a T61-be ez nagyon be van építve, inkább nem esek neki, utána az a kijelzőkeret már sose fog úgy passzolni, ahogy eddig.
De ez az ebay-s nem tűnik drágának, akkor ez 99% eséllyel meg fogja oldani a problémát szerintetek? Ugyanennyi pénzből kijönne egy USB-s is, de az nem olyan, szeretem a beépített dolgokat, így inkább ez a megoldás lenne a célszerű.
-
nrbii
tag
válasz
FoxiestFox #99644 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Ha antennagond lenne, arra mi lehetne a megoldás?
darvinya:
Megtörtént a reset (2. és 3. gomb egyszerre, míg a LED ki nem alszik), de nem jártam eredménnyel.donjohnson:
Kipróbáltam így, ahogy mondtad, de sajnos a helyzet változatlan.
Hasonlóan rossz:
-akkuról
-hálózatról
-Wi-Fi-ről
-offline, fájlból
-mobilinternetrőlNem jövök rá, mi rontja el. Az feltűnt, hogy a gép bal oldalán szinte egyből elmegy a hang, míg jobb oldalt akár 1 métert is kibír. Készítettem egy videót nektek: [link]
Néztem ebay-n ilyen beépíthető Bluetooth-t, ez vajon gyári alkatrész? [link]
Ez elvileg jó bele? A régi helyére illeszkedne? Azt írja a kompatibilitási listánál, a T61-gyel is kompatibilis. A logika szerint akkor a T61-ben már meglévő Bluetooth átszerelhető lenne a T420-amba? Levettem a palmrestet és a billentyűzetet a T61-en (azon ez fél perces művelet), de nem láttam így kinéző kártyát ott. -
nrbii
tag
Sziasztok!
Adódott egy probléma, hátha valakinek van ötlete.
Nemrég váltottam T61-ről T420-ra. Eddig nagyjából minden simán megy, működik minden, egyet kivéve. Van egy JBL GO Bluetooth-os hangszóróm, amit használok telefonhoz, és használtam a T61-hez is, hibátlanul üzemelt. Azonban a T420-szal olyan szinten gyenge a kapcsolat, hogy max ilyen 1 méterre lehet a hangszóró, és még akkor is néha beszaggat a hang. Ha 1 métertől távolabb viszem, elmegy a hang.
Ez így használhatatlan. Már minden beállítást kipróbáltam (Windows 7, gyári Lenovo-s driverek telepítve szépen, tudom vezérelni az Fn+F5-tel is), semmi eredmény. Létezne, hogy a T420-ban ennyire gyatra a Bluetooth-rádió? Kipróbáltam most, összekapcsoltam az őskövület T61-gyel, elindítottam egy zenét, és kb. 8 méterre, a másik szobában is akadásmentesen, tisztán szól. Telefonnal ugyanez. Nem tudom olyan távolra vinni a lakáson belül, hogy megakadjon. A T420-szal meg egyszerűen a használhatatlan kategóriába sorolható a működése.
Mit lehetne tenni? Rákerestem itt a topikban a bluetooth kifejezésre, végignézegettem a kb. 4-500 találatot, de a hibák többsége arról szólt, hogy bizonyos oprendszereken nehéz működésre bírni a Bluetooth-ot, esetleg nem világít a visszajelző LED-je, de ilyen problémát nem nagyon írt senki.
Tanácstalan vagyok.
Köszönöm szépen a segítséget előre is.
-
nrbii
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Nemrég váltottam T61-ről T420-ra. Létezik, hogy a legendás, sokkal régebbi T61-nek még a billentyűzete is jobb minőségű lenne? Azt olvastam korábban itt, hogy nincs utángyártott billentyűzet ezekhez (erre gyanakodtam), de inkább rakok fel képet, hogy ennek ilyennek kell-e lenni. Azzal van bajom, ahogyan a felirat a billentyűre van nyomtatva, ilyen vastag és fényes lakkszerű cucc fedi, míg a T61-emé szép éles. Az a baj, hogy ahogy a fény rámegy, szinte homályosak a betűk, elég gagyi hatást kelt, rendesen bántja a szemem.Olvastam, hogy egyre inkább nincs bennük anyag, de ennyire?
Nem mértem le, de arra is gondoltam, ha kompatibilis lenne, hogy áttenném a T61-ét az újba.Vajon működne?
Míg a T61-emé sokkal szebb:
[kép]Nem akarom elhinni, hogy ez ilyen.
Köszönöm előre is a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Kedvenc zene a mai napra
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Xbox Series X|S
- MotoGP & WSBK
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest